Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RENAULTSPORT CLIO 200 2006

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על ההיגוי של הרנו 5 GT טורבו? כי אני במשא ומתן לקניית אחת,והייתי רוצה לשמוע דעה מאנשים עם ניסיון שבאמת נהגו עליה.

תודה מראש.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קשה, ממש קשה להבין את המסר שמאחורי ההודעות הפורמליות האלה. , ולי פחות רשמיות בכתיבה והסבר מעשי\תאורתי\אקדמי\מקצועי על כל חלק ודעה שאתה רושם יעזרו לך להעביר את הנקודה.

בכל מקרה, נסיון ולא מקריאת מגזינים, ההגה של הקליאו ספורט לא טוב ! .

לדעתי הניהוג של הקליאו, שמושפע בעיקר מההיגוי, הוא נקודת התורפה העיקרית של הרכב.

5 דקות על הגה של X06 של פיג'ו חמה יבהיר לך טוב מאוד כמה הוא גרוע .

----

שלום שלומי,

כפי שכבר כתבתי , זכותו של כל אחד להחזיק בדעה ולא להסכים , כל אחד לפי טעמו והבנתו.

אז זהו , שנהגתי מס' פעמים על פגו 306GTI (לא רק ל 5דקות) ובהחלט מדובר על אחד הדגמים עם מנוע קדמי והנעה קדמית ,בעלי הגוי מהטובים שיש.

אבל , כפי שכבר הבעתי את דעתי, ממש לא פורמלית (את זה אני עושה באקדמיה), אלא מתוך רצון טוב לנמק ואולי להאיר מס' נקודות מתוך הנסיון שלי...במכלול\שקלול ובשורה האחרונה, אני וגם חלק מעיתונאי רכב בעולם , דירגו את הקליאו ספורט בראש הקבוצה.

יום טוב,

מריוס

פורסם
----

.

אבל , כפי שכבר הבעתי את דעתי, ממש לא פורמלית (את זה אני עושה באקדמיה), אלא מתוך רצון טוב לנמק ואולי להאיר מס' נקודות מתוך הנסיון שלי...במכלול\שקלול ובשורה האחרונה, אני וגם חלק מעיתונאי רכב בעולם , דירגו את הקליאו ספורט בראש הקבוצה.

יום טוב,

מריוס

קליאו ספורט מדורגת כעדיפה על 306GTI?

איפה?

על ידי מי?

אינ מסכים איתך שההיגוי של ה-MK1 עדיף מבחינת תחושה על זה של ה-MK2, אם כי ההיגוי של ה-MK2 סובל פחות מלחימה תחת כוח. לכן יש לאמר של-MK1 תחושה עדיפה ול-MK2 כושר היגוי עדיף תחת כוח (אולי קשור יותר לגודל הצמיגים מלכיוונון המתלים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קליאו ספורט מדורגת כעדיפה על 306GTI?

איפה?

על ידי מי?

אינ מסכים איתך שההיגוי של ה-MK1 עדיף מבחינת תחושה על זה של ה-MK2, אם כי ההיגוי של ה-MK2 סובל פחות מלחימה תחת כוח. לכן יש לאמר של-MK1 תחושה עדיפה ול-MK2 כושר היגוי עדיף תחת כוח (אולי קשור יותר לגודל הצמיגים מלכיוונון המתלים).

שלום,

*אני מניח שאתה מכיר את נתוני ההספק\מומנט\משקל:? ...האצה??

*תן לי ירחון אחד\עיתון (EVO,CAR,AUTOCAR ), שמאז שהקליאו ספורט 172 נמכרה לצרכן (מודל 2001), בחר את הפגו 306GTI כהוט האץ במבחן משמעותי\שנתי.

אשמח להשכיל(ללא כל ציניות).

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

ראוי לציין שהעדפה של רכב על מכלול תכונותיו תלויה גם באופי ונסיון בנהיגה של נהג זה או אחר וגם בגיל ובתרגיל...

משהו אולי שלא קשור ישירות, ברשותי כיום גם במוו M3 שנת 97 שעדיפה על הקליאו כמעט בכל התחומים...אם זאת יש מצבים מסוימים שאני מעדיף את הקליאו ספורט:-) .

