Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי רכשה באחת הרשתות מנורת לילה עשויה כולה מתכת, כולל האהיל, כאשר ממנה יוצא כמובן כבל עם תקע בקצה. על הכבל רוכב מתג השליטה.

עד כאן הכל רגיל וסטנדרטי.

אבל, הבעיה היא שהכבל/תקע הוא דו גידי, כלומר למנורה אין ארקה. כלל לא ברור לי איך מאשרים הכנסת דבר כזה למדינה, אך המנורה כבר נירכשה וכעת אני מחפש מתג אור רוכב כבל, אבל כזה היכול להכיל גם את גיד הארקה. כבל תלת גידי כבר הכנתי.

האם קיים בארץ? האם באינטרנט?

אני לא ממהר. תודה מראש.

פורסם (נערך)

המונח המקובל הוא מפסק ביניים. יש מפסקים כאלו בגדלים שונים והגדול מביניהם מאפשר העברת הגיד השלישי דרך גוף המפסק (כמובן שמבחינה חשמלית לא מפסיקים אותו). טכנית אין בעיה לעשות את זה, אני בכלל לא משוכנע שצריך או שמותר. קשה לי להאמין שמדובר במשהו שהוכנס לארץ ללא תקינה.

תקנות החשמל (הארקות ואמצעי הגנה מפני חישמול במתח עד 1000 וולט):

"סוג II" – סוג ציוד המיועד לזינה במתח נמוך, שחלקיו החיים מבודדים בבידוד כפול או בבידוד מוגבר;

פטור חלקי מיתקן מהגנה בפני חישמול

35. הגנה בפני חישמול אינה דרושה לגופי מתכת אלה:(1) מעטים מתכתיים המגינים על ציוד חשמלי, המוגן בפני חישמול בהתאם לתקנות אלה, כגון ציוד מסוג I כשהוא מוארק או מסוג II, או מסוג III;

איסור הארקה

74. ציוד מסוג II לא יוארק; פתיל או כבל זינה של ציוד כאמור לא יכלול מוליך הארקה.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

בהארקה של מכשיר אשר כולו ממתכת, יש גם בעיה.

לפעמים יש זליגת מתח / זרם להארקה ב שקע, ממכשיר חשמלי אחר במערכת החשמל.

וכעת מנורת המתכת תהיה כולה תחת זרם חשמלי - לכן יש להקפיד כי ה הארקה תקינה.

אפשר לפרק קצת את המנורה, ולבדוק את חיבורי המנורה הפנימיים ומתג ההפעלה.

אם החיבורים איכותיים הייתי משאיר כך.

או - מחליף למתג איכותי רגיל,(על אחד הגידים) ומשקיע בבידוד טוב של חוטי החשמל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אשמח אם תסביר איך קורה דבר כזה, זליגת מתח ממכשיר אחר אל גיד של ארקה.

כמו כן למה כוונתך ב- "להקפיד על ארקה תקינה"?

תודות.

פורסם (נערך)

לפעמים יש תקלה, קרע בבידוד המוליך מגע עקב בלאי במכשיר, כגון התנור במטבח.

יש זליגת זרם קטנה לגוף התנור, ומשם להארקה ולאדמה.

אפשר כי אנו לא נקבל זרם, כי המגע שלנו בתנור בידית הפלסטיק והזכוכית.

אבל זרם הזליגה הנ"ל, יופיע כעת בשקעי החשמל המחוברים במקביל בקו ההארקה.

ואם מנורת מתכת נמצאת בשקע מקביל , כאשר היא מחוברת להארקה עם זליגה.

- גוף המתכת שלה מחובר להארקה (אין בידוד ) - והיא תחת זרם.

א - אפשר להזמין חשמלאי לבדיקה.

הוא יבדוק את הפרש הפוטנציאלים לאדמה, יש כי עבדו בבית וניתקו את ההארקה.

או חיברו אותה למקום / נקודה לא טובה, ולא לאיזור המוליך טוב לאדמה

ב - הבדיקה נכונה לאותו הרגע. היא לא מכסה את מחר.

