Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח אם תקראו עד הסוף ואשמח לקרוא תגובות.

קניתי פורד לפני כחודשיים ,אני יד 2 עם 200,000 קמ

ידעתי שזה סיכון לקנות רכב עם ק"מ גבוה אבל בכל זאת לקחתי את הסיכון ונפלתי.

תקלה ראשונה שהייתה לי התפוצצה משאב מים , במקביל דיווחתי על תקלה למוסך שבימים לפני פיצוץ המשאבה הרגשתי שאין לי בלמים כשאני עומד בפקק ולוחץ מספר פעמים על דבשת הבלם.

באדיבות רבה נפרדתי מ 2500 ש"ח עבור משאבת מים +משאבת שמן מרכזית+ ברקסים שהתגלו כבר גמורים.

שמחתי שזה נגמר בזה.

אחרי חודש הגיע המפץ הגדול

engine malfunction

קפצה לי התראה עם משולש וצפצוף.

עצרתי ,כיביתי, פתחתי מכסה מנוע ולא ראיתי שום דבר חריג כמו נזילות שמן התחממות נזילות מים בדקתי מדדים והכל היה תקין.

הנעתי ונעלמה נורית האזהרה.

ואז הרכב פתאום לא סוחב כאילו יש לו סתימת דלק פשוט אין לו כח.

לאט לאט נסעתי איתו והגעתי למוסך מורשה של פורד .

דבר חשוב ידעתי שהוא צריך לעבור טיפול החלפת שמן גיר ב 180 K שהוא לא עשה והתכוונתי לעשות זאת בימים הקרובים.

אבל בגלל התקלה כבר נכנסתי לעשות גם את זה.

קראתי וחיפשתי רבות באינטרט בעולם, משום מה הדגם דיזל הרבה יותר נפוץ במידע מאשר הבנזין .

מצאתי כל מיני פורומים שדיווחו על תקלות דומות. איבוד כח פתאומי או באנגלית LIMP MODE(כך הם קראו לזה).

ראיתי שכולם אמרו אותו הדבר שפורד המליצה להם על החלפת טורבו וברב המקרים שקראתי זה לא עזר והתקלה חזרה ארי כמה חודשים.

הרבה אמרו שזה הסתדר להם לאחר עדכון גירסה למחשב של הרכב או עדכון גיר.

למרבה המזל שלי לא עזר העדכון גירסה ואפילו ביקשתי בכל זאת לעשות טיפול החלפת שמן גיר ופילטר כבכל טפול 60K ואף עשיתי טיפול רגיל . שמנים פלטרים פלגים לפי הספר.

ואז הם נתנו לי את הדיאגנוזה של המחשב שלהם וכאן עלה לי לחץ הדם וטמפרטורת הגוף כולל יצאת ורידים במצח.

אני אפרסם את הבדיקה ללא שם המוסך שלא תיהיה איזה החפשה שם בטעות.

בגדול המחירים הם המקסימליים ולא סופיים כי כך הם נותנים את הבדיקות לפי מחיר מקסימות של תיקון.

עלות כוללת של 29,000 ש"ח חצי מעלות הרכב.

האם פורד הוא זבל של רכב???

אני אודה לכל מי שיענה ויאיר את עיניי ויגיד לי מה כדאי לעשות.

דבר נוסף אם ובמידה כן אחליף טורבו האם יש כאן בפורום מישהו שעשה זאת בעצמו והזמין חלק מחול? כי ראיתי שזה לא ניראה מסובך מידי לפרק טורבו ולהחליף אץ החלק CHRA אני ושב שכך קוראים לו והמחירים ב EBAY נעים בין 1000 ל 2000 שח בחול לפני מיסים. האם למישהו יש ניסיון עם יבוא חלק תחליפי או מקורי ועשה זאת בעצמו?

החסכון הוא אדיר אם כן כי על טורבו בארץ מבקשים בין 6000 ל 8000 שח לרכב הזה.

מקווה שיש כאן מישהו שכבר עשה מחקר בנושא .

תודה רבה חברים

מקווה לשמוע בשורות טובות

IMG.jpg

פורסם

בוא נסכם רגע כמה דברים למען הקוראים לעתיד, שלא תטעה אותם בטעות ועל הדרך זה בתקווה יענה לך על כמה שאלות שלמעשה, אין טעם לפתח את השרשור הלאה:

1. רכשת רכב עם ק"מ גבוה מאוד בשנתון לא גבוה במיוחד

2. היצרן קובע להחליף רצועות "גומי" כל 10 שנים או 200K וייתכן וזה גרם לבעיות - ביש מזל

3. הרכב שקנית ולא נבדק כלל היה גמור וללא בלמים, מה הקשר של פורד בנושא בדיוק?

