Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לחכמי הפורום.

לאחרונה קיבלתי המלצות ושמעתי רבות על רכישת מגרשים דרך מכרזים של רשות מקרקעי ישראל.

אם יש לך כסף נזיל אבל בסכום לא מספק לדירה - אפשרי בינתיים להשקיע.

לדוגמא - באופקים אנשים זכו לאחרונה במגרשים של חצי דונם במחיר של 250000-300000 שח בערך כולל עלויות פיתוח.

אני אישית לא מעוניין לגור באופקים עקב עבודה בעיר אחרת, אבל הבנתי שהקונספט הוא לזכות במחיר נמוך יחסית לשטח כזה, ואז אחרי כמה שנים כאשר מסביב הכל מתפתח ניתן למכור במחיר יחסית טוב.

האם יש למישהו נסיון עם זה?

מה דעתכם?

פורסם
ממה שידוע לי ישנם מכרזים שבהם הזוכה מחוייב לבנות בית/שלד על השטח תוך x שנים (בדר"כ שנתיים)

לפי מה שראיתי שרשום שם - אתה לא מחויב לבנות.

השטח מוגדר כ"בנה ביתך" - אבל אין מגבלת זמן.

פורסם (נערך)
לפי מה שראיתי שרשום שם - אתה לא מחויב לבנות.

השטח מוגדר כ"בנה ביתך" - אבל אין מגבלת זמן.

לא יודע מה קראת, מה ראית והיכן - אין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה.

בנוסף, יש עדיפות מובהקת לתושבי אופקים.

קרא את חוברת המכרז.

‏‏לכידה.JPG

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

זה אפשרי. יש מכרזים שבהם יש כמות גדולה של מגרשים וניתן להציע על מגרש אחד בלבד. הרעיון הוא להציע את המינימום האפשרי ולקוות שאף אחד אחר לא יתן הצעה לאותו מגרש. לפעמים מחיר המינימום + הפיתוח לא מספיק אטרקטיבי. שים לב שיש צורך להוסיף מע"מ למחיר המגרש. כדי להציע הצעה אתה צריך להעמיד ערבות על 10% מהסכום. לפעמים זה סכום לא קטן.

בכל מקרה חשוב לקרוא לעומק את חוברת המכרז ולראות את המגרש בשטח. מרגע שזכית כל הטיפול במגרש נופל עליך, לפעמים יש הפתעות כמו מישהו שהעמיד שם מכולה, הפך אותו לאתר פסולת, עץ גדול שאסור לך לכרות, אתר עתיקות וכו'.

נ.ב

כמו שניר כתב, אתה מחויב לבנות. יש מקומות שבהם זה לא נאכף. אני מכיר מגרשים שעומדים כבר 10 שנים בלי סימנים של התחלת בניה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כמו שניר כתב, אתה מחויב לבנות. יש מקומות שבהם זה לא נאכף. אני מכיר מגרשים שעומדים כבר 10 שנים בלי סימנים של התחלת בניה.

אל תבנה על זה.

רמ"י יכולים להפיל עליך לשלם את הפרשי המדד והריבית, מיום הזכייה במגרש או מיום גמר הבנייה, בעת המכר או בעת הפקת היתר בנייה.

פורסם

מתעלק על השרשור.

אני נהנה לראות תוכניות ויוטוב על אנשים שקונים אוטובוסים/קראוונים/משאיות מושבתים ומשמישים אותם למגורים.

האם הדבר הזה אפשרי כאן בארץ?

לרכוש שטח איפשהו בלי התחייבות לבנות עליו שלד/בית ?

תודה.

פורסם

רמ"י יכולה לדרוש חזרה את המגרש אם לא עמדת בתנאי המכרז. מצב קיצוני אבל מכיר כמה שזה נאכף כלפיהם.

בד"כ אתה מספק להם תירוץ כזה או אחר ונותנים לך הארכה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מוסיף פרט קטן - לא יודע איך זה במכרז המדובר באופקים אבל יש מקומות שעל כל X זמן מדובר שחרגת אתה משלם סכום כסף.

יש מקומות שאתה משלם 100 אלף אם לא גמרת לחלוטין את הבית תוך 3 שנים (מספיק טופס 4) ואז על כל שנה חריגה אתה משלם עוד.

פורסם
לא יודע מה קראת, מה ראית והיכן - אין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה.

בנוסף, יש עדיפות מובהקת לתושבי אופקים.

קרא את חוברת המכרז.

צודק ב 100%.

לגמרי טעות שלי.

מצאתי את זה בעצמי היום בקריאה בעבודה - כנראה שלא כזה פשוט למצוא משהו להשקעה של סכום נמוך. תודה!

• תוכן חדש...