Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתים רכשנו מרצדס A180 היחס ,השירות והאיכות מכל הבחינות היו מעל הציפיות וכל פעם הופתענו מחדש ולא היה לי מילה רעה להגיד ...

טיפול ראשון שביצעתי במוסך כלמוביל חיפה היה טיפול חינם שקיבלנו במסגרת קנית הרכב ,הטיפול התבצע בחודש 9/10 לשנת 2015 .

הטיפול כלל פילטר שמן ושמן מנוע . במהלך ההמתנה במוסך ראיתי שהרכבים עוברים שטיפה וישר רצתי לפקח על הרכב שלא יישטף במכונה ,ישימו מדבקות מיותרות וכו...

ניגשתי למכונאי שטיפל ברכב ועמדתי לידו חשבתי שהוא התעצבן אבל הוא היה ממש נחמד הסביר לי ,הראה וטיפל במסירות ומקצועיות ,במהלך הטיפול לאחר שאיבת השמן הלך המכונאי והביא 2 גלוני שמן קסרטול הייתי מבסוט ואמרתי למרות המחיר המופרז שבטח נדרש פה זה שווה כל שקל עדין מורשה זה מורשה וכנראה יש סיבה לכך.

שנה אחרי הקדמתי בחודש את הטיפול (08) והגעתי לאותו מוסך מורשה כלמוביל מרצדס בחירם ,חיפה הרכב עד היום מנע בסכ"ה 21000K – והיה זקוק לטיפול 40K שגרתי שכלל

פילטר שמן ,פילטר מזגן,שמן מנוע .

הפעם באתי מוכן מראש והלכתי לפקח על המכונאי למען הסר ספק .

הטיפול התחיל השמן נשאב,הפילטרים הוצאו ,והמכונאי ניגש למחסן להביא את החלקים כאשר חזר אני מסתכל על השמן ורואה כי מדובר בשמן של חברת DOR OIL (חברת הדלק דור אלון למי שלא מכיר) ישר סירבתי שהשתמשו בשמן הזה והמכונאי ביקש ממני ללכת לבקש מהמחסן שמן אחר .

ניגשתי למחסן, הפנו אותי למנהל העבודה אנטון, שאמר ישר אתה רוצה קסרטול אין בעיה תביאו לו מה שהוא מבקש ישר עלה בי חיוך ואחרי שניה צועק המחסנאי "מכרו את כל הקסרטול יש רק את זה"

ביקשתי שיזמינו או יביאו שמן ממקום אחר ואמרו לי שאין אפשרות כזאת והתחילו להסביר לי "כי מדובר בשמן איכותי " פשוט דור אלון קונים אותו מאיתנו ולכן השמן עם לוגו שלהם .

מאחר וכבר השמן נשאב מרכבי השמן ולא ראיתי שום אופציות אחרות באופק ,הסכמתי לטפל באותו שמן.

הטיפול המשיך ....

ביקשתי מהמכונאי שיבדוק לי במסגרת האחריות למה חסר טיפה נוזל קירור ,הוא בדק נזילות וכו.. ושביקשתי שיוסיף לי טיפה מים ירוקים הוא ניגש והוסיף מים מהברז ואפילו לא מים מזוקקים .

שתקתי והמשכתי הלאה ,ניגשתי לפחח בבקשה לקנות טיפה צבע לפי קוד רכב בגלל אנשים צרי עין ,הפחח אמר שבחמישי הוא התקשר אלי ויגיד לי שהצבע יהיה מוכן ולא יקח ממני כסף...

ניגשתי לשלם את החשבון .

חויבתי על 5.8 ליטר שמן של דור אלון בסכום של 335 לפני מע"מ וללא עבודה (ואחרי הנחה שלא ביקשתי אבל תודה לכלמוביל על ההנחה הגדולה שבחוץ אותו השמן נמכר סביב 70 שקל לגלון)

בקבלה צוין שמן מנוע בתקן MB229.5 משמע כי מדובר בשמן שעומד בתקנים העולמים של מרצדס.

