Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרגלי נהיגה עם ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח לקבל כמה עצות לגבי הדרך הנכונה לעשות מספר דברים כשנוהגים ברכב עם גיר רגיל,

מכל הבחינות: נהיגה בטוחה יותר, מהירה יותר ושמירה טובה יותר על המכלולים של הרכב.

* ברור לי שזה לא מחליף קורס נהיגה מתקדמת עם מדריך.

* יש לי רישיון 8 שנים אך רק בחצי שנה האחרונה חזרתי לנהוג על ידני

אשמח לקבל טיפים במספר סיטואציות:

יציאה מהמקום - ברכב שלי (פיאט פנדה) אני כמעט ולא נותן גז, אולי 1000 סלד ורק כאשר אני מגיע לנקודת חיכוך: מעולם לא נכבה לי הרכב...

הבעיה שכאשר אני מדי פעם נוהג ברכבים של אחרים (בעיקר מנועי טורבו כאלו ואחרים) - כמעט תמיד נכבה לי הרכב בניסיון הראשון או השני כי אני רגיל לתת מעט מאוד (או בכלל לא) גז וכנראה שאם אתה לא ממש רגיל לרכב זה לא עובד טוב.

מה הדרך הנכונה לצאת מהמקום בשביל מקסימום מהירות ומינימום שחיקה של הקלאטצ'?

מגיע לפס האטה \ פנייה \ כיכר - צריך להאט. אני בהילוך שלישי... מדי פעם אני שוכח להוריד הילוך לפני ואז קורים לי אחד מהשניים: או שאני מוריד הילוך באמצע פנייה \ כיכר ומאבד שליטה בקטנה ברכב, בין אם זה בגלל בלימת המנוע או בגלל שאני לא מצליח לתפעל הכל בו זמנית או שאני מוריד הילוך בסוף הפנייה \ כיכר ואז אני מאבד המון זמן כי לוקח לי הרבה זמן להאיץ בחזרה.

התחלתי לנסות להוריד הילוך מראש - אבל אז אני מקבל בלימת מנוע מוקדם ממה שרציתי להאט. בימים האחרונים אני מנסה להוריד הילוך ולהשאר באותה מהירות על ידי העלאה של הסלד - אבל זה לא עובד לי כל כך טוב בינתיים (אשמח לקבל טיפים גם לזה)

אשמח לעצות \ הארות \ הערות בשני הנושאים.

פורסם (נערך)

1. יציאה מהמקום - כל רכב והסל"ד האופטימלי לו, בגדול בכל רכב עם תיבה ידנית אני נותן קצת גז

2. הורדת הילוך - גז ביניים מאוד מומלץ (אם אין פיצר אוטומטי כזה ברכב), תלמד לאט לאט כמה בדיוק לתת כדי לקבל פעולה חלקה. אחרי שתצליח בקלות, תבדוק על עקב-בצד-אגודל (Heel and Toe) שזה שיטה אפילו יותר טובה לתת גז ביניים, אבל גם הרבה יותר קשה טכנית. בכל מקרה, זה יספק לך העברות חלקות יותר והמנעות מהקפיצות האלו שאתה מדבר עליהן.

3. פניות - תכנס תמיד לפניה אחרי שהעברת להילוך הנכון. ההילוך הנכון הוא ההילוך שמתאים למהירות בה אתה רוצה להכנס לפניה ולצאת ממנה. תמנע מלהעביר הילוכים בפניה, זה סתם מוציא את הרכב מאיזון (האחיזה שמיועדת לפניה פתאום "נלקחת" ע"י הבלימה הפתאומית). אם אתה נוסע רחוק מהמגבלות זה לא כ"כ ישנה כי יש "אחיזה ספייר", אבל בכל זאת זה לא הרגל נכון.

4. עצירה\האטה - אל תאט בעזרת שימוש בגיר, אלא רק באמצעות הבלמים. זה סתם בלאי מיותר לגיר\קלאץ' והבלמים עושים עבודה טובה בהרבה כי הם יועדו לזה.

מקווה שזה ברור\עוזר.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

מה הדרך הנכונה לצאת מהמקום בשביל מקסימום מהירות ומינימום שחיקה של הקלאטצ'?

כמו שאתה נוהג.

