Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחיפושי אחר רכב נתקלתי באוטו שעניין אותי עם נתונים לא רעים.

הרכב נקנה ב-0 ק״מ מחברת ליסינג לפני כשלוש שנים.

ברישיון הרכב הבעלים הם החברה ממנה נקנה (רשום ״שלמה פסגה בע״מ״, האם מדובר בשלמה סיקסט כפי שהמוכר טען?) ובנוסף רשום בחלק התחתון כי קיים ״שעבוד לכ.א.ל (מימון) בע״מ״.

אבקש לברר האם הסיטואציה תקינה לנוכח היות הרכב בליסינג, למה כדאי לשים לב, ממה להזהר והאם בכלל כדאי להתקדם עם העסקה או לוותר עליה.

אציין כי המוכר עשה עלי רושם אמין ונחמד ואני נוטה מאוד להאמין כי לא מדובר בסוחר, אם זה משפיע במשהו.

תודה רבה

פורסם

אין אפשרות להעביר בעלות כל עוד יש שיעבוד על הרכב. הרישום ברישיון הרכב עכשיו זה מצב רגיל של בעלות ליסינג.

על המוכר להשלים את התשלום ולשחרר את הרכב משיעבוד + משכון (שים לב, ניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן).

אם הרכב נקנה מליסינג 0 ק"מ, תבקש מהמוכר להציג הסכם רכישה עם חברת ליסינג המדוברת ותראה, שתאריך ההסכם הוא סמוך לתאריך עליה על הכביש (יכול להיות הפרש של כמה חודשים ), ומדובר בהסכם על רכב חדש. כמובן, תיעוד הטיפולים מהמוסך, לקחת את הרכב לבדיקה.

לפעמים המוכר מבקש שהקונה יסגור את החוב מול החברה המממנת כדי לשחרר את הרכב משעבוד- לפעמים עושים זאת, אבל יש סיכון מסוים .

המוכר יכול לקחת הלוואת גישור ולסגור את החובות שלו בעצמו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה אחרי 3 שנים עדיין רשום ברישיון בסעיף הבעלים את החברה שהוא קנה ממנה את הרכב ב0 קילומטר? ייתכן שהרכב פשוט היה בליסינג מימוני דרך שלמה סיקטסט?,

תוכל לתת קצת יותר פרטים על העיסקה נוכל קצת יותר לעזור לך(רכב,מצב וכו').

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות!

ראשית, בדקתי באתר של משרד המשפטים (בדיקה שעלותה 10 ש״ח) בנוגע למשכון ונשלח לי מסמך למייל מטעמם לפיו ״מעיון במאגר המשכונות הארצי של רשם המשכונות, לא נמצאו רישומי משכונות החל מ-01/04/1994 ועד היום..״.

האם די בהודעה הזו כדי שאדע שהרכב לא ממושכן או שאצטרך לערוך בדיקה נוספת בעניין?

לגבי עניין השעבוד. המוכר אמר כי הוא יהיה מוכן להעביר את הבעלות קודם להעברת הכסף. אשמח לקבל קצת פרטים מניסיונכם לגבי ההתנהלות הטכנית. האם הסרת השעבוד/העברת הבעלות יתבצעו בסניף של שלמה סיקסט? תוך כמה זמן מרגע הסרת השעבוד אוכל לוודא את העניין ואיך?

לגבי ההודעה האחרונה. לפי הרישיון הרכב עלה לכביש ב-06/2014. אין לי מושג מתי נקנה והאם היה מדובר בליסינג תפעולי או מימוני (אברר). המוכר טוען שנשאר לו רק לשלם תשלום ״בלון״ והרכב נמכר בשל קבלת רכב מהעבודה. מצב הרכב לדעתי בסדר גמור, טרם לקחתי לבדיקה כי רציתי להיוועץ איתכם בנוגע לשאלות הללו לפני שאתקדם.

שוב המון תודה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי Jerusalem100
פורסם

הבדיקה ברשם המשכונות מספיקה.

יש הבדל במחיר מחירון הרכב בין ליסינג ממוני לתפעולי, והוא לא קטן.

אני לא מבין עד עכשיו מול מי אתה מתנהל, מול בעל הרכב או סוחר שמנסה למכור רכב של חברת ליסינג.

לא ראית שום מסמך שמקשר אותו לרכב, רק סיפורים.

מי שקונה רכב בשיטת הבלון, בדרך כלל שומר טוב מאוד על המסמכים, כדי להוכיח שהרכב נקנה מליסינג ממוני, אחרת צריך להוריד 22% ולא 14%.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

ככל שנאמר על ידו הוא ביצע את העסקה בעצמו ולא מדובר בסוחר. יש לו ספר טיפולים מלא (אותו ראיתי) והוא גם הראה לי מסמך עסקה, אך לא בחנתי אותו לעומק ואבקש פירוט בעניין.

