Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקרה בהתנהגות הרכב , היגוי יתר ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה , היום נכנסתי לפניה קצת מהר לא משהו מוגזם .

הרכב שאני נוהג עליו הוא קורולה שנת 99 .

ברכב שכזה ניתן לצפות לתגובה מהרכב שתיהיה תת היגוי , מה שאני הרגשתי זה היגוי יתר .

במקום שהאוטו ימשיך בקו ישר תוך כדי התנגדות תגובה של ההגה הזנב יצא החוצה כמו ברכב הנעה אחורית או אם תרצו משיכת האנדברקס בתוך סיבוב .

למה זה יכול לקרות , אולי עודף אוויר באחוריים ?

או שאבא שלי בלי שאני יודע הנמיך הקשיח את המתלים ושם לי אחלה סטראטים . :-)

ים long time no

פורסם

עודף קיצוני של אוויר באחוריים, אבל זה לא סביר.

מה שיותר סביר הוא חוסר באוויר באחוריים - רק אתמול ראיתי גברת אחת עם סוזוקי ליאנה ממלאת (בעצת ועזרת המתדלק) 40PSI (במקום 30-35) בגלגל האחורי, אחרי שהיא נסעה איתו עם.. 16PSI.. ואמרה שה"רכב מתנדנד לה". נו, מילא.

בקיצור, חוסר באחוריים. במקרה של חוסר, ההרגשה היא שונה מעט, ההחלקה לרוב איטית יותר, ללא סיבה ברורה, במהירות נמוכה יותר, והצמיגים לא מוציאים קולות חוץ ממה שנשמע כמו גירוד חלש כזה.

חוצמזה, יכול להיות גיאומטריית מתלה דפוקה (נכנסת לבור גדול לאחרונה?), או משהו על הכביש, או פשוט משהו בנהיגה שלך עודד את האוטו לכך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
40 PSI !?!?!?

ואוו, הליאנה צריכה רק 30 בכל הגלגלים.

המתדלק טען "נו, נשים עוד קצת, שיהיה".. כמו שאמרתי, חבל לנסות להלחם בתופעה. הסבתי את תשומת ליבה למדבקה שקיימת על מפתן דלת הנהג, והרגשתי שעשיתי את השבועית שלי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מה שיותר מפחיד זה שגם בפנצ'ריה, פשוט שמים אויר ללא בקרה.

שבוע שעבר החלפתי ג'אנט בגלל שעיקמתי אותו לחלוטין.

מן הסתם היה צורך להוציא את הגלגל ולנפחו.

איך שהתחלתי לנסוע הרגשתי כאילו יש מישהו שנלחם איתי על ההגה.

נסעתי לאחת מן התחנות המובחרות בארצנו, הרי שיש כל כך הרבה... ומלאתי אויר.

הלחץ בגלגל שנופח בפנצ'ריה היה על 39 PSI כאשר הלחץ המומלץ הוא 28 PSI מאחורה...

אין צורך לציין כמה אנשים יוצאים מפנצ'ריה ונוסעים הביתה בלי לבדוק לחץ ובלי כלום, ואח"כ מתפלאים עוד שקורות תאונות בכביש שש בגלל צמיגים.

ד"א לגבי השבועית שלך.

אני, ללא הצלחה, מנסה לחנך את אימי לבדוק לחץ אויר בצמיגים לפחות כל חודש (המינימום של המינימום), אבל תמיד אני נתקל בתשובה כגון: "תעשה את זה אתה!" :roll:

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אז ככה , אוויר נמדד ומולא ע"י אבא שלי בערך לפני שבוע וחצי .

לחץ אוויר תקין אבא שלי יודע מה הוא עושה .

אני חושב ששילוב של עזיבת גז במהלך הסיבוב והימצאות קצת חול על הכביש הביאו אותי למצב של קצת היגוי יתר ,לא משהו רציני , תיקנתי את זה עם ממש טיפה היגוי נגדי והאוטו חזר למסלול .

