Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש סירטונים מחו"ל, ממש הזויים. תאונות שרשרת של עשרות רכבים

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

בשלג הרבה יותר מאשר בקרח, שזה המצב כאן.

אבל צריך צמיגים מתאימים, בעיקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתכל'ס לא ממש. השלג/קרח משגע את ה-ABS, בצמיגים אין אחיזה, גם כי הם קרים ומאבדים אלסטיות וגם כי בישראל מוכרים רק צמיגי קיץ שלא מתאימים לשלג (שאגב כן מתאימים לגשם אפילו יותר מצמיגי חורף או "כל מזג אוויר"). יש המון סרטונים מחו"ל, גם ממדינות שיותר מורגלות בשלג מאיתנו, שגם שם יש "אגם הברבורים על הקרח".

אולי אם מרימים את בלם היד זה יכול להעלות את הסיכויים בזה שזה איכשהו יכול להרים איזשהי ערימת שלג לפני הגלגלים האחוריים וככה לעזור להאט את הרכב, אבל זה כבר סתם ניחושים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש צמיגי קיץ, יש צמיגי ALL SEASON ויש צמיגי חורף, בסוף יש צמיגים משופדים ושרשראות לצמיגים, הכל תלוי במה שנדרש.

יש הבדלים גדולים מאוד בין צמיגי קיץ לבין צמיגי חורף ובהמקום מקומות בעולם מחזיקים 2 סטים (כולל גאנטים) או לחלופין מאחסנים אותם במקומות בתשלום ומחליפים בין העונות, מי שיכול ויש לו אפשרות כמובן.

הבדלי הבלימה בין כל סוגי הצמיגים הללו יכול להיות הבדל של שמיים וארץ, הכל בדוק מוכח ונמצא ברשת.

יש מצבים, כמו מצבי שמן או קרח שבהם, מלבד לצמיגים משופדים או שרשראות, אין מה לעשות ולקוות לטוב אם אבדה השליטה.

פורסם

יש לי באוטו בורר כזה עם כיולים שונים, ספורט, אקו, קומפורט, שלג. את האחרון טרם יצא לי לבדוק. אומרים שהוא מנתק בקרות .

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

לפני 3 שנים, בסופת השלג הגדולה שהכניסה את ירושלים למצור של כמה ימים, נסעתי הביתה כשהחל השלג לרדת. הגישה לבית היא במורד רחוב ארוך.

חוסר האונים כשהרכב מחליק במהירות של 5-6 קמ"ש הוא בלתי נתפס. למרות ששום נזק רציני לא יכול להגרם במהירות כזאת עדיין ההרגשה איומה. בסופו של דבר הצלחתי לעצור בנקודה שבה המורד מתמתן מעט ומשם המשכנו ברגל הביתה (כל המשפחה היתה ברכב).

עד אז חיבבתי את ימי השלג המזדמנים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
יש לי באוטו בורר כזה עם כיולים שונים, ספורט, אקו, קומפורט, שלג. את האחרון טרם יצא לי לבדוק. אומרים שהוא מנתק בקרות .

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

מצב שלג מנתק את בקרת המשיכה עד שהאוטו מגיע ל-50 ואז מחבר אותה חזרה. זה נועד למצבים בהם יש שכבה דקה של קרח על הכביש כדי שהאוטו יסחרר את הגלגלים טיפה, ישבור את מעטה הקרח ואז יתפוס אחיזה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הרבה ממה שנכתב נכון - חשיבות סוג הצמיגים, התנהלות הנהג ועוד.

מעבר לזה יש עוד פקטור חשוב מאוד - תכנונה ההנדסי של המכונית. ברשותי לאורך השנים דגמי סאאב שונים. כידוע סאאב תוכננו בשבדיה שהיא ארץ מאוד מושלגת. אני גר בירושלים ולאורך השנים הזדמן לי לנהוג לא מעט בשלג ירושלמי - הן בסאאבים שונים והן במכוניות אחרות.

תמיד הסאאבים נעלו צמיגי קיץ רגילים אבל איכשהו הסאאבים התנהגו בנסיעה בשלג וסלאש באופן אחר לגמרי ממכוניות אחרות. הסאאבים גילו אחיזה, בלימה והתנהגות נהדרים בשלג באופן שונה מכל רכב אחר. אינני יודע ממה בדיוק זה נובע.

סתם להתרשמות סאאבים בשלג הארקטי וזו שלי עם שלג ירושלמי קל :

[video=youtube;hQAJjeP-X0g]

IMG_20150107_144544.jpgIMG_20150107_144709.jpgIMG_20150107_144727.jpg

פורסם

הרשה לי לפקפק ב"תכנונה הנדסי של המכונית" אין לסאאב שום סוד לגבי "תכנון הנדסי" לשלג .יש צמיגים ,יש בקרות ,סוג הנעה וחלוקת הכוח.ויש את הנהג .כל שאר הגורמים פחות או יותר זהים בכל המכוניות המודרניות..

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מעשית ? לא ממש.

ה s40 הסקנדינבית שלי נועלת צמיגים מסומררים בחורף ואני מורגל בנהיגה על שלג ועדיין בירידה ארוכה לא רחוק מהבית רועדות לי הביצים אם אני נוסע מהר מדי.

השנה כבר הפסקתי לספור רכבים בתעלות או תקועים במחסומי בטיחות.

אגב השילוב הגרוע ביותר היא עליה תלולה, שמתחילה ממהירות אפס וממשיכה בסיבוב עם שכבת קרח- אני עובר באחת כזאת וכמעט כל שבוע מישהו מחולץ מהתעלה בשוליים.

ועדיין כאמור צמיגי קיץ הם מחליקיים לעומת צמיגי חורף או מסמרים

פורסם

בסוף שבוע האחרון בעקבות שלג וערפל וכמובן נהגים אשר חשבו שצמיגי חורף הם רק המלצה, נגרמה תאונה אשר היו מעורבים בה כ40 כלי רכב, וזה עוד במדינה שמורגלת לשלג.

(תמונה עדכנית מחלון המשרד, כבר עכשיו בכמות כזאת קטנה של שלג התחילו דיווחים על חסימות כבישים בעקבות תאונות)

סתם שאלה האם יש אפשרות בכלל בארץ לקנות צמיגי חורף?

67790ecaa0a8813f75db2e1b4fee97f6.jpg

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

קרה לי גם עם ג'יפ בשטח בוצי חלק.

הרכב אינו שוקע כי הבוץ מהודק, מחליק, אין תגובה בהגה או בבלמים ומערכת בקרת החלקה מסתכלת עליך ככה :shock:

(למי שלא מכיר - זה הפרצוף של סקורניצקי כשארגן את ג'ימקנת ארוע הפורום באשדוד).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...