אם מחר ידחפו את התנור ויצרו חתך במוליך, או מגע עקב בלאי בבידוד לגוף.

תהיה זליגת זרם חדשה, ומנורה ממתכת חשופה מידית לבעיית הארקה.

כדוגמה - יש חברות איכותיות גדולות למגברי הספק למוסיקה.

אשר מייצרות מגברים חזקים עם גוף מתכת חיצוני.

- וחיבורי החשמל בהם ללא הארקה, חיבור רק של שני גידי אספקת המתח.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אייל.

צר לי לומר לך אבל התשובה שלך לא הוסיפה שום דבר רלוונטי לשרשור. בנסיבות העניין אין מקום לשום שינוי בגוף התאורה והתגובה שלך מיותרת לחלוטין ואפילו מטעה.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

בנסיבות העניין אין מקום לשום שינוי בגוף התאורה והתגובה שלך מיותרת לחלוטין ואפילו מטעה.

שאלו על ההארקה - ורשמתי כיצד היא עובדת מאחר ויש דרישה לחבר להארקה.

א - הצעתי בדיוק כתשובה שלך, להישאר עם צורת המתג הנוכחי, ללא הארקה.

אם החיבורים איכותיים הייתי משאיר כך

,,,

כדוגמה - יש חברות איכותיות גדולות למגברי הספק למוסיקה.

אשר מייצרות מגברים חזקים עם גוף מתכת חיצוני

- וחיבורי החשמל בהם ללא הארקה, חיבור רק של שני גידי אספקת המתח.

ב - אשמח ללמוד, ואני מאמין כי אחרים ישמחו ללמוד, מדוע לדעתך יש טעות בתשובה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לבקשתך-

אייל.

לא אין שום בעיה עם מכשיר מתכתי מוארק, נהפוך הוא. ישנה בעיה אחרת ואין לה שום קשר למכשיר- הבעיה היא שכל מיני חכמולוגים מנתקים את ההארקה ולא טורחים לחבר אותה, והדיוטות (סליחה לא רק הדיוטות- גם מהנדסי חשמל) לא טורחים לבדוק האם בביתם קיימת הארקה תקינה.

.

לא צריך לפרק, לא להחליף ולא לשנות שום דבר. ילמד נא ידידי מהו ציוד מסוג II וכיצד ניתן לוודא שהמנורה היא אכן כזו ע"פ הסימונים החשמליים שעליה.

מעבר לזה מה מהות ההצעה שלך- "משקיע בבידוד טוב של חוטי החשמל". ממש "עצה פרקטית...".

פורסם (נערך)

אביב בעדינות.. :wink: אתה צודק, ואני מסביר.

החשש שלו - מוצר לא ידוע, הוא לא יודע אם יש תקן, איך מכניסים לארץ וכו'.

לכן רשמתי - לפתוח ולהתרשם מאיכות המתג והחיבורים.

במידה ונראה בסדר לעזוב כך.

ובמידה ויש חשש להחליף למתג אמין וחיווט טוב.

אבל - הדגשתי לאורך כל הדרך.. לא צריך לבצע שינויים וחיבורי הארקה.

במיוחד במנורת מתכת מאחר ואי הידע בנושא איכות ההארקה , הוא גם בעיה.

הוא שאל - הסברתי.

אשמח אם תסביר איך קורה דבר כזה, זליגת מתח ממכשיר אחר אל גיד של ארקה.

כמו כן למה כוונתך ב- "להקפיד על ארקה תקינה"?

תודות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

כל המוסיף, גורע, וסייג לחכמה, שתיקה.

טורח אביב לכתוב הסבר מקצועי ומפורט, ומסביר שלמכשירי חשמל מסוימים אין חיבורי הארקה, אז למה צריך לזהם את השרשור בהסברים לא מדויקים, זה יקטין את הספקות של מישהו כמו ירחמיאל המרבה בשאלות תם (ואינני לועג חלילה או מבקר, אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד) ושאינו מתמצא?

