Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון טיול לאיטליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

אחרי קריאה אינסופית בפורום והעשרת הידע שלי בתחום הרכב ובכל תחום אפשרי כמעט, אשמח להתייעץ איתכם גם אני.

אנחנו זוג צעיר (משאירים שני ילדים קטנים בבית), רוצים לטוס לאיטליה עוד שבוע וחצי למשך חמישה ימים (18/9 - 22/9).

חשבנו על איטליה כי, אנחנו מחפשים נופים. רוצים לראות הרים,אגמים ויערות, מלא ירוק ומים.

בנוסף, הבנתי שמזג האוויר באיטליה צריך להיות עכשיו יחסית נח ונעים. אנחנו רוצים להיות כל היום בחוץ ואם יתאפשר אז גם לישון באוהל בחוץ ולכן חשוב לנו מאד עיניין מזג האוויר. נראה שאיטליה ממש מתאימה לנו.

אופי הטיול: רוצים שקט ורוגע, להינות מנופים ולרבוץ על אגמים. הערים פחות מושכות אותנו.

לינה: אם מזג האוויר יאפשר אז נשמח לישון באוהל עם מזרון בחוץ, אם לא אז אכסניות או מוטלים.

אוכל: אנחנו אוכלים רק כשר. חשבנו להכין בעצמנו על בסיס מצרכים מקומיים ומהארץ, ואם נמצא מקומות שנוכל לאכול בהם אז להתפנק כמה פעמים.

תחבורה: מתכננים לשכור רכב ולסוע למקומות יפים בדרכים יפות.

כנראה שהטיסות הלוך וחזור יהיו לרומא ומרומא. נחיתה בראשון בצהריים והמראה והמראה חזרה בחמישי בצהריים.

עכשיו צריך להוריד את הרצונות לפרקטיקה ופה אשמח מאד לקבל את עזרתכם:

1. צפון או דרום איטליה? כשהדגש הוא על מזג האוויר והנופים.

2. המלצות למקומות ספציפיים שכדאי להגיע אליהם (לא מחפשים "להספיק" אלא להינות מהרוגע, השקט והשלווה, הנוף והנסיעה)

3. לדעתכם יהיה נעים לישון בחוץ? איפה? מקומות מוסדרים או שפת אגם שקט? אם לא בחוץ, אז איפה כן?

4. רכב מקטגוריית סופר מיני או שעקב נסיעה לא מעטה כדאי לעלות לגזרת המשפחתיות? דרך איזו חברה?

5. דברים שפיספסתי?

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

לפי התאור הראשוני - חפש טיסה לוורונה או ונציה, שכור מלון באזור וורונה (או מערבה לה) וטייל באזור האגמים. אפשר גם על בסיס טיסות למילאנו ולינה בחלק היותר מערבי של אזור האגמים.

מבחינת טיסות - אם אתה רגיש למחיר בדוק טיסות באליטליה דרך רומא. זה היה הפתרון שמצאתי לבנים שלי בספטמבר לפני שנה, והיו מרוצים מאד. טיסה לרומא תרחיק אתכם מאזור האגמים.

מבחינת רכב - לא פחות ממשפחתית בגודל של גולף. צריך מקום למזוודות. ההפרש במחיר בין סופרמיני למשפחתית לא מצדיק התקמצנות, מה גם שלחברות יש נטיה להחליף את הרכב המוזמן במשהו שונה שנכנס לאותה קטגוריה, אבל לא פעם יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

אני מבין שעוד לא סגרתם טיסות, אם כך אז מחזק את ספריאל וממליץ על הצפון.

לא שאין מה לראות באיזור רומא, אבל הרבה אתרים, אגמים ידועים, נופים מהממים - מרוכזים בצפון.

במקומך הייתי נוחת במילאנו ומתחיל לתפור מזרחה את מה שיש על הדרך וזה לא מעט, כולל כמובן זליגות מהתוואי הראשי.

אם אתה פה אז כנראה שגם מוטוריקה בעניין, קח בחשבון מוזיאונים וביקור במפעלים (קצת דרומה).

