Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכול המבינים והממליצים.

אני מחפש כבר כמה חודשים רכב שיהיה מהנה לנהיגה בתקציב של 20K ומטה.

הרכב יהיה משני במשפחה אבל עדיין צפוי לנסיעות של 1200 ק"מ בחודש.

חשוב לי שיהיה ידני וייתן חווית נהיגה וחווית האצה טובה, אמין יחסית, ולא רכב קטן מידי (אני בגובה 1.9 אשמח לא להיראות כמו ליצן יוצא מרכב מיני )

הרכבים שהסתכלתי אליהם עד כה:

מאזדה mx3 1993 - מאוד אוהב את המראה והוא די מהנה הבעיה שהוא יחסית נדיר

יאריס TS - סה"כ נהתי איתו בנסיעת מבחן איך הוא מרגיש לי קצת קטן ודי מכוער (על טעם והריח) ומה שכן לא נראה שיש למכירה בתקציב שלי

הונדות 2000 ומטה למיניהם

הסתכלתי על סיאטים למיניהם מבלי שראיתי משהו שהתאהבתי וגם די התבלבלתי עם ריבוי מודלי ה"ספורט"

אשמח להמלצות על רכבים שכדאי להסתכל אליהם ואולי לנסות (כמו הצרפתיות שכולם צועקים לא לקנות) או הפניה לשרשור של הוט האץ' שאוכל להריץ ביד 2 :)

אגב ברור לי שהתקציב שלי הוא יחסית נמוך וזו לא תהיה קניה הכי חכמה ונבונה וכו' , אך נמאס לי מכול המשפחתיות שאני נוסע אליהן מאז קבלת הרישיון (15 שנה)

תודה מראש לכול העוזרים

עריכה אחרונה על ידי mib12
פורסם

קח בחשבון שרכישת מכוניות נדירות כמו mx3 פחות פרקטית אם הרכב אמור לשמש אותך ביומיום.

אני מחזיק רכב בסגנון הזה, ולפעמים לוקח זמן עד שאתה מטפל בבעיה או מאתר את החלק המתאים.

אתה יכול כמובן לגשת למוסך יבואן ולתקן שם עם חלפים שיביאו לך במיוחד, אבל זה יהיה יקר להחריד.

אם אתה מחפש "משהו מעניין" הייתי מחפש איזו 306 או וולקן, מתרחק מרכבים משופרים כמו מאש, ומנסה למצוא רכב שמור ככל הניתן. אתה אפילו יכול לחפש 306 עם מנוע 1.8 וגיר ידני, הוא לא יהיה 'ספורטיבי' מבחינת ביצועים אבל יהיה מהנה מאוד לנהיגה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

התקציב נמוך עד כדי "מסוכן" לרכב ספורטיבי.

הייתי מחפש 306XSI או וולקן במקרה שלך ומפנים שלא תמיד החיים יהיו קלים עם הכלה המיועדת (פלסטיקה, אמינות, טסטים וכדומה)

איביזה- יש את האיביזה קופרה שנת 98-2000- נדירה מאוד ולא מתגלמת.

איביזה טורבו 2001- הכי מומלצת אם תצליח למתוח את התקציב בעוד 3-10 אלף ש"ח.

יחסית אמינה, רוב המכלולים והטיפולים זולים מאוד (חוץ מקלאץ וכדומה)

טסט יחסית זול.

בהצלחה.

פורסם

תנסה לחפש קליאו ספורט אחרי מתיחת הפנים דהיינו שנתונים 2002 ,2003 רכב חמוד מאובזר יותר עמיד מהגרסה שלפני מתיחת הפנים. ולגבי לברוח מצרפתיות אין צורך רמת האמינות שתראה בפועל כבר קשורה לרמת התחזוקה של הבעלים הנוכחי ושלך. תפנק היא תפנק לא תפנק היא תתפנק !

פורסם

ההונדה שהזכרת, אמנם לדעתי לא עונה להגדרת ספורטיבית, אלה סתם רכב זריז יחסית בקו ישר (בעלים של אחת). אך בניגוד לשאר המכוניות שהזהירו אותך להתרחק מהם משיקולי הוצאות תחזוקה (לא יודע אם בצדק או לא, לא מכיר), ההונדה רכב שזול בטירוף להחזיק (אם קנית רכב במצב טוב כמובן).

פורסם

תודה לכול המגיבים, הסתכלתי על כמה רכבים שהמלצתם.

ארגנתי את הכול במרוכז למטה למקרה שמישהו יחפש בעתיד ועוד מספר שאלות ממני.

סיאט לאון - תוכלו אולי לעזרו עם תתי דגם ספיציפיים מומלצים ?

גולף 1.8 - לא ראיתי דוגמה שלא עברה 10 ידיים אז נראה לי שלא אלך בכיוון הזה

307 XSI - נראה נחמד ובתחום המחיר, לפי מה שקראיתי ראיתי שהיא לא ספורטיבית במיוחדת יש עוד דעות לגבי הדגם ?

ZX וולקן - אין דוגמאות למכירה

306 1.8 ומעלה - חוץ מאחת מ 92 לא ראיתי דוגמאות ביד2 בכלל , יש המלצה ל תת-דגם ספיציפי ?

