Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הסקת המסקנות של המוסכניק שלך לוקה בחסר.

אין שום בעייה להשתמש בשמני 30 ואפילו 20 אם היצרן מאשר זאת ולא מתנה את השימוש בהם. שמן 40 לא מגן טוב יותר על המנוע בשימוש סביר (וגם מעבר לו) והאקלים ברוב חלקי הארץ לא נחשב לאקלים חם, למרות שאנחנו לא חושבים ככה.

למרות שאני בטוח שהיצרן מאשר גם שמן 5W20 או 0W20 אני הייתי משתמש דווקא ב 5W30, המבחר שלהם הרבה יותר נפוץ, זול, והשמן נותן הגנה טובה יותר על המנוע בשעת מאמץ (לעומת הגנה של שמן 20 שהיא גבולית).

קשה לי להבין - מה אם ככה הבעיה בלהשתמש ב-5W40 ? זה ששמן 5W20 מגן פחות מ-5W30 ברור מדבריך באופן שאינו משתמע לשתי פנים.

הרי היצרן מאשר טווח נרחב של שמנים, גם 0W20, 5W20, 5W30, כולל 5W40.

תסכים איתי שמתוך כל הרשימה הזו אני לא אמור לעשות אן דן דינו ולבחור מה שבא לי, או שכן? שאז אין שום בעיה להשתמש ב-5W40, כי גם הוא נכלל במה שהיצרן מתיר וזה לפי דבריך שלך.

אם כן יש איזשהו היגיון לברור - אז נשאר התאמת הצמיגות לפי מיקום. מי יקבע את זה כאן? לא היבואן ?

לא חם אצלנו? איפה כן? גורם מחו"ל יקבע עבור ישראל? גורם מחו"ל נתן לך טווח אפשרי.

קשה לי להבין.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

אין שום בעייה עם 5W40 וגם לא עם 10W40 או 15W40. האקלים בארץ מאוד ידידותי לכלי הרכב, ובמשרע הטמפ' בארץ צמיגות השמנים פחות קריטית לתפקודו התקין של המנוע מאשר בארצות צפון אירופה או במזרח התיכון (האמיתי, לא בישראל שהיא בעלת אקלים ייחודי).

הצמיגות של שמן 5W30 היא פשרה טובה לרוב הרכבים המודרניים בארץ, זה לרוב יהיה שמן מבסיס סינטטי מלא שיתן הגנה מצויינת למנוע קר וכן ישמור על תכונותיו החיוניות ויספק הגנה טובה למנוע גם כאשר הוא חם.

שמן 5W40 גם כן יהיה בסדר גמור אך יהיה צמיגי יותר כאשר הוא חם, מה שעלול לפגוע במעט בביצועים ובצריכת הדלק שכן השמן ייצר יותר התנגדות פנימית בחלקיו הנעים של המנוע.

לסיכום בארץ ניתן להשתמש בכמעט כל הצמיגויות שמאפשר יצרן הרכב. יותר חשוב מהצמיגות הוא לבחור שמן מחברה גדולה ומוכרת שעומד בתקן אותו דורש היצרן. שמן בצמיגות המתאימה אך בתקן שגוי עלול לגמור מנוע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל ההונדות סיוויק שמוסכים מורשים משחררים לכבישים יוצא שהם עם ביצועים פחותים וצריכת דלק לא טובה.

נזק זה יגרום ?

אני אנסה הפעם את SYNPOWER 5W40, של VALVOLINE, שיש לו גם תקן API SN הכי גבוה וגם תקן אירופי.

פורסם

לא, זה לא יגרום כל נזק.

אולי הייתי צריך לחדד את זה - הביצועים הפחותים והעלייה בצריכת הדלק כנראה יוכחו רק במבחן מעבדה. בפועל לנהג הממוצע אין שום דרך להרגיש, לכמת או למדוד את זה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - ברגע שהמלצת היבואן והמוסך, אשר גם מומלצת בין היתר (יחד עם צמיגויות אחרות), על ידי היצרן - היא 5W40, נזק לא יהיה מכך, ואת ההשלכות השליליות שאתה מתאר (אם בכלל) המשתמש כלל אינו יכול לחוש בהן - ההמלצה חייבת להיות - אפילו לפי דבריך שלך עצמך - 5W40 בלבד.

