Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

אחרי כמה שנים טובות עם הפריוס שלנו החלטנו שבא לנו להתפנק קצת עם משהו קצת יותר מאובזר וגדול.

אנו משפחה בת 4 נפשות (ילדים גדולים כך שלא מעניין אותנו מקום לבוסטר), נוסעים מעט יחסית (12-15K ק"מ לשנה) ובעיקר בתוך העיר (80% מהנסיעות).

התקציב הוא עד 100 אש"ח ובגדול מה שקרץ לנו הוא: X1 2013 (בנזין), מרצדס B-CLASS 2013-2014 (יש בנזין או מוניות דיזל בטווח הזה), אודי Q5 2010 או משהו סולידי אבל מפנק כמו מאזדה 6 2014 למשל.

חשוב לנו שצריכת הדלק תהיה סבירה (נגיד גג 1:10 בעיר) כדי שלא נקבל שוק אחרי הפריוס :shock:

כמו כן חשובה מאוד אמינות ועלות טיפולים (לא חוכמה לקנות רכב ב100 אש"ח שדורש 40 אש"ח טיפולים לשנה).

אשמח להמלצה!

תודה,

גילעד.

פורסם

חשבתי על זה אבל בתקציב אפשר למצוא רק בנזין 2010 (שתיינית דלק לא קטנה ממה שהבנתי) ואולי דיזל 2009-2010 אבל כולן בשוק עם קילמטראז גבוה בטירוף.

מולה יש לי אפשרות למרצדס B CLASS 2013-2015 שעל פניו מרגיש "יותר" איכותי ואמין לא?

תודה,

גילעד.

פורסם

מה עם הדגם המפואר של פריוס - לקסוס 200 הייבריד?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עם נסוע כל כך מעטה, למה החשיבות הגבוהה לצריכת דלק?

בכל מקרה, חשבת על לקסוס IS? בשנתונים שאתה מחפש כנראה תכנס אחת, וגם עלות הטיפולים אמורה להיות נמוכה בהשוואה לגרמניות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

תודה לכם!

הCT200 קטנה לנו מדי והIS יקרות יותר משמעותית מהתקציב (הכי קרוב זה 110K וגם הן עם נסועה של מעל 120K ק"מ.

צריכת הדלק לא כזו חשובה אבל רכב שיעשה 1:5 בטוח יזעזע אותנו נפשית אז מעדיפים משהו עם צריכה ממוצעת ומטה.

תודה,

גילעד.

פורסם

יונדאי I40? גדולה, מרווחת, נוחה ובדגמים המאובזרים יש גג פנוראמי וריפודי עור. יש גם סטיישן עם תא מטען ענקי.

אפשר גם לחשוב על אופל אינסיגניה, גדולה, מרווחת וחזקה יותר מהיונדאי בזכות מנועי טורבו.

פורסם

עוד כמה אופציות שעולות לי בראש:

קיה אופטימה, שברולט מאליבו ורנו לטיטוד.

האחרונה מפנקת מאוד עד כמה שידוע לי, מה שכן, די נדירה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

תודה! אבדוק.

האמת שהיום נסעתי לראות מרצדס B CLASS והיא ממש מצאה חן בעיני (אם כי יש לי חשש מעלויות טיפול בעתיד).

תודה,

גילעד.

פורסם

אני כנראה אצטער על הפוסט הזה, אבל אני אנסה בכל זאת.

זה כנראה לא יתאים לך, מסיבות של תדמית אמינות ונדירות, אבל אני מפנה אותך לרכב שהוא לא שלי, חשבתי לרכוש ובסוף וויתרתי (לפחות באופן זמני) בייחוד בגלל שהמוכר לא היה מאוד גמיש במחיר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=624056

פרסמתי אותו פה כי זה רכב נדיר ומעניין, וחשבתי שבכל זאת יש סיכוי שמישהו פה יתעניין.

