Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני היום סיימתי פרשה של טסט לרכב מיושן פיזו 309 1991 1600 ידני.

ראשית הרכב נכשל על זיהום אוויר+עישון + צמיגים.

הרכב תוקן- גומיות שסתומים +כיוון קרבורטור+ זוג צמיגים חדשים.

היום ניגשתי לטסט חוזר, בטסט הבוחן (שאני לא יכול לתאר מה אני חושב עליו) ביקש לשבת ברכב.

אני ברוב תמימותי אפשרתי לו, הבוחן לחץ על דוושת התאוצה והביא את הרכב לסיבובי מנוע החוצים את הקו האדום בשעון.

ברגע הזה אני פשוט רתחתי מכעס, ריסנתי את עצמי מלצעוק עליו, חדלתי את פעולתו.

פשוט מרתיח אותי רמת הזלזול לחוקים ולרכוש פרטי.

לאחר מכן הוא פמפם את הדוושה והצביע על עשן שחור, הסברתי לו שזו תוצאה של פעולת משאבת התאוצה.

הרכב עבר את הטסט בהצלחה ובאופן כשר.

הטיפ לא לאפשר לבוחן זר לשבת ברכב מונע, הבוחן יכל פשוט לפוצץ את המנוע.

יש לי עדיין לסדר קיבוע לפנס רופף ברכב + טיפול יחסית גדול.

פורסם (נערך)

הרכב עכשיו לא אמור לעלות לי הרבה רק אחזקה שוטפת.

הרכב הגיע אלי ללא עלות, השקעתי 5500 ובסופו של יום יש לי רכב שימושי, לי הוא נח, יש מזגן,יש חימום, צריכת דלק של 13.5-14.5 לליטר.

חסרונות:

תקלות יוצאות דופן כמו שבר של תושבות פנס פגש שסירב להיפתח ונראה אילו עוד הפתעות יהיו לי בעתיד.

הצ'וק דורש כיוון מדוייק הוא אוטומטי ורגיש מאוד לטמפ החיצונית, יש הבדל משמעותי בין הנעה בצהריים לשעות המוקדמות של הבוקר, יש למצוא את עמק השווה.

לא בטיחותי בהשוואה לרכבים מודרניים, קשה למצוא חלקים, אני מרגיש שלמכונאים ובעלי מקצוע יש נטייה להתייחס כלפיו בזלזול.

הרכב לא אסתטי ובטוח יש עוד חסרונות.

המאפיין הכי חשוב של הרכב היות ואני צריך יכולת העמסה הוא שניתן להעמיס עליו הרבה.

וזה חשוב לפרנסה שלי.

לגבי החלפת נוזלים ומסננים אני יכול לעשות לבדי ואני שואף להיפגש עם חברת כנופיה.

דעתי האישית גם אם הרכב עולה לי 2000 שח בתיקונים מידי שנה- זה מתקבל על הדעת היות ואין הפסד של ירידת ערך.

אני מרגיש ש2000 זה גבול הטעם הטוב, אני שאוף שזה יהיה יותר לכיוון 500.

מביא את הרכב לרמת תקינות מכנית אמיתית כדי שאני אגיש אותו לטסט לבדי ואחסוך 250+ על השירות.

ודבר אחרון אני אוהב את הרכב אני נהנה ממנו, הוא מתנה מאחי הבכור הרכב היה בבעלותו 8 שנים.

אגב יש לו הסטורית טיפולים שמגיע 12 שנים אחורה.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

אתה מספר לי.

אני עשיתי טסט פעם אחרונה לטמפסט שלי הבוחן, נענע את המושב נהג שלי טוב טוב לראות שהוא לא זז.:shock:

לבסוף עברתי טסט חלק חוץ מהעניין הזה, אבל לעשות טסט לרכב מיושן זה יחסית יותר כאב ראש מהרגיל.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

מכיר את התופעה טוב מאוד.. מאז שהוצאתי רישיון תמיד היו לי רכבים מיושנים.. פעם היו מתייחסים לרכבים שלי בזלזול.. מחפשים על כל בורג, ומריצים בינהם ״דחקות״ על הרכב שלי.. היום יודעים שאני מכונאי רכב, ויודעים שהרכב שלי מטופל בצורה יותר מחמירה מהספר.. אתמול שעשיתי טסט לגולף 94 שלי בדקו לי את הרכב במהירות כאילו מדובר ברכב חדש..

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

יוני סתם שתדע לך פיאט פנדה ומאזדה דמיו שעולות פחות מ10 אלף ועקב מאותם המרובעת הם אחלה רכבים להעמסת סחורה.

לדעתי באמת שאם תחפש בעתיד רכב עם כושר העמסה בדוק את שניהם.

פורסם

2000 שקל לאחזקה של רכב כזה, זה מאוד אופטימי.

