Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגוע דריסה בברלין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האדם המודרני חי בתפיסה, שכל כולה יוהרה, שההסטוריה האנושית נגמרה וחלוקת המדינות המוכרת לנו תתקיים לצמיתות, שזה חתיכת צואת שוורים.

זה היה נכון תמיד. זה לא קשור למודרניות.

בני אדם לא צופים לא אסונות ולא מהפכות.

מטבענו, אנחנו מצפים להמשכיות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי התפרקות של איזושהי מדינה מערבית נראה כמו תסריט די מופרך, מצד שני מצדדי "ההתנתקות" בבלגיה, ספרד וכד' יכולים לנצל מלחמה אם וכאשר היא תקרה. בגירה בדעה של "לא יכול להיות", אבל מי יכל אפילו לחשוב על התפרקות ברית המועצות או מלחמות העולם שהיו, אז כמו היום, אנשים היו בטוחים שזה נחלת העבר וכיום דברים כאלה לא יכולים להתרחש, אבל עובדה, זה קורה.

עריכה: falou הקדים אותי.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
שונה לגמרי. השבטים האירו-אסאייתים באו עם שאיפות טריטוריאליות, תוך הפגנת כוח צבאי. בסופו של דבר תרבותם די התבטלה בפני הדת הרומאית של התקופה, הנצרות, והם הפכו לאירופאים של היום, תוך כדי שהם הופכים מנוודים ליושבי קבע.

לא רואה את הדימיון לפליטים של היום, שזו אוכלוסיה חלשה מאוד, שבאה לחפש מקלט.

צריך להפריד בין תהליכים והסיבות להם, לבין דרכי ביצוע.

ישנם פליטים ומהגרים שונים, אבל בסופו של דבר מדובר גם בשאלה כמותית וגם בסגנון חיים ועוד פרמטרים.

הסיבות לנדידה - גם במה שהיה שם וגם במה שקורה היום - הן לפחות חלקית רצון לשפר את איכות החיים, ואני בהחלט מאמין בפרשנות ההיסטורית שרואה בשבטים הברבריים כמי שרצה להנות מהשפע שהאימפריה זוהתה איתו, ולא חיפש למוטט אותה.

מה שנוצר בסופו של דבר, הוא סינטזה. מוסד האצולה המדיאבלי התפתח גם מתוך מוסד בני הלוויה הקדום של השבטים הגרמניים, וגם תפיסות שונות של מערכת המשפט, אחריות של המשפחה ועוד. כמובן, רואים את זה בעוד פרמטרים - כמו אומנות, אדריכלות וכו׳

גם היום - אם נתעלם רגע ממפגעים שבאים ליבשת להלחם - הפליטים והמהגרים מגיעים לאירופה כי זה נתפס כדרך לשפר את איכות החיים. אבל הם מביאים איתם תרבות אחרת, וגם בדור השני או השלישי, הם לא הופכים בהכרח לזהים למקומיים, אלא מפתחים סינטזה תרבותית כלשהי.

תהליכים היסטוריים אף פעם לא חוזרים על עצמם אחד לאחד, בטח לא בהפרש של 2000 שנה, אבל נקודות הדמיון הן רבות למדי.

בגירה, אתה יכול לגחך עד מחר. זו פרשנות, והיא לגיטימית (ואגב, לא מקורית שלי). המרחקים הגאוגרפיים פה הם לא כאלו גדולים, ולא באמת עבר כל כך הרבה זמן מאז הפעם האחרונה בה חלקים מאירופה החליפו בעלים, או היו בדרך לשם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אזהרת חפירה!

השבטים האירו-אסיאתיים נדחקו לאירופה עקב סכסוכים בתוך הערבה האירו-אסיאתית. זה באמת תהליך שקרה מספר פעמים בהסטוריה. הכניסה של השבטים התורכמנים לעולם המוסלמי והשתלטותם עליו (דרך כיבושים ודרך מוסד הע׳לאם) בתקופה הסלג׳וקית היא דוגמה אחת. הפלישה המונגולית היא דוגמה אחרת.

עדיין, הם לא היו ״פליטים.״ הם היו שבטים מאורגנים והומוגניים עם כוח צבאי עצום. לא כך הפליטים מהעולם המוסלמי שהם מעטים, מוחלשים ומפולגים בינם לבינם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

צודק. עבר יותר מדי זמן מאז קורס המבואות.

כלומר, דפוס הפלישה דומה לזה של השבטים הגותים, ההונים, התורכמנים ושות׳, אבל ייחודה של הפלישה המונגולית היא בכך שצ׳ינגיס ח׳אן הצליח לאחד את כל שבטי הערבה טרם היציאה אל פרס וסין.

כלומר, הוא כן ניגף תחילה מפני המרקידים, אבל לא זה היה הגורם להתפשטות צבאותיו אל תוך העולם המיושב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
אזהרת חפירה!

השבטים האירו-אסיאתיים נדחקו לאירופה עקב סכסוכים בתוך הערבה האירו-אסיאתית. זה באמת תהליך שקרה מספר פעמים בהסטוריה. הכניסה של השבטים התורכמנים לעולם המוסלמי והשתלטותם עליו (דרך כיבושים ודרך מוסד הע׳לאם) בתקופה הסלג׳וקית היא דוגמה אחת. הפלישה המונגולית היא דוגמה אחרת.