מדי פעם אני שוכח להוריד הילוך לפני ואז קורים לי אחד מהשניים: או שאני מוריד הילוך באמצע פנייה \ כיכר ומאבד שליטה בקטנה ברכב, בין אם זה בגלל בלימת המנוע או בגלל שאני לא מצליח לתפעל הכל בו זמנית או שאני מוריד הילוך בסוף הפנייה \ כיכר ואז אני מאבד המון זמן כי לוקח לי הרבה זמן להאיץ בחזרה.

אם כבר שכחת להוריד הילוך, עדיף לסיים את הפנייה, אלא אם המנוע ממש מתחיל לקרטע בסל"ד מאוד נמוך. אם בסוף צריך להוריד, תוריד. איבדת זמן... לא נורא.

התחלתי לנסות להוריד הילוך מראש - אבל אז אני מקבל בלימת מנוע מוקדם ממה שרציתי להאט.

אם בלימת המנוע חזקה מדי, אתה מוריד מוקדם מדי או שלא צריך להוריד. עקרונית, קודם כל תבלום, אחרי שהרכב יהיה במהירות נוחה, לפני סיבוב ההגה לפנייה, תוריד הילוך. אתה עדיין יכול להיות בבלימה, עם רגל על הברקס, כשאתה מוריד הילוך, אבל אחרי שהרכב כבר במהירות איטית ונוחה לפניה.

עד לנקודה בה אתה צריך להתחיל ליישר את ההגה אתה עם גז קבוע או בלי גז בכלל. ניתן להתחיל להאיץ עם יישור ההגה, בהדרגה. עדיף להעלות הילוך, אם צריך, אחרי שסיימת ליישר את ההגה.

אל תטרח עם גז ביניים וכו'. זה רק לנהיגה נמרצת וחובבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
עד לנקודה בה אתה צריך להתחיל ליישר את ההגה אתה עם גז קבוע או בלי גז בכלל. ניתן להתחיל להאיץ עם יישור ההגה, בהדרגה. עדיף להעלות הילוך, אם צריך, אחרי שסיימת ליישר את ההגה.

בנהיגה מנהלתית, אף אחד לא רודף אחרינו ועדיף להוריד יותר מהירות מלכתחילה ולקחת את כל הפניה על הגז. למעשה, מאחר ורוב הפניות בכביש קצרות, אפשר להאט עוד יותר ולקחת את הפניה בהאצה קלה, כך שהרכב צובר כמה קילומטרים (בודדים) לשעה תוך כדי הפנית ההגה פנימה.

היתרונות:

אילצת את עצמך להיכנס לאט יותר - טוב.

סידרת את ההילוכים (עם גז ביניים) מראש.

אתה מוכן מראש להאצה ביציאה.

אתה מנטרל את החיכוך שמאט את הגלגלים הפונים ו"ממיר" אותו "חזרה" לכוח פניה.

אתה מייצר עוד כוח פניה מאחר וההאצה פועלת בכיוון אליו פונה הגלגל.

האצה בפניה.jpg

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם אתה מאיזור המרכז, מוכן לתת לך דגשים ואפילו לשבת איתך כשאתה נוהג. אני נוהג על ידני משנת 2001.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
1. יציאה מהמקום - כל רכב והסל"ד האופטימלי לו, בגדול בכל רכב עם תיבה ידנית אני נותן קצת גז

2. הורדת הילוך - גז ביניים מאוד מומלץ (אם אין פיצר אוטומטי כזה ברכב), תלמד לאט לאט כמה בדיוק לתת כדי לקבל פעולה חלקה. אחרי שתצליח בקלות, תבדוק על עקב-בצד-אגודל (Heel and Toe) שזה שיטה אפילו יותר טובה לתת גז ביניים, אבל גם הרבה יותר קשה טכנית. בכל מקרה, זה יספק לך העברות חלקות יותר והמנעות מהקפיצות האלו שאתה מדבר עליהן.

3. פניות - תכנס תמיד לפניה אחרי שהעברת להילוך הנכון. ההילוך הנכון הוא ההילוך שמתאים למהירות בה אתה רוצה להכנס לפניה ולצאת ממנה. תמנע מלהעביר הילוכים בפניה, זה סתם מוציא את הרכב מאיזון (האחיזה שמיועדת לפניה פתאום "נלקחת" ע"י הבלימה הפתאומית). אם אתה נוסע רחוק מהמגבלות זה לא כ"כ ישנה כי יש "אחיזה ספייר", אבל בכל זאת זה לא הרגל נכון.