אני חושב שאתה תגיע בקלות לכפול מזה + עלות הזמן שתבלה בחיפושי חלקים + עלות הזמן שלך במוסכים.

בסוף, אתה נוסע ברכב בן 26 שלא היה מוצלח במיוחד גם ביום שיצא מהמפעל - גם אחרי שתחליף בו ימבה חלקים אתה עדיין תסבול ממנו. רכב לפרנסה לא אמור להעסיק אותך אם עכשיו צהריים או בוקר או ערב כדי שיתניע כמו שצריך.

פורסם

לפי דעתי: יש מצב שגם 500 שקלים לא תצטרך להוציא.(יש כאלה שלא איכפת להם מעבר להגעה מנקודה A לנקודה B וכל מה שבאמצע לא חשוב).

אך בבוא הטסט תצטרך להשקיע שוב חמישייה.

כל אחד רצונותיו והאפשרויות העומדות לפניו. בקיצור הכל בכיף.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

למרק תודה על ההמלצה מקווה שלא אצטרך לממש אותה בקרוב.

ל

אני אישית מתעסק במכונאות, רכב ברמה סבירה ואני מתקן כלי גינון ועובד בגינון(לכן עניין העמסה).

אחזקה שוטפת לא עולה לי הרבה רק תיקונים וכרגע הכל טוב.

הבוקר אני כיוונתי הצ'וק תודה על הדאגה :), למי שלא אוהב להתעסק שלא יחזיק ברכב ישן.

לS

אין סיכוי שאצטרך לשים 5000 על הרכב.

הרכב עבר יישור קו רציני.

הרכב ניגש לטסט הכשלים היחידים שהיו זה זיהום, עישון, צמיגים וסידרתי את זה.

אני לא תמים ומבין שיתכן שבטסט הבא ינסו להמציא משהו אני אדע להתמודד עם זה.

ישנם דברים לסדר\לעשות:

להחליף דוד, נוזל קירור, נוזל בלמים, שמן גיר ידני לסדר פנס רופף,2 תושבות מנוע(סובל דיחוי).

אגב אני שואף לעשות זאת עם עזרת הכנופיה מקווה.

אני חי עם נגד מהירויות לא תקין של המאוורר, ומכסה תא כפפות שבור, ורדיו טייפ.

ישנה סכנה כלכלית שאם הרכב נפגע בתאונת דרכים כל ההשקעה לפח כי ערכו נמוך.

פורסם

יש רכבים ישנים שעמידים יותר מרכבים חדשים.

המדינה פשוט רוצה להיפטר מרכבים ישנים בהנחה וכולם גרוטאות שמסוכנות לציבור מה שלא נכון בהרבה מקרים והמכוני טסטים חוגגים גם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבוחן הזה מטומטם. מעניין אם גם במכוניות חדשות הוא עושה כזו בדיקה. אם אתה רוצה להימנע מהתעסקות עם מטומטמים כאלה, כדאי לדאוג שהרכב יראה נורמלי מבחינה חיצונית. כשהם רואים רכב ישן שנראה מוזנח המוטיבציה שלהם לחפש תקלות גוברת ומאחר והם לא מוצאים (כי אין קשר בין רמת התחזוקה המכאנית לקוסמטיקה) הם מנסים ליצור תקלות כמו שכבר חווית על בשרך.

בעניין הרכב, לדעתי בסכומים האלה אי אפשר לקנות רכב שלא יצטרך תיקונים מדי פעם. 2000 שקל בשנה על תחזוקה בלבד זה הרבה אפילו לרכב כזה. בד"כ אם הבסיס טוב והרכב לא הוזנח כל השנים, בשנה הראשונה משקיעים הכי הרבה ואחרי זה יש שקט להרבה זמן.

כמה זמן אתה עם הרכב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני עם הרכב 10 חודשים, הרכב היה אצל אחי הבכור 8 שנים.

הוא עבר:

צלחות+רפידות,ציריות,רצועת תזמון + מותחן, 2 החלפות שמן מנוע +מסנן, מצתים,שיפוץ קרבורטור,גומיות שסתומים, זוג צמיגים,מסנן דלק(8 ש"ח).

ועדיין נשארה לי עבודה:

אני שואף לעשות לבדי\ועם עזרה.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם
הבוחן הזה מטומטם. מעניין אם גם במכוניות חדשות הוא עושה כזו בדיקה.

במכוניות חדשות הפוטנציאל לנזק, מתעלול שכזה, נמוך משמעותית, בגלל שהמחשב מנוע מגביל את הסל"ד המקסימאלי ומונע כניסה לאיזור המסוכן. לעומת זאת ברכב עם מפלג מכאני וקרבוראטור, אין מה שיגביל את הסל"ד חוץ מרגל ימין.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין הוא הזילזול ברכוש. אני בטוח שלרכב בכמה מאות אלפי שקלים הוא לא היה מעז לעשות את זה, בלי קשר לנזק פוטנציאלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...