Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בני כמה הצמיגים? כנראה סובבת את ההגה מהר מדי. ברכב הזה יש הגה חסר תחושה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם הוחלפו צמיגים ביחד, לפחות סט קדמי/אחורי ביחד, אז מאוד מוזר שזה קורה רק בפניות ימינה. יכול להיות שיש בעיה בפרונט ששוחקת את הצמיג השמאלי (שהוא זה שנושא בעומס בפניות ימינה), יכול להיות שיש בעיה בבולם הזעזועים השמאלי, ויכול להיות שחשבת שפנית ימינה באותה מהירות אבל בפועל זה היה לאט יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה נסגר איתך?!

אתה מחכה לשרשור הרביעי שתפתח בעניין - איפה אפשר למצוא פיליפינית טובה שתדחוף את הכסא הגלגלים שלי אחרי התאונה?

אם הלכת לתחנת דלק ובדקת לחץ (יענו, לא עם העיניים) והלחץ בכל הצמיגים תקין, אתה הולך לעשות כיוון פרונט. אם שם הכל התקין (ואני מניח שלא, אם הצמיגים תקינים), אתה הולך למוסך.

תחזור לדווח אחרי שתעשה את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמדומני זו כבר הפעם השלישית שאתה פותח פוסט עם דיווח דומה.

החלפת כבר צמיגים?

כן שאלתי את ההורים והוחלפו הצמיגים

בני כמה הצמיגים? כנראה סובבת את ההגה מהר מדי. ברכב הזה יש הגה חסר תחושה.

לא יותר משנה הצמיגים, מה הכוונה הגה חסר תחושה? יש כמה סיבובים ימינה ושמאלה שההגה מסתובב ''על ריק''

באסטרה שלי אני יכול לסובב חזק ממש את ההגה בפניה, ובחיים הרכב לי החליק מילימטר.

יכול להיות זה קשור למידות צמיגים?

פורסם

יכול להיות. יכול להיות 1001 דברים. יכול להיות שאתה טועה בהעברת התחושות שלך ויכול להיות שאתה לא יודע לפרש התנהגות רכב, ויכול להיות שלא. התסמינים שאתה מתאר לא הגיוניים, אז תתחיל מהקל אל הכבד כמו שאומרים לך - לחץ אוויר, כיוון פרונט. מה שבטוח, לצפות מ-IX35 שיפנה כמו אסטרה זה לא מעשי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כאילו רק אחרי שמסובבים את ההגה טיפה, אז הגלגלים מגיבים, לא מיידית.

כן, ככה זה אמור להיות!

כשאתה מסובב את ההגה אתה מטה את הגלגלים הקדמיים לתוך הפניה. תוך כרבע שניה הצמיגים הקדמיים מתחילים לפנות ודוחפים את החרטום ומסובבים אותו לכיוון הפניה. הסבסוב מציב את האחוריים בכיוון הפניה גם כן, וכעבור רבע שניה נוספת גם הם מתחילים לייצר כוח פניה. רק בשלב זה, כחצי שניה אחרי תחילת פעולת ההיגוי, הרכב יכול לפנות.

כשאתה פונה בחדות שאתה מתאר אתה לא באמת מזרז את התהליך. אתה רק מספיק לייצר יותר כוח פניה בקדמיים לפני שהאחוריים מספיקים להגיב ובכך מגדיל את הפיגור בין הקדמיים לאחוריים ומקטין את יציבות הרכב, ולכן אתה ״מחליק״ או, נכון יותר לומר, מנענע את המרכב שלא לצורך.

ייתכן שאינסטינקטיבית אתה לא מבצע את פעולת ההיגוי באותה חדות כשאתה פונה לצד השני, או שייתכן שיש בעיה ברכב כמו לחץ אוויר לא זהה בצמיגים השונים, בעיות בכיוון גלגלים או במצב הבולמים וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נשמע כמו מקרה קלאסי של בחור נחמד שפשוט לא מודע ליכולות נהיגה נמוכות, וחוסר הבנת הפיזיקה מאחורי התנהגות הרכב.

בלי ציניות ולטובתך : קבע קורס נהיגה מתקדמת, ובין היתר תבקש שיעשו איתך סיבוב של כשעה שעתיים על היונדאי. כך תכיר את הרכב טוב יותר ותלמד את מגבלותיו, כמו גם מגבלותיך. אל תצפה מהיונדאי לפנות כמו אסטרה - זה פאקינג ג'יפון עם זוויות גלגול גדולות בעשרות אחוזים מהאסטרה שלך.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)
נשמע כמו מקרה קלאסי של בחור נחמד שפשוט לא מודע ליכולות נהיגה נמוכות, וחוסר הבנת הפיזיקה מאחורי התנהגות הרכב.

מעטים האנשים, גם כאן, שמבינים את הפיזיקה מאחורי התנהגות הרכב.

המודל הנלמד ברוב הדרכות הנהיגה (x משקל עובר לצד y של הרכב=x יכולת האצה/פניה עוברת לצד y של הרכב=בהתאם ל״תפקיד״ הסרן, יכולת ההאצה/פניה משתפרת ב-x) הוא פשטני מדי ואינו משקף נאמנה את התנהגות הרכב, בעיקר שלא בתחום הפעולה הליניארי של הצמיג.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

מה אתם מתרגישם? אני עם הקורולה מחליק כל הזמן בסיבוב שמאלה בעיקר(כבר שנים ככה עם צמיגים הכי איכותיים, בולמים תקינים וכו'), לא משנה איזה מהירות , ואצלי ההחלקה היא חריפה מאוד , מי שרוצה להתשעשע עם רכב משפחתי ישן כנראה צריך לנסוע על שלי.:wink:

אני מציע לפותח השרשור להסתכל שהצמיגים שלו הם לא סינים, זה גם תורם לבעיות אחיזה.

פורסם

אני לא בחברה טובה בשרשור הזה....

תעשו בדק בית לגבי אופן נהיגתכם, כי אפשר לנהוג עם צמיגים סיניים בני חמש, בלחץ אוויר חסר, עם בולמים שחוקים, ברכב ישן, בגשם הראשון - ועדיין לא להחליק כלל.

זה אפילו לא קשה. פשוט צריך קצת עדינות.

פורסם

שטויות, חן.

אני מחליק עם צמיגים חדשים, טריים, ישנים, גרועים , בולמים תקינים, לא תקינים, ונכנס לתת היגוי קיצוני ביותר.

לא רוצה לדעת מה יקרה אם אני אשים צמיגים סיניים, סביר להניח שאצטרך לנסוע רק בכבישים ישרים.

האמת שברכב זהה של חבר המצב שונה, מה שמוזר כי הוא פחות מתוחזק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יודע מה פירוש להחליק?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יודע טוב מאוד ובממוצע זה קורה לי עם הטויוטה בכל פנייה שאני קצת ממהר איתה, מסובב את ההגה נגד כיוון הסיבוב והרכב מתיישר אבל מי שלא רגיל עלול לקבל התקף פחד.

אני כבר מכיר פניות קבועות ששם זה כבר מסוכן להאיץ יחסית בפנייה הזו.

• תוכן חדש...