אתה יכול לסמן 3-4 יעדים, כל יום משהו אחר, זה לא יהיה לחוץ מדי כי המרחקים שם מתקצרים עם האוטוסטרדות וגם הנסיעה היא חלק מהחוויה.

הייתי מסיים בוונציה או ורונה וטס משם חזרה וכך לא מבזבז זמן על חזרה למילאנו.

בתקופה שלכם מתחיל להתקרר. הייתי פעמיים בתחילת ספטמבר למשך שבועיים, לרוב היו ימים יפים אך היה גם גשם,

ז"א שלינה בחוץ עשוי להיות בעייתי. כל יום מצאתי פתרון זול ועל הדרך לשינה - חדרים/צימרים או מלונות פשוטים,

בלי תאום מראש ובלי כלום. היום עם airbnb זה אפילו קל יותר.

רכב - גם 208 לדעתי תספיק לכם ואם לא אז קטגוריה אחת מעל ממש תספיק.

אוכל - אם הבעיה היא עם מנות לא כשרות, אז כמובן שיש מגוון שהוא לא "מעורבב".

אם הבעיה היא עם מטבח לא כשר, אז זה מן הסתם בעייתי ואפשר לחיות על קניות בסופרים.

אני מת על טיולי "שיטוטים" כאלה ואיטליה כייפית לזה. תהנו!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני אומנם מאוד אהבתי את ונציה, ויש בה גם מספר מסעדות כשרות (נפתח שם שוב בית חב"ד לאחרונה באזור שפעם היה הגטו היהודי), אבל אם אתם מחפשים שקט - זה לא המקום להגיע אליו. מה גם שם מבחינת רכב, יש בערך חניה אחת.

אישית לטיול כזה עכשיו, כנראה שהייתי בוחר בטוסקנה, וגם אם לא חוזר לפירנצה עצמה (שהיא מקום מדהים בעייני, אבל גם לא מאוד שקט, על מאות אלפי התיירים שפוקדים אותה), לפחות עושה טיול בין ערים כמו סיינה וכפרים סביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אני מבין שעוד לא סגרתם טיסות, אם כך אז מחזק את ספריאל וממליץ על הצפון.

לא שאין מה לראות באיזור רומא, אבל הרבה אתרים, אגמים ידועים, נופים מהממים - מרוכזים בצפון.

הבעיה עם צפון איטליה היא שזה לא ממש איטליה. פעם אמר לי מישהו שזה חלק של אוסטריה שהגבול האיטלקי פשוט נפל מצפון לו ושבמקרה גם מדברים שם איטלקית....

לישראלים יש זיקה תרבותית (משונה, יש לציין) לאירופה, אז גם ביעדים שאינם אירופיים בהגדרה כמו איטליה וספרד הם מעדיפים אז האזורים האירופיים יותר, ולכן אלו הם המוכרים והמתיורים יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש בזה לא מעט מהאמת. הם הרבה יותר אירופאיים מהדרומיים הים תיכוניים.

ועדיין, הבחור מחפש הרים ואגמים, וזה יש בצפון בשפע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אין בעיה, לכן לא הצעתי לו לטייל בדרום אלא רק הזכרתי את האפשרות הזו. רוב האנשים בכלל לא מעלים אותה על דעתם.

בכל אופן, עוד לא צברתי מספיק מיילג' מדרום לרומא כדי לשלול את קיומם של נופים כאלו שם, אבל הזרוע עוד נטויה.

בכל מקרה, אותי מעניינת התרבות והמורשת. נוף אצלי זה קישוט נחמד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באיזור זלצבורג באוסטריה יש מלוא הטנא אגמים , נקיקים , מפלים ומה לא. יש גם נופים מטריפים , פסגות גבוהות , חלקן מושלגות.

אם אתם קונים כרטיס זלצבורג ב 60 יורו ליחיד אתם נכנסים איתו ל 190 אטרקציות .

מספיק שעליתם ל 3 תצפיות ברכבל לגובה 2 - 3 קמ זה מכסה את עלות הכרטיס.