והנה מס' נתונים יבשים:

אגב הגוי...להגה של הקליאו ספורט MK1

*2.7 סיבובים מנעילה לנעילה.

*האצה 0 ל 100 7.2 ש'

לפג'ו GTI 306

2.9 סיבובים מנעילה לנעילה.

*האצה 0 ל100 8.5 ש'

ולפורמולה 1

1 סיבובים מנעילה לנעילה....:shock:

מריוס

פורסם

בקיצור...אתה מנסה עלינו מניפולציה כזאת - הגה מהיר הוא הגה טוב!

אתה יודע היטב שזאת רק תכונה אחת מתוך מכלול...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האמת...שאין לי מניות בחב' רנו:? ולכן אין טעם במניפולציות...

באשר למכלול , ראוי להתיחס גם ל"מניפולציה" הזאת שגם באה מצידי ...:idea:

שלום לך ידידי וגם לחברי הפורום...

לגבי העדפה אישית ???? על טעם ריח אין להיתווכח...

הקליאו ספורט דור ראשון מוכיחה את עצמה לאחר 4 שנים כיחודית וכטובה ביותר בשקלול כללי, *מבחינת ניהוג\שליטה על הרכב

*שילדה

*הספק\מומנט

*טכנולוגיה מכנית ואלקטרונית

* בטיחות

*כמות התקלות פר זמן ונסיעה בפועל

שנים הוערכה בהתאם, ע"י רוב המומחים העוסקים בתחום בארץ ובעולם.

גילוי נאות - יש לי קליאו ספורט MK1.

לעומת זאת צפוי מאלו שכבר עברו את גיל הטיפשעשרה, שבפורום מכוניות רציני:wink: , ינמקו את קביעתם ואין זה אומר שצריכים להסכים(עם דעותי) , או להיות מרצים למכונאות או לטילים בליסטיים, אבל דחילק!:?

וגם למניפולציה וקונספירציה, שהבלימה בקליאו ספורט יותר יעילה(מרחק בלימה קצר יותר מ 100 ל0):-)

שהיה גם לך שבוע טוב,

מריוס

פורסם

הקוסם,

אתה מגזים. אבל ממש מגזים.

נראה לך שמה שמשפיע זה 2.9 סיבובים מנעילה לנעילה או 2.7? מילא אחד מהם היה 2.2 ואחד 2.9, אבל 0.2 זה ההבדל. נראה לך משמעותי באמת!?

הקליאו ספורט מכונית טובה, אין ספק פה.

אז נכון,

בהאצה הקליאו ספורט תיהיה חזקה יותר מה 306GTI. לשתיהן יש כמות כ"ס כמעט זהה (167 לעומת 172 בקליאו) אבל המשקל הוא ההבדל העיקרי (1350 ב306 לעומת 1050 בקליאו), ובגלל זה ביציאה מהמקום הקליאו ספורט תיהיה זריזה יותר מה 306. אבל עד כמה זה משנה? בתאוצות ביניים, שזה מה שחשוב בעיקר ביום יום ובמיוחד במסלול הן יהיו צמודות מאוד עם יתרון קל לקליאו ספורט.

אם זה מה שגורם לך לבחור את הקליאו ספורט אז בבקשה... אני עדיין יעדיף את ה 306 למרות שהיא פחות חזקה. ומי שמכיר אותי יודע שזה לא שיש לי משהו נגד ישורת, גם אני אוהב את זה לפעמים.

מבחינת התנהגות, לא שמעתי בחיים שמפרגנים לקליאו ספורט כמו שמפרגנים ל306GTI6.

אמרו על הקליאו ספורט שהיא ה"הוט האץ' הטובה ביותר כיום". אבל הנה, מאז שיצאה הגולף GTI החדשה מלפני כמה חודשים שמעתי, ויותר מפעם אחת, שהיא זוכה בתואר ה"הוט האץ' הטובה ביותר כיום" - ומוציאה את הקליאו ספורט מהפיסגה.

לעומת זאת, על ה 306GTI6 אומרים שהיא ההוט האץ' הטובה ביותר אי פעם. נקודה.