ניגשתי למחשב כאשר חזרתי הביתה,

לברר קצת יותר על אותו שמן "איכותי" שמשתמשים רק בו במוסך כלמוביל חירם לכלל רכבי מרצדס ומתברר כי מתוך עשרות שמנים שנבדקו ואושרו על ידי מרצדס אותו שמן איכותי של חברת דור אלון לא מופיע שם כלל.

מצרף קישור - https://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html

אמרתי שהפנה לשירות ויברר אך הקדימו אותי .

ויום ,יומים אחרי קיבלתי שיחה מנציגת המוסך "האם הכל בסדר עם הרכב ואיך היה טיפול "

אמרתי לה שלא הכל בסדר מה3 סיבות .

1 .השמן שלכם זול ,לא עומד בתקן מרצדס העולמי ,(אולי בתקן הישראלי כן אבל זה לא ממש מעניין אותי),גבייתם מחיר מופרז שיכולתי לקנות שמן איכותי שעומד בתקן והיה נשאר לי גם עודף .

2 .שמתם לי מים מהברז בנוזל הקירור ,למרות שזה מותר בכמות קטנה ,אתם מורשה יכולתם לשים מים ירוקים או לפחות מים מזוקקים.

3.ביקשתי צבע לפי קוד רכב,נאמר לי כי יחזרו אלי לגשת לקחת ואף אחד לא דיבר איתי עד היום.

הנציגה אמרה שמיד תטפל בהכל ,כמה דקות לאחר מכאן קיבלתי שיחה ממנהל המוסך ששמו ירון לדעתי, שניסה להסביר לי כי מדובר בשמן איכותי וכי הוא נבדק ועומד בכל התקנים .

אולי עומד בתקן 229.5 אבל לא בתקן Mb229.5

כמובן שהוא המשיך וציין כי השמן לא נופל מקסטרול או מאף חברה אחרת ,ואני בתשובה הסברתי לו שאולי מדובר בשמן טוב אבל גם יונדאי הוא רכב טוב ואני רוצה שמן שהוא שם ומותג עולמי וכמובן שעומד בתקנים .

ירון הבטיח שיבדוק את העניין ויחזור אלי ,כמובן שאף אחד לא חזר אלי עד היום ....

אותה נציגה התקשרה כמה דקות אחרי השיחה איתו ואמרה כי הצבע מוכן ושאני יגיע לקחת עד 4 ,ובמידה ואני לא יספיק היא תדאג להשאיר אותו אצל השומר באחריותה ,בשעה 7 בערב הגעתי למוסך כלמוביל לקחת את בקבוקון הצבע השומר לא ידע על מה מדובר ולא מצא אף צבע בבוטקה.

למחרת התקשרתי לשאול אולי הייתה אי הבנה והנציגה "מירי" אמרה לי "אה לא השאירו לך את הצבע" כמובן שהתעצבנתי ואמרתי לה שהיא אמרה שהיא תדאג לזה ובתשובה היא ענתה בכעס אנחנו לא חייבים לך שום דבר תגיד תודה בכלל שאתה מקבל צבע בחינם .

אמרתי לה כי לא מפריע לי לשלם, ובנוסף שאלתי מה עם תשובה לגבי השמן ,נאמר לי בכעס וניתוק שיהיה תשובה תקבל אותה .

אז עברו 9 ימים ממועד השיחה הראשונה איתם ועדין לא החזירו אף תשובה ,ולא נמסר לי אף צבע כפי שביקשתי ,וככל הנראה העניין כלל לא בטיפול וכנראה לא אני לא כזה מעניין אותם.

מבחינתי לא אטפל יותר במוסך מורשה כלמוביל חיפה ובכלל,בכלמוביל גם בגלל השירות והיחס "האוהב" שקיבלתי וגם בגלל איכות החומרים למרות המחיר המופרז והגבוה ציפיתי לקצת יותר כייון שמדובר במוסך מורשה ולכן לא היה לי בעיה לשלם ....

