Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 19:07, wa11a כתב:

אם אני לא טועה. גם מחזורים נספרים בנתון הזה. ולכן זה לאו דווקא משכנתאות חדשות. אם יש הרבה מיחזורים זה מעלה את הסכום הכולל.

אתה לא טועה.

גם נוטלי "משכנתא הפוכה" נספרים בנתון הזה שמטרת המשכנתא היא לאו דווקא לשוק הדיור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חברת אב-גד מתחילה להציע טרייד על הדירה הישנה: 

מעריך שהם לא יקנו אף דירה, אלא רק ינסו לשווק בעצמם. 

עלויות שיווק 1% מתוך ה 6% הפחתה מהערכת השמאי. 

מקסימום העסקה לא תצא לפועל. 

אבל זאת עוד עדות על המצוקה של הקבלנים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

טרייד

היו דברים כאלה גם בשנות ה80. יש לי דוד שקנה אז דירה מהקבלן שכטר בראשון לציון, בעסקת טרייד אין. הקבלן מכר את הדירה שלו ופשט את הרגל לפני שסיים את הדירה החדשה. דוד שלי נשאר בלי כלום ונלחם כמה שנים בבית משפט, עד שהצליח לקבל כסף מהקופה של כונס הנכסים.

אני חושב שהיום יש הגנות טובות על הרוכשים שלא היו פעם. אבל גם היום קבלן שפושט רגל זו צרה והרוכשים אולי לא יאבדו את כל כספם, אבל הם יפסידו זמן וגם כסף. ואני חושב שככל שהריבית תישאר גבוהה והמכירות יישארו תקועות, נתחיל לראות קבלנים קטנים שמגיעים לחדלות פרעון וזו סכנה ממשית למי שרוכש היום.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, SurfHigh כתב:

חברת אב-גד מתחילה להציע טרייד על הדירה הישנה

גאונים!

במקום להציע עסקאות של 20-80, או לתת לך הלוואה בריבית קבועה וכו', הם יצרו מנגנון שלא עולה להם יותר אלא פחות, אבל מביא לכך שכל מי שנכנס לעסקה כזו למעשה משלם מראש את רוב התשלום שזה אחלה של דבר מול הבנקים ב-0 מאמץ מיוחד.

פורסם
בתאריך 10.12.2025 בשעה 17:34, Daniel.K כתב:

שוק הדיור קורס, אבל המשכנתאות רותחות - הפרדוקס ועל מה הוא מרמז?

סקירת משרד האוצר חושפת צניחה לשפל של שנתיים בעסקאות הנדל"ן, בעוד נתוני בנק ישראל מראים שוק משכנתאות חזק עם 9 מיליארד שקל בנובמבר. ההסבר: עסקאות "על הנייר" מהעבר מגיעות לפירעון, אך מה יקרה כשהן ייגמרו?

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/20024829

מהמקום שאני עובד בו.
שוק המשכנתאות במשבר כבר תקופה ארוכה.

אם הסכומים עולים זה כנראה מחזורים או הלוואות בזול שאנשים לוקחים על חשבון הנכסים שלהם

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זו כתבה מעניינת. פרויקט בתל אביב גמור ומוכן לאיכלוס. מילא זה ש59 דירות עדיין לא נמכרו. מה שיותר מעניין אלו 20 דירות שנמכרו אבל לא נמסרו כי הרוכשים לא מצליחים להעמיד את יתרת התשלום. סיכוי סביר שאלו תוצאות צפויות של עסקאות ה90/10 או 80/20 וכו׳.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001528945

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, פינדר כתב:

זו כתבה מעניינת. פרויקט בתל אביב גמור ומוכן לאיכלוס. מילא זה ש59 דירות עדיין לא נמכרו. מה שיותר מעניין אלו 20 דירות שנמכרו אבל לא נמסרו כי הרוכשים לא מצליחים להעמיד את יתרת התשלום. סיכוי סביר שאלו תוצאות צפויות של עסקאות ה90/10 או 80/20 וכו׳.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001528945

מסכים לחלוטין שיש ירידה ניכרת, במיוחד בתל אביב והמרכז. אבל הפרויקט הזה הוא לא באמת תל אביב. זה כמו דרומית לנהר בלונדון או מיקוד בוורלי הילס אבל בלוס אנגלס. 