הלינה בצימרים באיזור בעונה זו תהיה בסביבות 40 יורו לזוג פלוס מינוס.

רוב הצימרים כוללים מטבח ומקרר כך שתוכלו לבשל מה שאתם מביאים איתכם.

יש טיסות ישירות למינכן ואז נוסעים שעתיים.

יש טיסות זולות מאד לוינה ואז המרחק לזלצבורג הוא 3.5 שעות נסיעה .

מזג האויר פי כמה יותר נעים מאיטליה באגמים (מנסיון , אין את הלחות המעיקה באוסטריה)

הכל יותר זול באוסטריה (אוכל , דלק , רכבלים , כניסות לאתרים ) , לדעתי זו המדינה הזולה ביותר במערב אירופה (אם לא לוקחים בחשבון מדינות כמו יוון / פורטוגל )

אם זה לא מאוחר מדי , הייתי טס לשם.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה רבה לכל העונים! פתחתם לנו ממש כיווני חשיבה. נשמח ממש לשמוע עוד עצות וטיפים אם יש למישהו. במוצאי שבת נשב על האינטרנט ונבדוק טיסות ושאר דברים.

אעדכן. שבת שלום

פורסם (נערך)

אם איטליה זה הכיוון, אז טיסה למילאנו ומשם רכבת לעמק אאוסטה (Aosta), עניין של כ-3.5 שעות נסיעה. בעמק נמצא פארק ה-Gran Paradiso - מקום מדהים עם המון מסלולים (כולל טרק ה-Alta Via 2 שעובר שם), הרים, אגמים ונוף משגע.

אני טיילתי שם במשך שבוע, כמעט כל יום מהבוקר עד הערב, והספקתי רק חלק קטן מהמסלולים. יש גם בקתות במסלולים הארוכים יותר שמאפשרות לינה, אבל צריך לבדוק אם יש צורך להזמין מקום מראש.

עוד יתרון של האזור הוא שניתן להסתדר בלי רכב - יש בעמק תחבורה ציבורית שניתן להגיע באמצעותה לרוב נקודות ההתחלה של המסלולים וחזרה. החסרון הוא שהאוטובוסים מסיימים לפעול מוקדם יחסית (סביבות 18 אם אני זוכר נכון), אז צריך לתכנן את הלו"ז בהתאם. אופציה נוספת היא ללון בעיירות שנמצאות ממש בפאתי הפארק (למשל Cogne), ואז ניתן לטייל כל היום, ללא תלות בתחבורה הציבורית.

אפשרות נוספת היא לטוס לז'נבה, ומשם להגיע לעמק (נראה לי שזה אפילו קצר יותר מאשר ההגעה ממילאנו). לחילופין, אם אתם כבר באים מז'נבה, אז תשקלו לטייל בצד הצרפתי של הגבול, באזור העיירה שאמוני (Chamonix). למיטב הבנתי מדובר בנופים דומים עד זהים, וגם שם יש המון טרקים, כולל טרק המון בלאן (TMB) שעובר באזור (טרק של כ-10-14 ימים, אך אפשר לעשות גם חלקים ממנו).

בנוגע לכשרות אני לא יודע לתת פרטים. ממה שזכור לי אין ממש חנויות או מסעדות כשרות בעמק Aosta. אם אתם לא חייבים תעודת כשרות אז כמובן שלא תהיה בעיה לקנות ולהכין בעצמכם (עבור מוצרים שהם לא בשריים).

אגב, יש עוד המון אופציות באירופה (נופים לא חסרים שם). בין השאר, אפשר לטוס לז'נבה ומשם בתחבורה ציבורית לעמק לאוטרברונן (Lauterbrunnen), כולל קפיצה לעיירה Zermatt ליום אחד, או למינכן, לשכור שם רכב ולנסוע לטייל ביער השחור או במערב אוסטריה (Hallstatt, Zell am See וכדומה).

הנה סיכום של הטיול שלי באיטליה עם קצת תמונות.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...