Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חברים, אם זה ככ טוב, מובילאיי, עם זה כזה אור ומאור- למה ומדוע מדינות העולם הרחב על תושביהן- למה אין להם את זה גם?

למה הם לא אצים רצים בדיוק כמו שהם אצים רצים לכל מוצר מצוין ומתדקם כמו סמארטפון חדיש למשל? וממהרים להתקין מובילאיי?

איך ישראל ישראלי שהוא הכי לא פראייר מכל בני האדם בעולם, שהוא הכי חכם והכי יודע הכל הכי טוב איך זה שרק לו מוכרים את זה ורק אותו הצליחו לשכנע שזה הדבר הטוב ביותר שהומצא מאז המצאת הלחם הפרוס?

התשובה הכי פשוטה היא - מובילאיי חברה ישראלית -> אנחנו בישראל -> לכן החברה מקבלת תמריצים ממשלת ישראל -> כי גם הלוגיסטיקה הרבה יותר קלה -> ואנחנו מקום מקטן ואידאלי לפיתוח קל"ב.

שאלה נפרדת מכך הינה, כמובן, האם באמת מגיע למובילאיי היחס המועדף (ששווה הרבה כסף) בארץ. יש פה גם כן וגם לא אך לא ארחיב כי זה תכל'ס מאוחר מידי וגם סתם דיעה אישית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני אגיד את זה שוב, כמו בכל דיון בנושא:

מובילאיי זה דרעק, אני נוהג כמו סבתא זקנה, נוסע במהירות התנועה, לא חותך נתיבים, שומר מרחק, ועדיין הדרעק מוצא מספיק סיבות חלקן דמיוניות לחלוטין וחלקן מיותרות, אבל ברור לי מהיכן הן מגיעות (פניה חופשית ימינה כשלפני רכב עומד במסלול ישר לדוגמה) - ועוד לא התחלתי לדבר על איכות ההתקנה המקומית שהיא, איך לומר, עלובה תהיה מחמאה.

לגבי ההנחות, אל תטעו ותחשבו שיש כאן איזשהו קשר לבטיחות - בלי לדעת את הפרטים יש לי "ניחוש מושכל" שמעורבים כאן אינטרסים עסקיים שתאמו בתזמון לאינטרסים פוליטיים. למה מערכות מקוריות מקבלות פחות ניקוד ממערכות שרק מתריעות? מעבר לזה, אם דאגה כנה לבטיחות עומדת בראש מעיניהם, למה מי שעשה קורסי נהיגה מתקדמת לא מקבל הנחה בביטוח, למרות שאין לי ספק שהוא נהג טוב יותר מהנהג הממוצע, וידע במצבי חירום להתמודד טוב יותר עם הרכב, הכביש, והסביבה?

פורסם

דעתי היא שמישהו במשרד התחבורה צריך לשנות את הניקוד של כל מערכת בדירוג הבטיחות, ובמיוחד - ליצור סוף סוף את ההבחנה בין התרעה על נטישת נתיב (LDWS בלשון היצרנים) לבין סייען שמירה אקטיבית על נתיב (מה שמוכר בתור LKAS). הדירוג היום בנוי כך שהמערכות שמקבלות הכי הרבה נקודות הן התרעת קירבה והתרעה על נטישת נתיב (2 נקודות לכל אחד מהם), והמערכות האקטיביות המשלימות להן מקבלות פחות ניקוד (בלימה אוטונומית - 1, שמירה אקטיבית על נתיב - 0). זה יוצר העדפה למערכות פסיביות, שלא מסוגלות להשתלט על הרכב, והעובדה שזיהוי הולכי הרגל מופרד מזיהוי דו-גלגליים (אין הבדל עקרוני בין השניים, וכל מערכת שיודעת לזהות הולכי רגל אמורה להיות מסוגלת לזהות דו-גלגליים) היא עוד דוגמה לפאשלה של השיטה הנוכחית, שמעדיפה התרעות על פני פעולה אקטיבית.

אולי עכשיו כשמובילאיי תהיה חובה (זה אמור להיכנס לתוקף בינואר הקרוב) זה יגרום למשרד התחבורה לשנות את שיטת הדירוג כך שהיא כן תיצור יתרון למערכות האקטיביות (יש באמת כוונה לעשות הבחנה בין התרעה על נטישת נתיב לבין שמירה אקטיבית על הנתיב), אבל כנראה שיש עוד הרבה זמן עד שבאמת יהיה עדיף לייבא את הרכב עם המערכות המקוריות.

פורסם

שנה הבאה הניקוד ישתנה קצת.

