Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני בעצמי לא קדוש, מודה אני נוסע מעל למותר(עם התחשבות בתנאים ובלי הגזמה מיותרת), אני מזגזג בין נתיבים(אך כשאין ברירה, כי ימין נוסע על 50 בכביש של 90 ושמאל לא בהרבה מהיר יותר ובטח מאותת על כוונותאי) אני גם נצמד לאנשים (ב95% מהמקרים לכל אלה שישנים בשמאל או נוסעים באמצע בין שני נתיבים כי זה בדיוק הכביש שאבא שלהם בנה ובלי להצמד ולסמן עם אור גבוהה או אפילו איזה צפירונת קטנה הם לא מבינים), אין מה לעשות אין נהגים שהם 100%, אבל צריך לנהוג בכבישים בהגיון בריא, יש כאלה שחותכים אותך בדיוק שיש מעבר בקושי לרכב מיני(תוצאה בלימת הפתעה עם סיכוי לא רע שמישהו ינשק אותך מאחורה), המון אנשים רמזור עבורם זה בגדר המלצה,השוליים הם עוד נתיב כשאין ז** לחכות 2 דקות עד שהעומס יתפנה קצת, קו רציף בכלל לא קיים, פנסים מכוונים כמו שצריך זה "למה אני צריך לכוון אני רואה, כל השאר על הלאולאו שלי", איתות הם לא יודעים איפה הידית של הוינקרים בכלל, חוקי תנוע בקירבת כיכר "מי שלוקח ראשון הוא המנצח" והרשימה עוד ארוכה.

אכיפה, קיים חוק כתוב, השוטרים לא באמת מתייחסים אליו(מתייחסים לזכות קדימה, עצור ווינקרים, טוב מידי פעם אפשר להתקל על אחד עם ינשופון), להתקע בשמאל- דוח של 250, אני עדיין לא מכיר מישהו שקיבל כזה דבר, נסיע עם אורות גבוהים שללא צורך בזמן שיש תנוע מולך דוח של 250-500, גם לא פגשתי מישהו שהתלונן לי על דוח כזה ויש דוגמאות מפה ועד תאילנד.

מבחינת מע' שתתריעה על עבירות, קיים(הרבה ממע' הבטיחות של היצרנים יודעות לזהות תמרורים ולהתריעה,יודעות לזהות סטייה מנטיב ויודעות לחשב עקיפה מסוכנת, חלקן יודעות להתערב וחלקן יצפצפו לך למוות כמו מיבילאיי) אם המע' הללו יתחילו לדווח לרשויות כולם יהיו כמו באח הגדול, לא יהיה באמת פרטיות ובמע' תהיה סבירות לא קטנה לפריצה ולקיחת יכולת נהיגה מבעל הרכב בין זה לטובה או לרעה(התנקשויות וכו').

קיצור, אפשר לפתח את הנושא הזה לאינספור עמודים

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם
יש כאלה שחותכים אותך בדיוק שיש מעבר בקושי לרכב מיני(תוצאה בלימת הפתעה עם סיכוי לא רע שמישהו ינשק אותך מאחורה)

אני ישר מזהה נהגים שעומדים לחתוך, אני מגדיל את המרחק מרכב שלפני על מנת לאפשר להם לבצע זאת בבטחה, אם אין אפשרות כזאת, אני סוגר את הפער עד לרכב בנתיב השני ואז החותך הסדרתי יאלץ להמתין. אם הנהג מאחור שומר מרחק, הוא לא ינשק אותך, מי שלא שומר מרחק, אני שומר מרחק גם בשבילו (לעיתים זה דורש לנסוע 30 קמ"ש פחות) ומנסה לייצר תנאים שיאפשרו לו לעקוף בבטחה.

אם המע' הללו יתחילו לדווח לרשויות כולם יהיו כמו באח הגדול, לא יהיה באמת פרטיות ובמע' תהיה סבירות לא קטנה לפריצה ולקיחת יכולת נהיגה מבעל הרכב בין זה לטובה או לרעה(התנקשויות וכו').

המערכות ההאלו לא יכולות לקחת נהיגה מבעל הרכב, רק התראה. בלי קשר, נושא אבטחה ברכבים הוא חשוב מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיות האלו יפתרו מעצמן עם הטכנולוגיה המתאימה כשלא ננהג יותר בעצמנו.

גם אם יקרה עוד 20-30 שנה, מילא, כי זה בערך הזמן שיקח לחנך דור חדש לתרבות מעט יותר מתחשבת והגיונית (מה שלא יקרה).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הפתרון הוא באכיפה של המשטרה ועונשים שיגרמו לאותו אדם לזכור את העבירה ואת העונש.

מבחינתי שעל עבירות בריונות או אפילו להיצמד לשמאל יהיה קנס של 250 ש"ח ובנוסף העבריין יהיה חייב להגיע לתחנת משטרה ולחתום על זה שהוא לא יעשה את זה שוב.

אבל מה הקאץ'?

הוא צריך לחכות בחדר בלי טלפון ובלי שום דבר שישעשע אותו, ובשעות עבודה.

ככה הוא יפסיד יום עבודה שלם ויישתעמם למוות במשך כמה שעות.

בפעם הראשונה זה יהיה שעה ו250 ש"ח, אחר כך שעתיים ו500 ש"ח, ואחרי 8 עבירות כאלו הוא יעביר לילה במעצר.

אני מבטיח לכם שכל אחד מהמתנחלים בשמאל יפסיק לעשות את זה אם הוא יודע שהוא הולך לבלות כמה שעות בתחנת משטרה בלי לעשות שום דבר ולהפסיד יום עבודה או יום רגיל (אם הוא מובטל או פנסיונר).

