Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה ידנית - 2012/14

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מעוניין בחוות דעתכם על פורד פיאסטה ידני - שנתונים 2012-14

בגדול מדובר ברכב לנהג יחיד, ולא נוסע הרבה.

אשמח לחוות דעת על הרכב מבחינת אמינות עלויות תחזוקה וכדומה.

התקציב שלי נע עד 40 אלף ש"ח.

תודה :)

פורסם

מלבד מתיחת הפנים שהרכב עבר בשנת 2013 אין הבדל מהותי בין הדגמים.

הפיאסטה היא רכב מעולה, צריכת דלק עם הרבה בין עירוני נעה סביבות ה13-14 קמ לליטר.

חלפים די זולים, יש הרבה חנויות בחו"ל שמוכרות חלפים מקוריים בזול.

הרכב לא הכי חזק.

מבחינת התנהגות כביש הוא בליגה אחרת מכל המתחרות והוא גם נוח.

מבחינת אמינות הוא אמין.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

עד לא מזמן החזקנו אחת 2012 במשך כמעט 3 שנים. היינו מרוצים עד הגג.

טיפולים במחירים סבירים. צריכת דלק טובה. בידוד רעשים מעולה.

הדבר היחידי שמעט הפריע הוא חוסר היכולות לכוון לגובה את כסא הנהג בדגם של דלק מוטורס

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

פורסם

אני בעלים של פיאסטה ידנית 2013.

אני סטודנט, את הנסיעות שלי מהבית בדרום לאוניברסיטה במרכז אני נוסע עם עוד טרמפיסטים ככה שהאוטו מלא באנשים ובמטען.

אני מאוד מרוצה מהאוטו ברוב הפרמטרים, במיוחד בתור רכב ידני ראשון שלי (אני עדיין מסתגל ולומד על הגיר תוך כדי תנועה, תרתי משמע). בעניין המנוע, אני ממש לא נהג שודים, וכשקונים רכב עם נתוני מנוע כאלו אין מה לצפות לביצועים גבוהים. באופן אישי אני יכול לומר שגם עם אוטו עמוס הרכב קצב ההתקדמות סבבה לחלוטין.

ממליץ מאוד לקרוא את השרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?602622-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%A6%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%94

פרט לכך, אם כבר קונים פיאסטה אני באופן אישי ממליץ על השנתונים 2014+, החל משנתון זה הכניסו מערכת מולטימדיה עם ניווט ועוד על מיני פונקציות שבהחלט יכולות לשדרג את הנסיעה.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

אני בעל פיאסטה ידנית מבציר ינואר 14.

הרכב הזה הוא פשוט תענוג ומציאה בלוח יד 2.

הנסיעה בו נינוחה ונעימה. מצד אחד הרכב רך ומשככך את הכביש היטב ומצד שני יודע להעלות חיוך בפניות.

הגימור בפנים מרגיש מוצק ונעים, סטריאו מצוין.

מבחינת אמינות כרגע הכל פיקס אך הרכב ברשותי רק מספר חודשים.

מבחינת דלק הוא צורך בנסיעה מדולבת כ14 וקצת קמ לליטר. באותם תנאים הסוזוקי אלטו הקודמת צרכה 1 ל17 כך שלטעמי היא מספיק חסכונית.

מבחינת מנוע - הביצועים אינם מרגשים במיוחד אך מספקים והולמים את הרכב.

פורסם
עד לא מזמן החזקנו אחת 2012 במשך כמעט 3 שנים. היינו מרוצים עד הגג.

טיפולים במחירים סבירים. צריכת דלק טובה. בידוד רעשים מעולה.

הדבר היחידי שמעט הפריע הוא חוסר היכולות לכוון לגובה את כסא הנהג בדגם של דלק מוטורס

איך הצריכת דלק שלו העירוני?

פורסם

שלנו נעה בין 1-12 ל1-14. למשך תקופה מאוד ארוכה הרכב היה משמש לנסיעות של 10 דקות ביום כך שאנחנו לא דוגמא.

