Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה כנראה לא בקיא בדרך החיבור של מכסה המנוע לרכב, כולה 4 ברגים שמפרקים בשניה ומרכיבים בשתי שניות.

אגב, לתחזוקות מסויימות (למשל החלפת מנוע אבל לא רק, לעיתים גם בהורדת ראש מנוע המכסה מפריע), הורדת מכסה מנוע הוא עניין שבשגרה.

אין שום בסיס למחשבה על ירידת ערך.

אבל אם אתה מעדיף לנסוע ברכב שב 130 בכביש 6 נפתח עליך המכסה מנוע, מי אני שאמנע ממך :wink:

מעניין אם המכסה יגיע צבוע מחול או לחילופין ייצבע בארץ.

ככל הידוע לי, חלקי חילוף לא מגיעים צבועים אף פעם אלא בצבע שחור מט טרום צביעה.

גם אם כן מגיע צבוע (ולדעתי לא), הלוגיסטיקה של להזמין לכל רכב את המכסה בצבע שלו נשמע לי שלא ממש יקרה בהוויה הישראלית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם זה מרתיח אותך אז אני חושש לשאול מה קורה כשיש ריקול רציני ברכב שכן בבעלותך....

אל תחשוש ידידי הצעיר, אל תחשוש... אענה לך:

כשזה קשור לכל חלק מיכאני כזה או אחר, אין בעיה. אבל חלקי מרכב, זה כבר סיפור אחר.

ומה היה אילו היית מגלה שהוחלף מכסה מנוע, כש - הרכב חדש 0 ק"ם, בעת מסירתו? היית מבקש פיצוי מסויים, נכון?, או סירוב לקבל את הרכב, ויש כאלה שבגלל דברים הרבה יותר פעוטים, וויתרו על קבלת הרכב.

כי בעת מכירת הרכב, אתה שומר על הרכב מאוד, מלוקק, ונקי, ואז בבדיקה הכל בסדר, ולך תסביר לקונה{התמים שלא מבין כלום, וחושש מרמאים}כי המכסה מנוע צבוע, וזה RECALL, וכאלה...

אז לפי חלק מהתגובות כאן, לא ממש משנה העניין הזה, כי זה "בסך הכל סיטרואן" ו"גם ככה היא תימכר מתחת למחירון", ולא משנה כמה שמור יהיה הרכב, נכון?

זה נכון שחייבים לקבל את הגזירה, וגם נכון שצריך בעתיד למכור ולשכנע קונים שזה "רק ריקול", אבל אנחנו חיים כאן, ומרוב סוחרים ורמאים, זה עלול להבריח לקוח טוב.

שלא לדבר על הבדלי צבע{נכון, סיכוי קטן מאוד, אבל עדיין קיים} או התקלפות אחרי זמן מה. בקיצור כל העניין הזה מרגיז. לעניות דעתי, כמובן.

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שעניין החלפת מכסה המנוע כרוכה באיזו שהיא ירידת ערך ולא מוכן להבין שלא כך!

ואין שום קשר לזה שזו סיטרואן.

פורסם

במכוניות חדשות רבות הן אלו הנרכשות מהיבואן

או במסגרת עסקאות רכב יד ראשונה 0 ק"מ.

מבוצעות החלפות של חלקי מרכב חיצוניים

ומבוצעים תיקוני פחחות וצבע לפגיעות ברכב

שנגרמו במהלך השינוע.

כל זאת במסגרת החוק במדינה

שאינו דורש עדכון רוכש הרכב.

התופעה מתגלה כאשר במועד מכירת הרכב ליד נוספת,

בהליך הבדיקה במכון מתגלים תיקוני הצבע והחלפות החלקים.

לפחות במקרה הנוכחי של ריקול היזום ע"י היצרן,

המוכר והקונה מודעים לחלק שהוחלף.

לעומת המקרה שבו המוכר לא היה מודע

ועומד בפה פעור מול הרוכש הפוטנציאלי

שמערר באמיתות דבריו של המוכר שלא היו

פגיעות ותאונות בכרה הנמכר.

עוד לא קראתי כאן בפורום או באתר אחר

שרוכש רכב חדש מהיבואן פנה למכוני הבדיקה

בכדי לבצע בדיקה לרכב החדש שהתקבל מהיבואן.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=964:2010-05-31-12-56-23&catid=111:import-car-c&Itemid=161

פורסם

כשעבדתי בעברי כמנהל מרכז שירות ומכירה של לובינסקי נתקלתי בהחלפות חלקי מרכב ותיקונים בעיקר ברכבי ליסינג והשכרות,הם באמת משתדלים לא לתת רכב מתוקן ללקוחות פרטיים.