לטעמי, זה אחד הרכבים הנוחים והמפנקים שאפשר לקנות בסכום כזה, וכבונוס הוא גם די חזק ומאוד לא בולט (זה יכול להיות יתרון או חיסרון, תלוי בך).

הבעיה העיקרית היא שהרכב ברמת הגימור הספציפית די נדיר, והמנוע מאוד נדיר בארץ (כנראה שמדובר ביחידות בודדות במקרה הטוב). זה יחייב אותך לטפל במקום שמבין, וכנראה שהתחזוקה תהיה מעט יקרה יותר מרכב מקביל, נפוץ יותר. לא חושב שתתקרב באיזושהיא צורה למס' שאתה מפחד ממנו.

כבונוס, אתה מקבל גם מנוע דיזל שלא יהיה מאוד חסכוני עקב משקל גבוה, אבל כנראה יותר טוב מאלטרנטיבות בנזין מקבילות.

ולהמלצה יותר ריאלית, מונדיאו טיטניום הכי חדשה ושמורה שתמצא (2013, אולי 14) יכולה להיות אופציה מעולה לטעמי, ותשאיר לך עודף בכיס.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תהייה לגבי צריכת הדלק (שנה את הנתונים המופיעים לנתונים המדוייקים) ופרספקטביה על התחום -

בנסועה של 15K בשנה, בהנחה שהפריוס צורכת 1:16 בנסיעה עירונית נצרכו כ-937 ליטר דלק (כ-78 ליטרים בחודש). בהנחה שתרכוש רכב שיצרוך 1:8 בנסיעה עירונית, כ-1874 ליטרים של דלק ישומשו במהלך השנה הזו. (כ-156 ליטרים בחודש).

בחישוב הזה ניתן לראות כי מעבר לרכב "לא חסכוני" (שצורך 1: 8 יגדיל את עלות הדלק החודשית בכ-470 ש"ח).

מכאן אני מגיע למסקנה שחיסכון בדלק הוא לא פרמטר בעל משקל כבד כמו שאתה חושב שהוא, לעומת פרמטרים כמו (לפי מה שאני מבין ממך) גודל, פיצ'רים ונוחות.

לפי דעתי שיקול ה"חסכוניות בדלק" לנסועה שנתית כזו הוא מיותר שכן ההבדל בצריכת הדלק בין ההיברדית הנוכחית לבנזין החדשה (ממש אין צורך בדיזל) הוא מינורי. תמרות "התפרשות" בפרמטר החסכון בדלק תוכל לקבל חבילות אחרות ברכב שלא יגיעו ברכבים מקבילים "חסכוניים" יותר".

פורסם
עוד כמה אופציות שעולות לי בראש:

קיה אופטימה, שברולט מאליבו ורנו לטיטוד.

האחרונה מפנקת מאוד עד כמה שידוע לי, מה שכן, די נדירה.

הקיה אופטימה מכונית נהדרת, אני מופתע מכך שהיא יחסית מקבלת מספר קטן של המלצות פה בפורום. כמו כן, אני מצטרף לכמה מאלו שכתבו לך מקודם - אתם יחסית נוסעים ברכב מעט, אולי תתגמשו טיפה עם צריכת הדלק כדי להגדיל את האופציות שהן רלוונטיות לכם?

פורסם

אם אתה כ"כ חושש מעלויות אחזקה למה אתה נכנס לבור של ארופאיות עשירות בטכנולוגיה (ארובה למחשבים מתקלקלים)?

מאזדה 6 פרימיום וחברותיה יהיו אמינות...

פורסם

קח בחשבון שאם תצפה למספרים דמיוניים כמו 1-15 בעיר כמו שדיזל מודרני יכול לתת בטח תתאכזב, הרכב כבד (1.7 טון למיטב זכרוני) ולכן לא חסכוני בהרבה מבנזין מקביל.

• תוכן חדש...