פורסם (נערך)

סליחה על ההתערבות, אבל אני חייב לאכזב כאן חלק מהחברים, ולצנן את ההתלהבותם.

הרכב הוא מאוד יפה, גם בעיצוב הפנימי, ועם שלדה מצויינת. אבל כאן די מהר נגמרו היתרונות שלו.

בתור בעלים לשעבר של הרכב, שנת 2012, גם התלהבתי ממנו בהתחלה, אבל רק אחרי הקנייה של האיביזה {1400 גיר רגיל}, הבנתי שזה לא זה.

אם אשווה בין שניהם, הרי שאיביזה מביסה את הפיאסטה 1.2 "אמביאנטה" כמעט בכל פרמטר.

1-מנוע, גיר. המנוע ה"אנמי" בפיאסטה זה פשוט בדיחה. חוסר בכוח ובמומנט זמין, הופכים את הרכב לעצלן, במיוחד בעליות. תוסיף אנשים, ומזגן, ושיפוע קל וקיבלת חוסר סחיבה+תצרוכת דלק בדמות נזילה, כמעט. אצלי ניסיתי כמה פעמים לנהוג "נהיגת סבתא",בעיר, ללא מזגן, עם רכב ריק ובקושי הגעתי ל-12 ק"ם לליטר. הקש ששבר את גב הגמל ברכב הזה, הוא הגיר עם יחסי העברה ארוכים מאוד ש"מוסיפים שמן למדורה" עוד יותר.

באיביזה המצב הפוך. כלומר גם יותר מומנט, גם בסל"ד נמוך יותר, גיר קצר מאוד,[מהירות סופית מושגת בחמישי], ואז ההבדל ענק. גם בנסיעה רגילה, גם תאוצות ביניים וגם מהירות סופית. תבוסה טוטאלית.

זה לא שהפיאסטה עגלה. אבל את ההבדלים הללו מורגשים היטב כשעוברים מרכב אחד לשני. כמובן באיביזה תצרוכת דלק עדיפה, במיוחד בתנאים עירוניים.

2-נוחות נסיעה. נוחות נסיעה די דומה בשניהם. האיביזה קצת קשה, והפיאסטה קצת "מתרסקת" בבורות אספלט קטנים. הצמיגים הרחבים שלה אינם תורמים רבות לנוחות הנסיעה שלה. הכיסא באיביזה עדיף משמעותית יחד עם תנוחת נהיגה טובה יותר.

3-מזגן. המזגן מצויין. הוא מתנתק טיפה בעומס, אבל באמת טוב. גם באיביזה הוא מתנתק, אך לזמן קצר יותר בהרבה. סך הכל 2 הרכבים מקררים מצויין.

4-סטריאו. אין מה להשוות בין המע" המקורית בפיאסטה שהייתה אצלי, עם המע" מולטימדיה תואמת מקור{הותקנה בחברה} שקיימת באיביזה כרגע, עם שליטה מלאה מההגה, עברית מלאה, BT, AUX, DVD ,SD ושאר הירקות. כולל הסאונד המשובח

5-המושב האחורי צר בשניהם, אבל תא המטען באיביזה גדול יותר.{וגם מואר}

6-אבזור. גם כאן ידה של האיביזה על עליונה. 4 ח"ח במקום 2,{כולם מוארים} פתיחה וסגירה בכל ה-4 בנגיעה, מרימי שמשות מקוריות, מול התקנה מקומית, פנסי ערפל עוקבי פנייה,[מול-אין], מושב מתכוונן לגובה, "קרוז קונטרול, ועוד...

7-שלדה והתנהגות. כאן לפיאסטה נקודות זכות רבות. אבל בעיקר על הנייר. כי לרכב יש פוטנציאל עצום. אבל בהיעדר מנוע בריא, זה הולך ודי מתנדף. מה שכן הפוזה של הצמיגים הרחבים עם החתך הנמוך, עושה את שלה.

