Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, בקרוב אני נכנס ללופ של קבע+תואר ראשון. ולכן חייב רכב לקיום היום יומי שלי.

אני גר בטבריה,משרת על פסגת הר מירון ואלמד בצפת. מה שאומר שאני נוסע עם המון עליות וכבישים מפותלים.

הדרישות שלי מהרכב הן כאלה:

*אמין ללא פשרות- אין מצב שאקנה DSG ולא TSI.

*גיר אוטומט חובה-אני מעדיף ידני אבל ההורים עוזרים כלכלית וזה פקטור שהעמידו בפניי בגלל אבא שלי ששונא ידני (לאבא רכב משלו אבל הורים רוסים, לכו תבינו...).

*סוג רכב- משפחתי חובה, אני בחור גדול וישבתי ברכבים כמו פיקנטו,ספלאש,ריו,פולו,איביזה ובכולם המושב אצלי עד הסוף מה שמשבית את הישיבה מאחורי. חוץ מזה אני מת על פרקטיות,אוהב תא מטען ורוצה לתקוע שם סאב ושיהיה עוד המון מקום.

*צריכת דלק- 1/12-14 אני אהיה מאוד שמח,מעדיף לא לרדת מזה.

*ביצועים-אין לי דרישות מוגזמות,סחיבה טובה כמו של כל 1600.

*תקציב 40 וקצת. בעיקרון יש לי כ45 אלף אבל אני רוצה לשמור ליישור קו וקצת שיפצורים להתחלה (צמיגים,מערכת,חלונות כהים וכו').

הרכב האחרון שהיה בבעלותי היה קיה פורטה 2010 עם 4 הילוכים,אהבתי אותה מאוד וכרגע חשבתי על פורטה 2011 עם 6 הילוכים. לדעתי הרכב קולע בול לצרכים שלי אבל הייתי שמח לשמוע מכם הצעות ואת דעתכם הכללית.

תודה מראש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הייתי בודק גם מיצובושי לנסר 1.8. רכב אמין, זול יחסית, מרווח ובגרסת הלימיטד שנכנסת לך בתקציב בקלות גם מאובזרת בכל טוב (ג'אנטים 18, סאנרוף, ריפודי עור, בקרות שיוט ואקלים ועוד). מנוע 1.8 חזק מ-1.6 סטנדרטי אבל לא הכי חסכוני (סביבות 1-11, כמו הקיה), משודך לתיבה רציפה שתהייה בעוכרייך אם תרצה לזנק מהר מהמקום. בתאוצות ביניים אין השהייה זו.

פורסם

נשמע כמו הצעה טובה, הסתכלתי ביד 2 יש כמה אופציות מעניינות- ידיים פרטיות משנת 2011 באיזור ה41-43 אלף ש''ח. השאלה היא לגבי הגיר, לא נהגתי על רציף בחיי, איך הוא אמור להתנהג בתנאי נסיעה שצפויים לו? כמה רע העניין עם היציאה מהמקום? לעקוף אפשר בבטחון?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גיר רציף הוא בעצם בלי הילוכים. הרעיון הוא שיש שני מבנים דמויי קונוס עם רצועה ביניהם. יחס ההעברה (ההילוך) נקבע על ידי המיקום של הרצועה על הקונוסים. יש טווח של יחסי העברה (כמו הילוך ראשון ואחרון), וביניהם האוטו יכול לבחור להיות בכל ״הילוך שירצה״.

יתרונות התיבה- חסכונית בדלק, מעמידה את המנוע בלחיצה איתנה על דוושת הדלק בנקודת שיא ההספק לטובת כוח מירבי.

חסרונות- חוסר התאמה למנועים בעלי מומנט גבוה, מחירי תיקון גבוהים מתיחה פלנטרית, רעש אחיד בהאצה.

לעקוף אפשר בכיף. העיניין ביצירה מהמקום לא נורא, אבל התחושה שאם תשדך למנוע תיבה ידנית או אוטומטית רגילה היא שהוא יזנק טוב יותר. לא נורא, ובמילא אחרי 20-30 היא עולה לסלד נורמלי והכל עובד סבבה.

פורסם

לדעתי התיבה הרציפה זה זוועת עולם - מעולם לא נהגתי על רכב עם תיבה רציפה שיצאתי ממנו במחשב ש״זה התנהגות בסדר״, ברוב המקרים במידהו אתה רוצה להינות מנהיגה - זה לא הכיוון.

אני ממליץ לך לחפש דווקא סופר-מיני - תוכל לרכוש רכב חדש יותר באותו הכסף ואם אתה נוסע בעיקר לבד, חבל על ההפרש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

רוב הזמן נוסע לבד,בסופ''ש זה חברים, משפחה, יהיו לי גם נסיעות לגדרה לפעמים למשפחה קרובה. אנחנו יודעים לטחון רכבים בבית. סופר מיני זה לא הכיוון.

