Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RENAULTSPORT CLIO 200 2006

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה דעתכם על ההיגוי של הרנו 5 GT טורבו? כי אני במשא ומתן לקניית אחת,והייתי רוצה לשמוע דעה מאנשים עם ניסיון שבאמת נהגו עליה.

תודה מראש.

לכבוד

itzik901

1. כאמור נהגתי לא פעם על רנו 5GT TURBO, אך הוסיף כי בעת שנהגתי בה,

זו היתה חדשה לגמרי, היתה שייכת לחבר שלי ( 115 כ"ס- 1987 ). וחבר אחר, רכש

אחרת כעשור אחרי (ההיא שנת 1988 , עם 120 כ"ס)

2. RENAULT 5GT TURBO - שאלת ההיגוי.

ה"טריק" הוא סל"ד, היה דרוך, ומוכן, הכר את הנקודה. הכוח שנצבר במגדש,(0.7 באר)

מבט לעבר שעון הטורבו ,הממוקם בלוח השעונים בתוך מד הס"ל"ד, רעיון חכם וטוב מאוד.

במהלך השהיה, והמכה שמגיעה בין 2,300 סל"ד /3,000 סל"ד בעיקר, ועד 5,500 סל"ד

, בואכה קו אדום + (למרות שהמחוג לא חושש במהירות להכנס לאדום -אין מנתק הצתה)

כוח זה בועט אותך בברוטאליות, זו נקודת התורפה, לטוב ולרע. ואיך כל זה מתקשר להיגוי :?:

ובכן: יש לדעת כמה נתונים יבשים על הרנו 5GT TURBO, ראשית זו שוקלת 850 ק"ג,

(רק לידיעה-הרנו 5GT TURBO, שוקלת 20 ק"ג פחות מ - 205GTI 1.6.)

מגדש טורבו מסוג גארט T2, מנוע עתיק: 1,397 סמ"ק.קרבורטור.

16.8 קג"מ ב 3,000 סל"ד!!! לזו 115 כ"ס ב 5,750 סל"ד. 100-0 ב 8 שניות,

מהירות סופית בת 200 קמ"ש . מתלים קדמיים: תמוכות מקפרסון, עצמות עצה תחתונות

, קפיצי סליל ומוט מייצב. מתלים אחוריים: זרועות נגררות, ציר פיתול,

קפיצי סליל ומוט מייצב.

הגה הרנו מעור , שמנמן , טוב ללפיתה, זה טוב, בזמן נהיגה מאומצת. לו 3.25 סיבובים

מנעילה לנעילה, כדי להעביר את הכוח, ולתת תחושה טובה יותר לנהג ,ממה מתרחש שם:

בין ההגה השמנמן לכביש, ציידו רנו את ה5GT TURBO, בנוסף להגה חד ורגיש, המושפע מהכוח המועבר לגלגלים הקדמיים - בחתך : 195/55/13 , בכדי שאלו ,יוכלו להעביר איכשהו את הכוח לכביש, למרות כי בהאצות, אין להמנע מפרפור (גם בשלישי :shock: ) ,

המרעידים את ההגה ,ואת ידייך האוחזות בו, יש רספקט והרבה ,לאותה נקודה המשלבת את הכוח המתפרץ בשילוב היגוי חד, כל תנועה של ההגה מורגשת מידית ,וזו נעשית קיצונית אם אפשר לומר כך, ככל שמהירות גוברת ודחף הטורבו מתגבר. בייחוד במהירויות גבוהות, ההגה מרגיש "קל" יתר על המידה , עם כל תנועת הגה, אפילו הזעירה ביותר שלך,זו תשנה כיוון מידית , אך תודות להגה מדויק להפליא, התיקון יהיה בהתאם. כפי שציינתי קודם הכרת ה"נקודה". אין ניחושים כאן, ניחוש במקרה של הGT TURBO, יביא אותך קרוב מאוד למגבלות, ולסף ,אותו לא מומלץ לעבור .

אם מדובר על שילוב של הגה / אחיזה, זו של הרנו 5GT TURBO, עדיפה מזו של ה 205GTI.

רנו 5GT TURBO יש 3.25 סיבובים מנעילה לנעילה, לעומת 3.75 מנעילה לנעילה בפיז'ו 205GTI. כל החבילה הזו המתייחסת להיגוי, אחיזה, כוח ושאר ממתקים, הרנו עדיפה

על כביש ציבורי ובכל תנאי, תודות לכוח/מומנט, גיר קצר יחסית, למרות כי הכוח בא לידי ביטוי בלחימות הגה תכופות,אך נשלטות.

