Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום,

לפני כחצי שנה חזרתי מגרמניה, ותמיד רציתי לכתוב את הסיקור הזה ולא מצאתי זמן לכך.

כעת, אני רוצה לשתף אתכם בחווית ההשכרה ובחוויות מהרכב.

ראשית, אספר כי הזמנתי את הרכב דרך Sixt ישראל לסוף מאי, כאשר את ההזמנה ביצעתי כשלושה חודשים לפני מועד הטיסה. הזמנתי רכב מקטגורית CLMR (גולף וכדומה) תמורת כ-1800₪ ל-13 ימים. הרכב נלקח בשדה"ת של פרנקפורט והוחזר בשדה"ת של המבורג.

DSC_4348.jpg

על SIXT גרמניה אין לי תלונות ובייחוד לא כלפי הסניף בפרנקפורט, זו לא הפעם הראשונה שאני שוכר שם רכב. כשנתיים לפני כן ביקרתי שם עם המשפחה ושכרנו אודי A6 סטיישן.

הגעתי לדלפק עם ההזמנה, הנציגה הציעה לי את הקשקאי דיזל או פורד CMAX בנזין. בדקתי אפשרויות לשדרוג, וכשהבנתי שאין משהו מעניין, החלטנו לבחור בקשקאי דיזל למען החסכון בדלק.

כיאה לגרמנים, הרכב היה נקי מבפנים ומבחוץ ומדגם מאובזר. על מד המרחק פחות מכ-13 אלף ק"מ, רכב בן כמה חודשים.

DSC_4350.jpgDSC_4353.jpgמפתח.jpg

סיבוב קצר בתא הנהג מגלה שלא מדובר ברמת הגימור הבסיסית, הרכב מאובזר די והותר עם כל מה שצריך - בקרת שיוט, מגביל מהירות, בקרת אקלים מפוצלת, מולטימדיה מקורית עם GPS, שכפול ללוח המחוונים, אבזור חשמלי מלא כמובן, חיישנים קדמיים ואחוריים, מערכת שמירת מרחק (מציקה מאוד), חימום מושבים ומחשב דרך מפורט למדי.

DSC_0043.JPGDSC_0352.JPGDSC_0356.JPGDSC_0357.JPGDSC_0396.JPG

התבאסנו לגלות שתא המטען קטן יחסית ולא מסוגל לאכלס יותר מ2-3 מזוודות. (מצד שני זה גם מה שהיינו מצליחים להכניס בגולף)

נסיעה קצרה משדה התעופה לבית המלון בלילה, מגלה, כרגיל ב-K9K המוכר לי היטב, סחיבה טובה וזמינות כוח טובה.

בבוקר יוצאים את פרנקפורט לכיוון הגיהנום הירוק, חוויה ללא ספק. הקשקאי מתגלה כמכונית נוחה למדי בנסיעות ודי מרוחת.

DSC_4362.JPG

תדלוק ראשון, כ-1.35 יורו לליטר סולר, מגלה שצריכת הדלק עומדת על כ-1:20. לא רע בהתחשב בעובדה שמתברברים לפעמים ובהתחשב במהירויות הגבוהות בהן נסענו.

אציין כי הרכב מגיע בקלות ל-140-150 קמ"ש, הזינוק מהמקום די טוב, אך אחרי 160 קמ"ש, קשה מאוד להאיץ אותו. במאמץ רב הצלחתי להביא אותו ל-180 קמ"ש כשהמנוע צורח על יותר מ-3000 סל"ד (דיזל להזכירכם). למי שמחפש אוטו לנסיעות מהירות באוטובהאן, זה לא הרכב. :roll:

החל מ140-150 קמ"ש רעשי הרוח ניכרים מאוד ומעט צפונה מכך הרכב כבר לא מרגיש הכי יציב.

עם זאת, המנוע לא נשמע במיוחד, וניכר שהבידוד לא רע.

DSC_0659.JPGDSC_0661 (2).JPG

למרות הנהיגה במהירויות הללו הרבה יותר מפעם אחת, כאשר רוב הזמן הרכב נוסע מחוץ לעיר על 140-150 קמ"ש, ובקטעים המוגבלים בהתאם, צריכת הדלק לא נפגמת ושיחקה בין 1:19 ל1:21. מכובד מאוד. (מזגן דלוק באופן קבוע ומטען באופן קבוע - 2 מזוודות, טרולי ושני תיקי יד)

בתדלוק אחד צריכת הדלק "הוחרבה" לאור פקק בו נתקענו, כ-4 שעות, והשארתי רוב הזמן את הרכב מונע כדי שהמזגן יעבוד. לאחר הפקק נהגתי במהירויות גבוהות יחסית (180 קמ"ש רוב הזמן), מה שגרם לצריכת הדלק להיות 1:15. אני מאמין שאם היינו שוכרים רכב בנזין, זה היה גרוע יותר.

3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

אז איך הייתי מסכם את הרכב? נוח, חסכוני, מאובזר היטב, סוחב לא רע (כל עוד לא מחפשים מהירויות גבוהות), מרווח מקדימה ונוח לנהיגה. תא המטען מעט אכזב. הרכב לא מהנה לנהיגה אך גם לא מהווה סבל. ההגה לא קל מדי והפידבק סביר.

הגיר נעים לתפעול ואת המנוע אני מכיר היטב כך שלא התבאסתי כל עוד לא ניסיתי לנסוע במהירויות מעבר ל160 קמ"ש.

אני מאמין שבדיעבד הייתי מתעקש עם הנציגה בSIXT על רכב חזק יותר, אבל זה כבר לא משנה לי עכשיו.

כמובן שעל הכבישים בגרמניה אין מה לדבר, אם כי יצא לי לנסוע באיזורים רבים, והנהגים באיזור פרנקפורט שטוטגרט יותר אדיבים מאלו שבאיזור ברלין למשל.

אוסטריה אכזבה אותי בתחום הנהיגה, כבישים לא משהו בחלק מהמקומות, ונהגים עצבניים שצופרים לי כשאני נוסע 70 קמ"ש בכביש של, תנחשו(...) 70 קמ"ש. :shock:

ולמרות הכול, אין ספק שחווית הנהיגה בגרמניה הרבה יותר טובה מזאת בארץ, גם אם נשקלל את הנהגים העצבניים באיזור ברלין. נדיר לראות מישהו מתפרע, עוקף מימין, חונה על שני מקומות חניה. רוב המכוניות שם גדולות מאלו שבישראל ועדיין, תראו את הנהגים חונים בין הקווים ופותחים דלתות בזהירות. דברים שהייתי שמח שאנשים בארץ יאמצו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על הסקירה.

הרכב מתומחר מאוד גבוה בארץ ולכן המכירות בהתאם.

אני מאמין שעם פריחת שוק הג'יפונים החסכוניים והזולים (נירו, 3008 דיזל ובקרוב ch-r), הדגם יתומחר מחדש, כמו שנעשה עם האקסטרייל.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...