לגופו של הסבר לא מדויק:

אם ההארקה בבית של ירחמיאל טובה מספיק כלומר ההתנגדות שלה ביחס לנקודת ההארקה הסמוכה של חברת חשמל מספיק נמוכה, שום התחשמלות לא תקרה בגלל ציוד אחר כי כל זרמי הזליגה עקב בדוד לקוי יעברו לאדמה ולא תורגש עליית מתח בגיד ההארקה.

אם התנגדות ההארקה לא מספיק נמוכה וישנה זליגה ממכשירי חשמל שונים (אחרים, לא המנורה המדוברת) וירחמיאל שים לב, 2 התנאים צריכים להתקיים, תהיה עלייה במתח בקווי ההארקה בבית ואז יתכן מצב שמגע בגוף מוארק יגרום להתחשמלות קלה. כמובן שאם גוף המנורה המתכתי לא יהיה מוארק כלומר גיד ההארקה לא יתחבר אליו, לא תהיה שום התחשמלות כשיגעו בו.

זו בדיוק הסיבה שכשמישהו שואל לגבי טיפול בדוד חשמל על הגג אני מזהיר לא לעבוד ברגליים יחפות - בהרבה בנינים ישנים ההארקה בפועל מנותקת מהאדמה כי הוחלפו קטעי צנרת מתכתיים חשופים בצנרת מבודדת או פלסטית ואין הארקת יסוד - חיבור קווי הארקה ליסודות הבניין. היה גם מקרה של איזה אומלל שהתחשמל למוות כשנגע במזגן, הפחת לא היה קיים או שהיה לא תקין וקווי ההארקה היו בעצם 'צפים' כלומר לא האריקו את זרמי הזליגה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

תודה רבה עבור ההתייחסות וההסברים המעמיקים - אך בכל זאת פשוטים ומובנים.

אם אני מבין נכון, במיקרה של ארקה לא תקינה בדירה, ובשילוב של זליגת מתח אל קו הארקה, הרי שכל מכשיר חשמלי בקרבה יעביר אליי מתח באם אגע בגוף המתכת שלו?

שאלה שנייה וקונקרטית: בדירה שלי בוצעה בדיקה לא מזמן ביוזמתי (כאשר הוחלף הדוד לפני כשנה, ראיתי שיוצא ממנו צינור פלסטי והבנתי שבעצם איני יודע מה יש בקירות. אני שוכר שם).

נמצאה ארקה תקינה ולוח חשמל תיקני. לכן אני שוב שואל כסיכום: האם טוב עשיתי שהחלפתי הכבל לתלת גידי וכעת יש ארקה למנורת הלילה? את הארקה חיברתי לאהיל שעשוי מתכת.

שבת שלום!

פורסם (נערך)

1. הבנת נכון.

2. לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לדעת מה סוג הציוד. אם תעלה את הסימונים החשמליים שעל הציוד (לרוב בבסיס גוף התאורה) יהיה ניתן לדעת בוודאות. הניחוש שלי שמדובר בציוד מסוג II. אם אכן כך הדבר וכפי שציטטתי מתקנות החשמל אסור לחבר להארקה.

הקישור הבא מהחלטות ועדת הפירושים יכול לסייע להבנת העניין:

https://www.iec.co.il/ElectricityProfessionals/DocLib12/03-60.pdf

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

תודה אביב. לצערי מדובר במנורה ללא שום סימון או מדבקה.

מדובר במנורת קריאה פשוטה, סינית. יש לה קלמרה ממתכת איתה תופסים/מקבעים אותה אל שולחן הקריאה (אין לה בעצם בסיס מקובל), צינור מתכת גמיש העולה אל בית המנורה המתכתי ושעליו מורכב אהיל מתכתי. בפנים יש גוף נורה חרס ונורה מוברגת (כמובן) בפנים. חוט החשמל עובר דרך צינור המתכת אל בית החרס. המתג כאמור "רוכב" על החוט לפני הכניסה אל המנורה.

