Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומרים שלחמור לא מראים חצי עבודה וברור שאחרי שיושלם הפרויקט אולי יהיה טוב יותר אבל כרגע, הקטע החדש של הכביש מאילון צפון לצומת כפר סבא הוא בדיחה רעה והיא על חשבון הנהגים. ההוכחה הכי טובה לכך היא שוויז לא מפנה אותך לכביש הזה אף פעם והסיבה היא שהוא מאריך את הדרך והזמן. הכביש הנהדר מסתיים בקילומטר האחרון שלו בצוואר בקבוק נוראי של נתיב אחד מה שגורם כמובן להיווצרות פקק ארוך ארוך בקטע האחרון של הכביש ולזמן המתנה ארוך. חלם זה כאן

פורסם

זה לא עניין של חלם. פותחים את הכביש בשלבים כדי שהנהגים יועלו להשתמש בקטעים המוכנים. מה עדיף? לחכות שכל הכביש יהיה מוכן (2019) ואז לפתוח?

בכל אופן, הגשר מעל כביש 4 מזרחה ומערבה יפתח בעוד כשבועיים, ואני מניח שלפחות חלק מהפקק ישתחרר.

פורסם (נערך)

החלם האמיתי כאן, הוא בתכנון ההזוי של כל החיבור בין 531 לכביש 4.

אני לא יודע כמה מתוך התקועים בפקק בכלל מודעים לעובדה שלפחות בשנים הקרובות,

לא מתוכנן שום מחלף שמחבר את 531 ל-4 צפון לנוסעים ממערב (לא בטוח לגבי הנוסעים ממזרח). גם מי שיסע ב-4 דרום וירצה לפנות ל-531 מזרח, ייאלץ להתקע בצומת רעננה.

בקיצור, כל הבלגן - דרך כפר סבא.

אני חושש שהצעקות האמיתיות יתחילו רק כשאנשים יקלטו את זה.

אגב, התירוץ הרשמי של משרד התחבורה:

"כי זו בכלל לא מטרת הכביש, 531 מיועד רק לחבר את המרכז לפריפריה בואך כביש 6".

(או במילים אחרות: תושבי כפר סבא וישובי השרון - הואילו בטובכם ליישב את הנגב והגליל, אחרת זהו עונשכם...)

יחד עם זאת, יש לפרגן ולהודות על מה שכן יש ב-531 בכלל ו"מחלף רעננה דרום" בפרט, שהולך להיות המחלף התלת מפלסי המורכב והמפואר ביותר בארץ, וגם בקנה מידה עולמי!

אפשר למצוא פוסטים שסוקרים את התקדמות הפרוייקט בדף הפייסבוק הבא:

https://www.facebook.com/%D7%A9%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-373566349461843/

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם (נערך)
ספיציפית לגבי הסבל שצפוי לתושבי כפר סבא: סקירה מורחבת ב...

http://m.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4883524,00.html

עדכון: מהכתבה הנ"ל עולה שלא רק ממערב, אלא גם מכיוון מזרח לא תהיה גישה ישירה מ-531 ל-4 צפון.

לפחות ב-5 שנים הקרובות.

זה אומר שמי שיסבלו, זה לא רק תושבי כפ"ס אלא גם ישובי השרון באזור שבין רעננה לאבן-יהודה. (531 לא יעזור להם, במידה וייאלצו לעבור דרך פקקים בכפ"ס...)

פורסם

על מה אתם מדברים?! אני משתמש בכביש הזה על בסיס יומיומי והוא הפחית את זמן הנסיעה שלי מהרצליה פיתוח/תל אביב לכפר סבא ביותר מחצי. נכון, אני מחכה בכליון עיניים שיפתח הקטע בין רעננה לאיילון כדי שיתקצר לי גם הזמן בבוקר (היום מעל שעה), אבל גם מה שיש הוא מבורך.

לא רק זה, אלא ש-531 גם שחרר את הפקקים הנוראיים שהיו על 5 מזרח מגלילות לכיוון כביש 4. אם לפני זה כשנסעתי מתל אביב לכפר סבא הייתי עומד שעה בפקק כדי לצאת לכביש 5, רק כדי להמשיך לעמוד עוד חצי שעה לפני היציאה ל-4, ושם להמשיך ולעמוד עוד חצי שעה עד ההגעה לכניסה הדרומית לכפר סבא, רק כדי להיתקע שם בפפק שנוצר בגלל הצומת המטומטמת שם, היום אני ממשיך על איילון עד ה"סוף" ועומד קצת בפקק בצוואר הבקבוק המדובר.

אני גם לא מבין את הצער לתושבי כפ"ס שצריכים להתחבר ל-531 מזרח - יש בכפ"ס עצמה 3 או 4 יציאות שמתחברות מזרחה ואין באמת סיבה לעשות עוד יציאה. אז ייסעו קצת דרך העיר ויתחברו ליד תחנת הרכבת של הוד השרון או ביציאה המזרחית מהעיר.

הבעיה האמיתית הגדולה היא אי החיבור בין 531 מזרח ל-4 צפון ובין 531 מערב ל-4 דרום, מה שעדיין יכריח אנשים לנסוע דרך הצומת המטומטמת המדוברת כדי להתחבר ל-4 דרך צומת רעננה (צפונה) או דרך היציאה הדרומית מכפ"ס (דרומה). מ-4 דרום יש חיבור ישיר ל-531 מערב ומ-531 מזרח יש חיבור ישיר ל-4 דרום. אז גם תושבי היישובים שנוסעים לתל אביב/הרצליה יוכלו להתחבר ל-531 כמו שהם עושים היום, קצת אחרי צומת רעננה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

הבעיה האמיתית הגדולה היא אי החיבור בין 531 מזרח ל-4 צפון ובין 531 מערב ל-4 דרום, מה שעדיין יכריח אנשים לנסוע דרך הצומת המטומטמת המדוברת כדי להתחבר ל-4 דרך צומת רעננה (צפונה) או דרך היציאה הדרומית מכפ"ס (דרומה)..

