Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - במוו 330e

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי שמח לשמוע השוואה בין הבמוו למרצדס בנוגע לעוצמת המנועים. על הנייר המרצדס טוענת לכוח גדול יותר (אולי בהרבה), אולם בכל מבחן חו"ל שקראתי היתרון הספציפי הזה בכלל לא הוזכר ואולי אפילו להיפך.

תחושה סובייקטיבית שלי, ללא מדידת זמנים - נראה לי שבנסיעה על חשמל בלבד הב.מ.וו מאיצה קצת יותר חזק. בשתיהן יש פידבק טוב בדוושה ואתה יודע די במדוייק מתי ייכנס מנוע הבנזין לפעולה, במרצדס הדוושה כאילו מרגישה מתנגדת ללחיצה כדי לסמן לך מתי זמן-בנזין. אפרופו דוושה - במרצדס הפידבק בדוושה הוא לא רק אקטיבי אלא גם תחושתי (haptic) - אם מנוע הבנזין עובד היא נוקשת לך בנעל כאשר יש זיהוי שתוכל להאיץ באותה מהירות רק על חשמל והפחתת הלחץ על הדוושה תעביר למצב מנוע חשמלי מלא. זה מוזר בהתחלה אבל מתקבל על הדעת אחרי זמן התרגלות.

במהירויות גבוהות יותר מ-50 קמ"ש בערך, מעיכת דוושה בבנץ נותנת הרגשה של יותר כח מהב.מ.וו, פועל יצא של המומנט העדיף (43% יותר). התאוצה מיידית ודי "אלימה" בשנייה הראשונה - הפדחת שלך פוגשת במכה את משענת הראש, מצד שני, לדעתי המרצדס פחות שקטה אז זה אולי מוסיף ליותר תחושת מחץ.

The older you get, the better you used to be

פורסם

הייתי האחרון לבחון את ה-330e (באשמתי המלאה כמובן).

התיישבתי ברכב, סידרתי לעצמי תנוחת נהיגה נוחה התחלתי לבחון את הרכב. במוו טיפוסית ומאובזרת. קצת פחות התחברתי לעיצוב הפנים שלה - הוא הרגיש לי מעט בנאלי, הייתי מצפה למשהו יותר מעוצב. עיצוב אולי נושא אינדיווידואלי אבל איכות הייתה בשפע, כנ״ל איבזור.

התראות לשטח מת - שימושי ונוח.

מסך איכותי עם המון מידע - קיים.

iDrive - טוב, לזה אני לא מתחבר.

אני אפסיק לחפור על מידע שאפשר למצוא בברושורים.

בקצרה: הטוב מכל העולמות.

בתנועה עירונית איטית כל עוד אנחנו מעל 20% טעינה עיקר התנועה היא בעזרת המנוע החשמלי. המבחן שלי התחיל עם 36% סוללה ודי מהר ירד מ-20%. בשלב הזה המנוע משמש כעזר וכאן זמינות הכוח המידית עוזרת מאוד בתנועה העירונית.

בכבישים המהירים שילוב המנועים עובד מעולה, החשמלי נותן תוספת כוח בהאצות.

בנהיגה ספורטיבית השילוב עובד טוב שוב. מנוע חשמלי מכפר עד ההשתלבות של הטורבו והכוח זמין תמיד.

חשוב להבין מה הייעוד של הגירסה הזו. היא לא ספורטיבית אבל מאפשרת להנות. היא מאובזרת ויחסית חסכונית.

בסולם האגדי שלנו הייתי ממקם אותה ב״להתעשר ולקנות״

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בחנתי את האוטו קצת לפני In Flames, והיה מאד מעניין לקבל עליו פרספקטיבה לאחר שכבר יצא לי לנסוע, לפני כמה שבועות, על דגם זהה בכבישים זהים.

אם נקדים את המאוחר - הרושם לא השתנה.

בפנים זאת ב.מ.וו. טיפוסית, ובשפה שלי זאת מחמאה. פנים מוקפד, עיצוב אלגנטי ויפה לטעמי, חומרים טובים, מושבים נוחים. אין הרבה מה להתעכב על ממשק המשתמש, בין אם זה המנופים או ה-I-DRIVE או אפילו תפעול ידית ההילוכים, כי הם משותפים לשאר דגמי הקונצרן בכלל וסדרה 3 בפרט. כלומר - לא מושלם (במיוחד בכל מה שקשור לידית ההילוכים ולמנופי האיתות והמגבים), אך ניתן להתרגל. לא דיל-ברייקר.

מתחילים בנסיעה והביצועים פשוט נהדרים. ה-E מאיצה מהר, חזק ומייד. אין היסוס, המנוע החשמלי בהחלט נותן את שלו. בכל מהירות, בכל מצב, עקיפה היא פונקציה של תנועת רגל קלה. תענוג.