באמת לא משהו רציני .

לא ידעתי פשוט שכל כך קל עם רכב שבסה"כ מוגדר כמשפחתית אפורה ושעממת להיכנס להיגוי יתר נשלט שכזה .

נו מילא טוב לדעת .

ים long time no

פורסם

Sounds like you just got yourself scared entering a corner a bit too fast, you lifted off the gas and found out what happens... LOL

Since it sounds like some part of you like the idea I feel obligated to give you some warning - be careful with oversteering, it can be a fun play but the way into a lightpole / sidewalk / road hazards is much shorter going sideways... I'd hate to see you posting in a few weeks how the Corolla was totalled or something

.Moti

פורסם

תחליף צמיגים.

מנסיון אישי - הקורולה מאד רגישה ללחצי אויר או למצב הצמיגים האחוריים - אם אחד מאד קצת לא בסדר, היגוי יתר הוא דבר צפוי...

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אוקיי תודה רבה , מוטי והאיש בעל שם הגיטרה .

אל תדאגו אני באמת נהג זהיר בד"כ , מזל שאני גם יודע לצאת ממצבים כאלה עוד איכשהו לא שאני מתיימר ליהיות מוטי מיאטה או משהו , פשוט אני חושב שרץ לי אינסטינקט .

מה שעשיתי זה איך שהרגשתי שהזנב יוצא , לתת טיפה גז להדביק את הישבן ותיקון עם ההגה להחזרה למסלול.

תגידו לי אם מה שעשיתי זה נכון .

המהירות הייתה בערך 50 קמ"ש . פניה של קצת פחות מ90 מעלות שיקול דעת לקוי ביותר . אני מכיר את הכביש ויודע שהאחיזה בו על הפנים עקב זה שבונים בו ויש עליו חול בצורה תמידית .

ים long time no

פורסם

האם ייתכן שהפניה הנ"ל גם בירידה?

שיפוע הכביש בהחלט תורם להתנהגות הרכב, במקרה של ירידה תוגבר הנטייה להיגוי יתר. (כבר ביצעתי ספין מפואר עם קורולה במקרה כזה, לקורולה ולקירות הבטון בסביבה שלום)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הכביש מישורי לגמרי .

היום ניסיתי את העניין שוב , הפעם במקום מבודד לחלוטין בתאורה מלאה ובמהירות לא גבוהה .

היה קצת גשם יש לומר , מה שקרה זה שוב , נטיה של הזנב לצאת גם בלי עזיבת גז .

כלומר אני מרגיש שהחלק האחורי מתחיל להיכנס להחלקה לפני שהחלק הקדמי בכלל מתחיל לחשוב על זה .

אני לא אומר שזה רע זה דווקא טוב פשוט לא צפוי מרכב שכזה .

מי אמר שהקורולה היא אפורה משעממת עם התנהגות של פחית שימורים :-P .

ים long time no

פורסם

תוציא את הגופות מהבגאז'. אחת זה בסדר, ארבע-חמש כבר הופכות את האוטו שלך למתנהג כמו 911 מסוף שנות ה70.

בכל מקרה, אם מה שאתה מתאר נכון, משהו לא בסדר באוטו. שוב, צמיגים, בולמים, גיאומטריית מתלים.

זה לא נשמע כמו דבר שאמור לקרות ואף עלול להיות מסוכן לרוב הנהגים רוב הזמן (ואל תחשוב שבשבילך לא - לצאת מהיגוי יתר בתנאים סטריליים זה לא כמו לצאת מהיגוי יתר אחרי תמרון התחמקות וכו').

כדאי לך להתחיל לבדוק.

פורסם

הכי חשוב זה ללמוד את המגבלות שלך

ולחבר אותם למגבלות של הרכב....

והשם מוטי מיאטה כבר נושא איתו מספר כוכבים....:-D

מצחיק....

זה כבר נשמע כאילו זה השם משפחה שלך...

• תוכן חדש...