4. כל מכלול הברקסים ייתכן ולא טופל כראוי מעולם - אלו הן התוצאות כנראה

5. אם הבן אדם לא החליף שמן גיר במועד הנדרש ואתה החלפת רק לאחר 20K, אתה חושב שהוא החליף ב 120K? או לא משך את זה גם כן? תהיה כנה עם עצמך

6. אם הוא משך את זמן הטפיול בתיבה סביר להניח שנמשכו שאר הטיפולים כיוון שהרכב נסע, לא קצת

7. ישנם מקרים עם בעיה בצלינדר מסויים או לחלופין, בעיית טורבו. ייתכן ומכלול הטורבו לא נבדק (יש ברגים שצריך לחזק) או לחלופין, בעקבות החלפות לקויות או משיכת הטיפולי שמן = הרס הטורבו באופן מוקדם מן הצפוי כתוצאה מטיפול לקוי.

טורבו קשור קשר ישיר בין מי קירור ושמן מנוע שצריך להיות מוחלף בהתאם לשגרת הטיפולים.

8. הכנסת את עצמך לבור עם רכב שלא נבדוק כראוי וכנראה, הרכב שחוט לגמריי חביבי

9. כן יש מה לעשות, אם הרכב חשוב לך ואתה יודע שתשמור עליו היטב והוא ישרת אותך לשנים רבות קדימה, תחליף את החלקים הנדרשים, למה לא? באסה לא באסה אבל זה לא שיש לך אפשרויות פתאום למכור אותו במחיר מחירון כן? בוא נהיה ריאליים גם כאן.

לא קונים רכבים יקרים לטיפולים ללא בדיקה איכותית מקדימה עם ק"מ גבוה - מה שזול יקר.

אבל, יש לי פתרון עבורך. יש אתר שממנו אני ורבים אחרים רוכשים חלקים מהם ויש משלוחים. כמובן שבטח תשלם מכס וכו'.

זה האתר:

https://www.fordpartsuk.com/partsrequest.htm

זה כבר הטופס בקשת חלפים, תכניס את המק"ט של החלקים הנדרשים והכמויות ותבקש הצעת מחיר בהתאם כולל משלוח.

סביר להניח כי תוכל לחסוך כמה אלפי שקלים ככה.

בהצלחה ותזכור, לשמור על הרכב היטב ולטפל בו מוקדם אפילו משגרת הטיפולים (שמנים וכו').

פורסם

חפש חלפים משומשים מפירוק בזירת המסחר של אתר ״גלגלים״, יש סיכון אבל המחירים זולים מאד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא הצלחתי להבין למה צריך להחליף את הגיר. ממה שהבנתי ממך זה שאתה זה שקרא על איזשהו קשר עקיף לתקלה, ספק אם זה בכלל קשור.

במחיר כזה, וללא הסברים מספקים מצד המוסך, אתה חייב לעצמך לגרור את הרכב לבדיקה נוספת במוסך אחר, תעשה קצת בירורים.

אני לא מקבל את שיטת הדיאגנוסטיקה של המוסך, שמשאיר לעצמו "צ'ק פתוח" על סך 30K. בסוף הם "יחסכו" לך איזה 5K ואתה עוד תצטרך להודות להם...

פורסם
בוא נסכם רגע כמה דברים למען הקוראים לעתיד, שלא תטעה אותם בטעות ועל הדרך זה בתקווה יענה לך על כמה שאלות שלמעשה, אין טעם לפתח את השרשור הלאה:

1. רכשת רכב עם ק"מ גבוה מאוד בשנתון לא גבוה במיוחד

2. היצרן קובע להחליף רצועות "גומי" כל 10 שנים או 200K וייתכן וזה גרם לבעיות - ביש מזל

3. הרכב שקנית ולא נבדק כלל היה גמור וללא בלמים, מה הקשר של פורד בנושא בדיוק?

4. כל מכלול הברקסים ייתכן ולא טופל כראוי מעולם - אלו הן התוצאות כנראה

5. אם הבן אדם לא החליף שמן גיר במועד הנדרש ואתה החלפת רק לאחר 20K, אתה חושב שהוא החליף ב 120K? או לא משך את זה גם כן? תהיה כנה עם עצמך

6. אם הוא משך את זמן הטפיול בתיבה סביר להניח שנמשכו שאר הטיפולים כיוון שהרכב נסע, לא קצת

7. ישנם מקרים עם בעיה בצלינדר מסויים או לחלופין, בעיית טורבו. ייתכן ומכלול הטורבו לא נבדק (יש ברגים שצריך לחזק) או לחלופין, בעקבות החלפות לקויות או משיכת הטיפולי שמן = הרס הטורבו באופן מוקדם מן הצפוי כתוצאה מטיפול לקוי.