היתה כתבה מקיפה בכלכליסט על כל שיטת הניקוד ההזויה לפני כחודש, הנה ציטוט מתוכה:

"בשנה הבאה תבוצע רפורמה, שבמסגרתה יופחת הניקוד של מערכות ללא יכולות אוטונומיות מ־2 נקודות ל־1.5. בנוסף, מערכות שגם יודעות להסיט את ההגה בצורה אוטונומית יקבלו נקודה בודדת."

לינק לכתבה:

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3722114,00.html

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
"בשנה הבאה תבוצע רפורמה, שבמסגרתה יופחת הניקוד של מערכות ללא יכולות אוטונומיות מ־2 נקודות ל־1.5. בנוסף, מערכות שגם יודעות להסיט את ההגה בצורה אוטונומית יקבלו נקודה בודדת."

ושוב, שחור על גבי עיתון:

מערכת ללא יכולות אוטונומית: 1.5 נקודות

מערכת אוטונומית: 1 נקודה

מבינים מה שורש כל הרע בסיפור הזה? היכולות האוטונומיות - גם לפי החישוב ה"מחודש" של השנה הבאה - מפחית לרכב ניקוד.

פורסם
ושוב, שחור על גבי עיתון:

מערכת ללא יכולות אוטונומית: 1.5 נקודות

מערכת אוטונומית: 1 נקודה

מבינים מה שורש כל הרע בסיפור הזה? היכולות האוטונומיות - גם לפי החישוב ה"מחודש" של השנה הבאה - מפחית לרכב ניקוד.

אני דווקא הבנתי אחרת - התרעה בלבד על נטישת נתיב תקבל נקודה וחצי, תיקון בלבד של סטייה מנתיב יקבל נקודה, שילוב של שתיהן (מה שיש ברוב המכוניות שבהן יש תיקון אקטיבי) יקבל 2.5 נקודות, וזאת בניגוד למצב היום שבו אין הבחנה בין המערכות כלל, ומערכת שמנטרת סטייה מנתיב מקבלת שתי נקודות בלי קשר לסוג התגובה שלה (סתם צפצוף או תיקון אקטיבי).

מאוד קשה לי להאמין שמשרד התחבורה עד כדי כך מטומטם שהוא יחליט שרכב שמצויד בתיקון סטייה מנתיב (גם עם ההתרעה) יקבל ניקוד נמוך יותר מאשר רכב שמצויד רק בהתרעה, ויותר סביר לדעתי שהוא ייצור מצב דומה למצב של מערכות הבלימה האוטונומית והתרעת שמירת המרחק - ההתרעה מזכה בשתי נקודות, והבלימה מזכה רק בנקודה אחת. כך שאם שתי המערכות קיימות הן מזכות ב-3 נקודות, ואם רק אחת קיימת אז היא מזכה רק בניקוד שהיא שווה.

פורסם

הרשו לי להביע דעה אחרת.

הלנסר ספורטבק 2015 שלי הגיעה עם מובילאי. לאחר תקופת הסתגלות נוכחתי עד כמה היא מועילה ומתקנת אותי.בניגוד למה שכתבו כאן, המערכת לא מתריעה אצלי התראות שווא.

רוצים שלא תצפצף? שימרו מרחק, אל תתעסקו עם הנייד וסטו מנתיב לנתיב עם וינקר.

"אלמנטרי ווטסון?"

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
רוצים שלא תצפצף? שימרו מרחק, אל תתעסקו עם הנייד וסטו מנתיב לנתיב עם וינקר.

"אלמנטרי ווטסון?"

לא, ממש לא אלמנטרי "ווטסון" - וסליחה על הזלזול, הוא פשוט היה תגובה לזלזול שלך - יתכן ואצלך המערכת מכוונת פיקס ולא מפיקה שום התרעות שוא, וגם אם אני מקבל את דבריך כאמת מוחלטת, אין שום דרך להצדיק את העניין שמערכת שרק מצפצפת (שזה מה שהמובילאיי עושה) מקבלת ניקוד גבוה יותר (משמע שהרכב בטיחותי יותר) ממערכת מקבילה שפועלת אוטונומית בכדי למנוע את מצב הסכנה.

מעבר לזה, תאמין או לא, אני שומר מרחק, לא מתעסק עם הנייד בנהיגה, וסוטה מנתיב לנתיב עם וינקר, ועדיין המערכת מצפצפת כשמערכת מקורית לא מצפצפת. סוטה ממרכז הנתיב ורק מתקרב לפס המפריד בין הנתיבים? צפצוף. מתקרב לרכב שעומד בנתיב שיש בו ישר וימינה (הוא עומד ברמזור לישר, אני פונה ימינה), צפצוף, ויש עוד דוגמאות שלא נתקלתי בהן ברכב המצוייד במערכת הזו מהיצרן - ולי יש למה להשוות, יש לי רכב אחד שמצוייד במערכת מקורית מהיצרן, ורכב נוסף עם מובילאיי. וכרגע אני שם את איכות ההתקנה בצד, כי היא פחות רלוונטית לנושא הדיון.

