Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4916309,00.html

כמו רובכם, גם אני מידי יום רואה עבירות מסוכנות. אני לא חושב שהיה יום שלא ראיתי עבירות כאלה.

אי מתן זכות קדימה, ביריונות (אי שמירת מרווח, נהגים שחותכים, מסנוורים), אי ציוד לרמזורים.

מצד השני בחלק מהכבישים שאני נוסע אני רואה נוכחות יפה של משארת תנועה. זה אולי היה טוב, אילו הם באמת היו תופסים נהגים מסוכנים ולא רק עבירות מהירות.

אני חושב שדרוש אמצעי טכנולוגי לאכיפה של עבירות מסוכנות.

מערכת שתתריעה על עבירות מסוכנות ותשלח אוטומטית דו"חות.

מערכת כזאת צריכה להיות מותקנת בכל רכבי חברה/ליסינג, אוטובוסים, מוניות וברכבים של נהגים שנתפסו על עבירות מסוכנות (כתנאי במקום שלילה ארוכה מאוד).

מה המערכת צריכה לעשות? להלן אפיון:

זיהוי תמרורים ווידאי ציות: למשל רמזורים, תמרור עצור וכד'.

מהירות: המערכת תאפשר לבצע עקיפות, אבל לא תאפשר לאורך זמן לנסוע במהירות גבוהה מהמותר. נניח זה יאפשר כל 5 דקות לנסוע במשך 30 שניות מעל המותר.

מעבר נתיב בלי איתות.

אי שמירת מרחק.

אם הנהג עושה עבירה, התיעוד נשמר בוידיאו, נדלקת מנורה: ביצעת עבירה. אחרי 3 עבירות במשך 12 שעות, העבירות נשלחות למשטרה והם אוטומטית שולחים דו"ח. למחורת העבירות מתאפסות.

עבירות חמורות, כמו מעבר באור אדום - דו"ח נשלח אוטומטית.

אם נהג עבר 3 עבירות ביום (או עבירה אחת חמורה), המערכת מבקשת ממנו לעצור, נותנת לו זמן של שעה. משביתה את הרכב ל72 שעות (או יותר אם העבירה חמורה).

אני מציע מאין מובילאיי משוכלל יותר. ואני מאמין שהאנשים אחרי זה ינהגו בארץ כמו בהולנד, ללא ביריונות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זאת חדירה לפרטיות ופגיעה בחופש, שמקרבת אותנו בצעד למדינת משטרה.

אני לא מוכן לדבר כזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מישהו בעבר הציע כפתרון - הלשנה. עם הלשנה אני רואה בעיה קשה מאוד מבחינה חברתית.

אולי תציע פתרון אחר?

חדירה לפרטיות? אם זה לא רכב פרטי, על איזו פרטיות מדובר (באוטובוסים גם ככה יש מצלמות שמקליטות את הנהג, את הנסיעה שלו ואת תא הנוסעים). נהג רכב פרטי לא מחוייב להתקין מערכת כזאת. לחליפין במקרה של עבירה קשה תמיד אפשר לקבל את ברירת השלילה ל3 שנים.

רק פארנויה (פחד כל שניה לקבל דו"ח) תאלץ את הנהגים הביריונים לנהוג בצורה נורמאלית. ונהגים אחרים יפחדו שיתקינו להם את המערכת הזאת וינהגו כמו בני אדם.

כמות ההרוגים על הכבישים עולה מידי שנה. צריך לעשות משהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פרנויה ולחץ זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות בזמן נהיגה.. חוסר בטחון בנהיגה, הססנות, איך זה דבר טוב? זה לא יותר גרוע מעודף ביטחון אבל זה גם לא פתרון

פורסם

למה על רכבי ליסינג? קודם על הרכב שלך,

לידיעתך כל אבל כל הדוחות לרכבי ליסינג מוסבות לנהגים,

במידה ובוחרים שלא זה לא רק כפל קנס אלא הנקודות נרשמות למנכ"ל בחברה (וזה לא קורה).

זה נכון שחלק מנהגי הליסינג נוהגים פחות חסכוני אבל כבר אין לזה קשר לפרוע.

פורסם (נערך)

iSystem, ההצעה היא להתקין מערכת למי שמראש לא נוהג בצורה הססנית, אלא להיפך. נהיגה ביריונית פחות טובה מנהיגה הססנית.

llaavvii, יותר חסכוני, פחות חסכוני - זה לשיקול דעתו של הנהג ומי שמממן לו את התיקונים והדלק. ההתיחסות היא לנהגים שנוסעים בצורה מסוכנת ונהגים שנמצאים הרבה שעות על הכביש כל יום.

העבירות שצריך לאכוף זה עבירות מסכנות חיים: אי מתן זכות קדימה, אי ציות לרמזורים, אי ציות לתמרורים, אי שמירת מרחק, מעבר נתיבים בצורה מסוכנת.