מכונית מדהימה, מבחינת נהיגה.

*המכונית הלבנה שבצילום (של החבר)עליה נהגתי - האונו טורבו האדומה היתה שלי.

כיום

רנו 5GT TURBO הן נדירות עד מאוד, רובן סיימו את חייהן. אמינות :?: זה ממנה והלאה,

שוב אותם תיאורים שהזכרתי מנהיגה ברנו 5GT TURBO, התבצעו בזמן ש זו היתה חדשה,

גם הרנו שחבר אחר קנה כעשור אחרי, נתנה עוד תפוקה טובה יחסית, אך היתה בעייתית.

ידידי מצב הרכב אחזקתו/תחזוקתו, היא קריטית בנוגע ל 5GT TURBO.

בהצלחה.

בכבוד רב

אילן פ.

GT TURBO 1987 רנו 5.jpg

R5GT TURBO.jpg

אונו טורבו ורנו 5 טורבו הקטנה.jpg

אילן פ ייביש - turbo

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
[/left]

2. להג עיתונאי מתלהב הוא תמיד נחמד לקריאה, אבל מבחן עושים כשמים שתי מכוניות אחת מול השנייה. במקרה של Evo מדובר היה במבחן ענק שכלל ציון על מסלול וציון על הכביש. לכתוב עכשיו שהיא "הכי טובה אי פעם", נו באמת...

4. אני בהחלט אקבל את מי שיעדיף את ה-172 (mk1) על ה-306GTI משיקולים של טעם, כפי שאני מעדיף את הוולקן על ה-306XSI. עם זאת לא ניתן להתווכח עם העובדה שמבחינת דיוק ההיגוי והפרוגרסיביות של תגובת המכונית להעברות מאסה ה-306GTI אוכלת את הקליאו בלי מלח, כאשר לקליאו יתרון מסויים בביצועים (מסויים ולא גדול, בגלל שרב הזמן לא ניתן לנצל את כל הכוח) ויתרון ממשי בכוח בלימה (שאפו לרנו על הברקסים).

5. מהירות היגוי היא לא אינדיקציה לא למשקל ולא לדיוק ואיננה תכונה רצויה בפני עצמה. לדוגמא, ל-156 הגה סופר מהיר אבל הוא קל יותר מדי ואפילו מהיר מדי לנהיגה מדוייקת, בייחוד בעקומות. לוולקן הגה מהיר משל ה-306XSI אבל מבחינת תחושה ודיוק הוא נופל ממנו (למרות היותו טוב מאוד לכשעצמו).

לקליאו 172 Mk1 יש משהו שחסר ברב המכוניות של היום וזה אופי. יש לה התנהגות כביש עצבנית וזה הופך את הנהיגה בה למעניינת והיא משמיע הרבה רעשי מנוע, אגזוז וצמיגים שתורמים לחווית הנהיגה. היא כיפית לכשעצמה אבל היא לא חבילה שלמה ומושלמת כמו ה-306GTI בכל הקשור ליכולות דינמיות.

שלום,

תראה , אני מנסה בפורומים שונים להאיר ואולי לשנות תפיסות..

לא כולם חייבים להסכים, אבל כמהנדס אני דוגל בגישה שהערכה כלשהיא, חייבת להיות מבוססת על נתונים טכניים , גם אם הם "יבשים"..

כל קביעה\הערכה , אישית מתוך נסיון ואו מקצועית , לדעתי חייבת להיסתמך על כך.

כתבי רכב ונהגי מירוצים מקצועים לפעמים מביעים דעות שונות על אותו רכב, כל אחד לפי טעמו והבנתו,

ואין פסול בכך ולפעמים כדי להשיג מקסימום אפקטיביות , יש לבצע באותו רכב כיונונים שונים לפי הנוהג ברכב.

בשנת 1991 סיימתי קורס לנהיגת מרוצי ראלי, ואחד הדברים החשובים ביותר שלמדתי אז , שליכולת הבלימה של כל רכב יש משמעות קרדינלית לגבי השליטה על הרכב -אגב זה אחד הפרמטרים שגרם לי, לקנות את הקליאו ספורט ולא פג'ו.

שאתה כותב שאין משמעות למהירות ההגוי - אציין שלהיפך , בסופו של דבר פרמטר זה מוצא את ביטויו בשליטה על שינוי כיווניות הרכב בעת נסיעה מנהלתית או תחרותית!

למהירות "נעילת ההגה" יש השפעה רבה ביותר לשליטה על הרכב על פרק הזמן\ארוך , הנידרש לשינוי כיווניות הרכב -ומשפיע יותר ככל שמהירות עולה.

