Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
6 קילו זה חתיכת מטף,נשאלת השאלה בשביל מה?

http://www.bigdeal.co.il/Default.aspx?CampaignId=28123

המחיר הכי טוב שראיתי,החיסרון שזה ליד חיפה.

אין שום חיסרון. הם ישלחו לך עד 4 מטפים (מאותו סוג בלבד) הביתה עם שליח תמורת35 שקלים דמי משלוח. כלום כסף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מעמד פלסטיק או מתכת?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אני מחזיק מטף בכל רכב שלי (שלושה רכבי אספנות ואחד חדש). יצא לי פעמיים לכבות אש ברכבים אחרים. הם נמצאים מתחת למושב הנהג

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

1. אני מחזיק מטף מתחת למושב נהג בכל רכב. לאחרונה מתחיל להחליף מ1 ק"ג ל2 ק"ג. מחבר את המתלה מתכת עם אזיקונים לבסיס הכיסא.

בנוסף, מתחת לכיסא הנוסע - תיק עזרה ראשונה.

על המשקופים של הרכבים יש שילוט ברור על הימצאות מטף כיבוי ועזרה ראשונה ברכב.

2. בכל רכב ישן אני מחליף את כל צינורות הדלק.

3. לכל נהג כדאי לדעת - אם מבחינים באש מתא המנוע, מושכים את ידית הפתיחה ולא מרימים את מכסה המנוע. מתיזים חומר כיבוי ברווח הנוצר.

4. כדאי כל תקופה מסויימת, רשמית צריך כל שנה, אבל אפשר כל שנתיים, להחליף את חומר הכיבוי. יש תופעה שכל החומר מתקשה אחרי שנים. המטף יהיה חסר ערך אבל המחוג עדיין בתחום הירוק.

5. אמנם לא ברכב אלא בבית, יצא לי לכבות שריפה בעזרת מטף כאשר כבר הייתי עם 10% כוויות. מטף הוא ההבדל בין להיות קרבן חסר אונים לאדם ששומר על עצמו.

שלא תזדקקו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש לי קבוע ברכב מטף קטן שקניתי באוטו דיפו בסביבות ה-60 ש"ח (לא זוכר גודל, נראה לי כמו חצי קילו), גם לא תופס מקום, וגם אפשר לקנות חדש כי זה זול.

המטף אמור לתת מענה ראשוני של הופעת אש ברכב, אני לא חושב שיש צורך במטף גדול (6 קילו!) ברכב, זה מיותר לחלוטין.

פורסם

רק על כולכם להבין, כי ברגע שיש להבה בגודל סביר בתא המנוע כבר, גם מטף של 2 קילו לא עוזר בכלום.

אני עצמי כיביתי לפניי כ 8 שנים בכביש 4 AUDI TT כסופה ליד יבנה, כאשר החל להיות עשן כבד מתא המנוע, היה קצת רווח, שום דבר לא עזר באמת ולמה? השמן והדלק כבר עשו את שלהם והרכיבים הגיעו לטמפ' שמטף של 2 קילו (הייתי עם רכב מסחרי משטרתי שבו היה את המטף) לא עזר בשיט.

לצערי, המטף הזה באמת, אבל באמת יעיל לתחילת הדליקה, ממש בהתחלה בכדי לכבות או לחלופין, במידה ועוצרים מספר רכבים עם מטפים, יחד, אפשרי להתגבר על זה, אלה אם כן יש מטף של 6 ק"ג אז ברור, אין ספק שזה יעשה את העבודה, שווה ערך ל 3 מטפים 2 קילו או 6 מטפי קילו, זה המון.

ברגע שהרכב נדלק ויש עשן סמיך מאוד כולל להבה שימו לב, כדאי להתחיל לחשוב איך להוציא את הבן אדם כמה שניתן (שהרכב יישרף יש ביטוח, הבן אדם שימות בשריפה זה יותר כואב).

