Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אומנם בעל הרכב אך אני והקונה נקלענו לבעיה קטנה בנוגע הגיר כפי שניתן לראות בטופס הבדיקה.

הבודק אמר שבנסיעה הוא שמע רעשים מהגיר אשר יכולים להצביע על מום כלשהו. הנסיעה עבורי, עבור הקונה ועבור הבודק מבחינת הגיר עובדת מצוין, אך האישו היחידי הוא הגיר.

הקונה חושב שצריך להתחשב במצב כאילו הגיר עומד ללכת, להסתכל על מחיר גיר חדש ולקזז מהמחיר בתצורה של 50/50 (כל אחד סופג חצי מהעלות).

אני מנגד מעיד שיתכן ומדובר בכסת"ח, וגם אם לא, מפה ועד לומר שהגיר עומד ללכת יש מרחק מאוד רציני לדעתי.

עזרו לנו ליישב את המחלוקת.

dc192f0a-ea1b-42ac-acff-296e3d1a4da5.jpg

Seat Mii 3Doors

פורסם

לגיר הרובוטי יש רעש של קליק בהילוכים הנמוכים אם אני זוכר נכון מה 107 לדעתי אם הגיר מעביר הילוכים בצורה טובה אין מה להוריד חצי מעלות גיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם המוכר חושש,תיסעו למוסך כדי שיבדקו את הנושא.

אבל אל תוריד לו מראש מהמחיר

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כסת"ח של המכון - זה מה שזה נראה. לא רוצים לקחת סיכון ולתת אחריות בבדיקה שלהם על הגיר. אפילו "מצמד מפריד גבוה " הם לא רשמו, מה שאומר שהקלאצ' במצב טוב. כאשר מעבירים הילוכים נכון שיש רעש שההילוך נכנס? זה כנראה הרעש.

צריך להוריד מהמחיר את עלות צמיגים קדמיים וירידת ערך בגין תאונה. עכשיו בטח "התחייבת על מנוע, גיר ושלדה"? אם כן, אז הקונה עוד ידרוש ממך מחיר הבדיקה, במידה ולא תוריד לו חצי ממחיר הגיר.

זאת הצרה בבדיקות האלה...

הבוחן גם אמר שיש בעיה בגיר? או פשוט נתן לקונה את הדף וזהו?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כסת"ח של המכון - זה מה שזה נראה. לא רוצים לקחת סיכון ולתת אחריות בבדיקה שלהם על הגיר. אפילו "מצמד מפריד גבוה " הם לא רשמו, מה שאומר שהקלאצ' במצב טוב. כאשר מעבירים הילוכים נכון שיש רעש שההילוך נכנס? זה כנראה הרעש.

צריך להוריד מהמחיר את עלות צמיגים קדמיים וירידת ערך בגין תאונה. עכשיו בטח "התחייבת על מנוע, גיר ושלדה"? אם כן, אז הקונה עוד ידרוש ממך מחיר הבדיקה, במידה ולא תוריד לו חצי ממחיר הגיר.

זאת הצרה בבדיקות האלה...

הבוחן גם אמר שיש בעיה בגיר? או פשוט נתן לקונה את הדף וזהו?

אמר ש"שמע" לא אמר שהרגיש, לא אמר שום דבר מעבר לזה.

אני למדתי את הנושא בזכות הפורום הזה, כאשר קניתי רכבים ראיתי מה חבר'ה כמוך וכמו הרבה אחרים כתבו כאן בנושאים של הבדיקות.

זהיתי ישר שמדובר בכסת"ח על-מנת להוריד מעליו את האחריות בנושא הגיר.

כל היתר כבר שיקללתי לו במחיר, הצמיגים הקדמיים והירידת ערך הכל כבר משוקלל ומסודר בינינו מלבד הגיר.

הבחור מאולם לא רכש רכב ומאולם לא נגע בכל הדברים הקשורים למוסכים/בדיקות וכדו'.

כמובן שנסיתי להרגיע ולהסביר אך היה בשלו (ומנוקדת המבט שלו אני לחלוטין מבין את החשש).

הבחור התקשר למוסך שהמשפחה שלו עובדת איתו במשך שנים, מוסך שעוסק ברכבי VAG, הוא לא הספיק להשלים את המשפט "כתבו ליקוי שיש רעש בגי.." הבחור קטע אותו ואמר זה כסת"ח ידוע.

בכל אופן, הרכב לא נמכר הבחור רוצה לחשוב ואני לחלוטין נותן לו את הזמן שלו... אינני מטריד אותו או לוחץ עליו. שנינו באותו מצב, סטודנטים דלים במזומנים ולכן אין פה מקום לעקשנות.

אין סיכוי שאשלם על הבדיקה כמובן.

תודה רבה על התגובות חברים.

Seat Mii 3Doors

פורסם

הגיר לא הבעיה כאן. אם בכלל יש תקלה אולי היא מינורית כמו תושבת אבל ואבל גדול, אני אישית לא הייתי קונה רכב שעבר תאונה כמו זו שאובחנה במכון הבדיקה- גשר עליון מולחם וזה מניסיון קודם ממש רע דווקא עם רכב אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם המוסך של הקונה לא רחוק מדי, אולי תקפוץ למוסך הזה שמתמחה ברכבי פולקסווגן, כדי לאשר שהרכב מכנית תקין.

אם לקונה עניין התאונה לא מפריע, אז לקונה בטח אין אינטרס לעלות שוב את הנושא. אני מניח שבפועל המחיר ירד ביותר מ 3% בגין התאונה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם המוסך של הקונה לא רחוק מדי, אולי תקפוץ למוסך הזה שמתמחה ברכבי פולקסווגן, כדי לאשר שהרכב מכנית תקין.

אם לקונה עניין התאונה לא מפריע, אז לקונה בטח אין אינטרס לעלות שוב את הנושא. אני מניח שבפועל המחיר ירד ביותר מ 3% בגין התאונה.

לתאונה אין השפעה על הרכב, הוא תוקן ואין פגיעה בשלדה.

וכן, קוזז מעבר ל3%, כבר במחיר ההתחלתי שאני מציע את הרכב.

Seat Mii 3Doors

פורסם

שוב פעם - הפתרון למצב ששניכם נקלעתם, זה ביקור במוסך שמקובל ע"י הקונה.

פורסם

גיר רגיל (לכשעצמו) לא "יילך" כל כך מהר.

כדאי שהקונה המיועד יירגע קצת (כי זה סתם טריק להוריד אותך במחיר), גם לאחר בדיקה במוסך שלו (שאמור להיות "איתו").

alfa 156 2.5.

פורסם

בשעתו הסיאט מיי הייתה האופציה השנייה מבחינתי אחרי הפנדה בה בחרתי בסוף, אני זוכר שלפני ההחלטה עברתי על ביקורות ופורומים שונים בעולם ונתקלתי בלא מעט מקרים בהם הגיר הידני במכוניות אלו (סיאט מיי/סיטיגו/אפ) מהסדרות ההראשונות כשל והוחלף במסגרת האחריות כאשר עיקר התלונות היו ביחס לשילוב קשה עד קשה מאד להילוכים ראשון ואחורי ורעש מהתיבה.

אציין שבישראל לא נתקלתי בביקורות כאלה למעט מעט קושי בשילוב לראשון.

אינני יודע אם זו הבעיה ברכב של פותח השרשור או לא, כנראה שלא..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני כמעט בטוח שמנהל המכון הוא חבר פורום, ע"פ השם של המכון.

אכן, דוד ברזילי האחד והיחיד.

דווקא נחשב כאן למקצוען שלא מחרטט כסת"חים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...