Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

XMAX

smash1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי התלבטות לגבי קניית סאב:

עדיין לא הבנתי מה היתרון של XMAX גדול חוץ מ SPL האם ה-SQ טוב יותר?

היכן עדיף XMAX קטן ,האם רמקול בעל הספק של 500 וואט ו-XMAX גבוה ייתן אותו סאונד של סאב 1000 וואט עם XMAX נמוך? (אין אני רואה הבדל בנתוני הנצילות של שניהם או שאני טועה ויש הבדל)

מה החסרונות (אם יש) של XMAX גבוה ?

תודה לעוזרים.

פורסם

אם יש XMAX גדול זה יתרון לSPL. זה לא תמיד חסרון לSQ.

בקיצור אין קשר ישיר בן SQ לXMAX. יש ויש.. SQ תלוי בהרבה גורמים פיזיקליים אחרים. זה תלוי באיזון של רוחב הסליל למגנט ולממברנה גם כן.. למהירות המנוע, אלסטיות הספיידר, בקיצור להכל.

צריך שילוב טוב בין כל הגורמים ועל זה אתה משלם כסף.

פורסם
תודה,

האם רמקול בעל הספק של 500 וואט ו-XMAX גבוה ייתן אותו סאונד של סאב 1000 וואט עם XMAX נמוך?

זה הרבה יותר תלוי במגבר שלך .

סאב עם XMAX גדול יותר מצריך DAMPING FACTOR גדול בהרבה מהמגבר .

אם יש לך מגבר איכותי וטוב , אני חושב שעדיף ללכת על סאב עם XMAX גדול .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

תורת שדות וגלים אתה מכיר ?

חשמל ומגנטיות את מכיר ?

שם התשובות

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

בטח שזה קשור מה זה בעצם, זה גורם ריסון.

כשיש לך סאב שזז כול כך הרבה אתה צריך מגבר טוב שישלוט על התנודות האילו.

מגבר עפ ערך של דאמפין פקטור נמוך פשוט לא ישלוט על התנודות הגדולות הללו, וכך הבאס לא יהיה מדוייק, ויהיה מרוח. מגבר שישלוט על התנודות הללו בצורה טובה הסאב ישמע יותר מדוייק וטוב.

למה הרבה מתלוננים על הסאב של פיוניר שהוא מרוח מידי בתדרים גבוהים? כי רובם משתמשים במגברים זולים עם ערך של דאמפין פקטור נמוך.

לחבר שלי יש סאב שיבה. עם XMAX מטורף והדאמפין פקטור של המגבר שלו עומד על ערך של 200. וזה מספיק טוב. והסאב נישמע מדוייק יחסית והוא יוצא ונכנס ברמות של XMAX מטורפות.

תמיר

פורסם

הקושי בתכנון רמקול עם XMAX גבוה הוא שליטה על המהלך הארוך של הסאב ככה שינוע בצורה לינארית. הרבה סאבים עם מהלך גבוה שמיועדים לSPL אין להם מהלך לינארי. סאבים עם מהלך גבוה לינארי הם סאבים שיכולים להפיק עוצמה גבוהה ועדיין לשמור על דיוק, מדובר תמיד בסאבים יקרים מאוד.

SQ וSPL הם לא דברים נפרדים, גם סאב SQ צריך להפיק תדרים נמוכים בעוצמה מסויימת על מנת שיהיה מדוייק ולכן דרוש לו XMAX מסויים ולא כזה של מ"מ.

למרות שאני לא ממש מסכים עם הטענה של עופר (מאפיסטו) אני מניח שהוא טוען שבגלל שצריך לשלוט בממהלך הגבוה של הממברנה, עדיף מגבר עם damping factor גבוה יותר. זה נכון אולי ברמה התאורטית השאלה היא מאיזה נתון זה חסר חשיבות.

עריכה:

עכשיו רק ראיתי את ההודעה שלך תמיר, לשיבה כמדומני יש XMAX של 16 מ"מ. זה גבוה, אבל בהחלט לא מטורף.

פורסם

הבנתי,כלומר סאב SPL זול יהיה לא איכותי ! אם אני קונה סאב זול כמו שתמיר ציין את פיוניר אז הSQ יהיה נמוך (צליל מתמרח).

לגבי DAMPING FACTOR זה חלוקה של התנגדות הרמקול בהתנגדות המוצא של המגבר

למשל סאב 4 אוהם והתנגדות מוצא מגבר של 0.1 אוהם ייתנו 4/0.1=40

ניתן לראות כי פקטור זה משתנה בהתאם להתנגדות הרמקול !

פקטור גבוה מעיד על מגבר איכותי (התנגדות מוצא אפס = אידאלי) בעל משובים פנימים רבים.

אך אין אני מבין איך אני מקשר בינו לבין XMAX ?

• תוכן חדש...