בקיצור, גם אם מובילאיי היא כליל השלמות, וגם אם כל מי שטוען אחרת הוא נהג חרא שעסוק בטלפון, נדבק לזנב הרכב שלפניו, וסוטה בלי לאותת, עדיין לא ברור לי ההיגיון מאחורי כך שמערכת אוטונומית מקבלת ניקוד נמוך יותר ממערכת שהיא בעיקרה צפצפה מתוחכמת (ועל זה לא ענית, רק ביקרת בצורה צינית אנשים שאין לך מושג איך הם נוהגים). מעבר לזה, אם מובילאיי היא כזה "אור לגויים", איך יתכן שאנחנו המדינה היחידה בעולם (למיטב ידיעתי) שנותנת את הבונוסים המטורפים על התקנה שלה.

פורסם
לא, ממש לא אלמנטרי "ווטסון" - וסליחה על הזלזול, הוא פשוט היה תגובה לזלזול שלך - יתכן ואצלך המערכת מכוונת פיקס ולא מפיקה שום התרעות שוא, וגם אם אני מקבל את דבריך כאמת מוחלטת, אין שום דרך להצדיק את העניין שמערכת שרק מצפצפת (שזה מה שהמובילאיי עושה) מקבלת ניקוד גבוה יותר (משמע שהרכב בטיחותי יותר) ממערכת מקבילה שפועלת אוטונומית בכדי למנוע את מצב הסכנה.

מעבר לזה, תאמין או לא, אני שומר מרחק, לא מתעסק עם הנייד בנהיגה, וסוטה מנתיב לנתיב עם וינקר, ועדיין המערכת מצפצפת כשמערכת מקורית לא מצפצפת. סוטה ממרכז הנתיב ורק מתקרב לפס המפריד בין הנתיבים? צפצוף. מתקרב לרכב שעומד בנתיב שיש בו ישר וימינה (הוא עומד ברמזור לישר, אני פונה ימינה), צפצוף, ויש עוד דוגמאות שלא נתקלתי בהן ברכב המצוייד במערכת הזו מהיצרן - ולי יש למה להשוות, יש לי רכב אחד שמצוייד במערכת מקורית מהיצרן, ורכב נוסף עם מובילאיי. וכרגע אני שם את איכות ההתקנה בצד, כי היא פחות רלוונטית לנושא הדיון.

בקיצור, גם אם מובילאיי היא כליל השלמות, וגם אם כל מי שטוען אחרת הוא נהג חרא שעסוק בטלפון, נדבק לזנב הרכב שלפניו, וסוטה בלי לאותת, עדיין לא ברור לי ההיגיון מאחורי כך שמערכת אוטונומית מקבלת ניקוד נמוך יותר ממערכת שהיא בעיקרה צפצפה מתוחכמת (ועל זה לא ענית, רק ביקרת בצורה צינית אנשים שאין לך מושג איך הם נוהגים). מעבר לזה, אם מובילאיי היא כזה "אור לגויים", איך יתכן שאנחנו המדינה היחידה בעולם (למיטב ידיעתי) שנותנת את הבונוסים המטורפים על התקנה שלה.

יוצא לי לנהוג בשנה האחרונה על קורולה עם מובילאיי.

עדיין לא הצלחתי להבין מה המערכת רוצה. האמת הפסקתי להתייחס אליה.

פורסם

ראשית, אני מקווה שאתה יודע את מקורו של הציטוט "אלמנטרי ווטסון". אם לא הבנת ונפגעת, אני מתנצל.

שנית, בשירשור ישנם שני דברים: ההשוואה של מובילאי למערכות טובות יותר וגם (ורק לזה התיחסתי) חוות הדעת על מובילאי לכשעצמה.

אז אם המובילאי שלי שותק רוב הזמן כי אני נוהג זהיר ושלך מצפצף כשאתה נוהג זהיר, תואיל לגשת ולכוון את המכשיר. הרי באותה מידה יכולה להיות מערכת אוטונומית לא מכוונת. ואז?...

ודבר אחד או שניים על קונספירציה. יש עוד מערכות כמו מובילאי. למה מתלבשים רק עליה? (והמבין יבין...).