ביקשת מ falou שיתן מגזין אחד מאז 2001 שהעדיף את ה 306 על פני הקליאו ספורט. ב 2001 ה306 לא נמכרה, ובנוסף על כך הקליאו ספורט מתחרה בעיקר נגד ה 206 לכן במבחנים יש את ה 206 ולא ה 306(לפי מה שהבנתי הקליאו ספורט טובה יותר מה RC אבל זה ממבחן אחד שקראתי בלבד...).

אני יבקש ממך משהו הפוך ממה שביקשת מ FALOU - יש לך אתה מגזין אחד שבו אומרים בהחלטיות שלא משתמעת לשתי פנים שהקליאו ספורט עדיפה על ה 306GTI6? (הכינוי שהקליאו קיבלה "הטובה ביותר כיום" לא מספיק טובה כי היא לא נמכרה בו זמנית עם ה 306).

Back to the original - NC again.

פורסם

תגובה ל TB:

כנראה שלא הבנת!

מצד אחד למריוס יש בעיה עם "ילדים" שמגיבים להודעות...

מצד שני הבדל של 0.2 סיבובים מנעילה לנעילה - זה "בדיוק" החומר שנועד לעבוד על-----ילדים!

אחלה אוטו הקליאו ספורט!!! אני אמיתי!!! אבל למה לעשות צחוק מהעבודה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
שלום,

*אני מניח שאתה מכיר את נתוני ההספק\מומנט\משקל:? ...האצה??

*תן לי ירחון אחד\עיתון (EVO,CAR,AUTOCAR ), שמאז שהקליאו ספורט 172 נמכרה לצרכן (מודל 2001), בחר את הפגו 306GTI כהוט האץ במבחן משמעותי\שנתי.

אשמח להשכיל(ללא כל ציניות).

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

EVO דירג גם את ה-106 וגם את ה-306 כעדיפות במבחן הענק שעשה. הנה השכלת.

פורסם
EVO דירג גם את ה-106 וגם את ה-306 כעדיפות במבחן הענק שעשה. הנה השכלת.
שלום,

הנה באותו מגזין "EVO" כתבה בענין ,לא לפני הרבה זמן...2004

Renault Sport Clio 182

Now here's the rub. For the Clio 182 you really want, Renault asks you to hand over an extra 200 notes for the 'Cup' chassis option. It's a form of blackmail because if you buy a 182 without it you'll regret it. The option involves a 3mm lower ride height, spring rates up a further 20 per cent at the front and 15 per cent at the rear, and even tricker Michelins.

Michelin rubber has become a key component in the performance of many recent models, although it does have downsides; standing water, for instance, in the case of the M3 CSL and cold weather problems on Porsche's Carrera GT. The new Michelin Exalto 2s on the Clio 182, however, are useable all day, every day, allowing the potential of the chassis to be fully exploited, for longer.

The combination of the Exalto 2 and the optional 'Cup' chassis is an absolute killer. The headline figures don't do it justice. The 179bhp motor, a 0-60mph of 7.1sec and a 139mph maximum aren't shabby, but you'll not conquer the Civic Type-R or Focus RS in a bar-room contest. Meet one of them out on the road and it'll be an entirely different story...

Chassis details aside, one fundamental advantage the Clio has over all credible opposition is that it's significantly lighter. At 1080kg it's 120kg less weighty than the Civic and undercuts the Focus RS by the best part of 200kg.

Balance-wise the chassis is on the ever-so-slightly-nervous side of neutral. Its relatively light weight and the Michelin tyres mean this Clio changes direction better than any front-wheel-drive car I've ever driven. It adopts that super-aggressive, tarmac- rally-car, flat-cornering patter - body roll is virtually non-existent.

The brakes have a feel and ability that teaches every other manufacturer, bar Porsche, a lesson in how to stop a car. I had the pads on fire, literally, and yet the brakes refused to fade.

The speed the 182 can carry into a corner is simply phenomenal for a road car, but the ability to drive at this level comes at a price; any driver error now happens at higher velocities than before. It's not that the Clio wants to bite you, it's just that it doesn't suffer fools and you can't feed it mixed messages - once you're committed to a corner, it's best you stay committed.

