Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה היה לפני שנתיים, כך שקשה לי להאמין שהדו"ח עוד בדואר, גם אם זה דואר ישראל :-D

המהירות המותרת היתה 80, השתדלתי לא לעבור אותה, אבל בדיוק עקפתי מישהו, אז יכול להיות שחרגתי טיפה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה לכולם על הסיוע.

כרגע עובד (אינטנסיבית) על תכנון נכון, אפרסם כשאסיים 8)

דבר נוסף, אני מחפש פתרון גלישה ושיחות ומתלבט אם לרכוש חבילת גלישה/שיחות כאן, או לקנות SIM בגרמניה/אוסטריה וכו'.

- קפצה לעיני חברת "Sim2Fly",

מישהו שמע עליהם? נראה לא רע.

http://sim2fly.co.il/

פורסם
תודה לכולם על הסיוע.

כרגע עובד (אינטנסיבית) על תכנון נכון, אפרסם כשאסיים 8)

דבר נוסף, אני מחפש פתרון גלישה ושיחות ומתלבט אם לרכוש חבילת גלישה/שיחות כאן, או לקנות SIM בגרמניה/אוסטריה וכו'.

- קפצה לעיני חברת "Sim2Fly",

מישהו שמע עליהם? נראה לא רע.

http://sim2fly.co.il/

כשאני טס לגרמניה אני קונה כרטיס סים של גולן טלקום בעלות של 50 ש״ח ומתחבר לתוכנית של 99 ש״ח ללא הגבלה, היא נותנת המון ביחס למחיר וכשאתה חוזר לארץ אתה יכול לבטל את החבילה ולשלם רק את החלק היחסי.

למשל אם נסעת לשבועיים אז תשלם:

1) עלות סים - 50 ש״ח

2) עלות חבילה לשבועיים - 50 ש״ח~

אחרי ביטול חבילה ואם תרצה שוב תידרש לרכוש סים חדש או לא לבטל את החשבון ורק לבצע הקפאה בעלות מינימלית של 10 ש״ח לחודש.

פורסם

כפי שציינו פה, קשה מאוד לראות בתמונה שהעלת איפה בדיוק אתה עובר. כתבת באדן באדן אבל לא ראיתי את קניאבס כעיר יעד. האם יכול להיות שלא תעבור ב B500 המכונה גם השוואצוואלדשטראסה?

פורסם (נערך)

לגבי מצלמות מהירות - שויצריה אלפי מצלמות, חלקן מוסוות היטב, וסף האכיפה נע בין 2-8 קמ"ש מעל המותר, לפי המקום ואמצעי האכיפה.

לגבי הסים - אישית אני מעדיף מקומי - בגרמניה זה עניין של 5 אירו עם חבילה נחמדה. לקנות רק בחנות של חברת הסלולר או בסאטורן\מדיה מארקט, כיון שיש להם נוהלי אקטיבציה בעייתיים שדורשים אימות זהות אלקטרוני (חוק חדש מהחודש האחרון, שסיבך את הנוהל הקודם).

תביא בחשבון ששויצריה אינה חלק מהאיחוד האירופי, על כן בחלק מהחברות הנדידה בה יקרה, בחלק לא. מצריך בדיקה מראש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי אתה קצת מפספס. הייתי עושה פחות מגרמניה ומוותר על האזור של קארלסרוהה והיער השחור. יש לכם סה"כ חמישה ימים.

בגרמניה לפעמים מאפס אופטימיים מדי, יש הרבה תחזוקת כבישים שגורמת לפקקים לפעמים. האמת היא, שנסיעה באוטובאן לא כ"כ מעניינת אחרי הריגוש הראשוני.

אני עשיתי טיול דומה בעבר:

מינכן - סאן ברנרדינו פאס (שוויץ) - דאבוס - סטלביו - בולצאנו - קורטינה ד'אמפצו - גרוסגלוקנר - ברכטסגאדן - דויטשה אלפנשטראסה עד בערך גארמיש פארטנקירכן ומשם חזרה למינכן.

זה היה שבוע והיה מאוד עמוס ועשינו נטו נהיגה. את המסלול בנינו אחרי קריאה מעמיקה של המון בלוגים ברשת. בדיעבד, אחרי שקצת התבגרתי הבנתי שרק התמקדנו בלסמן וי על היעדים ב-GPS במקום לצאת לפעמים ולהנות מהאוויר וממה שיש למקומות להציע מעבר לנוף שנשקף מהאספלט שאתה חורך. אבל המסלול היה אדיר. סטלביו הוא אובררייטד, כל הכבישים באזור הדולומיטים מבולצאנו ואילך הם נהדרים, והגרוסגלוקנר באוסטריה הוא חובה.

האם העצירה שתכננת בשטוטגרט היא בשביל שני המוזיאונים? קח בחשבון שזה מכלה אפקטיבית כמעט יום. בשטוטגרט וקארלסרוהה (לא מעניינת) הייתי בספטמבר האחרון. לא הייתי מבזבז יום של טיול נהיגה על זה. אי אפשר להספיק הכל באותו הטיול... במקומך הייתי מוציא את כל הסיבוב לשטוטגרט והיער השחור.

יש המון פאסים יפים גם ממערב לאינסברוק.

פורסם

3-4 שעות נהיגה ביום מתאימות גם לטיול משפחתי שמטרתו בילוי באתרים. הרי צריך להגיע לאתרים ולמלונות, המרחקים גדולים והמהירות מוגבלת (כן, גם בקטעים המפורסמים של האוטובאהן אינך יכול לנהוג יותר ממה שמאפשרים תנאי הרכב והדרך).

הבעיה של רבים מפותחי השרשורים כאן היא שמדובר באנשים חסרי ניסיון שמסתמכים על מפות גוגל (וההערות של כותבים רבים נכונות צריך להביא בחשבון תוספת זמן של 50% לפחות), שרוצים לבלוע את כל גרמניה (ואםילו אירופה) בטיול קצר אחד.

הגישה שלי היא שצריך להתמקד בתאי שטח מוגדרים, בהתאם ליעד הטיול ולמגבלות הזמן והתקציב. אם הכוונה לנהוג 12 שעות ביום ולהנות מכך - אדרבה, תכנן טיול נהיגה נטו עם עצירות לשירותים, כוס קפה ולינה. אם רוצים לראות משהו נוסף צריך להביא בחשבון שכל מוזיאון מצריך זמן, מדי פעם מגלים אתר לא מתוכנן שגוזל שעה, הקפה טעים ורוצים עוד ספל וכו'. 5 ימים אינם מספיקים אפילו לסיור מספק ביער השחור. לכן צריך לתכנן את הטיול מחדש, בהתאם לאתרים שבהם רוצים לבקר. צריך לחפש שרשור דומה מלפני חודש-חודשיים, שבו אחד מחברי הפורום קיבל מבול של המלצות לצמצם את הטיול שרצה לבצע בכל רחבי גרמניה ושב לשולחן השרטוטים על מנת לתכנן טיול יותר הגיוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...