ובנוסף - אפילו מ-531 מערב ל-4 צפון לא יהיה חיבור. (עפ"י הכתבה שציטטתי)

מסכים איתך שזה פחות רלוונטי לתושבי כפ"ס, אבל זה היה יכול לשחרר הרבה עומס לכל מי שצריך להגיע לקרית עתידים המתפתחת (גישה מהירה למחלף רעננה צפון), ולישובים הקרובים למחלף בצרה ומחלף הדרים.

בעצם אולי זה כן רלוונטי, אם כולם יתקעו ביחד באותו פקק! :-)

פורסם
ובנוסף - אפילו מ-531 מערב ל-4 צפון לא יהיה חיבור. (עפ"י הכתבה שציטטתי)

מסכים איתך שזה פחות רלוונטי לתושבי כפ"ס, אבל זה היה יכול לשחרר הרבה עומס לכל מי שצריך להגיע לקרית עתידים המתפתחת (גישה מהירה למחלף רעננה צפון), ולישובים הקרובים למחלף בצרה ומחלף הדרים.

בעצם אולי זה כן רלוונטי, אם כולם יתקעו ביחד באותו פקק! :-)

אלה שירצו להגיע לבצרה ואבן יהודה, ימשיכו על נתיבי איילון שיגיעו עד שפיים ומשם למחלף הדרים ו.....נכון. אין טעם להראות לחמור חצי עבודה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

מה שכן, זה מאוד ישפר את הגישה לאיזור נתניה (לאיזור איקאה) מכיוון כביש 6.

כי היום להגיע לנתניה, זה לרדת בקסם דרך הפקק של כביש 5.

או דרך 531 ולהכנס לכפר סבא.

או דרך ניצני עוז דרך הפקקים של כפר יונה ואז לרדת דרומה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה הרעיון להשקיע מיליארדים מכספי ציבור ולא לתת פיתרון מלא? מה הואילו חכמים בתקנתם? מחלף, מתוקף שמו, אמור לאפשר לנהגים להחליף בין כבישים אבל רק אצלנו כל מחלף מסתיים ברמזור או בצומת שגוררים פקקי תנועה. אף אחד לא משקיע פה טיפה מחשבה כדי לייעל את הדרכים. פקקים = שעות עבודה מבוזבזות למשק וזיהום אוויר. לאף אחד שם למעלה לא אכפת?!

פורסם

ג'וני בוי, קראתי כמה פעמים את התגובות שלך ואני חושב שאתה צריך קצת ריאליטי צ'ק.

פקקים תמיד יהיו. אי אפשר להכניס מיליוני אנשים על שטח קטן, לנייד את כולם לעבודה וחזרה כל יום ולעשות את זה ב-100 קמ"ש. זה לא עובד בשום מקום בעולם. לא משנה כמה כבישים יבנו, זו בעיה לא פתירה.

לעניין 531, זה כביש שהיה לטעמי ממש חסר, בתור כפר סבאי לשעבר. הוא מחבר את כפר סבא ורעננה להרצליה וכביש 2 במהירות ובנוחות, וגם מקל מאוד על העומס בכביש 5.

לעניין המחלף המדובר, לדעתי המחסור בחיבור בין 531 לכביש 4 נובע מבעיות בשטח, לא מתכנון לקוי. כנראה שאין מספיק מקום לבנות מחלף כזה בנקודה הזו בלי להזיז חלק מהמבנים בצומת. נכון שזה לא אידאלי, אבל זה מה יש, וזה עדיף בהרבה על המצב שהיה קודם. באופן כללי תשתיות הכבישים באזור השתפרו פלאים בשנים האחרונות (רעננה צפון, בני דרור וכביש 553) ככה שצריך לפעמים גם לפרגן. עכשיו רק חסר תח"צ נורמלית, ובא לציון גואל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לא מבין את ההגיון בלהתלונן על חצי עבודה כשברור שהעבודה לא הסתיימה. כל כביש נוסף שמופיע הוא אלטרנטיבה נוספת שלא היתה קיימת. עצם הקיום של אלטרנטיבות נוספות, גם אם הם לא ה-חלופה האידיאלית וגם אם הן לא הסתיימו, הוא חיובי ולא שלילי והמצב הרי לא ישתפר אם מחר יחליטו לסגור את הכביש בעקבות הפוסט הזה.

פורסם

הרעיון עצמו שלתושבי הרצליה מתל אביב 25 דקות.

לנו פתר העניין זמן בישיבה בפקקים,לפחות לנו זה

טוב מאוד,פחות מ25 דקות עצובות בפקק מיותר.

כל בוקר יש פקק ביציאה ממנה (הרצליה) ולהגיע נהייה

בן 35 דקות,שזה מהר לבן 45 דקות להגיע לתל אביב

רמת גן. לפחות לחזור הביתה לוקח 20 דקות נהדרות.

פורסם

הגעה הביתה,14 ק"מ מרמת גן להרצליה ,יום חמישי הצפוי לפקק כרגיל ובוויז 22 דקות

ובפועל זה קורה ב 22 דקות...תענוג.

יום חמישי אחה"צ משעה 16:00 והילך,45 דקות זמן הגעה באותה הדרך,15 ד עומדים

בכניסה להרצליה.

יש כאלה שנהנים ויש כאלה שלא.

• תוכן חדש...