פורסם
אתה יוצא מנקודת הנחה שעניין החלפת מכסה המנוע כרוכה באיזו שהיא ירידת ערך ולא מוכן להבין שלא כך!

ואין שום קשר לזה שזו סיטרואן.

אתה לא חייב לקבל את עמדתי בנושא. אני בסך הכל מביע כאן דעה אישית.{אם ירדת לסוף דעתי כמובן}.

ושוב, זה שאתה ואני מבינים ברכבים, אבל כשזה קשור לריקול, בעניין החלפת חלקי מרכב, ולמכירת רכב משומש לאחר, שלא ממש מבין בזה, זה שונה.

נכון, מותר לתקן רכב חדש, לפני מסירתו, ולקוח רשאי גם לסרב לקבל את הרכב, באם מתגלה עניין התיקון, או לקבל את הרכב במתן פיצוי על ידי היבואן, ובהסכמת שני הצדדים. אתה קורא לזה ירידת ערך? אני קורא לזה פיצוי. ואילו זה היה קורא אצלי, כן, הייתי מעוניין בפיצוי, גם לא בצורת כסף.

אילו זה היה קורא לך, לא היית עושה עם זה שום דבר? גם זה בסדר. זה עניינך.

אין שום קשר לסיטרואן, ובכל זאת, זה עניין של היצע וביקוש{אצלנו}. סיטרואן רכב מצויין לכל הדעות. אבל השוק מכתיב כאן תנאים אחרים.

דוגמה: סיטרואן אחרי שנה עם 15000 ק"ם שמורה כחדשה, ללא שום סעיפי ליקוי, תימכר באותו מחיר כמו אותה סיטרואן בדיוק,שעברה, החלפה וצביעת מכסה מנוע?

פורסם

בהחלט! אין שום משמעות להחלפת המכסה מנוע במיוחד כשהעניין מגובה באישור ביצוע ריקול של היבואן.

פורסם

בהחלט יש משמעות להחלפת המכסה, המכסה בוודאות לא יגיע צבוע.

צבע אשר נצבע בארץ לעולם לא יהיה כמו צבע במפעל, לא בעמידות ולא במראה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מסכים עם קודמי. במיוחד דברים אמורים לגבי הקטטוס שמאופיין לרוב בצבעים בעייתיים (אדום, צהוב, סגול) ופחות בלבן/כסף/שמפניה המוקבלים. מאחר ומדובר במכוניות בנות כשנתיים, שסבלו דהייה קלה של צבע ככל הנראה, האם היבואן יצבע את מכסה המנוע בצבע המקורי או בצבע הדהוי? במקרה הראשון יש לבצע פוליש לרכב כולו אחרת חוסר ההתאמה תראה. באפשרות השניה, ביצוע פוליש בעתיד יוביל לבעיה...

אגב לפי אתר לוי יצחק תתכן ירידת ערך של אחוזים בודדים בגין החלפת מכסה מנוע.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בשנתיים ההבדלי צבע הם זניחים אם בכלל.

הבעיה היא איכות הצביעה, עוד שנתיים שלוש יתחילו פיצוצים בלכה מי יקח אחריות? או שיאשימו את השמש החזקה בארץ?

הלקוח יצטרך לצבוע? יתנו אחריות על הצבע?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ב-106 שאני נוסע איתה הוחלפה דלת אחורית ימנית. זה החלק היחיד שהוחלף (רכשתי את הרכב מהיד הראשונה וקיבלתי היסטוריה מלאה). הוחלפה ונצבעה במוסך הראשי לשעבר בבני ברק. הצבע ברכב במצב מושלם. אין קילופים בכלל והכל מושלם - חוץ מאשר בדלת שהוחלפה. שם התחילו קילופים לאחרונה של הלכה וזה מרגיז, אפילו שזה רכב ישן. אני לא יודע על מה זה מעיד - שהצבע לא איכותי או רמת הצביעה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אם זה רק לאחרונה המצב עוד טוב, ואכן זה מעיד גם על צבע ברמה נמוכה וגם על עבודה חאפרית.

וככה 99 אחוז מהפחחים בארץ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש כאן לא מעט תגובות שיכולות להתמודד ושוות גמר בתחרות התגובה המוגזמת.

כנסו לפרופורציות, כולה מכסה מנוע.

מודאגים מאיכות הצבע?

זה הזמן להזכר שדהיית וקילופי צבע זה פיצ'ר בצרפתיות.

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...