עדיין, הם לא היו ״פליטים.״ הם היו שבטים מאורגנים והומוגניים עם כוח צבאי עצום. לא כך הפליטים מהעולם המוסלמי שהם מעטים, מוחלשים ומפולגים בינם לבינם.

מה זה משנה מה הניע אותם?

גם השבטים הגרמניים מצפון אירופה לא היו פליטים במובן שאנחנו מתייחסים למושג הזה היום.

מה שמשנה זה לא אופי ההתארגנות, אלא הקונספט הכללי; קבוצות עצומות של אנשים שזזות ממקום אחד לאחר, והתוצאה - שינויים תרבותיים מרחקי לכת במקומות אליהם הם מגיעים.

זה לא אומר כמובן שמחר נראה מדינה מוסלמית באירופה. אבל אני גם לא חושב שזה מאוד far fetched להניח שבעוד 40-50 שנה השינוי הזה יורגש כבר הרבה הרבה יותר.

אגב, גם קדמונים שכתבו בתקופה שהיום נחשבת כתקופת הקריסה של האימפריה הרומאית לא בהכרח ידעו שהם חיים על תפר (זה מכוון לאנשים כמו בגירה).

פורסם

קריסה של מדינה/נות אירופאיות והשתלטות עליה ע"י מדינה שכנה בהחלט יכול לקרות אפילו מחר!

יוון תקרוס כלכלית לחלוטין וארדואן יזרים צבא לתוך שיטחה? אהלן וסהלן, אני זורם עם תרחיש כזה.

כל מדינה שגובלת גאוגרפית עם גרמניה יכולה מחר בבוקר להתעורר עם צבא גרמני בתוכה? זורם בכיף גם עם זה.

בלגיה תקרוס כלכלית וצרפת תפלוש אליה? בכיף!

אבל השתלטות של פליטים סורים על מדינה דמוקרטית ריבונית באירופה זה מופרך.

אנשי מאדים קטנים וירוקים ינחתו באותה ארץ ויכבשו אותה לפני שהפליטים המוסלמים יעשו את זה.

7882582_f520.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא טענתי שפליטים סורים ישתלטו על מדינה אירופאית.

שוב, לא הצעתי שום פרשנות היסטורית חורגת מגבול הסביר. אין, לדוגמא, לא לך ולא לי את הכלים לענות לשאלות כמו "איך הייתה נראת ארה"ב אם כל העבדים המשוחררים היו מגורשים בחזרה לאפריקה?" או "Tיך היא הייתה נראת בלי הגירה מסיבית מאירלנד ואיטליה?" ואלו הן רק דוגמאות.

כפי שנכתב כאן, כולם מצפים להמשכיות כלשהי. בוא רק נזכיר שגרמניה ואיטליה הן מדינות שלא היו קיימות לפני קצת יותר מ-150 שנה.

פורסם

מסכים עם קו המחשבה של יבגני!

בגירה,

היכן דובר על השתלטות של "פליטים" סורים על מדינה אירופאית, מבחינת זה שהם יהפכו שם לשליטים? זה כמובן הזוי וחסר סיכוי בטווח המיידי/קצר. אך בחלוף השנים, כשהם יהפכו לאחוז נכבד מהאוכלוסיה, זה כבר לא יהיה כל כך הזוי. במיוחד בקצב ריבוי האוכלוסין של האוכלוסיה המקורית ביחס למהגרים. עלתה לי אפילו המחשבה שהאירופאים עושים את זה במכוון, כי עם ריבוי האוכלוסין שלהם דינם להיכחד. אחרת איך אפשר להסביר את ההתנהגות שלהם? הם אומנם לא חכמים במיוחד, אבל גם לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שמה שהם עושים, זאת התאבדות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

יודע מה, נזרום איתך. אז תקום איזו לוקסמבורג׳ מוסלמית (?see what I did there) באירופה. וזה רע כי?....

יש קריית ותיקן קתולית באירופה ואני לא שומע אף אחד מתלונן.

פורסם
אבל כנראה שזה די עניין של זמן עד שמדינות הלאום האירופאיות יידרסו ויוחלפו על ידי יישויות אחרות, שיקימו המהגרים.

לא טענתי שפליטים סורים ישתלטו על מדינה אירופאית.

בגירה,

היכן דובר על השתלטות של "פליטים" סורים על מדינה אירופאית, מבחינת זה שהם יהפכו שם לשליטים?

או שלא הבנתי משהוא?

פורסם

כן, הכוונה היא לא שמחר יקרה מרד והפליטים ישתלטו.

הכוונה היא שמדובר בתהליכים ארוכים של ערבוב וחילופי אוכלוסיה, וזה יכול לקחת גם עוד מאות שנים, כמו שקרה במקרים דומים בעבר.

חן, אי אפשר בכלל לשפוט את זה במונחים של טוב או רע. בטח לא מהפוזיציה שלנו.

פורסם

כמו בגרמניה עם הטורקים למשל...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כמו בגרמניה עם הטורקים למשל...

לא רוצה להתערב בדיון וגם לא ממש לוקח צד, אבל לשם הדיוק ההיסטורי הטורקים בגרמניה עשו הכל כדי להיטמע בניגוד לגל המהגרים שיש כיום.

• תוכן חדש...