לתת סתם קנס קטן שאפשר לערער עליו זה לא באמת מזיז להם.

צריך לקחת מהם את הזמן שלהם ושירגישו מה זה לעכב אחרים.

פורסם (נערך)
אני גם נצמד לאנשים (ב95% מהמקרים לכל אלה שישנים בשמאל או נוסעים באמצע בין שני נתיבים כי זה בדיוק הכביש שאבא שלהם בנה ובלי להצמד ולסמן עם אור גבוהה או אפילו איזה צפירונת קטנה הם לא מבינים).

כלומר, המטרה של ההיצמדות היא כוחנית. נעזוב כרגע אם היא "בריונית" או לא - לא זה מה שחשוב כאן.

מה שחשוב כאן זה מה היצמדות כזו תאפשר לך לעשות במצב שבו הנהג שלפניך פתאום מטיל עוגן או שנופל משהו מרכבו. זה מה שחשוב. לא האם זה "בריוני" כלפי משתמשי הדרך.

ועוד שאלה: במצב כזה, האם זה באמת משנה אם אתה "צמוד" או אם אתה "לא מספיק רחוק"?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

כל נהג בכביש יכול להפיל לך עוגן או משהו יכול לעוף מהרכב, אומנם במצב זה אין זמן תגובה, אבל אם לא תגרום לנהג להתעורר בהצלחה לנסוע בכביש של 90 על 50 עד שהנהג יתעורר לו ויתחשק לו להתפנות או להאיץ, תגדיר צמוד עבורך, יש צמוד שזה מטר מהנהג ויש צמוד עבור מישהו שזה עשר מטר מהנהג, לכל אחד ואחד יש הגדרה אחרת עבור צמוד.

צביפר מע' אלו יכולות לקחת לך שליטה, מנסיון עם פאביה 2016 המע' פשוט מחזירה אותה לנתיב אם היא מזהה סיכון בעקיפה

נשלח מהדרכים

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

התנחלות משמאל היא עבירה מסוכנת. משתי סיבות:

1. מי שמתיאש מלסמן לנהג שלפניו שהגיע הזמן לפנות את הנתיב, בסופו של דבר יעקוף מימין.

2. המתנחלים הסמולנים הם אותם אלה שביציאה הבאה יחתכו 3 נתיבים על מנת לצאת על האי המצוייר, תוך התעלמות מכל מי שנמצא בשעה שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים עם רוב דבריו של יבגני פ.

שהוא גם היחיד שמדבריו עולה כי הוא מבין שההתנהגות בכבישים לא מנותקת מזמן וחלל.

אלימות.

היא באה לביטוי בכל מרחב ציבורי.

רוצים חינוך?

קודם צריכה להתקבל החלטה בגוף הביצועי של ישראל: יהודה ושומרון הם מדינת ישראל או לא?

כל עוד זה שילוב של שלטון צבאי פלוס איי, בי, סי - כל השרים הם לענייניי עמונה.

עמונה הזו והבאה אחריה.

כמובן שגם דעת הקהל והדיון הציבורי הם בני ערובה של אותה המציאות.

חינוך? עבודה?רווחה? לא מספיק מעניין את הישראלי כרגע

פורסם

מהלך בוכנה - נושא החינוך וחוסר ההתחשבות בחברה הישראלית מוזכר בכל שרשור שעוסק בהתנהגות הנהג הישראלי, יבגני ממש לא היחיד כאן שמבין את העניין.

הנושא הפוליטי משפיע בהרבה יותר דרכים מכפי שאתה מציין. למשל - הסטת תקציבים למטרות צרות מאוד והפקרת הציבור הרחב (צמצומים בחינוך, בריאות, שיטור ושאר שירותים לציבור).

הנה עוד דוגמא להשפעה החינוכית הרעה של ממשלת ישראל על לקיחת האחריות על ידי האזרח. כולו מן אללה. אתה לא אחראי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
התנחלות משמאל היא עבירה מסוכנת. משתי סיבות:

1. מי שמתיאש מלסמן לנהג שלפניו שהגיע הזמן לפנות את הנתיב, בסופו של דבר יעקוף מימין.

2. המתנחלים הסמולנים הם אותם אלה שביציאה הבאה יחתכו 3 נתיבים על מנת לצאת על האי המצוייר, תוך התעלמות מכל מי שנמצא בשעה שלהם.

והסיבה העיקרית, הנהג פחות עירני למתרחש מימינו (מעבר לכל רוחב תא הנוסעים) לעומת המתרחש היישר לשמאלו. כתלות בכיוון המראות, בצד ימין יכולה להיות גם בעית שדה ראיה.

כל נהג בכביש יכול להפיל לך עוגן או משהו יכול לעוף מהרכב, אומנם במצב זה אין זמן תגובה.

כל נהג יכול לעשות את זה, לכן...תופים בבקשה (המלחין דרש תופי דוד והרכב גמלאן אינדונזי)...שומרים רווח!

לא שומרים רווח כדי להיות "תרבותי" או לא להלחיץ. שומרים קודם כל בשביל לא לבצע לנהג אחר בדיקה רקטלית.

אבל אם לא תגרום לנהג להתעורר בהצלחה לנסוע בכביש של 90 על 50 עד שהנהג יתעורר לו ויתחשק לו להתפנות או להאיץ, תגדיר צמוד עבורך, יש צמוד שזה מטר מהנהג ויש צמוד עבור מישהו שזה עשר מטר מהנהג, לכל אחד ואחד יש הגדרה אחרת עבור צמוד.

צמוד - פחות משניה.

לא מספיק רחוק - פחות משניה וחצי או שתי שניות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...