Despite that slight caveat, Renault has created a driving tool that's everything we all wanted the Peugeot 206 GTI 180 to be. If you're building a hot hatch, this is the new benchmark. Ford and Vauxhall, don't say you haven't been warned! Renault is the new king of asphalt.

In fact, so good is the Clio 182 with the Cup chassis set-up that I feel moved to make a bold statement - I think it's the best hot hatch ever built.

Words/Pictures: Phil Bennett/Andy Morgan

פורסם
שלום,

הנה באותו מגזין "EVO" כתבה בענין ,לא לפני הרבה זמן...2004

Renault Sport Clio 182

1. מה הקשר בין ה-182, אותה לא נהגתי ולכן אין לי לגביה דעה, לבין השוואה בין ה-Mk1 ל-306GTI?

2. להג עיתונאי מתלהב הוא תמיד נחמד לקריאה, אבל מבחן עושים כשמים שתי מכוניות אחת מול השנייה. במקרה של Evo מדובר היה במבחן ענק שכלל ציון על מסלול וציון על הכביש. לכתוב עכשיו שהיא "הכי טובה אי פעם", נו באמת...

3. מאז המבחן שאני מדבר עליו Evo החליף ידיים וגם כיוון.

4. אני בהחלט אקבל את מי שיעדיף את ה-172 (mk1) על ה-306GTI משיקולים של טעם, כפי שאני מעדיף את הוולקן על ה-306XSI. עם זאת לא ניתן להתווכח עם העובדה שמבחינת דיוק ההיגוי והפרוגרסיביות של תגובת המכונית להעברות מאסה ה-306GTI אוכלת את הקליאו בלי מלח, כאשר לקליאו יתרון מסויים בביצועים (מסויים ולא גדול, בגלל שרב הזמן לא ניתן לנצל את כל הכוח) ויתרון ממשי בכוח בלימה (שאפו לרנו על הברקסים).

5. מהירות היגוי היא לא אינדיקציה לא למשקל ולא לדיוק ואיננה תכונה רצויה בפני עצמה. לדוגמא, ל-156 הגה סופר מהיר אבל הוא קל יותר מדי ואפילו מהיר מדי לנהיגה מדוייקת, בייחוד בעקומות. לוולקן הגה מהיר משל ה-306XSI אבל מבחינת תחושה ודיוק הוא נופל ממנו (למרות היותו טוב מאוד לכשעצמו).

לקליאו 172 Mk1 יש משהו שחסר ברב המכוניות של היום וזה אופי. יש לה התנהגות כביש עצבנית וזה הופך את הנהיגה בה למעניינת והיא משמיע הרבה רעשי מנוע, אגזוז וצמיגים שתורמים לחווית הנהיגה. היא כיפית לכשעצמה אבל היא לא חבילה שלמה ומושלמת כמו ה-306GTI בכל הקשור ליכולות דינמיות.

פורסם

לכבוד

משתתפי הדיון (הפורה :wink: )

חברי הפורום

1. רבותיי, אנא כנסו לפרופורציות, וקצת קולטורה אם אפשר- תודה.

2.יש להבין דבר אחד: כל שקראתם במגזינים (ולא משנה כרגע איזה),

זו חוות דעת, זו לא תורה מסיני. אין כאן שחור ולבן.

בבחירה לעיתים קיים קומפליקט, יותר נכון אי הסכמה מצד הקורא, זה לא אורים ותומים.

וכן תלוי מי הכתב,מאין הוא בא, ומה השקפת עולמו המוטורית. רצוי "להכיר" את הכתב

ולאן נושבות הרוחות, ועוד כהנה וכהנה דקויות, בכדי להבין את משמעות הקביעה/חוות

דעת.

*זיכרו: תוצאות מדידות וכו', הן בגדר ממוצע, וברוב המקרים ,נעשו בתנאים סטריליים

ע"ע מסלול סגור, על איכות כביש גבוהה יותר ,אין כאן את סימפטום הרקדן והרצפה

העקומה. :wink:

3.בנוגע ל 306GTI 6 -אכן, קיימת "סגידה" מסויימת, לאותה 306GTI 6.

