Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב דיזל בן 18, מעשן במאמץ.

אמרו לי שביטול מערכת ה EGR עם לוחות אלומיניות יכול להפחית את העישון ואפילו לגרום לרכב לנסוע קצת יותר טוב.

מישהו מכיר את הבעיה והפתרון הזה?

מומלץ או לא?

תודה

פורסם

ביטול ה EGR עם פחית מתכת זה פתרון נפוץ וקל ליישום רק שאני לא בטוח אם לא צריך גם לעדכן את התוכנה, אחרי הכל המחשב מחשב את התערובת כשהוא יודע שקיים EGR, על כל חסרונותיו מנקודת מבטם של חובבי רכב.

לא ציינת את סוג הרכב (כמתבקש בכללי הפורום), אבל כדאי לקרוא קצת בפורומים ייעודיים, יש בהם המון מידע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ככל הידוע לי במערכות עם פיקוד EGR פנאומטי למחשב אין התערבות בהפעלת ה EGR, הוא נפתח מכוח הואקום בסעפת היניקה.

ברכבים עם EGR חשמלי המחשב שולט על פתיחת השסתום.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זהו...בגלל זה אני שואל כי אכן יש 2 אופציות פתיחה לשסתום אבל למעשה בשניהם גם אם המחשב ייתן לו את הפקודה אז מה זה משנה אם הוא יהיה חסום למעבר גזים..המחשב לא באמת יידע על זה כך שלא אמור להיות בעייתיות טכנית חות מזיהום אויר מוגבר...

פורסם
ככל הידוע לי במערכות עם פיקוד EGR פנאומטי למחשב אין התערבות בהפעלת ה EGR, הוא נפתח מכוח הואקום בסעפת היניקה.

ברכבים עם EGR חשמלי המחשב שולט על פתיחת השסתום.

בדיזל ברור שמקבל פקודה מיחידת בקרת המנוע דרך סולנואיד, בדגמים ישנים של דיזל ניתן לבטל את ה EGR אפילו על ידי בטול הצינור ואקום, במידה וההפעלה היא פנאומטית.

פורסם

מדובר בפאג'רו 1998, לא בטוח כמה ממוחשב הרכב.

בנוסף, כתבתם "זיהום אוויר מוגבר" - לי נאמר שחסימת ה- EGR תקטין משמעותית את עישון הרכב. האם הכוונה לפליטה מוגברת של גזים אחרים?

פורסם

לא בטוח לגבי העישון, אבל ביטול ה EGR יגביר את פליטת האנוקסים. רע לסביבה, טוב יותר למנוע ולביצועים.

פורסם
מדובר בפאג'רו 1998, לא בטוח כמה ממוחשב הרכב.

בנוסף, כתבתם "זיהום אוויר מוגבר" - לי נאמר שחסימת ה- EGR תקטין משמעותית את עישון הרכב. האם הכוונה לפליטה מוגברת של גזים אחרים?

עישון יתר יש אם יש יותר מידי egr או פעולה שלא במצב פעולה מתאים.

פורסם
מחייב ועוד איך מחייב

חיישן MAF מדווח ליחידת בקרה עם EGR נפתח או סגור

חיישן MAF מדווח על כמות האוויר הנכנסת למנוע בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם
מחייב ועוד איך מחייב

חיישן MAF מדווח ליחידת בקרה עם EGR נפתח או סגור

בדקתי על עצמי, השסתום egr היה מטונף ונתקע, הרכב עישן ולא סחב, שום נורה לא דלקה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...