כשמגיעים לכביש משובש, העניין מסתבך, בדיוק כמו שהוא מסתבך כשמגיעים לכביש מפותל. זה לא שהיא לא נוחה, היא כן, פשוט מרגישים את המשקל הנוסף שגורם למתלים להתאמץ יותר ולחבוט על שיבושים מסויימים. זה גם לא שהיא לא פונה יפה, היא בהחלט כן. פונה מהר וטוב. העניין הוא שהגרסאות הלא-היברידיות עושות את זה טוב יותר. אבל בפירוש - ה-E מספיק טובה בנהיגה דינאמית ומסוגלת לספק קצב ראוי ביותר בכבישים מפותלים, והיא ממש לא שוברת עצמות בכבישים משובשים. פשוט ה-320 עושה את זה טוב יותר, באופן מורגש.

כמה מורגש ועד כמה זה משמעותי, זה כבר לשיקולו של כל רוכש ורוכש. עבור רובם המכריע של האנשים ה"מגרעות" היחסיות לא יפריעו, רובם גם לא יגיעו למיצוי היכולות המאד גבוהות של ה-E. גם אני לא. פשוט צריך לזכור שיש למשקל את העונש בצדו, ומכאן שכל אחד יערוך את שיקוליו. היתרונות של ה-E רבים - היא חסכונית יותר מכל 3 אחרת, וביצועי הקו הישר שלה מעולים. בעיר הנסיעה שלה תהיה שקטה יותר, בשל המנוע החשמלי, והתאוצה מיידית יותר. האבזור שלה מצוין וכולל מערכות בטיחות חשובות.

אני מניח שהבעיה שלי היא שנהגתי ב-320 לפני שנהגתי ב-330 ומאד אהבתי את מה שהיא מציעה, וככל הנראה משם נובעת האכזבה ה(מאד) יחסית מה-E. כשלעצמה, ה-330E היא עדיין הדיל הכי טוב בסגמנט, ובזכות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ה 330E לדעתי מייתרת את ה 330I, אלא אם כן מישהו מפחד מקרינה או מעלויות אחזקה הקשורים בבטריה החשמלית.

לכן, האופציות הן 320 למי שמחפש במוו, לא עושה המון ק"מ (כי אז ההפרש יתקזז עם הצריכת דלק) ומוכן לוותר קצת על ביצועים (ואולי לא ניהוג) ועדיין עם תוספת קלה בעלות של שדרוג תוכנה הוא יכול להתקרב מאוד לביצועים של ה 330E.

מצד שני, למי שרוצה ביצועים וניהוג ומוכן לשלם יותר, ה 340 היא האופציה היחידה (לפני הקפיצה ל M3).

פורסם

אני די מסכים עם מה שכתבת.

אגב, באופן לא הכי אופייני לב.מ.וו. מכונית המבחן הגיעה עם גולה בצמיג הקדמי ועם שפריצר ימני משוחרר, שבאופן עוד פחות אופייני התגלה כיושב על קליפסים בצד הפנימי של מכסה המנוע. אמנם הוכנס בקלות, אבל ממש לא מה שמצופה מהמותג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לכן, האופציות הן 320 למי שמחפש במוו, לא עושה המון ק"מ (כי אז ההפרש יתקזז עם הצריכת דלק) ומוכן לוותר קצת על ביצועים (ואולי לא ניהוג) ועדיין עם תוספת קלה בעלות של שדרוג תוכנה הוא יכול להתקרב מאוד לביצועים של ה 330E.

כבודה של ה-i במקומה, אני גם די משוכנע שהיא עדיפה בנוחות וחדה יותר בניהוג מ-e, אבל הסיפור לדעתי אחר -

אם הכוונה שלך ב"להתקרב מאוד לביצועים" הן מדידות אפס למאה ונגזרות תאוצה דומות, אז אולי במספרים אבסולוטיים זה יכול להיות מוכח, אבל שום עדכון תוכנה לא יספק ל-320i את הנונשלנטיות והרוגע בהם e צוברת מהירות - מקמ"ש חד-ספרתי עד לתלת שהשתיקה יפה וכל זה... רק מומנט שופע מאפס סל"ד (תרתי משמע) שמקורו במנוע חשמלי ייתן לך את הנ"ל. 320i - אפילו המצ'ופרת ביותר שאפשר - לא תעשה את זה אותו דבר.

The older you get, the better you used to be

פורסם

RK:

ברכב מבחן שננהג חזק, לא מפתיע שיש גולה בגלגל. לא כולם מספיקים לעצור בזמן....

ברכב מבחן שנשטף יום יום כדי למשוך את העין, יתכן ששיפשפו חזק מידי את השפריצר.....

לדעתי זה לא מעיד דבר על המותג.

פורסם

לורנס - איך ומה צריך לשפשף כדי להעיף מהמקום שפריצר שיושב בצד הפנימי של מכסה המנוע?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...