פורסם

כן, אבל פחות מעניין אותי הדירות שלא נמכרו ופחות המיקום. מעניין אותי אלו שקנו וידעו איפה הם קונים ועכשיו אין להם כסף לסיים את העסקה. זה משהו שחששו שיקרה כשהיתה ריצה למבצעי המימון והשאלה הגדולה היא, כמה כאלה נראה בשנים הקרובות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא רואה בעיה כשרוכש לא אחראי נתקל באי יכולת להשלים את הצד שלו בחוזה.

כמו שאם מחירי הדיור היו ממשיכים לעלות, לא הייתה בעיה לאף צד לסגור את העסקה והרוכש היה בצד המרוויח.

זה חלק מההימור שמי שקונה דירה חדשה על הנייר לוקח על עצמו.

או שישלם קנס או שיתכבד ויוריד את המחיר - גם בשוק של היום - כנראה שיצליח להעביר את הדירה הלאה.

פורסם

פחות מעניין הרוכש הבודד. כן מעניינים המספרים של רוכשים כאלו. ככל שיהיו יותר כאלו, זה יהיה עוד גורם שמושך למטה את המחירים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, stum כתב:

כמו שאם מחירי הדיור היו ממשיכים לעלות, לא הייתה בעיה לאף צד לסגור את העסקה והרוכש היה בצד המרוויח.

או שישלם קנס או שיתכבד ויוריד את המחיר - גם בשוק של היום - כנראה שיצליח להעביר את הדירה הלאה.

ספר את זה לביבי והיועץ הכלכלי שלו שרוצים לתת כסף לאנשים שהחזר המשכנתא שלהם עלה.
למזלנו אולי בג"ץ יעצור אותם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 שעות, stum כתב:

הוא יכול רק לשלם קנס, אלא אם הוא מהרוכשים היחסית מוקדמים של הפרי סיילס.

באיזהשהו שלב הקבלנים הכניסו סעיף שאם הם לא מאשרים למכור לפני קבלת מפתח אז אין מכירה, כדי להימנע מתחרות בינם לבין הרוכשים.

כלונר במקרים מסוימים אתה תהיה חייב להביא לקבלן את הגסף.

פורסם

מניח שיש סעיף בחוזה שמאפשר לסגת מהעסקה, תאבד בטח 10% אולי 20% מסכום העסקה.

לירידה בביקושים לנדל"ן אולי יש עוד סיבות פרט לריבית. קבוצות המשקיעים השונות עם מנטורים שמחנכים להשקעות והתנהלות פיננסית נבונה ברשתות החברתיות בשילוב עם צעירים שכנראה פתוחים יותר להשקעות בשוק ההון ממה שהיו ההורים, (בטח שהדירה במקום שהם היו רוצים לגור נראית כל כך רחוקה), בשילוב עם גאות מתמשכת בשוק ההון כבר תקופה ארוכה מאוד גורמים לי לחשוב שיש פה גם פשוט קהל מאוד גדול שמתחנך ומעדיף להשקיע את כספו במקומות אחרים שהם לא נדל"ן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

מניח שיש סעיף בחוזה שמאפשר לסגת מהעסקה, תאבד בטח 10% אולי 20% מסכום העסקה.

לירידה בביקושים לנדל"ן אולי יש עוד סיבות פרט לריבית. קבוצות המשקיעים השונות עם מנטורים שמחנכים להשקעות והתנהלות פיננסית נבונה ברשתות החברתיות בשילוב עם צעירים שכנראה פתוחים יותר להשקעות בשוק ההון ממה שהיו ההורים, (בטח שהדירה במקום שהם היו רוצים לגור נראית כל כך רחוקה), בשילוב עם גאות מתמשכת בשוק ההון כבר תקופה ארוכה מאוד גורמים לי לחשוב שיש פה גם פשוט קהל מאוד גדול שמתחנך ומעדיף להשקיע את כספו במקומות אחרים שהם לא נדל"ן.

מסכים איתך באופן רעיוני, אבל צריך לזכור גם שזה דור (ואני חלק ממנו כן?) שלא הרגיש על בשרו ירידה משמעותית בתיק השקעות.

היום אני במצב שאשמח לירידה משמעותית כי יאפשר לי לקנות ביותר זול, לא בטוח שכולם מבינים את זה.

• תוכן חדש...