שגיאות כתיב

פורסם

אחד המצולמים שם עוקף מימין רכב מסחרי, שגם המצלם עוקף כמה שניות לאחר מכן.

כמובן, בסרטון מדגישים אותו ולא את זה שהוא עוקף.

הבעיה מתחילה כשלא מבינים מי הבריון, צביפר.

אתה רוצה ״כמו בהולנד״? בוא תחנך את האנשים שאלוהים ובית המקדש השלישי לא נמצאים בנתיב השמאלי בכבישים הבינעירוניים. אחר כך אפשר לדבר על עקיפות ״מסוכנות״.

ובכלל, במקום לחפש את האח הגדול הבא, ראוי יותר להשקיע בחינוך. כולנו נרוויח אם נחייה בחברה בה האתוס החברתי לא מבוסס על זה שפעם היינו פראיירים ועכשיו אנחנו לוקחים את כל מה שמגיע לנו - ולא משנה מה. הכבישים הם סתם עוד מקום שבו זה בא לידי ביטוי.

האמת? באותו קו המחשבה, באופן קצת פרדוכסלי, במדינת ישראל אוליהיה עדיף לבטל את חוקי התעבורה בכלל. אולי ככה כל מי שלא עוצר ב״עצור״ יחשוב על הסכנות שהוא לוקח, ולא יופעל כמעט על אוטומט על ידי החרדה לא לקבל את מה ש״מגיע״ לו.

ועוד משהו קטן: איך לא נמאס לכולם ממס השפתיים של ״המהירות המופרזת״? אני יכול לנסוע על 150-160 מהרצליה ועד לירושלים, בלי לסכן אף אחד. לא צריך להיות שומאכר בשביל זה. בסך הכל לדאוג לתחזוקה של הרכב שלך, ללמוד מתי ואיך לבלום וגם לא להתעסק בפלאפון תוך כדי הנהיגה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חולק עליך. לדעתי, בחלק ניכר מהמקרים הססנות גורמת ליותר סיכונים בכביש מבריונות. בריונות פשוט יותר צורמת.

iSystem, ההצעה היא להתקין מערכת למי שמראש לא נוהג בצורה הססנית, אלא להיפך. נהיגה ביריונית פחות טובה מנהיגה הססנית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי חינוך - מסכים.

לגבי מהירות, עד אחוז מסויים אני מקבל. אבל בטח ובטח לא 160 על כביש של 90~100. למה? כי לא כולם נוסעים באותה מהירות, הפרש מהמהירות הממוצעת זו הבעיה. וגם הכבישים לא במצב מזהיר בארץ. צריך לאפשר הפרש באחוזים מסויימים, נניח 20%.

לגבי מתנחלים בנתיב השמאלי, אני נגד זה, אבל בהרבה כבישים נתיב ימני לא שמיש בגלל בורות ותיקוני בורות טלאים, במיוחד בתקופת הגשמים (למשל כביש 4, כביש 70, כביש 65 ועוד).

פורסם

אגב שימו לב לנתון המעניין בסוף הכתבה, בסקר בין העבירות שהכי מעצבות אנשים, מקומות 1 ו2 הם:

35% מזגזגים

34% מתנחלי שמאל

משעשע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

צביפר, אם האיטיים ישארו בימין, לא תהייה בעיה לנסוע גם ב-200.

וזה לא נכון לגבי הנתיב הימני.

נראה לך שאנשים בכלל מתעניינים בזה? אתה יודע כמה פעמים במהלך כל נסיעה עירונית אני נעקף על ידי אנשים, כי אני מאט לפני פסי האטה, והנהג לידי דוהר מעל הפסים כאילו לגב שלו זה לא כואב?

זה מושרש, ילד או ילדה מוציאים רישיון והנהג המלווה שלהם מעביר להם את ה״ידע״ שצבר במהלך השנים - בכביש בינעירוני רק בשמאלי, כי זה ״נתיב מהיר״.

פורסם (נערך)

ניקו, זה עצוב. אנשים מתעצבנים מהעבירות הפחות מסוכנות.

יבגני, מעטים מאוד נתקעים בשמאלי ולא מפנים אותו (חלק מפנים לאט או הרבה יותר לאט אם מסנוורים אותם או נצמדים עליהם). ועדיין, לא מסכים לגבי נתיב ימני שבור ומלא בורות, בכל הכבישים שאני נוסע - זה בדיוק המצב (מה אני עושה? זוכר את כל הבורות ועוקף אותם, אחרים פשוט שוברים את הרכבים שלהם).

לגבי פסי האטה בעיה, אני עובר אותם לאט, יש כאלה שזה מעצבן אותם והם עוקפים אותי תוך סיכון, כולל עקיפות בצומת, תוך חציית אי תנועה ומה שלא, העיקר להספיק לרמזור באור אדום בעוד 20 מטר.

הכל מתחיל בחינוך. בית ספר לנהיגה צריך להיות בית ספר כמו במדינות סקנדינביות ולא מקום בו "מוצאים" את הרישיון. אבל זו השקעה לטווח ארוך. צריך לעשות משהו עם הנהגים בארץ ולשנות את המגמה של קטל בדרכים.