האם די שיציג לי מסמך רשמי של שלמה סיקסט המפרט את העסקה בנוגע לרכב, תוך וידוא מצידי שהפרטים האישיים במסמך תואמים לפרטים שלו בתעודת הזהות כדי להפיג את החשש מסוחר? האם יש עוד דברים שעליי לבדוק?

אני מניח שההתנהלות שלי מדיפה ריח של תמימות ונאיביות ואכן כך הדבר בשל חוסר ניסיון משווע שלי בנושאים הללו ולכן גם התודה הרבה על עזרתכם הקריטית.

בנוגע לעסקת הבלון, זו הטרמינולוגיה בה השתמש אך לא שאלתי אם מדובר בליסינג מימוני או תפעולי. אם הבנתי נכון אז ״בלון״ רומז על ליסינג מימוני שהוא עדיף על תפעולי?

פורסם

בלון זה תשלום אחרון בעסקה ממונית. כמובן, צריך להשוות מסמכים מול ת.ז. של המוכר ולראות שמדובר ברכב שנמכר בתור חדש.

ולא רק בגלל החשש לסוחר - אני מבין שהמחיר לפי ליסינג ממוני - אז גם בגלל זה.

פורסם

כשמדובר על העדיפות של הליסינג המימוני על פני התפעולי ושאר ההתייחסויות למחירונים מיוחסים למחירון לוי יצחק או יד 2?

האם ״שלמה פסגה בע״מ״ זה שלמה סיקסט?

אם הבנתי נכון, אם הרכב משועבד לא ניתן להעביר בעלות. ז״א שאם עברה בעלות לרשותי פירוש הדבר שבהכרח הרכב לא משועבד? איך אדע שעברה בעלות בזמן אמת? האם ההעברה אמורה להתבצע בסניף של חברת הליסינג?

פורסם

1. ליסינג מימוני תמיד עדיף על תפעולי מבחינת מחיר במחירון לא משנה אם בלוי יצחק או יד 2.

2. שלמה פסגה בע"מ היא חברה מקבוצת שלמה סיקסט.

3. העברת בעלות מתבצעת בכל סניף של דואר ישראל ואתה מקבל אסמכתא ביד לכך שהרכב עבר לבעלותך.

4. למרות הנאמר בסעיף 3, יש לוודא מחיקת המשכון ברשם המשכונות אם קיים, כי הגבלת העברת הבעלות היא רק על שעבוד שרשום במשרד הרישוי.

כלומד לא ניתן להעביר בעלות אם המשכון רשום במשרד הרישוי, ניתן להעביר בעלות אם הרכב נקי משעבוד במשרד הרישוי, אך יתכן שעדיין יהיה רשום משכון ברשם המשכונות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

משמעות של מחירון ואיזה מחירון - הרכב מבוטח בביטוח מקיף לפי מחירון יצחק לוי , כולל כל ההפחתות של סוג הליסינג ( במקרה של טוטאל לוס זה מה שחברת הביטוח תשלם לבעל הרכב).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אז אם הבנתי נכון, אם הרכב ממושכן ניתן להעביר בעלות אך אם הרכב משועבד לא ניתן.

זאת אומרת שאם הבעלות עברה לידי אני יכול להיות בטוח שהרכב לא משועבד אך לא יכול להיות בטוח שהוא לא ממושכן?

לגבי המשכון - בדקתי באתר של משרד המשפטים וקיבלתי מסמך רשמי ששולל משכון על הרכב. האם זה מספיק או שצריך לבצע עוד בדיקות בעניין?

לגבי העברת הבעלות, האם בגלל שהרכב נרכש בשלמה (והבנתי שהחל מ-2017 המשרדים שלהם מחוברים למחשבים של משרד התחבורה) ניתן לבצע את כל התהליך במשרדיהם מבלי ללכת לדואר?

באופן כללי אשמח לדעת איך התהליך מתנהל. האם העברת בעלות מתבצעת באופן מידי? האם יש דרך להתקשר לגורם ממשלתי כלשהו ולוודא שהבעלות אכן מעודכנת במחשביהם?

פורסם

לא רוצה לסבך אך אם השעבוד הוטל על זכויות חברת שלמה, ייתכן ויהיה נכון לבדוק שאין שעבוד על הרכב גם ברשם החברות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

איך בודקים את זה? לפנות לרשם החברות ולשאול אותם שיש פרוצדורה אחרת? (כמו הבדיקה של השעבוד שערכתי באתר של משרד המשפטים לדוגמה)

פורסם

ושאלה כללית, באחד האתרים נרשם ״בעסקת ליסינג פרטי מימוני, הבעלות על הרכב נרשמת על שם הלקוח״, זאת אומרת שאם ראיתי שהבעלים של הרכב הוא חברת הליסינג אז בהכרח לא מדובר בליסינג מימוני?

• תוכן חדש...