מבחינתי אם כזאת עבודה אף מוסך עממי לא נופל ממנו באיכות .

אז אחרי שנתיים שבאמת מכל הלב לא היה לי מילה אחת רעה לציין על כלמוביל -מרצדס ישראל ותמיד הייתי ממליץ ומתלהב מכל נושא השירות. מבחינתי הם איבדו לקוח אני לא ירכוש דרכם יותר אף רכב ולא יטפל שם בכלל לאור המצב הנוכחי.

1.jpg2.jpg

פורסם (נערך)

התקשר לשרות הלקוחות של כל-מוביל - יבואני מרצדס בישראל.

וברר על סוג השמן והתקן, לפי הרשום בחשבונית.

(כדאי תמיד לצלם את מיכל השמן - כך תדע את התקן וסוג השמן אשר הוכנס)

המוסכים מחויבים להשתמש בשמנים בתקן המוגדר ע"י היצרן והיבואן - לא נראה לי כי המוסך יסתכן.

אבל - בשביל השקט הנפשי שלך בדוק את הנושא.

חברת דור היא יבואנית ומפיצת שמנים באיכות טובה של טקסקו ו ARAL.

לפעמים חברות השמנים בארץ, מקבלות את השמן במיכלים או צוברים גדולים.

וממלאות למיכלי פלסטיק בארץ בתקן הנכון, לפי דרישת מוסכי היבואן.

על מכלי השמן הללו, יש תוית מיוחדת המייעדת את השמן ליצרן או חברה מסויימת.

מכלי השמן עם התוית משמשים את המוסכים כמיתוג לשמן , כאילו יש להם שמן מיוחד המתאים ליצרן.

המילוי בארץ מוזיל עלויות ליצרני השמן ולמוסכים, מאחר והקנייה בכמויות גדולות.

ולפעמים מיכלי השמן מגיעים מלאים מיצרנית השמנים בחו"ל, עם התוית המיוחדת למוסכים.

גם סמל"ת אלפא, משתמשת בעיקר בשמני פז ו AGIP - המתאימים בתקן.

חברות השמנים בישראל, כולל AGIP ישראל, ממלאות למוסכי אלפא מיכלים עם תויות מיוחדות.

אבל תמיד - יש להם במוסך עוד שמנים יותר יקרים של סלינה או קסטרול - למשוגעים לדבר.

לכן כדאי תמיד, במידה ורוצים שמן מסוים להתקשר למוסך ולתאם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מוסכי היבואן מקפידים לעשות קומבינות בהן משתמשים בשמן שקר כלשהו עליו נטען שהוא עומד בתקן במקום להשתמש במותג המוביל והמוכר. גם אני נכוותי מזה במוסכי צ׳מפיון ומאז אני מטפל במוסך פרטי - במקרה שלי אצל רון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

האם הרכב עדיין באחריות יבואן ?

אם לא - הייתי שוקל לעבור לטפל במוסך שאינו יבואן - תוך הקפדה (אולי אפילו רכישה של ח"ח ונוזלים מתאימים והבאתם איתך לטיפול) על מה שציינת.

אם לא - הייתי אולי מחליף מוסך (יבואן אחר).

שוגיפלקס - אכן ראינו שבמוסכים יבואן מסויימים, נוטים להשתמש בחלקים שאינם מקוריים (תוך ציון שהם מקוריים או מתאימים כך או אחרת...).

לגבי השמן - אינני יודע לומר לך אם שמן דור הוא שווה ערך לשמן בתקן שצויין.

אני רק תוהה אם ייתכן ויש לזה קשר עם הופעת בוצה במנוע (אפילו בשלבים מאוחרים יותר) או כל מיני דברים אחרים.

alfa 156 2.5.

פורסם

מדוע מוסכים מורשים לא קונים שמן בחביות? הרי כל החברות הגדולות מוכרות גם חביות.

רוצים לחסוך ? שיקנו בחביות

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

פורסם

פותח השרשור, למרות שאני מסכים עם מה שכתבת , נראה לי שאתה מבזבז הרבה זמן ואנרגיה .