נשאלת השאלה, מה נסיונו האישי ,של כל אחד ואחד מכם, על אותם רכבים:

RENAULTSPORT CLIO 172, (גרסת ה 182, לא נמכרת בישראל :cry: ),

vs PEUGEOT 306GTI 6 :?: לקרוא מגזינים זה נחמד,ורצוי.

אך בין הכתוב במגזין זה או אחר, לבין הכביש המ-ר-ח-ק הוא גדוללללללללל/ענק.

ראה תנאים (תנאי דרך/מזג אוויר), ראה ניסיון/נהג/שליטה, מצב צמיגים / ל"א ,

מצב הרכב, ועוד שלל פרמטרים. לאותם כתבים, באפשרותם להעביר תחושה, לתת מושג,

וכמובן ישנם הנתונים היבשים, כל זה שוב מתגמד בעולם האמיתי, הכביש.

4.שלך לחמך על פני המים. :idea:

אני מניח, כי בפורום ,מבקרים גם כתבי רכב, זרקו להם את הכפפה:

מבחן בין : RENAULTSPORT CLIO 172 vs PEUGEOT 306GTI 6.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
לכבוד

משתתפי הדיון (הפורה :wink: )

חברי הפורום

1. רבותיי, אנא כנסו לפרופורציות, וקצת קולטורה אם אפשר- תודה.

2.יש להבין דבר אחד: כל שקראתם במגזינים (ולא משנה כרגע איזה),

זו חוות דעת, זו לא תורה מסיני. אין כאן שחור ולבן.

בבחירה לעיתים קיים קומפליקט, יותר נכון אי הסכמה מצד הקורא, זה לא אורים ותומים.

וכן תלוי מי הכתב,מאין הוא בא, ומה השקפת עולמו המוטורית. רצוי "להכיר" את הכתב

ולאן נושבות הרוחות, ועוד כהנה וכהנה דקויות, בכדי להבין את משמעות הקביעה, חוות

דעת.

*זיכרו: תוצאות מדידות וכו', הן בגדר ממוצע, וברוב המקרים ,נעשו בתנאים סטריליים

ע"ע מסלול סגור, על איכות כביש גבוהה יותר ,אין כאן את סימפטום הרקדן והרצפה

העקומה. :wink:

2+3. בנוגע ל 306GTI 6 -אכן, קיימת "סגידה" מסויימת, לאותה 306GTI 6.

נשאלת השאלה, מה נסיונו האישי ,של כל אחד ואחד מכם, על אותם רכבים:

RENAULTSPORT CLIO 172, (גרסת ה 182, לא נמכרת בישראל :cry: ),

vs PEUGEOT 306GTI 6 :?: לקרוא מגזינים זה נחמד,ורצוי.

אך בין הכתוב במגזין זה או אחר, לבין הכביש המ-ר-ח-ק הוא גדוללללללללל/ענק.

ראה תנאים (תנאי דרך/מזג אוויר), ראה ניסיון/נהג/שליטה, מצב צמיגים / ל"א ,

מצב הרכב, ועוד שלל פרמטרים. לאותם כתבים, באפשרותם להעביר תחושה, לתת מושג,

וכמובן ישנם הנתונים היבשים, כל זה שוב מתגמד בעולם האמיתי, הכביש.

4.שלך לחמך על פני המים. :idea:

אני מניח, כי את הפורום מבקרים גם כתבי רכב, זרקו להם את הכפפה,

מבחן בין : RENAULTSPORT CLIO 172 vs PEUGEOT 306GTI 6.

בכבוד רב

אילן פ.

1. אני דווקא חושב שהדיון מצויין מקצועי ואיכותי ביותר ונהנה ממנו מאוד

2+3. יש לי קליאו ספורט Mk1 ו-306XSI (זהה ל-S16 כמעט לחלוטין מבחינת שלדה ולמרות עיפותה הטבעית לגיל היא עדיין עושה לקליאו בית ספר בכל הקשור להיגוי והתנהגות) וכמה שעות מסלול טובות על 306GTI-6, כך שאני כותב רק מניסיון. ההתייחסות שלי למגזינים באה כתגובה להערה לגבי מגזינים, למרות שאני מצאתי את Evo הישן כתואם לחלוטין את דעתי האישית.

• תוכן חדש...