Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בטיפול במוסך מורשה עבור טויוטה קורולה אמרו לי שיש צורך להחליף אטם מכסה שסתומים בשל הזעה / נזילה.

יש לי כמה שאלות:

1. איך אני יכול לראות שבאמת צריך להחליף את האטם? איפה אפשר לראות את הנזילה?

2. למיטה זכרוני האטם לא הוחלף מעולם (12 שנה). האם הגיוני שיתבלה לאחר 12 שנה או שאין סיבה?

3. המחיר שדרשו ממני הוא 90 עבור אטם מקורי ו-270 עבור עבודה. שניהם לפני מע"מ. מחיר העבודה נראה לי קצת מוגזם. כמה לדעתכם מחיר סביר עבור עבודה? אני מבין שהעובדה שמדובר במוסך מורשה מייקרת את העבודה אבל עדיין נראה לי קצת מוגזם.

4. איך אפשר לדעת שהאטם ששמים לי הוא מקורי ולא חלופי?

תודה מראש לעונים.

פורסם

האם העבודה כבר בוצעה?

במידה ולא, תצלם לנו את אזור המכסה.

12 שנה זה זמן לגיטימי לגומי להתייבש. אכן מומלץ לקנות סט מקורי של אטם מכסה + 4 גומיות לשרוולי הפלאגים.

Stay Dirty

פורסם

זו אחת הנזילות שהכי קל לראות ולאתר. פשוט מסתכלים סביב מכסה השסתומים ומחפשים אם נוזל משם שמן או לא.

בקורולה האטם הזה עשוי גומי, וטבעו של גומי הוא להתייבש ולהיסדק עם השנים, מה שמייצר נזילות.

מחיר העבודה משקף שעת עבודה (או קצת פחות משעת עבודה) של מוסך מורשה. אכן יקר אבל נשמע לי עוד בגבול הלגיטימי. אף פעם לא מזיק לבקש הנחה.

מוסך מורשה לא ישים לך אטם תחליפי, במיוחד אם תדגיש את העניין לפני תחילת העבודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התשובות. אני אסתכל בערב על המכסה וגם אשלח תמונה.

אם אכן יש נזילת שמן מהאטם, אני אמור לראות גם כתם שמן מתחת לרכב או לא בהכרח?

פורסם

יש הבדל בין איבוד שמן להזעה אושריקו.

כשהאטם כבר סדוק אתה תראה מתחתיו שאריות של שמן.

זה שהאטם לא מקורי לא מחייב שישר משם הבעיה.

תבדוק לעומק לפני שאתה מחליף עוד משהו ברכב.

פורסם

אני הבנתי שאטם נוזל אפשר לראות מסביב למכסה שהסתומים שמן\חיבורים שלו.

את זה אני לא רואה אבל כן רואה מעט שמן מסביב הברגים אבל כנראה שזה הזעה.

מארק, אין לי כח להיכנס למוסך כשאני עובד , אז אני מעדיף לפתור דברים בבית\בעזרת אסף המלך.

פורסם
אני הבנתי שאטם נוזל אפשר לראות מסביב למכסה שהסתומים שמן\חיבורים שלו.

את זה אני לא רואה אבל כן רואה מעט שמן מסביב הברגים אבל כנראה שזה הזעה.

מארק, אין לי כח להיכנס למוסך כשאני עובד , אז אני מעדיף לפתור דברים בבית\בעזרת אסף המלך.

משמן על הברגים אל תתרגש! ברגע שיהיה שמן מהאטם ומטה תתחיל להיתרגש!

פורסם

די הרבה, זאת אומרת אני יכול למלא היום ועוד כמה ימים לראות שהשמן ירד ממה שהוא היה כשמילאתי.

אני לפעמים מגיע ל120 אבל משתדל לא לעבור את ה3000-3500 סל"ד. המנוע יבש, אני מניח שאיזה אטם כלשהו נהרס.

• תוכן חדש...