אם הייתי אתה זה מה שהייתי עושה :

1. קונה שמן טוב ומחליף לבד או נעזר בחברי הכנופיה (אני לא מזלזל ב 150 ש"ח אבל נראה לי שהזמן והטרחה שאתה משקיע לא שווים את זה) .

2. מחפש מוסך טוב , מורשה משרד התחבורה ואת הטיפול הבא עושה אצלו, בהנחה שהרכב נקנה בחודש 9/2014 ובחודש 9/2017 אתה כבר מחוץ לאחריות יבואן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

פות"ש - אתה כועס מאד, אבל לא טרחת לבדוק כל מיני דברים:

האם יש הבדל בין תקן 229.5 לבין תקן MB229.5?

האם יבואן מרצדס בדק ואישר את השמן המדובר?

האם יש לך הוכחה כלשהי, או לפחות יסוד לחדש, שהשמן הנושא את מותג "דור" אינו עומד בתקן? באתר חברת דור-אלון מצויין כי השמנים עומדים בתקן מרצדס (ועוד שורת יצרני רכב מכובדים), מדוע לא לברר אתם?

ובכלל - מדוע נקודת המוצא היא שתוצרת הארץ נחותה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פות"ש - אתה כועס מאד, אבל לא טרחת לבדוק כל מיני דברים:

האם יש הבדל בין תקן 229.5 לבין תקן MB229.5?

האם יבואן מרצדס בדק ואישר את השמן המדובר?

האם יש לך הוכחה כלשהי, או לפחות יסוד לחדש, שהשמן הנושא את מותג "דור" אינו עומד בתקן? באתר חברת דור-אלון מצויין כי השמנים עומדים בתקן מרצדס (ועוד שורת יצרני רכב מכובדים), מדוע לא לברר אתם?

ובכלל - מדוע נקודת המוצא היא שתוצרת הארץ נחותה?

ציינתי שהשמן כן עומד בתקן לפי בדיקות של ישראל ....

פשוט ההבדל הקטן הוא שנאמר כי MB העולמית שכן בודקת את השמנים ,בדקה ואישרה את זה כמו עשרות השמנים שמופיעים בקישור.

לעומת זאת דור אלון לא מופיעה ברשימה היא אולי כן עומדת בתקנים ובכל מה שצריך ,אבל מדובר בשמן שאין לי אליו שום מידע ,המלצות או רקע בסיסי מלבד זה שהאחראי עבודה ציין כי "את הנוזל קירור דור אלון קונים מאיתנו ומדללים אותו" אז אני אישית מוותר על אותו השמן ואם תשווה אותו במחיר ביחס לשמן של חברות מובילות אחרות אין אף סיבה שאני גם ישלם את המחיר הזה וגם יקבל שמן כזה.

זה כמו שישראל אותך לגבי צמיג סיני הוא זול וטוב ועומד בכל התקנים שצריך למה לא תשים אותו ותבחר בחברה מובילה?

תוצרת הארץ לא נחותה הכל ענין של חיסכון בעליות ,על הרכב שלי אני לא מעונין שיחסכו מעדיף לשלם כפול ולצאת מבסוט, זה הכל

פורסם
פותח השרשור, למרות שאני מסכים עם מה שכתבת , נראה לי שאתה מבזבז הרבה זמן ואנרגיה .

אם הייתי אתה זה מה שהייתי עושה :

1. קונה שמן טוב ומחליף לבד או נעזר בחברי הכנופיה (אני לא מזלזל ב 150 ש"ח אבל נראה לי שהזמן והטרחה שאתה משקיע לא שווים את זה) .

2. מחפש מוסך טוב , מורשה משרד התחבורה ואת הטיפול הבא עושה אצלו, בהנחה שהרכב נקנה בחודש 9/2014 ובחודש 9/2017 אתה כבר מחוץ לאחריות יבואן.