4. עצירה\האטה - אל תאט בעזרת שימוש בגיר, אלא רק באמצעות הבלמים. זה סתם בלאי מיותר לגיר\קלאץ' והבלמים עושים עבודה טובה בהרבה כי הם יועדו לזה.

מקווה שזה ברור\עוזר.

אם אפשר לחדד קצת, ברשותך.

עקב-אגודל איננה שיטה טובה יותר לתת גז ביניים, אלא שיטה לתת גז ביניים בזמן (במקביל) שימוש בבלמים/דוושת הבלם.

עצירה/האטה, צריכה להיות משולבת עם הורדת הילוכים. הבלימה צריכה להתבצע על ידי הבלמים, כי כמו שכתבת, זה תפקידם, אבל צריכה להיות מלווה על ידי ההילוכים. הסיבה היא שאם עולה הצורך להאיץ למשל, אתה תהיה בהילוך המתאים.

!AWDSOME

פורסם

מצטרף עם שאלה:

שיוט עם קלאצ' משולב, וללא גז בכלל או מעט מאוד מדי פעם.

כמו בכביש בירידה או גלישה לרמזור (כשאין אף אחד מאחורייך כדי לא לעכב כמובן).

היתרונות ברורים - צריכת דלק אפסית - אבל האם יש לזה חסרונות ממשיים מבחינת בלאי ?

פורסם
מצטרף עם שאלה:

לגלוש בירידה עם קלאצ' לחוץ? לפני השחיקה הברורה זה לא מאוד ביטחותי - אין בלימת מנוע בכלל ואתה מסתמך רק על הבלמים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נאמר ״מצמד משולב״, כלומר לא לחוץ.

אגב, יש סוג של חסרון: כשמאטים מאוד בעדינות ולא מורידים הילוכים, מגיעים מהר מאוד למהירות מנוע שמתחת לה המנוע חוזר לצרוך דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
נראה לי שזה גורם לשחיקה מואצת של המצמד

אתה בטוח ? אם המצמד משולב יש שחיקה עודפת על המצמד ? יש הסבר טכני כלשהו לזה ?

למען הסר ספק: משולב - כששתי הרגליים שלך מונחות כנגד הריצפה של הרכב. בלי לגעת באף דוושה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
מצטרף עם שאלה:

אם דוושת הקלאץ׳ לא לחוצה, זה תקין, וכך צריך לנהוג.

השאיפה היא להיות בהילוך משולב מלא ב-100% מהזמן. לגלוש עם דוושת קלאץ׳ לחוצה לפרקי זמן ארוכים, זה גם מסוכן, גם לא חוסך דלק, וגם אפילו לא חוקי אאל״ט

!AWDSOME

פורסם
אני נוהג על ידני משנת 2001.

Sent from my Le X829 using Tapatalk

זה הזמן שבו עברתי מידני לאוטומטי, אם כי בהחלט נהנה מהשבוע - שבועיים בשנה בהם אני נוהג בידניות (בחו"ל).

ולעצם העניין - כל טכיקות העברת ההילוכים המתוחכמות מיותרות לחלוטין. אתה נוהג בכביש, לא ברינג, ובפרטית, לא במוביל מרכבה.

מה שעליך ללמוד - וזה אמור לבוא עם הניסיון - הוא לחוש את הרכב - לזהות את הצורך להעלות ולהוריד הילוך לפי צליל המנוע ותחושת הרכב.

לגבי תחילת נסיעה - בעקר זינוק בעליה - שוב, צריך להכיר את הרכב הספציפי וגם להתאים לשיפוע ולמצב ההעמסה. אין מצב בו לא תדומם מנוע מדי פעם, אבל מתן מספיק גז יחד עם שילוב הדרגתי של המצמד ימנע מקרים אלה למינימום. אישית אני תומך בזינוק בעליה עם בלם היד - עניין של הרגל רב שנים מהימים של מנוע בעל הספק 47 כ"ס ומומנט 6.4 קג"מ (פיאט 127 מדור ראשון) - אבל ברכבי דיזל או מנועים מטורבתים כנראה שאפשר להסתפק בהעברה זריזה של הרגל מהבלם לגז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...