Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי כנראה מאותת שהגיע הזמן לנקות את חיישן ה MAF ואולי גם בית המצערת. בזמן האצה בהילוך שני-שלישי לוקח לו יותר זמן מכרגיל להעלות טורים. פתחתי את מכסה פילטר אויר וניקיתי את כניסת האויר לחיישן (הוא מחובר ישירות בין הכיסוי של הפילטר לצינור היציאה שלו). היה שם הרבה פיח על הרשת של החיישן ואכן אחר כך התנהגות הרכב השתפרה מאוד, אבל נראה לי שעדיין צריך לנקות את החיישן עצמו והחלל שבתוך ה"בית" שלו.

משום מה לא הצלחתי לנתק את הקונקטור המתחבר לחיישן. ממש קשה לנתק אותו. מישהו מכיר איזה "טריק" לניתוק הקונקטור בלי לקרוע את הצמה?

בנוסף, קראתי שחיישני MAF מאוד יקרים אבל ראיתי שבעליאקספרסס הם נמכרים בטווח של 20-40 דולר ובאי ביי קצת יותר באיזור ה 60-100 דולר (אמנם חיישנים תחליפיים אבל נראה לי שלא צריכה להיות בעיה עם זה). למישהו יש ניסיון עם חיישן דומה מסין?

בית המצערת נמצאת בקצה צינור האויר ממש מאחור והגיש מאוד קשה, לא יודע אם אנקה אותו.

פורסם

ניקוי חיישן MAF משול לכוסות רוח למת וחבל על הזמן והכסף שאתה מבזבז על חומרי ניקוי.

ניקוי מצערת אכן עשוי לעזור.

איזה כייף לי :)

פורסם
ניקוי חיישן MAF משול לכוסות רוח למת וחבל על הזמן והכסף שאתה מבזבז על חומרי ניקוי.

ניקוי מצערת אכן עשוי לעזור.

בינתיים ניקיתי את פתח כניסת האויר לחיישן עם מגבון ומטלית נקיה, היה שם הרבה פיח שחור. לא עלה לי פרוטה :) ומרגישים בהבדל משמעותי הסל"ד עולה בצורה יותר אחידה באיזור ה 2000 סל"ד, שם היתה בעיה. אין לי בעיות של התנעה או כיבוי מנוע בניוטרל שזה אחד המאפיינים של מצב של לכלוך וסתימה של בית המצערת. יכול להיות שאצטרך גם לנקות את בית המצערת, אבל אני אתחיל מהקל לכבד (פשוט הגישה לבית המצערת בעייתית ואולי אצטרך ללכת למוסך בשביל זה).

פורסם
ניקוי של בית המאף לא יתרום לכלום

ניקוי החיישן עצמו בחלק מהמקרים עוזר.

כמובן שיש דרך לנקות אותו ולא עם מגבון ומטלית...

ברור שלא מנקים את החיישן עם מגבון ומטלית. זה יהרוס אותו. עם מגבון ומטלית ניקיתי את הרשת החיצונית של בית החיישן. על הרשת היתה שכבת פיח שחור שחסמה חלק מהאויר לחיישן ולכן אני מניח שגם החיישן עצמו מלוכלך.

פורסם

תקנה אצל אבי חלפים ספריי ייעודי לניקוי MAF.

לא ספריי בלמים ולא ספריי קרבורטור, רק MAF.

צלם לנו את הקונקטור וננסה להבין ביחד איך לשחרר אותו.

Stay Dirty

פורסם
בינתיים ניקיתי את פתח כניסת האויר לחיישן עם מגבון ומטלית נקיה, היה שם הרבה פיח שחור. לא עלה לי פרוטה :) ומרגישים בהבדל משמעותי הסל"ד עולה בצורה יותר אחידה באיזור ה 2000 סל"ד, שם היתה בעיה. אין לי בעיות של התנעה או כיבוי מנוע בניוטרל שזה אחד המאפיינים של מצב של לכלוך וסתימה של בית המצערת. יכול להיות שאצטרך גם לנקות את בית המצערת, אבל אני אתחיל מהקל לכבד (פשוט הגישה לבית המצערת בעייתית ואולי אצטרך ללכת למוסך בשביל זה).

החיישן עצמו מתנקה באופן אוטומטי כול מספר התנעות על-ידי פקודה ממחשב הרכב לכן הניקוי שלך מיותר אלא אם אתה רוצה לנקותו בכדי שהחיישן יהייה יפה וחתיך.

בצע סריקת תקלות בכדי לחלץ קוד תקלה ושם תמשיך וחבל לבזבז את הכסף על ספריי לניקוי החיישן.

* במקרה הטוב הניקוי עשוי להועיל לזמן מה במקרה הגרוע אתה עשוי גם לגרום נזק לחיישן כתוצאה מפעולת ניקוי לא נכונה.

בהצלחה.

פורסם

ניסתי ללחוץ על כל אחד מהחלקים הבולטים שם, שום דבר לא נלחץ. מאידך הזזתי מצד לצד ולא נראה שזה דבוק. לא מבין איך זה אמור להיפתח.

פורסם

תנסה להכניס מברג רחב בזהירות מתחת ללשונית ותרים אותה כלפי מעלה ובו זמנית משוך את הקונקטור החוצה.

• תוכן חדש...