Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה היצרניות עושות את זה?

אני החלטתי לשאול את זה ולהתעניין מהסיבה הפשוטה שחבר טוב היה חופר לי כל הזמן על הנושא ולא ידעתי לתת תשובות מדוייקות... זה באמת מעניין.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ולמה לאפיפיור יש ביצים?

וברצינות, לכל מכשיר מדידה יש את התחים היעיל והמדוייק שלו וככל שאתה מתקרב לקצוות הוא פחות מדוייק. בגלל זה לוקחים מד מהירות עם טווח יותר גדול, שעון חום שגיע לטמפ' שהמנוע התבשל מזמן וכו'

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סביר להניח שמד המהירות עתיד לשמש דגמים חזקים ומהירים יותר, וזה נעשה משיקולי עלות.

רוב המשפחתיות בנות זמננו מגיעות למהירות מירבית לא מאד רחוקה מהמספר בו נקבת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

יש כמה סיבות:

1.אחידות מכלולים כפונקציה של חסכון בעלות ייצור- ישנם יצרנים כגון קבוצת פולקסוואגן שמייצרת מכוניות עירוניות כגון VW UP, סקודה סיטיגו, סיאט מיי וגם הפולו שלי (שקיימת במספר גרסאות מנועים כולל גרסה ספורטיבית) בנוסף למכוניות ספורטיביות כגון VW GTI , סיאט קופרה, סקודה אוקטביה VRS. במטרה לא לייצר לוח שעונים מיוחד לכל רכב, פשוט מרכיבים את אותו לוח השעונים לכל מכוניות הקונצרן. זה חוסך עלות פיתוח וייצור. כמובן לא מדובר רק בלוח שעונים.

אתה תמצא את אותם מכלולים בכל מותגי הקונצרן. זה פשוט זול יותר לייצר אחידות.

2. סיבות של אסתטיקה- לא יפה בעין שמד המהירות מסתיים ש-4\3 מעגל, אז כבר ממשיכים את המספרים עד הסוף.

3. סיבות שיווקיות: תתפלא שמחקרים שיווקיים שנעשו במספר רב של גרסאות ומדינות אוששו את הטענה שהצרכן הממוצע היושב בתוך רכב באולם התצוגה יעדיף רכב עם צג מהירות מרשים שעולה עד 220 קמ"ש, מאשר אותו רכב בדיוק עם צג מהירות המציג את המהירות המקסימאלית הראלית של אותו הרכב, זאת למרות שהרכב בפועל בחיים לא יגיע למהירות הזאת.

במילים אחרות - מד מהירות מרשים מוכר יותר !

4. סיבות שיווקיות 2.0 :תעשיית הרכב היא אודנה מאוד גברית, לכן ייצור אלמנטים "גבריים" ברכב מאוד עוזר לשיווקו ברוב פעמים. מד מהירות שעולה למהירויות לא רלוונטיות, בתי גלגלים מנופחים למראה ספורטיבי ושרירי יותר (גולף MK4), פנסים קדמיים "רעים" עם מראה ממוקד וזועף (ראה דוגמא אלפה 156) וכ"ו .

ואם כבר פתחנו שרשור בזוקה ג'ו הנה פינת - הידעת?

מד המהירות ברכב מזייף כלפי מעלה ב- 5%-7%, דהיינו שאם אתה רואה 100 קמ"ש על מד המהירות אתה נוסע בפועל 93-95 קמ"ש בלבד !

אפשר להתווכח שזה קטע בטיחותי, אבל טעכלס זה קטע שיווקי נטו.

עריכה אחרונה על ידי papikian

זמין 8)

פורסם
ואם כבר פתחנו שרשור בזוקה ג'ו הנה פינת - הידעת?

מד המהירות ברכב מזייף כלפי מעלה ב- 5%-7%, דהיינו שאם אתה רואה 100 קמ"ש על מד המהירות אתה נוסע בפועל 93-95 קמ"ש בלבד !

אפשר להתווכח שזה קטע בטיחותי, אבל טעכלס זה קטע שיווקי נטו.

זה שונה בין אוטו לאוטו. חוץ מהסטיה המובנית יש גם סטיה שמקורה בשינויים התמידיים שקורים באחד המשתנים הדרושים לחישוב המהירות - קוטר הגלגל (והוא משתנה כל הזמן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
סביר להניח שמד המהירות עתיד לשמש דגמים חזקים ומהירים יותר, וזה נעשה משיקולי עלות.

רוב המשפחתיות בנות זמננו מגיעות למהירות מירבית לא מאד רחוקה מהמספר בו נקבת.

בהחלט.

שיקולי עלות, נטו.

גם אצלי באיביזה 1400 רפרנס 85 כ"ס רשום נתון דמיוני.

IMG_0483.jpg

פורסם
בהחלט.

שיקולי עלות, נטו.

גם אצלי באיביזה 1400 רפרנס 85 כ"ס רשום נתון דמיוני.

[ATTACH=CONFIG]488347[/ATTACH]

אם אותו המד נמצא גם בקופרה אז יש הגיון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בקופרה עד 260.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה שונה בין אוטו לאוטו. חוץ מהסטיה המובנית יש גם סטיה שמקורה בשינויים התמידיים שקורים באחד המשתנים הדרושים לחישוב המהירות - קוטר הגלגל (והוא משתנה כל הזמן).

כן סביר להניח שאתה צודק.

הפולו שלי לא קיבלה שיפורים אחרי יציאה מהמפעל והיא מזייפת 7%.

זמין 8)

פורסם (נערך)

זה פריט ארכאולוגי. עם כניסת מסכים דיגיטליים זה יהיה פחות ופחות רלוונטי

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הסיבה לכך ברכבים שלא יכולים להגיע לאותן מהירויות, כדי שבמהירות שיוט החץ של המהירות יהיה בחצי של המהירויות הנמוכות. עינין של אסטטיקה ופסיכולוגיה. אם תסע על 100 וזה יהיה לקראת סוף הסקאלה, זה לא יפה וגורם לחשוב שהרכב חלש. זה נעים לחשוב שהרכב יכול עוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, מה שאתה אומר בהחלט מעניין כי משיטוטים ביוטיוב על רכבים שעושים 0-100 , אני באמת רואה רכבים עם מד "קצר" כמו שציינת וזה מרגיש 200 שנה עד שהרכב מגיע ל100 (שכנראה ה100 הזה הוא יותר מה100).

פורסם (נערך)
כן סביר להניח שאתה צודק.

הפולו שלי לא קיבלה שיפורים אחרי יציאה מהמפעל והיא מזייפת 7%.

אחוז הסטיה לא קבוע. כמו ש-Night Driver אמר, הוא מעט גבוה יותר במהירויות שלמטה ובעיקר שלמעלה מתחום מהירות השיוט.

אני משער שהוא גם לא קבוע לאורך חיי הרכב. אפילו שחיקת צמיגים, לדוגמה, יכולה לשנות את קוטר הגלגל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...