Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קאר2גו מושקת בחיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם מכוניות רנו חשמליות

מחירים:

150 שקל לחודש דמי מנוי וביטוח (ביטוח 100 שקל לא חובה, אבל אז תשלם 3500 שח השתתפות עצמית)

1.2 שקל לדקה

לא רואה איך זה עוזר למישהו

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נניח שאני מחליט למכור רכב אחד ולהסתמך על השירות החדש איך אדע שבכל רגע נתון או דרוש יהיה רכב פנוי ליד ביתי (ויש כבר חניה מיועדת צבועה ירוק)?

הרי אם בשכונה בה גרים אלפי אנשים יועמדו רק 2 רכבים, איך אפשר להסתמך על השירות ומה כמה רכבים חשמליים (שתופסים מקומות חניה "אסטרטגיים") באמת ישנו ויתרמו באופן המצדיק את קיומם?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

זה מיועד בד"כ לאנשים ללא רכב שצריכים רכב, לא על בסיס קבוע או משפחות עם שני רכבים כאשר הרכב השני, בשימוש פעמיים 3 בשבוע. אז אתה יכול למצוא את עצמך חוסך מאות ש"ח בחודש (כי ברכב שלך, ביטוח יורד כל השנה, כך גם רישוי רכב ,שלא לדבר על ערך הרכב שיורד כל חודש). בת"א הם הצליחו להגיע למצב שבו בריכוזי לקוחות, כל 200 מ' יש רכב רכב פנוי.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
נניח שאני מחליט למכור רכב אחד ולהסתמך על השירות החדש איך אדע שבכל רגע נתון או דרוש יהיה רכב פנוי ליד ביתי (ויש כבר חניה מיועדת צבועה ירוק)?

הרי אם בשכונה בה גרים אלפי אנשים יועמדו רק 2 רכבים, איך אפשר להסתמך על השירות ומה כמה רכבים חשמליים (שתופסים מקומות חניה "אסטרטגיים") באמת ישנו ויתרמו באופן המצדיק את קיומם?

לא רק זה שלא בטוח שבשעות הלחץ יהיה לך רכב, גם אם יהיה לך רכב כפי הנראה הוא לא יהיה בחניה ״שלך״ אלא בחניה אחרת. בנוסף לא בטוח שבמקומות אסטרטגיים בזמנים אסטרטגיים יהי לך מקום להחזיר את הרכב (למשל ליד הרכבת)

בהשוואה למוניות זה נראה הרבה פחות נוח: יש לי 3 מקומות חניה במרחק שווה מהבית פחות או יותר, במרחק 8-10 דקות הליכה כל אחד. במקום העבודה יש חניה במרחק 7 דקות הליכה, אז גם אם הכל אופטימלי זה ייקח אותו זמן כמו אוטובוס ולא כמו תחליף לפרייבט או מונית

פורסם

בהשוואה למוניות זה נראה הרבה פחות נוח:

זה לא תחליף למונית (בשונה מאוטו-תל - שהוא כן תחליף). זה תחליף לזה שאתה צריך רכב ולא הסעה . לדוגמה, אתה סטודנט באוניברסיטה ורוצה בשבת או באיזה ערב לקפוץ להורים בחדרה כדי לאכול נורמלי ולתת כביסה :-) . לזה מונית לא באה בחשבון ורכב לא תקנה בשביל זה.

פורסם

מדובר ברכב חשמלי - חיפה חדרה לא בטוח שיהיה לך מספיק חשמל לחזור (ואז תשלם גם את הגרירה הביתה)

5 שעות לביקור הורים ב1.2 שקל לדקה, זה מסעדה מפוארת ומכבסה ועוד יש עודף

פורסם

לגבי החשמל - זה מספיק.

לגבי התמחור, אתה צודק. אני מניח שמאחר שמדובר בפרוייקט שצריך להיות כלכלי, מכוניות עומדות לא מביאות כסף, אז בוודאי יהיו תוכניות שונות ותמחורים שונים שיאפשרו לקהל רחב להשתמש (אחרת כאמור, חבל"ז) . יש כאן דוגמא לתמחורים בגוש דן.https://www.car2go.co.il/how-does-it-work/

פורסם (נערך)

הייתי אתמול בהדרכה בעיריית חיפה של car2go במסגרת פיילוט ראשוני של חודשיים החל מחודש נובמבר ל- 1,000 נסיינים.

בחודשיים הללו אין דמי מנוי.

לאחר מכן דמי המנוי יהיו בכמה רמות דבר שישפיע גם על עלות השימוש לפי דקה , הם יפרסמו נתונים בהמשך.

הנציג נתן דוגמא שאם דמי המנוי החודשיים הם 50 ₪ אז עלות הדימוש לדקה היא 1.20 ₪.

אם דמי המינוי החודשיים הם 15 ₪, אז העלות לדקה היא 1.7 ₪.

תהיה אפשרות למנוי שנתי החל מסך של 140 ₪ לחודש.

ביטול השתתפות עצמית בתאונה היא בסך של 99 ₪ ללא תלות בכמות הנסיעות החודשית.

השתתפות עצמית היא בסך של 3,000₪.

יהיו 100 רכבים (יתחילו עם מספר קטן יותר שיעלה בהדרגה) ו- 300 מקומות חנייה מסומנים, כך שסביר להניח שיהיו מספיק מקומות חנייה ריקים.