אני כן מטפל לבד ברכבים ,פה אישית מעדיף שיהיה תיעוד ,הרכב כבר יצא מאחריות ואני עם המוסך המורשה וכלמוביל סיימתי , פעם הבא כנראה אטפל אצל גרישה בחיפה שהבנתי שיש אליו המלצות חמות בקרב גרמניות .

אגב אחריות במרצדס היא שנתים ולא שלוש ככה שנגמר האחריות .

וכל הזמן והאנרגיה היא נטו בשביל שאנשים ידעו ויכירו ...

פורסם
האם הרכב עדיין באחריות יבואן ?

אם לא - הייתי שוקל לעבור לטפל במוסך שאינו יבואן - תוך הקפדה (אולי אפילו רכישה של ח"ח ונוזלים מתאימים והבאתם איתך לטיפול) על מה שציינת.

אם לא - הייתי אולי מחליף מוסך (יבואן אחר).

שוגיפלקס - אכן ראינו שבמוסכים יבואן מסויימים, נוטים להשתמש בחלקים שאינם מקוריים (תוך ציון שהם מקוריים או מתאימים כך או אחרת...).

לגבי השמן - אינני יודע לומר לך אם שמן דור הוא שווה ערך לשמן בתקן שצויין.

אני רק תוהה אם ייתכן ויש לזה קשר עם הופעת בוצה במנוע (אפילו בשלבים מאוחרים יותר) או כל מיני דברים אחרים.

הרכב יצא מאחריות .

וכן המון מוסכים עושים את זה אני אישית לא תמיד פקחתי עין בנושא ,

אבל לדוגמא מוסך מורשה צמרת מחזיק בשמנים שפס היצור שלהם הוא פיגו סיטרואן רנו אבל אם עושים בירור קטן מגלים כי השמן המדובר שנמכר תחת פיגו סיטרואן רנו הוא שמן של חברת טוטל שנמכר להם בחביות ככל הנראה.

פורסם (נערך)

פג׳ו סיטוראן אין חביות, יש גלונים.

אתה צריך לברר אם השמן של דור אלון עומד בתקן, צור קשר עם שירות לקוחות של כלמוביל, לדור אלון יש הרבה שמנים, נוזלי קירור, נוזלי בלמים ועוד שעובדים עם המון יבואני רכב ונמצאים בשימוש במוסכים המורשים.

בקשר לצבע אף אחד באמת לא חייב לך כלום ועוד בחינם, אבל כן הדיבור שלה היה מגעיל.

אמרת בעצמך שאפשר להשלים מים רגילים וזה באמת ככה בעוד יצרנים אז אין עם שום בעיה, וזה שהוא מורשה לא אומר שהוא מחוייב להשלים נוזל קירור ואם היו משלימים נוזל קירור היו מחייבים אותך על זה, אם עושים החלפה מלאה אז מן הסתם שימלאו נוזל קירור כמו שצריך.

זה מוסך מורשה כלמוביל או זכיין?

אין לו שום קשר לכלמוביל אם זה נראה ככה.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

אין טעם לטפל במורשה לאחר שנגמרת האחריות, לא חסר מוסכים מתמחים במותגים ספציפיים שיהיו עדיפים גם הן מבחינת השירות וגם מבחינת מחיר הגון הרבה יותר(כמובן שגם אצלהם אתה יכול לעשות תיעוד טיפול). מוסכים מורשים מכל מה שיצא לי לשמוע ולראות עושים(לרוב) קומבינות על חלפים ונוזלים וידחפו משהו זול במחיר יקר, ולקבל חלק מקורי ונוזל איכותי צריך להראות להם שיניים ולנבוח לא מעט.

פורסם

לגבי מד מומנט אני לא מסכים כי גם אנחנו כחובבי diy לא תמיד משתמשים במד מומנט.

בעבר גם אני הייתי מדגיש את חוסר המד מומנט בסגירת בורג ריקון אבל עקב שגם אנחנו כפנדטים לא עושים את זה אין לנו את הזכות לקפוץ כשמוסך לא עושה את זה.

• תוכן חדש...