ככל שמס' סיבובי ההגה גדול יותר - מניחים שניצטרך יותר זמן לצורך שינוי כיוון הרכב ובפועל הגוי פחות מדוייק ככל שהמהירות עולה.

כמובן שאין זה הפרמטר היחידי המשפיע על הגוי והתנהגות הרכב בפניות ...גם מרחק בין סרנים:

פג'ו 306 : 258 ס"מ , יותר יציבות

קליאו ספורט : 247 ס"מ - יותר קל לשנות כיוון

פרטים אלו הם שפת תכנון בתחום הרכב וביחד עם כיווני שילדה ומיתלה מאפשרים הגוי מתקשר\מדוייק יותר או פחות.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם
שלום,

תראה , אני מנסה בפורומים שונים להאיר ואולי לשנות תפיסות..

לא כולם חייבים להסכים, אבל כמהנדס אני דוגל בגישה שהערכה כלשהיא, חייבת להיות מבוססת על נתונים טכניים , גם אם הם "יבשים"..

כל קביעה\הערכה , אישית מתוך נסיון ואו מקצועית , לדעתי חייבת להיסתמך על כך.

כתבי רכב ונהגי מירוצים מקצועים לפעמים מביעים דעות שונות על אותו רכב, כל אחד לפי טעמו והבנתו,

ואין פסול בכך ולפעמים כדי להשיג מקסימום אפקטיביות , יש לבצע באותו רכב כיונונים שונים לפי הנוהג ברכב.

בשנת 1991 סיימתי קורס לנהיגת מרוצי ראלי, ואחד הדברים החשובים ביותר שלמדתי אז , שליכולת הבלימה של כל רכב יש משמעות קרדינלית לגבי השליטה על הרכב -אגב זה אחד הפרמטרים שגרם לי, לקנות את הקליאו ספורט ולא פג'ו.

שאתה כותב שאין משמעות למהירות ההגוי - אציין שלהיפך , בסופו של דבר פרמטר זה מוצא את ביטויו בשליטה על שינוי כיווניות הרכב בעת נסיעה מנהלתית או תחרותית!

למהירות "נעילת ההגה" יש השפעה רבה ביותר לשליטה על הרכב על פרק הזמן\ארוך , הנידרש לשינוי כיווניות הרכב -ומשפיע יותר ככל שמהירות עולה.

ככל שמס' סיבובי ההגה גדול יותר - מניחים שניצטרך יותר זמן לצורך שינוי כיוון הרכב ובפועל הגוי פחות מדוייק ככל שהמהירות עולה.

כמובן שאין זה הפרמטר היחידי המשפיע על הגוי והתנהגות הרכב בפניות ...גם מרחק בין סרנים:

פג'ו 306 : 258 ס"מ , יותר יציבות

קליאו ספורט : 247 ס"מ - יותר קל לשנות כיוון

פרטים אלו הם שפת תכנון בתחום הרכב וביחד עם כיווני שילדה ומיתלה מאפשרים הגוי מתקשר\מדוייק יותר או פחות.

מריוס

אתה קצת סוטה מעיקר הדיון לפרטים. עיקר הטענה שלי היא שהקליאו ספורט היא לא פורצת דרך ואפילו לא מצטיינת. היא לא יותר ולא פחות מקטנה חמה ומבדרת.

וקת לנקודות שהעלת, גם בנהיגת מסלול תלמד שהבלמים הם הכי חשובים. אני לא מזלזל בזה כלל וגם אצלי הבלמים היוו שיקול משמעותי בקנייה. עם זאת הבלמים של ה-306 היו לא רעים לכשעצמם וגם הבלמים של הקליאו יכולים להיות טובים יותר (כן, גם הם מתעייפים לבסוף).

לגבי מהירות ההיגוי, לא טענתי שאין למהירות משמעות. טענתי שתי טענות:

1. מהירות ההיגוי היא רק פרמטר אחד באיכותו ולא היחיד.

2. זה לא נכון שככל שההיגוי מהיר יותר הוא טוב יותר. גם מהיר מדי הוא בעייתי, בעקומות למשל.

אז לטעו שלקליאו היגוי יותר מדוייק בגלל שהוא יותר מהיר זה פשוט לא נכון. הוא פחות מדוייק בגלל שיש לו פחות תחושה ובגלל שהוא מושפע יותר מהאצה ומהעברת משקל קדימה. למה זה נכון מבחינה הנדסית - אין לי מושג. אולי אתה יכול להסביר זאת.