לנו יש רכב אחד איתו אני נוסע לעבודה חוץ מיום אחד בשבוע שבו אני נוסע עם תחבורה ציבורית.

ביום הזה אני אני מתכוון להשתמש בקאר2גו, זה יום שבו אני יוצא מוקדם לעבודה וחוזר מאוחר ועקב דלילות התנועה בשעות אלו אני מעריך שהנסיעה תקח בין 10 דקות עד 15 דקות, במקום 35 עד 50 דקות בתחבורה ציבורית (כולל המתנה).

מעבר לכך אשתמש בשרות הזה בנסיעות לרכבת וממנה מעת לעת.

יש חניות מסומנות צמודות לבית שלי ולמקום העבודה וגם בתחנת הרכבת אני חושב.

אני מתכוון לעשות בהמשך את המנוי של 15 ₪ חודשי או 140 ₪ שנתי.

העלות תהיה באמצע בין תחבורה ציבורית למונית.

השירות הזה יכול מאד להתאים לי בהנחה שיהיו כל פעם רכבים פנויים (ניתן לשריין הזמנה רק 15 דקות מראש או לפני כן בעלות של מחצית מזמני הדקות הנ"ל).

החסרון הוא השתתפות עצמית גבוהה בכל קנה מידה (בנסועה המועטה שלי לא משתלם לשלם על ביטול השתתפות עצמית).

נקווה שלא יהיו תאונות, בייחוד שרוצים להגיע כמה שיותר מהר :-) (בצחוק- אני לא עושה תאונות בכלל כבר הרבה מאד שנים).

השירות שונה מאזור המרכז ששם התמחור אחר, הבנתי ששעתי ויש צורך להחזיר את הרכב למקום ממנו לקחת אותו. מיועד לנסיעות ארוכות יותר.

בחיפה השירות מיועד בשלב זה לנסיעות קצרות ובהמשך יהיה כנראה תמחור נוסף בדומה למרכז.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ביטול השתתפות עצמית - 99 ש"ח לאיזו תקופה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תיקון טעות בהודעה הקודמת שלי- רשמתי שישנה אפשרות למינוי שנתי החל מסך של 140 ₪ לחודש, הכוונה הייתה ל- 140 ₪ לשנה.

דמי ביטול השתתפות עצמית בסך של 99 ₪ הם לכל חודש שימוש.

האפליקציה הייעודית דרך אגב מראה מפה של מקומות החניה המסומנים בחיפה ובקרית חיים ואת הרכבים של קאר2גו החונים בהם ו/או מקומות החניה הפנויים בהם.

לאחר שמבצעים את הזמנת הרכב באפליקציה הרכב משוריין ל- 15 דקות ללא עלות.

כשמגיעים אל הרכב ניתן לפתוח אותו באמצעות האפליקציה ע״י הקשת קוד אישי או ע״י הצמדת כרטיס חכם לקורא כרטיסים שנמצא בדשבורד בחלון הקדמי.

לפני ״הנעת״ הרכב צריך לבדוק את מצבו של הרכב, באפליקציה מופיע מצבו של הרכב וככל שיש בו ליקויים קודמים הם יופיעו באפליקציה ואין צורך לציין אותם, ככל שיש ליקויים חדשים יש צורך לציין אותם באפליקציה ולהתקשר למוקד של קאר2גו ולהודיע להם לפני הנעת הרכב (המוקד עונה עד 40 שניות) (יש גם קלסר שנמצא ברכב שניתן למלא גם בו את הליקויים) ורק לאחר אישורם ניתן לנסוע ברכב.

בסיום השימוש ברכב חייבים לכבות אותו, לסגור את החלונות, ללחוץ על כפתור ״נעילת דלתות״ באפליקציה או להצמיד שוב את הכרטיס החכם לקורא הכרטיסים, גם אם כבר ממתין ליד הרכב משתמש חדש שהזמין את הרכב.

ניתן לבצע עצירת ביניים ברכב ואז צריך ללחוץ על כפתור ״עצירת ביניים״ באפליקציה ואז העלות היא מחצית מדמי השימוש לדקת נסיעה.

בחיפה עלות החניה בכחול לבן היא בחינם עד שעתיים, באזורים אחרים צריך להפעיל פנגו, כל הרכבים של קאר2גו רשומים באפליקציה של פנגו.

דרך אגב אחד הנסיינים שאל שאלות שמיטב חוקרי השב״כ לא היו שואלים, האם יש מצלמה שמצלמת את פנים הרכב, האם יש האזנה לפנים הרכב וכמה עולה הרכב לקאר2גו (בהקשר של הטענה כי עלות ההשתתפות העצמית מוגזמת). הנציג ענה בנימוס רב על שתי השאלות הראשונות, התשובה היא כמובן שלילית, לגבי השאלה השלישית הוא כמובן לא ענה, רק ציין שמדובר ברכב יקר יותר מרכב רגיל.

עכשיו ראיתי שהזואי נמכרת בישראל לצרכן הפרטי במחיר של 132 אלף ₪ כולל עמדת טעינה.

פורסם

עומדים כמה זואי ליד היכל עיריית חיפה. בינתיים לא קיבלתי אימייל שהפרוייקט התחיל, אמור לקבל בשבוע הבא.

פורסם

יהיו רק זואי בחיפה?

בשכונה שלי יש כמה נקודות car2go ובאף אחת אין עמדת טעינה.

האמת שהמקום היחיד שכן ראיתי עמדות טעינה היה במרכז הכרמל.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תוכן חדש...