Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יכול לספר לך שחבר טוב שלי (עם בטחון עצמי מאוד נמוך..) התראיין בחברה גדולה, בסוף הראיון הוא נשאל מה ציפיות השכר שלו וענה סכום יחסית נמוך X (בניגוד לעצתי), המראיין אמר לו: ״טוב, אנחנו תכננו לתת לך X + 2000, אז זה מה שתקבל...״.

כך שיש גם חסם תחתון (אבל במקרים מאוד קיצוניים).

+1

גם אני שמעתי על מקרים כאלו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון. מעסיק לא תמיד מנסה למקסם ולעשוק. יש לו תקן או תקציב למשרה והוא מוכן לשלם את זה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
אני יכול לספר לך שחבר טוב שלי (עם בטחון עצמי מאוד נמוך..) התראיין בחברה גדולה, בסוף הראיון הוא נשאל מה ציפיות השכר שלו וענה סכום יחסית נמוך X (בניגוד לעצתי), המראיין אמר לו: ״טוב, אנחנו תכננו לתת לך X + 2000, אז זה מה שתקבל...״.

כך שיש גם חסם תחתון (אבל במקרים מאוד קיצוניים).

אני יכולה לספר את ההיפך. במשרתי הראשונה בהייטק, בשנה האחרונה ללימודים, הגעתי לשיחה עם המנכ"ל של חברה בה התראיינתי,לאחר מבחן מקצועי, ונשאלתי לציפיות השכר שלי. לא ממש ידעתי כמה אני שווה בשוק (סטודנטית חסרת נסיון), אבל היה מי שכבר ייעץ לי בחוכמה לגבי זה ולכן לאחר היסוס קל נקבתי בסכום X שמבחינתי היה גבוה עד כדי גיחוך ומועמד להביא לסילוקי מהחדר בבעיטה.

להפתעתי לא ניכרה התרגשות גדולה מדי אצל האדם שמולי, והוא הציע (בהתאם למעמדי ולכישוריי) X-3000, אבל הבטיח שאחרי תקופת התאקלמות נוכל לדון בנושא.

למען האמת, גם הX-3000 הזה היה מעבר לציפיותיי (ובערך 2000 שקל יותר ממה שהייתי מבקשת במקור), אז שמחתי על זה בכל מקרה.

מה שכן, לאחר 3 חודשי עבודה מאוד מוצלחים ל-2 הצדדים, נקראתי לHR לחתום על טופס העלאת שכר ב2000 ש"ח, מבלי שבכלל ביקשתי.

אז נכון שלפעמים, גם אם נוקבים בסכום נמוך מדי, יש מספיק חברות שאין להם אינטרס לנצל את זה וישלמו את מה שיתכוונו, אבל אתה בכל זאת נרשם בזיכרון הקולקטיבי כמישהו שקיבל יותר ממה שהוא רצה אז אין אינטרס לצ'פר אותך בקרוב.

האידאלי הוא דוקא לנקוב בסכום קצת יותר גבוה ממה שבאמת רוצים, כדי שגם אם יציעו פחות, איפשהו "יושב" להם שרצית יותר, ואם באמת תוכיח את עצמך, הרצון "לצ'פר" אותך שתהיה מרוצה יהיה זמין יותר. כמובן שלא תמיד זה עובד (כמו במקום העבודה הנוכחי שלי...), וחייבים להיות זהירים עם הסכומים שנוקבים כי אם ההפרש גדול מדי פשוט יוותרו עליך (לא להיות גרידי מדי). זה קצת הימור, אבל הערכת יתר טובה יותר מהערכת חסר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מיקה, אני מסכים איתך לגמרי. לכל מי שמתייעץ איתי אני אומר תמיד - לכוון גבוה. עדיף לבקש הרבה (אפילו מאוד) מאשר מעט. למעשה מניסיון בשני הצדדים, אני יכול לומר שמרואיין שמבקש הרבה, אפילו אם לא מקבל את מה שביקש, משאיר בד״כ רושם של מישהו שבטוח בעצמו ולכן אולי שווה יותר כסף, וזה משהו שהמעסיק זוכר גם אח״כ (כמו שקרה אצלך).

סתם נתתי את המקרה בתור דוגמא לכך שיש גם חסם תחתון ולא רק עליון (אפילו ציינתי שהחבר נהג בניגוד לעצתי..).

פורסם

זה פחות נכון להשוות את זה למכירת רכב, בגלל ששם האינטראקציה שונה. כאן זה יותר כמו מערכת יחסים... לא מפרסמים בהודעת ההיכרות "אני רוצה חתונה ביולי, 3 ילדים, חשבון משותף, לא מתפשרת על פחות מ-5 חדרים בגוש דן, אלפא ג'ולייטה או שווה ערך, ארוחות שישי אצל אמא שלי, ותכשיט בשווי גדול מ500 שקל לכל יומולדת. בנוסף, מדי פעם אני מחטטת באף ונוטה לנחור כשאני ממש עייפה". צריך כמה דייטים כדי להבין מה מתאים לשני הצדדים ועל מה ניתן או לא ניתן להתפשר.

נקרעתי מצחוק ... אבל למה לא חתונה באוגוסט ?

2 הסנט שלי - לוודא שכול השכר מוכר לפנסיוני, הם מתים היום על השטיק של לתת שכר גבוה אבל הוא מורכב מ 30% בונוס שלא מוכר לפנסיוני ואז הפנסיה שלך תראה כמו הפרצוף שלהם.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אני ידוע שאם השכר שלך מורכב מבסיס + בונוסים והמעסיק מפריש לך פנסיה רק מהבסיס

ניתן לתבוע ולקבל רטרו על כל הסכום. כי הרי מס הכנסה אני משלם גם מהבונוס.

תקנו אותי אם אני טועה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לפי זכרוני, המעסיק חייב להפריש פנסיה לפי השכר הקובע, שזה השכר ללא שעות נוספות ולפני ניכויים. כלומר לדעתי כל מה שהוא לא מוגדר כשעות נוספות כן נכנס לחישוב לצורך הפנסיה. בונוסים על מכירות למשל נחשבים לדעתי לחלק מהשכר (בניגוד לנסיעות, למשל).

פורסם

יש מקומות שבהם כבר בטלפון שואלים.

ויש מקרים שהייתי שמח אם הייתי שואל בטלפון...

הגעתי לראיון במשרד התשתיות - חיפשו מתכנת להקמת מערכת מידע חדשה.

אחרי ארבעים דקות של שיחה, כשהיה קל לראות שהן התלהבו, אני מעלה את נושא השכר.

חשבתי שאני מוכר את עצמי בזול כשביקשתי 75 ש"ח לשעה, אבל הן פתחו עיניים ואמרו שאפשר לשלם לי עד 27.

לא יקרה יותר שאביא את עצמי לראיון עבודה בלי לדעת שאקבל הצעה לא מעליבה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לפי זכרוני, המעסיק חייב להפריש פנסיה לפי השכר הקובע, שזה השכר ללא שעות נוספות ולפני ניכויים. כלומר לדעתי כל מה שהוא לא מוגדר כשעות נוספות כן נכנס לחישוב לצורך הפנסיה. בונוסים על מכירות למשל נחשבים לדעתי לחלק מהשכר (בניגוד לנסיעות, למשל).

בונוס לא. לא מופיע כאחד הרכיבים בחוק. אין חובה להפריש ממנו.

• תוכן חדש...