עם נתייחס לכושר שינוי הכיוון, הקליאו אומנם משנה כיוון מהיר יותר בשל העובדה שהיא קצרה יותר, אבל היא גם סובלת מחוסר איזון של הזנב תחת בלימה ממהירות גבוהה. ה-EBD מפצה על זאת יפה מאוד (אפשר לשמוע את המשאבה עובדת בזמן בלימה בלי שה-ABS נכנסת לפעולה), אבל עדיין צריך מערכת אלקטרונית/ מכנית לפצות על הקושי. בנוסף "הבעיה" (במרחאות כי אוביקטיבית זו בעיה אבל סוביקטיבית אני אוהב את התכונה הזו) בקליאו היא שהמעבר של האחיזה מהציר הקדמי לאחורי וחזרה הוא ברוטאלי. יש חוסר הדגרתיות ביציאה של הזנב. שוב, אם אתה יודע להסביר למה הנדסית ולשנות זאת אני מניח שזה מבורך, אבל לא רלוונטי לגירסה הסטדנרטית.

לסיכום, אניי לא יודע להסביר הנדסית למה הקליאו נוסעת כפי שהיא נוסעת ולמה ה-306 נוסעת כפי שהיא נוסעת. עם זאת אני בטוח שאם היו יכולים לעשות זאת בקלות ובעלות סבירה היו מהנדסי רנו מעדיפים מכונית שמתנהגת יותר כמו 306 מאשר כמו קליאו ספורט, בוודאי בכל הקשור להיגוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה קצת סוטה מעיקר הדיון לפרטים. עיקר הטענה שלי היא שהקליאו ספורט היא לא פורצת דרך ואפילו לא מצטיינת. היא לא יותר ולא פחות מקטנה חמה ומבדרת.

...

שלום ,

מטבע הדברים הדיון מתפתח..

:wink: או שלא

הקליאו ספורט הראשונה שהוצע לקהל הרחב הייתה בקבוצתה , ה"האץ בק" בעלת ההספק הגבוהה ביותר ובסגמנט הכללי(מנוע קדמי ,הנעה קדמית,הספק) שניה אחרי הונדה S2000.

מאז הוצאתה לשוק בגרסאות השונות, עד האחרונה בעלת 182 כ"ס , הביקורות היו ועדיין נלהבות ואף זכתה להיות "הוט האץ" ו" מגה האץ" וכד' .

על תקרא לזה "פריצת דרך" , אם אתה לא רוצה , עובדתית היא היוותה מאז הוצאתה לשוק, מדד לתכנון, השוואה ותחרותיות טכנולוגית של כל יצרן "האץ בק".

מכלול תכונות הדגם, גרמו לכך שאף פרצה מעבר לתחום קבוצתה ולא פעם הערכות המומחים הפתיעו את הקהל כאשר בתחומים מסוימים כגון, הנאה מנהיגה, תמורה לשקל, אחיזה, בלימה, אף העפילה על מכוניות ספורטיביות יותר יקרות !

איני זוכר רצף כזה של הערכות חיוביות והשגת תארים ע"י ה306 לדורותיה, וכאן אציין שגם לא טענתי באף התייחסות מתחילת הדיון הזה, שההיגוי של הקליאו יותר מוצלח מההגוי של גי טי אי 306 ...

ה"טריגר" שאליו התייחסתי , היה משפט של שלומי ואני מצטט:

"לקליאו אף פעם לא היה היגוי שאפשר להתגאות בו , בייחוד לא לדור הראשון."

לכן הגבתי על בסיס עובדתי מתוך הבנה ונסיון אישי של נהיגה על מבחר מגוון של רכבים ובשנים האחרונות על הקליאו ספורט ,שלדעתי ההגוי שלו מן הטובים שאני מכיר ולא להיפך.

הגוי מהיר מהווה תכונה אפקטיבית חיובית בנהיגה תחרותית ואף בנהיגה יום יומית , דבר המצריך מיומנות נהיגה גבוהה יותר , מטבע הדברים.

וכאן המקום להתייחס להערכתך לגבי ההתנהגות השונה של הקליאו או לחילופין שיפור התנהגות זו...

בגדול לכל דגם שמיוצר יש נתונים פיזיים ועלויות יצור ובהתאם יכולת השגת כל היעדים...

היצרן כנראה, לאחר שקלול האפשרויות בהתאם , כולל של כוונון תכונות\התנהגות הרכב בהתאם למרכב\שילדה\מתלה, החליט שהמצב המיטבי מבחינת הנהג הממוצע הוא הכוונון , שלפי דעתך פחות טוב או יעיל.