בכל מקרה הקטע עם הגיר של הלנסר לא נשמע מציאה בכלל, למרות שהגיר רציף ואמור להיות חסכוני על אף חסרונותיו והרכב עושה 1/11. כבר עדיף להיצמד לאוטומט 6 הילוכים שייתן נסיעה חלקה יותר.

פורסם

תנסה גיר רציף לפני שאתה שולל,

נכון שרציף והנאה לא הולכים יחד אבל להכריז שהוא גרוע יותר מאוטומט 4 הילוכים זה פשוט מיותר - מניסיון שלי, קיה פורטה 4 הילוכים נוסעת פשוט רע לעומת האימפרזה שהייתה לי והקורולה הנוכחית בעלות גיר רציף (פורטה עם 6 הילוכים זה עולם אחר). בקיצור, עניין של טעם.

ההמלצה על הלנסר מצויינת.

אם בכל זאת תרצה להימנע מרציף, כדאי לשקול גם פוקוס מנוע 2.0 מהדור השני (תחפש שנתון 2010 או 2011 לפני החלפת דור).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

קודם כל לא כולם יתחברו לגיר הרציף כי זה באמת קצת נורא. יציאה מהמקום נמרחת ואיטית, בכל האצה/ עקיפה עולה לסל"ד קבוע ורועש..

לגבי פורטה 2011 6 הילוכים, ממה שראיתי טווח המחירים טיפה חורג מהתקציב שלך אבל עדיין שווה את זה. אבל בלי קשר למחיר זה רכב מצוין.

פורסם
תנסה גיר רציף לפני שאתה שולל,

נכון שרציף והנאה לא הולכים יחד אבל להכריז שהוא גרוע יותר מאוטומט 4 הילוכים זה פשוט מיותר - מניסיון שלי, קיה פורטה 4 הילוכים נוסעת פשוט רע לעומת האימפרזה שהייתה לי והקורולה הנוכחית בעלות גיר רציף (פורטה עם 6 הילוכים זה עולם אחר). בקיצור, עניין של טעם.

ההמלצה על הלנסר מצויינת.

אם בכל זאת תרצה להימנע מרציף, כדאי לשקול גם פוקוס מנוע 2.0 מהדור השני (תחפש שנתון 2010 או 2011 לפני החלפת דור).

לא הכרזתי דבר כזה, פשוט מכל המבחנים שקראתי וגם התגובות פה לא מעודדות בכלל.

פורסם
רוב הזמן נוסע לבד,בסופ''ש זה חברים, משפחה, יהיו לי גם נסיעות לגדרה לפעמים למשפחה קרובה. אנחנו יודעים לטחון רכבים בבית. סופר מיני זה לא הכיוון.

בכל מקרה הקטע עם הגיר של הלנסר לא נשמע מציאה בכלל, למרות שהגיר רציף ואמור להיות חסכוני על אף חסרונותיו והרכב עושה 1/11. כבר עדיף להיצמד לאוטומט 6 הילוכים שייתן נסיעה חלקה יותר.

אני עושה איזור ה27 אלף קילומטר בשנה על סופרמיני כולל ירידות/עליות וכו׳ - אין שום בעיה הרכב נוח גם לנסיעות ארוכות.

לגבי גיר רציף זה משתנה בין אנשים וגם בין תיבות רציפות - יש כאלו שיותר בולט ההתנהגות שלהן יש כאלה שפחות אצלי זה פשוט בולט בכולן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לא הכרזתי דבר כזה, פשוט מכל המבחנים שקראתי וגם התגובות פה לא מעודדות בכלל.

רק הצעתי שתנסה :wink:

חבל לפספס דגמים מוצלחים שיכולים להתאים לך וגם יש להם היצע לא קטן בשוק מבלי לבדוק לפחות.

מסכים שגיר אוטומטי עם 5 הילוכים ומעלה עדיף על רציף בכל הקשור להנאה מנהיגה.

בהכללה - מי שרגיל לרכבים ספורטיביים ו/או חזקים, יסבול מרציף. כל השאר, יש סיכוי שימצאו אותו מאוד נוח.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

לא חייב ספורטיבי או חזק.

מספיק רכב עם תגובת דוושה אגרסיבית, ואז תתבאס כל פעם מחדש על התגובה המושהת/ לא קיימת ברציף.

בנוגע לקורולה שלא רלוונטית לסיפור הזה צריך לציין שקיימים גירים רציפים שמדמים הילוכים ושם המצב יותר טוב, אבל הם מחוץ לתקציב.

פורסם

הציעו לי מזדה 3 ספיריט מהדור האמצעי, טוענים שהיא תעשה בסביבות ה11-12 קילומטר לליטר. מה אומרים?

פורסם

מה זה דור אמצעי? דור שני? 2009-2013? אם כן אני בעד.

אתה מקבל (כנראה 5 הילוכים, באמצע החיים שלה התיבה הוחלפה ל6 במנוע 2.0) וגם מתנהגת טוב ביחס למשפחתית.

• תוכן חדש...