המצב הנתון הוא שיש מערכת שנמכרת עם הרכב. טייק איט או ליב איט. מערכת אוטונומית אי אפשר (למיטב ידיעתי) להתקין בדיעבד. אז אם יש מובילאיי או אוואקס או ווטאבר באוטו, אפשר להפיק ממנה את המיטב ולא לקטר על הציפצופים ובטח לא לנתק אותה. כל החכמים שמבקשים להסיר נשארים בלי ציפצוף ובלי אוטונומיה...ממש חכם...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

או! שמח ששאלת,

לא מדובר פה על מי יותר טוב, מי שהתחיל לדחוף את החוק הנ״ל שמעודד באופן מובהק את המערכות אפטרמארקט הלא אקטיביות סטייל מובילאיי על המערכות המקוריות הם מוביילאי עצמם - הם עודדו את משרד התחבורה לייצר את הציון אבזור בטיחות הלא הוגן הנ״ל והובילו את המגמה הקולקלת הנ״ל(שישראל כמו שנאמר פה היא היחידה שדוגלת בה).

אייווקס(שהייתה קיימת במקביל והתקיימה לפני ציון הבטיחות הלא הוגן הנ״ל) ומובייט הצטרפו באופן טבעי כי הם מציעים את אותו המוצר - היית יכול לחשוב שמוביילאי תשמח שהשוק גודל ויש תחרות נכון? תחשוב שוב - ממליץ לקרוא את הכתבה הנ״ל.

הבעיה הגדולה היא כמו שכבר דיברו כאן - יבואנים רבים מעדיפים לייבא רכב ללא מערכות בטיחות מהמפעל ע״מ להתקין מוביילאי בארץ, כך שבמקום שהיבואן ייבא את הרכב שמגיע עם מערכת בטיחות אקטיבית מהיצרן הוא יקבל מערכת אפטרמארקט מדוייקת פחות(יותר התראות שווא יש - אין מה לעשות, גם אני חווה את זה בכל ניסוי דומה שאני עושה) וכמובן הכי חשוב - בזמן שמוביילאי יצפצף לפני שתיכנס ברכב מקדימה המערכת האקטיבית תבלום!, מה שיוצר מצב פרדוקסלי שבהרבה דגמים מוביילאי בעצם מורידה! את רמת הבטיחות של הרכב אבל הרי כולם מרוויחים לא?

- היבואן מקבל יותר כסף מהמדינה(מאיתנו) על המערכת.

- היבואן נותן לך ״במתנה״ מוביילאי! על חשבונו! הנציג יעשה את הטקס שהוא עלק מתאמץ(הרי את עלות המערכת הוא מכסה בהטבות מס שלא מגלגל אליך) מערכת מקורית באה ״מובנה״ והסוכן מכירות לא ״השיג״ לך אותה -הלקוח מרגיש הרבה יותר טוב.

- לתת ללקוח תחושה של גאווה ישראלית! מה, זה חברה ישראלית! אני עזרתי למדינה! איזה אדם טוב אני.

בפועל כוולם מרוויחים(היבואן,מוביילאי והלוביסטים) רק אנחנו מפסידים כדי לקבל רכבים פחות בטיחותיים.

ובוא נדבר רגע על נושא הכתבה, באם יש רכב שיש לו את כל המערכות בטיחות מובנות - מדוע להתקין מוביילאי? זיהוי תמרורים? למה שאני אשלם מיסים על כל cx5 שירוד לכביש כדי שיתקין רק! מערכת זיהוי תמרורים? אם כל הדוגמאות הקודמות לא מספיקות זה כבר ממש מוכיח שמוביילאי מסריחה מפופוליזם - ולי כבר פשוט נמאס.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בשירשור ישנם שני דברים: ההשוואה של מובילאי למערכות טובות יותר וגם (ורק לזה התיחסתי) חוות הדעת על מובילאי לכשעצמה.

ודבר אחד או שניים על קונספירציה. יש עוד מערכות כמו מובילאי. למה מתלבשים רק עליה? (והמבין יבין...).

אני חושב שפספסת (אתה ועוד רבים) את הנקודה של הכתבה.

כמו שנוקנוק אמר, האישיו פה הוא לא "כמה מובילאיי טובה" (על זה אין ויכוח - היא עדיפה מכלום והוא גם לא "האם מובילאיי עדיפה על מערכות מקוריות" (כי גם על זה אין ויכוח - היא לא).כמו שנוקנוק אמר, האישיו פה הוא מה שנראה כמו קומבינה מהסרטים, שמובילאיי מתקינים את המערכת שלהם על רכב, כשהיא לא עושה כלום ומקבלים על זה כסף, ועוד איזה כסף - כספי מיסים.

לגבי הקונספירציה התשובה פשוטה - כמה מותגים שאתה מכיר מציעים את המכוניות שלהם אייוואקס או מובון? אני לא מכיר אפילו אחד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...