פורסם (נערך)

ירחמיאל, עזוב.

כבר חיברת פתיל הארקה למנורה, אז השאלה בעצם מיותרת.

המצב של המנורה הזו לא יותר גרוע מאשר המצב בכל מכשיר בעל מעטה מתכתי הניצב על רגליות פלסטיות והמוארק, שיכול לתת מכת חשמל מסוימת אם נוגעים בו. אם הפחת תקין כנראה שלא תהיה התחשמלות קטלנית.

המנורה מעט יותר חשודה כי היא מחוברת למשטח לא מוליך ולכן כנראה לא תקפיץ את הפחת אבל למה לחשוש מהרע מכל? ואני שוב מדגיש, כל זאת בהנחה שקו ההארקה לא תקין, כזה שיש לו התנגדות מופרזת מול ההארקה הסמוכה של חברת חשמל.

אתה מבין כמובן שהזליגה מאיזה שהוא מכשיר יכולה להיות גם אצל השכן שלך, ועדיין להשפיע על המצב אצלך. אז אין לדברים סוף.

מניסיוני, מכת חשמל קטנה לא מזיקה, לא כל התחשמלות הורגת/משתקת/שורפת. ברוב המקרים רק לא נעימה.

להבא התייעץ מראש ועשה מה שממליץ אביב.

וכמו כן בדוק כל חודש את תקינות הפחת.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
כל המוסיף, גורע, וסייג לחכמה, שתיקה.

טורח אביב לכתוב הסבר מקצועי ומפורט, ומסביר שלמכשירי חשמל מסוימים אין חיבורי הארקה,

אז למה צריך לזהם את השרשור בהסברים לא מדויקים,

זה יקטין את הספקות של מישהו כמו ירחמיאל המרבה בשאלות תם (ואינני לועג חלילה או מבקר, אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד) ושאינו מתמצא?

לגופו של הסבר לא מדויק:

אם ההארקה בבית של ירחמיאל טובה מספיק כלומר ההתנגדות שלה ביחס לנקודת ההארקה הסמוכה של חברת חשמל מספיק נמוכה,

שום התחשמלות לא תקרה בגלל ציוד אחר

כי כל זרמי הזליגה עקב בדוד לקוי יעברו לאדמה ולא תורגש עליית מתח בגיד ההארקה.

יוסי

ירחמיאל, עזוב.

המצב של המנורה הזו לא יותר גרוע מאשר המצב בכל מכשיר בעל מעטה מתכתי

הניצב על רגליות פלסטיות והמוארק,

שיכול לתת מכת חשמל מסוימת אם נוגעים בו. אם הפחת תקין כנראה שלא תהיה התחשמלות קטלנית.

המנורה מעט יותר חשודה כי היא מחוברת למשטח לא מוליך ולכן כנראה לא תקפיץ את הפחת אבל למה לחשוש מהרע מכל? ואני שוב מדגיש, כל זאת בהנחה שקו ההארקה לא תקין, כזה שיש לו התנגדות מופרזת מול ההארקה הסמוכה של חברת חשמל.

אתה מבין כמובן שהזליגה מאיזה שהוא מכשיר יכולה להיות גם אצל השכן שלך, ועדיין להשפיע על המצב אצלך. אז אין לדברים סוף.

מניסיוני, מכת חשמל קטנה לא מזיקה, לא כל התחשמלות הורגת/משתקת/שורפת. ברוב המקרים רק לא נעימה.

להבא התייעץ מראש ועשה מה שממליץ אביב.

וכמו כן בדוק כל חודש את תקינות הפחת.

יוסי

"כל המוסיף, גורע, וסייג לחכמה, שתיקה"

והופ זהמתה את .. הדיון.

קראתי את התשובה הקודמת שלך, וכמעט שוכנעתי.

קראתי את התשובה האחרונה, והיא מזוהמת ותואמת את התשובה שלי..

בתודה (הארי המזוהם) אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...