פורסם (נערך)

בזמן האחרון אני נתקל בתופעה שהצד שמקבל את האשמה הוא הצד שלכאורה פעל אחרי שעשו לו משהו לא בסדר!!

אם רכב חולף על הצד הימני של האוטו שלך ופסי ההפרדה שביניכם לא עבים מהרגיל, אתה בנתיב הלא נכון גבר וכדאי שתתעורר על עצמך ותתרכז בנהיגה בזמן שאתה נוהג. אם תוך כדי נסיעה מאחורייך במהירות זהה לשלך הצלחתי לסובב את ההגה ימינה, להאיץ למהירות גבוהה משלך, ולבסוף גם להטות את ההגה שמאלה - כל זה בגלל שהנהג לא מספיק מרוכז בכביש ולא מודע לעובדה שיש עוד רכבים על האספלט וחוקים שצריך לכבד - אתה היית יכול פשוט להטות את ההגה ימינה ולתת לי להאיץ בשמאלי. ככה אף עבירת תנועה לא נגמרת, אף אחד לא "חותך", וכולם נוסעים בהתאם. (הנימה האישה כמובן לא מופנה כלפי מישהו ספציפי, בסך הכל זעם כביש צבור)

במקומות אחרים בעולם גם המתנחל בשמאלי וגם העוקף מימין מקבלים דו"ח, כאן אנשים לא יודעים לנהוג ומאשימים אנשים ש"חותכים" אותם מימין.

עריכה אחרונה על ידי Sokuuu
פורסם (נערך)
ביריונות (אי שמירת מרווח, נהגים שחותכים, מסנוורים), אי ציוד לרמזורים.

בפעם המאה:

אי-שמירת רווח אינה עבירה בריונית!

רק היצמדות מוחלטת (נהיגה פגוש לפגוש) היא בגדר בריונות. אם במהירות מאה קילומטרים לשעה תשהה 35 מטרים מאחורי הרכב שלפניך - זו אי-שמירת רווח, אבל אין בזה שום דבר אגרסיבי.

זה עדיין חמור באותה מידה וטעון-אכיפה, אבל במציאות הנוכחית זה בלתי אפשרי לאכיפה, ונראה שלאנשים (פה ובכלל) גם לא אכפת אם יאכפו את זה או לא, כל עוד לא ממש נצמדים להם לפגוש. כי למי אכפת אם זה מסוכן?! אכפת אם זה בריוני....

צביפר, אם האיטיים ישארו בימין, לא תהייה בעיה לנסוע גם ב-200.

אם....

הפרשי מהירויות גבוהים בין נתיבים זה אף פעם לא רעיון טוב.

ובכלל, במקום לחפש את האח הגדול הבא, ראוי יותר להשקיע בחינוך. כולנו נרוויח אם נחייה בחברה בה האתוס החברתי לא מבוסס על זה שפעם היינו פראיירים ועכשיו אנחנו לוקחים את כל מה שמגיע לנו - ולא משנה מה. הכבישים הם סתם עוד מקום שבו זה בא לידי ביטוי.

גם חינוך, אבל במקרה הספציפי של הכבישים גם "הכשרה". הדוגמה שלך של שימוש שלא בנתיב הימני - נובעת קודם כל מחוסר הבנה בסיסית מדוע אמורים לנסוע בימין.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא נכון, היא נובעת מתוך אמונה שנסיעה בשמאלי היא אמצעי שמבטיח הגעה מהירה יותר ליעד.

כל אחד לומד את הדברים האלו למבחן התאורטי לפני הוצאתהרישיון.

אף אחד גם לא עובר טסט אם מפספס ״עצור״ במהלך המבחן.

אף רוכב דו״ג (טוב זה אני מנחש) גם לא לומד בשיעורי הרכיבה שתמיד יש לפנות במקביל למכוניות, ושמדרכה היא חלק לגיטימי מהכביש לרכב עליו, אם במקרה טועים בדרך או סתם רוצים לקצר.

מלמדים גם למה יש צופר ברכב, מתי להשתמש בו ועוד כל מיני דברים.

אבל לפני הכל מלמדים לא להיות פראיירים. זה מגיע מהבית, מערכת החינוך וכנראה גם פחות או יותר גנטי בשלב הזה.

תוסיף לזה את העובדה שהכבישים בארץ הולכים והופכים ליותר ויותר פקוקים, והנה, קיבלנו מתכון מנצח לצרות.

האמת? גם חינוך לא יעזור פה, כי אין מי שיחנך וגם לא יהיה. אם למדינה היה מספיק איכפת, הפתרון היחיד הוא לייצר תחבורה ציבורית מתפקדת גם בשבת, ובכלל למנוע גישה עם כלי רכב לבערך מרכזה של כל עיר.

אבל...

• תוכן חדש...