איביזה קופרה 2000 - אמרת לא מתגמלת אז אפילו לא חיפשתי

איביזה טורבו 2001 - התקציב הוא די קשיח כאשר 20K זה כבר מתוח

קליאו ספורט - לא מצאתי דגמים מהשנים הנ"ל לצערי

הונדה עדיין על הפרק, לך תדע אולי מישהו ירצה להיפטר מ TYPE R ב20 :roll:

בנוסף להמלצות אלו יש דעות לגבי 206XS 2001-2005 מנוע 1.6 110 כ"ס ?

בנוסף האם 106 ראלי משנות התשעים שווה הסתכלות ?

תודה.

פורסם

ה 206 מתנהגת מאוד. הגה מדוייק וכיול ספורטיבי. אומנם לא מאוד חזקה - אבל בהחלט מהנה. עלויות אחזקה שפויות וצריכת דלק של 1/15 ( ככה אני השגתי מרכב משנתון 2002 ) . מומלץ מאוד לנהג החובב המתחיל

פורסם

קנה לך מאזדה 3 ספיריט משנתון 2005 או 2004, הכי מהנה לנהיגה מהמשפחתיות. תוכל למצוא אחת שמורה יחסית במחיר הזה , הרכב הזה יתמודד עם 1200 קילומטר בחודש בקלות ויהיה אמין מכל האופציות שהוצגו פה. במשפחתינו אחת כזאת שנת 2004 עם 380 אלף קמ, המנוע והגיד עדיין מקוריים. הגיר לא דופק בין הילוכים ולא מחליק.

לדעתי זה הפשרה הכי טובה בשבילך.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

פורסם

במחירים האלו לא היצרן חשוב - אלא האקזמלפר הספציפי. יש הרבה מזדות שהתפגרו כי לא טיפלו בהן טוב. ה 206 אמינה מאוד והחלפים זולים וזמינים.

אם בכל זאת אתה הולך על המזדה - תבדוק מתי הוחלפו משולשים ותושבות מנוע וגיר - זו מחלה ידועה בדגם הספציפי הזה.

פורסם (נערך)

אם אתה לא מחפש הרפתקאות, רק יאריס TS, לחבר יש אותה שנתיים, קנה אותה עם יותר מ200KKM ועבר עליה כבר מעל 40, הרכב פשוט לא דורש כלום חוץ מטיפולים רגילים (ומנוע של חלון חשמל נהג שתוקן בזול והוחלף בסופו של דבר לחדש)

יש אחת אדומה עם ק"מ קצת גבוה אבל השנתון שלה 2005 והיא נראית ממש טוב ב21K לפני מיכוח

תסתכל ביד 2, נראית שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

ממליץ לך לחשוב שוב על ה-ts של טויוטה. בתקציב הזה היא הדבר הכי מהנה לנהיגה.

עוד אופציה היא פונטו hgt. יש לרכב כוח ביחס לקטגוריה ובמיוחד ביחס למחיר. אך קח בחשבון שני דברים: הגה מת, כמעט ללא תחושה.

והרכב טיפה עדין להזנחה.

הונדה סיויק 1992-1995 משהו עושה את האטו הזה למאוד כייף, לא כל אחד ידע להסביר ובטח מי שלא נהג לא יודע. ממליץ במיוחד על גרסת האצ'בק 1.6 כי היא מרגיש הרבה יותר נמרצת. זה אוטו שאם תשקיע בוא יישור קו במידה והוא לא עבר זאת, יתן לך אמינות מופתית.

אם תרצה ללכת על יותר בטוח לך על שנת 1996-2000(גרסאות ה1.6), שם תמצא כאלה שלא מימשו את הפוטנצייל הספורטיבי שלהן ושימשו כרכב a to b של מישהו שלא כ''כ אכפת לו לדחוף את הרכב לגבולות שלו.

סיאט איביזה vt20. גולף gti לעניים היא הייתה ועכשיו היא במחיר שכמעט הומלס יכל לקנות אותה. רובם ככולן עברו שיפורים ובשלב כזה או אחד היו אצל חברה מהמגזר (לא אמרתי שום דבר גזעני, רק ציינתי עובדה. אם אתם מסיקים מכך משהו גזעני אז הבעיה אצלכם) יש לחבר שלי כזו והיא לא הדבר הכי אמין שראיתי וגם הוא עוזר לזה עם תחזוקת שבר ונסיעה לא רגועה בכלל.

האופציות הן כמובן בהתאם לתקציב שנתת, קח בחשבון, שאם תוסיף עוד 10k יפתחו לך עוד כמה אופציות ורובן ככולן עדיפות.

פורסם

גולף 1.8 אטמוספרית היא לא ספורטיבית בכלל, אלא אם התכוונת ל- GTI..

פיג'ו 306 1.8 היא עגלה (מניסיון)

יאריס TS ו-106 אינן עונות על הדרישה שלך - "אני בגובה 1.9 אשמח לא להיראות כמו ליצן יוצא מרכב מיני" :)

איביזה קופרה / טורבו וקרוב לוודאי שגם הלאון מהשנתונים הנ"ל - רובן משופרות רצח ושחוטות

סיטרואן וולקן - נדירה. היה רכב מרשים בזמנו מבחינת שלדה, אחיזת כביש ותאוצה (בגרסת ה- 2.0 ליטר)

• תוכן חדש...