וכן, מד"א שולפים אנשים שרגליהם נתקעו וקוטעים את הרגליים במשיכה במידת הצורך או לחלופין, מוציאים את הבן אדם כמה שניתן במידה, שימו לב, במידה ומד"א הגיעה ראשונה, הרכב החל לבעור בצורה מסכנת חיים ואין ברירה אלה לשלוף את האדם כפי שהוא.

(סיפורים אמיתיים לגמריי, אדם שנכנס לתאונה קשה, רגליו היו תפוסות בחוזקה וכבר על סף קטיעה והרכב החל לבעור, כיבוי אש היה במרחק דקות ארוכות והרכב כבר היה במצב בעירה מתקדמת מאוד והחלה להגיע אל הנהג, הפרמדיקים אמרו לנהג "קח תנשך ופשוט משכו אותו כפי שהוא, נשאר ללא רגליים אבל נשאר בחיים לספר על כך).

פורסם (נערך)

1. במסגרת הדרכות הבטיחות המטופשות שנותנים לנו בעבודה הגיע לפני כשנה מדריך שדיבר על בטיחות אש. לשם שינוי אמר הרבה דברי חכמה. לצורכי בית המליץ להמנע ממטפים קטנים, יני זוכר אם המליץ על מינימם 3 א 6 ק"ג ועל איזה סוג.

2. לפני מספר שנים צפיתי מחלון הבית ב-207 שעלתה באש. לא עזרו המטפים שהביאו כמה שכנים, רק כבאית השתלטה על האש. הרכב, כמובן, נשרף כליל.

עריכה לשונית:

1. מטפה. לא מטף. צריך לשרש את המטף שהשתרש מסיבה לא ברורה.

2. מדבקת משקלות, לא משקולות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מטף לשימוש ברכב לא אמור לעצור אש משתוללת. הוא אמור לכבות אש ראשונית ובמקרה של דליקה ממשית - לעכב או להכיל אותה עד להגעת כוחות כיבוי.

היי, גם זה משהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
1. אני מחזיק מטף מתחת למושב נהג בכל רכב. לאחרונה מתחיל להחליף מ1 ק"ג ל2 ק"ג. מחבר את המתלה מתכת עם אזיקונים לבסיס הכיסא.

זה מטף 2 קילו:

20161208_144005.jpg

די בעייתי למקם כזה מתחת לכסא או בכל מקום אחר בתא נוסעים.

אני מחזיק בתא מטען.

פורסם

כל מי שמדבר על מטף זה רק מטף אבקה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
כל הכבוד על היוזמה. ספק אבל אם אישה מסוגלת להרים מטף של 6 ק"ג. בכל מקרה, תסביר לה שבשעת חירום חס וחלילה חשוב לשמור על קור רוח ולא להיכנס לפאניקה. תראה אם היא מסוגלת להרים כזה מטף. אולי עדיף 2 קטנים יותר.

כשתהיה אש, היא תרים אותו כמו נינג'ה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
די בעייתי למקם כזה מתחת לכסא או בכל מקום אחר בתא נוסעים.

צירפתי תמונות של מטף 1 ק"ג ו2 ק"ג ברכבים שלי, תנועת המושב לא מוגבלת בשום כיוון.

20161211_093304.jpgGPOABG_7034.jpg20161211_093202.jpg

כל מי שמדבר על מטף זה רק מטף אבקה?

ברכבים מחזיק אבקה, בבית הלון. ההלון יקר להחריד.

מה לגבי איחסון מיכל לחץ (מטף) ברכב שבקיץ החום בו עובר את ה-50 מעלות?

אף פעם לא שמעתי על בעיה שקרתה כתוצאה מכך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
סתם מתוך סקרנות:

מה לגבי איחסון מיכל לחץ (מטף) ברכב שבקיץ החום בו עובר את ה-50 מעלות?

אני 15 שנה עם מסחריות, תמיד עם מטף בתא מטען.

לא היו בעיות.

• תוכן חדש...