8-אחריות. 3 שנים מול שנתיים. באחד מהם רציתי לממש אותה, ואילו בשנייה פשוט לא היה צורך. תנחש לבד.

הרכב הספציפי שלי סבל מ"מחלות ילדות", כמו : גיר חורק והידית בורחת לניוטראל בנסיעה אחורנית מדי פעם, הגה שהתקלף, ללא שום סיבה, מושבים קדמיים חורקים מהקפיצים, מתז אחורי שמרטיב את השמשה לבד, ועוד שטויות כאלה שלא סבלתי. למשל נקודות וחורים קטנים מאוד ברכב, שהוסתרו ממני בקבלת הרכב, בדמות רכב מאובק. אבל כרגע זה היסטוריה. השרות של "דלק" נעלם, וטרח להופיע רק כעבור 3- חודשים תמימים, כדי לדון בבעיות הללו, ונתנו בסוף טיפול ראשון חינם, שאחרי הכל אינו נוצל, עקב מכירת הרכב.

פותח השרשורת,

זה היה הרכב החדש שלי 2012 עם 0-ק"ם מהחברה, וזוהי חוות דעת האישית שלי ממנו, ומההתנהלות מול חב" דלק", דאז.

יצא לי לנסוע כחצי שעה עם הדגם עם "הגריל המפורסם" מ-2013. לא היו חריקות במושב, וההגה לא התקלף. אבל שוב, הרכב היה עם 2000 ק"ם על שעון. מבחינת מנוע גיר אבזור זה די דומה. עם קצת קוסמטיקה שונה בדיפוני הדלתות.

אני מעלה את ההשוואה מול האיביזה, כי יכולתי לקנות אותה בזמנו וגם הייתה זולה יותר ב-5000 שקל.

אבל למדתי בדרך הקשה. ניסיון, או חוסר נסיון.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

המושב של האיביזה פשוט נוראי..יש לנו הרבה רכבי חברה כאלו מ2014 עד 2016.

אחרי שאני מכל נסיעה ללקוח שלוקחת יותר מ20 דקות הייתי יוצא עם כאבי גב לא מהעולם הזה נפגשתי עם עוד 2 חברה..האחד כבר שם כרית(כמוני בזמנו) כדי להפוך את המושב לסביל..השני הלך עם היד מאחורי הגב כל היום(בנסיעה שהוא עשה מהמרכז לאשדוד כולה).

כולנו מתחת לגיל 30 אגב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הגיע הזמן ללמוד לכוון את מושב הנהג כמו שצריך. גם את גובה המושב, גובה ועומק ההגה.

השינוי יהיה מבורך. גם ההבדל. זה נכון גם לגבי הגולף.

נהגתי מאות ק"ם רצוף, ולא היו בעיות בגב.

פורסם

נהגתי על עשרות מכוניות לא מעט..באף אחת הגב שלי לא חווה את מה שהוא חווה באיביזה,

בכל מקרה ניסיתי כל כיוון מושב אפשרי ברכב ובכל האופציות סיימתי עם כאבי גב.

להגינות הדיון לא נהגתי או ישבתי מעולם בפיאסטה אבל בסופרמיני אחרות כן ובכולן המושב נוח בעשרות מונים מזה של הסיאט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

קפיצה לניוטראל מרוורס תקרה בכל רכב עם הילוך אחורי לא מסונכרן,במידה ולא הכנסת לראשון לפני הרוורס, או לפני שהמתנת 3 שניות לפני הכנסה לרוורס(וזו הנחיה של פורד לידע כללי).

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לי הפיאסטה הרגישה צפופה מאוד מקדימה - הרגשתי שהקונסולה סוגרת עליי מלמטה, השמשה קרובה מדי למצח. הרגשתי שהעיצוב בא על חשבון מרווח ופונקציונליות.

בסוף הלכתי על פביה, שלתחושתי נותנת מרווח פנים הרבה הרבה יותר טוב.

• תוכן חדש...