טורבו קשור קשר ישיר בין מי קירור ושמן מנוע שצריך להיות מוחלף בהתאם לשגרת הטיפולים.

8. הכנסת את עצמך לבור עם רכב שלא נבדוק כראוי וכנראה, הרכב שחוט לגמריי חביבי

9. כן יש מה לעשות, אם הרכב חשוב לך ואתה יודע שתשמור עליו היטב והוא ישרת אותך לשנים רבות קדימה, תחליף את החלקים הנדרשים, למה לא? באסה לא באסה אבל זה לא שיש לך אפשרויות פתאום למכור אותו במחיר מחירון כן? בוא נהיה ריאליים גם כאן.

לא קונים רכבים יקרים לטיפולים ללא בדיקה איכותית מקדימה עם ק"מ גבוה - מה שזול יקר.

אבל, יש לי פתרון עבורך. יש אתר שממנו אני ורבים אחרים רוכשים חלקים מהם ויש משלוחים. כמובן שבטח תשלם מכס וכו'.

זה האתר:

https://www.fordpartsuk.com/partsrequest.htm

זה כבר הטופס בקשת חלפים, תכניס את המק"ט של החלקים הנדרשים והכמויות ותבקש הצעת מחיר בהתאם כולל משלוח.

סביר להניח כי תוכל לחסוך כמה אלפי שקלים ככה.

בהצלחה ותזכור, לשמור על הרכב היטב ולטפל בו מוקדם אפילו משגרת הטיפולים (שמנים וכו').

תודה רבה על התשובה המורחבת כולל הקישור אני מעריך את זה מאוד.

רק כמה דברים אני רוצה לחדד בנושא.

הרכב כרגע עם 198900 ואני עיגלתי את זה ל 200K לא ידוע לי על הטיולים בהחלפת הצינורות אבוד מה צריך לעשות.

אני כן מתכוון להנות מהרכב עוד שנים טובות ולכן אני רוצה לסדר אותו . זאת הסיבה שהקדמתי את הטיפול הרגיל + טיפול שמן גיר

לגבי הבלמים לא הייתה בעיה פשוט הם כבר היה צריך להחליפם. הבעיה הייתה במשאבת שמן מרכזית שגרמה לאיבוד בלמים.

לגבי הבדיקת מחשב הם אמרו לי כמה דברים שבראש ובראשנה הוא הטורבו וגם ישנה בעיה בגיר שלא ידוע מה היא בדיוק אלא רק לאחר פירוק. יש בטופס את הקוד הטקלה. אם למישהו יש ידע ל כך או היה לו בעיה כזאת ומה עליות של תיקון גיר במקרה הצורך. פורד העירוכ את זה ב 11000 ש"ח ניראה לי מוגזם.

תודה

פורסם
לא הצלחתי להבין למה צריך להחליף את הגיר. ממה שהבנתי ממך זה שאתה זה שקרא על איזשהו קשר עקיף לתקלה, ספק אם זה בכלל קשור.

במחיר כזה, וללא הסברים מספקים מצד המוסך, אתה חייב לעצמך לגרור את הרכב לבדיקה נוספת במוסך אחר, תעשה קצת בירורים.

אני לא מקבל את שיטת הדיאגנוסטיקה של המוסך, שמשאיר לעצמו "צ'ק פתוח" על סך 30K. בסוף הם "יחסכו" לך איזה 5K ואתה עוד תצטרך להודות להם...

זה בדיוק מה שעשיתי לקחתי אותו למוסך אחר לבדיקה נוספת והצעת מחיר .

אבל ככל הניראה מחשב אמור להראות את אותן קוד תקלה.

פורסם

המחיר שנתנו לך מדבר על החלפת מצמדים כנראה.

יש משהו חשוב שתבין, תיבת ההילוכים הזו דורשת החלפת שמן הרבה לפניי 60K המומלצים על ידי פורד כיוון שברשת לא חסר מידע.

מומלץ להחליף כל 45K ומסנן פעמיים בתקופה הזו, זו התיבה אין ברירה. לא סתם יש שם 2 מסננים שאחד מהם פנימי וזוג מגנטי ענק בפנים.

השמן שבתיבה מזדהם די מהר ועלול לגרום לבעיות, זאת תופעה אחידה לכל תיבות ה DCT (כפולות המצמדים) הרטובות.

אתה מבין שלא עשו לתיבה טיפול 20K כמעט לאחר שגם ככה 60K זה גבולי והיה צריך להיעשות ב 180K? לך תדע מה עוד לא עשו או כמה הבעלים הקודם משך או טיפל בתיבה בכלל, אין כמעט ידע מקצועי בנוגע לתיבה הזו בארץ והמון מזלזלים.