שינוי מצב זה ע"י " SETUP " יעיל או אישי יותר, ניתן לבצע ברמות שונות ואחד מהם הזכרתה (לא מזמן) ע"י ויסות לחצי אוויר בצמיגים , שעד כמה שזה נשמע פשוט – מהווה שיטה יעילה ביותר להשגת שינוי בהיגוי והתנהגות הרכב גם ברמות הנהיגה התחרותית כגון מרוצי "NASCAR" , "RALY" וגם באופנועי שטח...

שלב יותר מתקדם ופחות קל לשינוי הוא ע"י שינוי זוויות קאמבר, קאסטור בשילוב החלפת מוט פיתול ובושינגים באיכות "מירוץ", החלפת בולמים וקפיצים...

ולסיום הקטע הזה, אני ממליץ לכל מי שחובב נהיגה ספורטיבית לבחור בצמיגים הטובים ביותר – בחירה שתהווה שיפור גם באחיזה , גם בהתנהגות דינמית של הרכב וגם עליה ברמת בטיחות הנסיעה בכל המהירויות.

אזהרה והערה

אין בהארותי כל המלצה לבצע שינוי כלשהו לא בהתאם לדרישות פ"ת ות"ת!

מריוס

פורסם

לכבוד

חברי הפורום

זה ככל הנראה, הדש בורד של הרנו קליאו החדשה.

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה רנו קליאו 2006 קונסולה.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

לכבוד

חברי הפורום

1. ובכן שלומי ידידי, הנה עוד הוכחה נוספת לכך כי HOT HATCH, בסגמנט הקליאו, ממש לא ברגרסיה...

אתה כתבתה בתגובתך (עמוד 1 סעיף 2)- תרשה לי לצטט:

"איזה מתחזק ואיזה בטיח? אין כרגע שום מכונית חוץ מ COOPER S שמתחזקת

כולן ברגרסיה" - סוף ציטוט. בתגובה העלתי כמה דוגמאות...

היום ,פרסם ידידנו רועי צוקרמן ,כתבה מעניינת ב ynet על ה ForFour , בגרסת BRABUS.

קישור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3043003,00.html

על איכות ניהוג, היגוי, אחיזה , ודאי נקרא בהמשך, אך נאה מאוד,

ביצועים מרשימים, ו + גדול , למכונית קטנה חזקה ושימושית, במרכב 5 דלתות.

קרב נחמד, מול קליאו ספורט 182 הנוכחית. :shock:

נו...מה עם כלמוביל :?:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
לכבוד

חברי הפורום

1. ובכן שלומי ידידי, הנה עוד הוכחה נוספת לכך כי HOT HATCH, בסגמנט הקליאו, ממש לא ברגרסיה...

כולן ברגרסיה" - סוף ציטוט.

היום פרסם ידידנו רועי צוקרמן כתבה מעניינת ב ynet על ה ForFour , בגרסת BRABUS.

קישור:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן, אתה מרגיש טוב?

זו מכונית של 30K יורו בחו"ל (מינימום 250 אלף בארץ?). מכונית ייחודית מסדנה בסדרה מצומצמת. קטנה חמה זה מכונית סטנדרטיתככל הניתן במחיר של משפחתית, עם ביצועים והתנהגות ספורטיביים.

פורסם
אילן, אתה מרגיש טוב?

זו מכונית של 30K יורו בחו"ל (מינימום 250 אלף בארץ?). מכונית ייחודית מסדנה בסדרה מצומצמת. קטנה חמה זה מכונית סטנדרטיתככל הניתן במחיר של משפחתית, עם ביצועים והתנהגות ספורטיביים.

לכבוד

falou

ותזכיר לי, מה מחירה של MINI COOPER S (על הכביש) בישראל :?:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
לכבוד

falou

ותזכיר לי, מה מחירה של MINI COOPER S (על הכביש) בישראל :?:

בכבוד רב

אילן פ.

ואכן גם ה-Cooper S לא מתאימה להגדרה, עם התמחור המקומי.

פורסם
לכבוד

חברי הפורום

כולן ברגרסיה" - סוף ציטוט. בתגובה העלתי כמה דוגמאות...

היום ,פרסם ידידנו רועי צוקרמן ,כתבה מעניינת ב ynet על ה ForFour , בגרסת BRABUS.

קישור:

בכבוד רב

אילן פ.

אילן, לקבוע שמכונית שעדיין לא קיימת היא תחרות ראוייה רק בגלל שהיא עם ביצועים טובים, זה חובבנות לשמה , מראש לא מדובר על ביצועים טובים , להשיג ביצועים טובים זה פשוט.

דובר על ניהוג, איכויות שילדה, דיוק , בקיצור , בוא לא נתחיל לנחש .

• תוכן חדש...