פורסם

אפשר להמשיך ולהתבחבש בזה עד מחר, בשורה התחתונה אין בעייה עם אף אחת מהצמיגויות שרושומות לך בספר, למעט משפחת ה 20 שעליה אני פחות ממליץ.

אני הייתי שם דווקא 5W30 כי ל- 5W40 אין שום יתרון על פניו.

פורסם

גם שקט נפשי זה דבר חשוב, מה גם שמרבית התקופה שנעשה שימוש ב-5W30, היה בחורף וכעת אנחנו נכנסים לקיץ. אם אתה אומר ש-5W40 אפשר בשימוש, ואין בו תועלת נוספת אך גם לא נזק, והוא לא יקר יותר, אפשר ללכת עליו הפעם. אגב יצרתי קשר עם חברת VALVOLINE שמסרו לי באופן די עיקש שלרכב שלי נדרש 0W20, שאתה עצמך מסתייג מזה. לך תבין.

בכל אופן - שאלה נוספת לגבי תקן כדי לא לעשות טעויות - בהנחה שבספר הרכב רשום ACEA A1/B1 A3/B3 A5/B5, האם יש בעיה להשתמש ב-ACEA C3?

מעבר לתקן האירופי, באותו ספר בדיוק רשום גם API SM, ואותו שמן מדובר C3, יש לו גם תקן SM, וגם SN.

לפי איזה קטגוריה ללכת? האם יש חפיפה ?

לרויאל פרפל שכרגע מצוי באגן השמן כלל לא היה תקן אירופי אלא רק API SN.

האם יש בעיה עם ACEA C3 במקרה כזה ?

פורסם

ואלבוליין לא מחליטים בשום אופן איזה סוג שמן צריך להיות במנוע.

היבואן הרשמי ביחד עם היצרן קובעים איך הרכב צריך להיות מטופל.

לגבי תקנים, יש אותם בשביל שתוכל לבחור את השמן הנכון ועדיף לחפש לפי תקן Acea. תקן C3 לא ברשימה.

את השמן בוחרים לפי השמן(תקן + צמיגות) ששמים במוסך היבואן. למוסך היבואן יש את המאגר מידע הכי גדול והכי מסודר, וקשר ישיר מול היצרן, לכן כולם "מתיישרים" לפי ההוראות שלהם.

פורסם
גם שקט נפשי זה דבר חשוב, מה גם שמרבית התקופה שנעשה שימוש ב-5W30, היה בחורף וכעת אנחנו נכנסים לקיץ. אם אתה אומר ש-5W40 אפשר בשימוש, ואין בו תועלת נוספת אך גם לא נזק, והוא לא יקר יותר, אפשר ללכת עליו הפעם. אגב יצרתי קשר עם חברת VALVOLINE שמסרו לי באופן די עיקש שלרכב שלי נדרש 0W20, שאתה עצמך מסתייג מזה. לך תבין.

בכל אופן - שאלה נוספת לגבי תקן כדי לא לעשות טעויות - בהנחה שבספר הרכב רשום ACEA A1/B1 A3/B3 A5/B5, האם יש בעיה להשתמש ב-ACEA C3?

מעבר לתקן האירופי, באותו ספר בדיוק רשום גם API SM, ואותו שמן מדובר C3, יש לו גם תקן SM, וגם SN.

לפי איזה קטגוריה ללכת? האם יש חפיפה ?

לרויאל פרפל שכרגע מצוי באגן השמן כלל לא היה תקן אירופי אלא רק API SN.

האם יש בעיה עם ACEA C3 במקרה כזה ?

אם כבר 5-40

שים מוטול x-cess

במיוחד כיום שהוא עולה בחנויות 120-140 שקל.

Sent from my MX6 using Tapatalk

רועי

פורסם

אני יודע שוולוולין לא קובעים ולא אמרתי שאני מסתמך עליהם. ההנחה היא שיש להם גם אחריות מסוימת כשהם מוכרים לך שמן והם "אמורים" להיות מתואמים עם היצרנים.

אגב לגבי תקן C3 - מקריאה שטחית באינטרנט הבנתי שמדובר בתקן שמעיד על כמות פחותה של זרחן ועוד בעיקר למנועי דיזל, ובגדול אין שוני רב מבחינת הרכיבים לתקני A3/A4. אשמח לפירוט למי שמבין קצת יותר.

תודה.

• תוכן חדש...