סביר להניח שפשוט המצמדים גמורים... ואם כן? נדרש להחליפם.

בדיוק כמו שמן המנוע שקשור בהתאם גם לטורבו וכו', או רצועות גומי ומשאבת מים שבדיוק נפלת על התפר... אולי.

ההמלצה שלי היא לגרור למוסך המרכזי בניר צבי של דלק מוטורס, לא חושב שתצטער אני התרשמתי מהשירות שלהם כשהייתי צריך אותו.

אם יש אנשי מקצוע וטכני, זה שם.

שלח בקשה במקביל בהקדם לאתר, לקבל הצעת מחיר למצמדים ולכל החלקים (טורבו) הללו לפי קוד פריט. סביר להניח שתקבל עלויות משלוח די גבוהות ותצטרך לשלם מכס וכו', אבל זה יכול להשתלם בלא קצת אלפי שקלים והכל מקורי מן הסתם.

כמו כן, תנסה להתקשר אליהם או לשלוח מייל לברר האם יש חלפים מחודשים או בנויים מחדש מהחברה, יכול לחסוך עוד.

שמן תרכוש בארץ לא מחו"ל כי זה כבד והמשלוח יעלה הון תועפות.

פורסם

אני הייתי מתחיל בכלל בהוצאה של פירוט הטיפולים שבוצעו לרכב...לך תדע איפה עוד חסכו.

זה מצער מאד לשמוע על נזק בהיקף כזה. במיוחד אחרי שקונים יד שניה. החברים פה נתנו לך הרבה טיפים מועילים.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

שוב מתברר,שאין מציאות וארוחות חינם בתחום הרכב,שהזול עולה ביוקר ושזול וזוגלובק שתיהן מתחילות באותה אות ובשתיהן תקבל מילה שמתחילה בנ'.

לא הבנתי איך 29,000 ש"ח עלות התיקון הם חצי משווי הרכב אבל ניחא.

לעניין- הייתי נגש למכון גירים לקבל חוות דעת נוספת לפני החלפת גיר-גם אם המוסך הנ"ל מורשה מאזדה לא ברור על סמך מה החליטו להחליף גיר,שהוא ההוצאה הכבדה כאן.

להגיד,ש"הלך הגיר" בהכרח ב 200,000 ק"מ זה ממש לא וודאי ולא אחראי בעליל

יש לך 3 אפשרויות:

א. לשלם את הסכום האסטרונומי במוסך היבואן.

ב. להמר ותקן בחלקים מפירוק- רכב שעבר תאונה ויש לו גיר תקין (אם עבר תאונה מאחור ובעל ק"מ נמוך אפשר למצוא גיר בפחות מ 11,000).

ג. להחליט,שאתה לא מתעסק עם הכאב ראש הזה ,מוכר את הרכב או משתדרג מהנבלה הזו לרכבכ נורמלי יותר והפעם לא מוזנח.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המחיר משקף ככל הנראה החלפת מצמדים והליצנים כתבו "גיר".

פורסם

תודה לכל העונים, אני אחכה לבדיקה של המוסך השני שלקחתי אותו אליו ואני מבטיח לעדכן אתכם במה נעשה ומחירים.

תודה

פורסם

אל תשאל מה פורד עשו לך, תשאל מה עשו הבעלים הקודמים לפורד.

מציע לך לדבוק במה שהציע החבר אוטומטיק1, מאחל לך הצלחה גדולה והוצאה קטנה.

פורסם
שוב מתברר,שאין מציאות וארוחות חינם בתחום הרכב,שהזול עולה ביוקר ושזול וזוגלובק שתיהן מתחילות באותה אות ובשתיהן תקבל מילה שמתחילה בנ'.

נקניק זאת לא מילה גסה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

לגבי הטורבו, או יותר נכון לגבי להביא chra מחו״ל,

איביי מלא בליבות מתוצרת סין שלדעת רוב לא שוות הרבה. הן עשויות מחומרים פשוטים וחלקן לא יחזיקו מעבר למפתן הדלת של המוסך.

להחליף רק chra זו בהחלט אפשרות קבילה, אבל אם אתה מתכנן להמשיך להחזיק את הרכב, אל תתפשר על היצרן. תביא ליבה מיצרן מוכר ומוכח דוגמת garret. וכניראה שהיא לא תעלה לך 1000 שקל, יותר בכיוון ה1000 דולר..

אני לא יודע אם פורד זה ח#א של אוטו כמו שאתה שואל, אבל בהחלט קנית את אחד הדגמים הכי בעיתיים שלו..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...