Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 VS C5 - למנהלת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנתון הרישמי הוא המהיר ביותר בקטגוריית ה2 ליטר

...וכך גם ההתנהגות.

הודעה זו מייצגת את דעתי האישית בלבד.

1. הקשר בין הנתון הרשמי לבין המצב בפועל מקרי לחלוטין... ה-C5 רחוקה מלהיות המהירה בקבוצה.

2. התנהגות כביש ב-C5? לרכב הזה היגוי זוועתי ונטול תקשורת מינימלית. ההתנהגות אמנם בטוחה

אבל כל זמן הנהיגה אתה מנותק לחלוטין מהנעשה על הכביש (לחיוב - הנוחות הפנטסטית, לשלילה - הבטיחות האקטיבית)

עם דגש שוב על ההגה - לא מסייע בכלל לדעת איפה הגלגלים נמצאים ולאן אתה פונה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"ודווקא כן פרטתי מה הדרישות מהרכב.

שיהיה נוח, קודם כל לנהג אח"כ לנוסעים.

במאזדה 6 היו רעשי מנוע, היה רעש רוח מהחלון (אטימות וארמטיות) וזה הציק לה.

וחוצמזה שהיא לא אהבה את ה6 , גם את הקטע של הHOLD היא לא אהבה.

ותתפלא, אישה מבוגרת כן רוצה גם להנות מנהיגה, לקחת סיבובים מהר.

לנהוג במהירות של 3 ספרות.

מקווה שקלעתי.

עוד משהו שמעניין אותה, בטיחות, מערכת ההנעה הכפולה של הB4 זוכה לתשבוחות רבות.

לנהוג בשני הרכבים היא כבר נהגה, לקחה אותם לסיבוב מבחן.

לB4 יש מערכת הנעה כפולה מעולה, מצד שני ל C5 יש ציון של 5 כוכבים במבחן ריסוק.

אמא שלך לא הצליחה להחליט לבד מה היא מעדיפה בין הC5 לB4? אם היא לא מצאה הבדל משמעותי בנוחות בין ה C5 ל B4, שתיקח את הB4. לאמא שלי שלא תצליח להסביר לה בחיים מה זה הגה מתקשר, הייתי בוחר את ה C5, כי את הנוחות היא כן היתה מרגישה, אבל זה אני. (לעצמי הייתי לוקח את ה B4 בלי לחשוב פעמיים).

אגב לנהוג במהירות של שלוש ספרות זה לא ממש מהר... אפילו אמא שלי עם קליאו 1200 ובתור מישהי שרואה בנהיגה מעמסה, מגיעה ל100 קמ"ש פה ושם.

גיא

פורסם

גם B4 קיבלה 5 כוכבים במחן ריסוק ב אוסטרליה ומקום שני בארצות הברית ההגנה אל ה נוסעים היתה מצויינת אך על ההולכי רגל לא כל כך

וזה מה שגרם ל מקום שני,חוץ מזה ה B4 מאוד סלחנית לטעויות אנוש בכביש מצד הנהג כמובן.http://www.carsforum.co.il/vb/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=481201#.. נהגתי על האוטו הזה מניסיון שלי האוטו פשות מצוין מכל הבחינות... בהצלחה

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

איציק נ. רואים שיש לך סימלון של סובארו אז אני מניח שיש לך אחת כזאת אז נפסל כל מה שיש לך להגיד (גם לי אין ממש יש לי C5 יוצאת) ועם כל הכבוד אל תלמד תיצרן לתת נתונים כי "אוטו" אישרו את הנתונים והם אמרו שהיא השאירה רק אבק ל-B4 בכל מהירות ובכל תנאי.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם
אני לא בטוח שהC5 משאירה אבק לסובארו!

ההפך הוא הנכון, ולא אין לי סובארו!

מה עם אימא שלך?

מה היא בחרה בסוף?

יונתן

אל תגיד את זה לי תאמר את זה ל"אוטו" כנראה שנהגת על שניהם ואתה שם את "אוטו" בכיס הקטן שלך מבחינת ידע.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם

בואו נהיה הגיוניים B4:

מנועמנוע הבוקסר בנפח 2.0 ל' שופר, ומנפק 138 כ''ס התיבה האוטומטית היא בת 4 הילוכים ומאפשרת תפעול ידני

.ו משקל של 1330

C4:

-2.0 ליטר בהספק של -138 כ''ס

המשקל בערך 1450 עם כל הכבוד לא נראה לי ש C5 לוקחת את B4 במיוחד בגלל ש B4 בעלת הנעה כפולה... )אני מדבר על פניות( :-)

פורסם
בואו נהיה הגיוניים B4:

מנועמנוע הבוקסר בנפח 2.0 ל' שופר, ומנפק 138 כ''ס התיבה האוטומטית היא בת 4 הילוכים ומאפשרת תפעול ידני

.ו משקל של 1330

C4:

-2.0 ליטר בהספק של -138 כ''ס

המשקל בערך 1450 עם כל הכבוד לא נראה לי ש C5 לוקחת את B4 במיוחד בגלל ש B4 בעלת הנעה כפולה... )אני מדבר על פניות( :-)

ראשית למנוע של ה C5 יש 143HP לפחות תקרא טוב את השירשור לפני שאתה מגיב.

במבחן באוטו צויון כי ה C5 מהירה בכל תאוצה מהB4.

לכתוב שבפנים B4 מהירה יותר מC5 לא מוסיף לך כבוד, מדובר על כוח מנוע לא על יכולת פניה. אל תשכח גם שכאשר מדובר על פניות, נהג טוב במכונית גרועה יהיה מהיר יותר מנהג רע במכונית מעולה. ולכן לצייין מהירה יותר בפניות זה לא לעניין. תרשום שיש לה יכולת דינאמית עדיפה, אחיזה טובה יותר וכו'.

הB4 באמת רכב טוב, אבל נראה שאתה מורעל עליו יותר מדי בלי שום קשר ליתרונות ולחסרונות שלו. הבנו שאתה מעריץ גדול של סובארו, OK.

גיא.

פורסם

לפי מה שנכתב בגליון 227 של "אוטו" במבחן בין שני הרכבים, בכל מבחני התאוצה ידה של ה-C5 הייתה על העלינוה!! הסובארו היא כנראה הכי איטית בקבוצה, ה-C5 מהירה ממנה!!!

פורסם
לפי מה שנכתב בגליון 227 של "אוטו" במבחן בין שני הרכבים, בכל מבחני התאוצה ידה של ה-C5 הייתה על העלינוה!! הסובארו היא כנראה הכי איטית בקבוצה, ה-C5 מהירה ממנה!!!

מבדיקת שני הרכבים הנ"ל:

1. C5 חדשה חזקה יותר מB4.

2. C5 חדשה לא עומדת בנתוני ביצועי היצרן.

3. C5 חדשה לא עומדת בקצב של אקורד 2.0(נבדק), אולם ביצועיה יחסית טובים.

פורסם

GUY:

אתה צודק טעיתי לגבי כ"ס זה אכן 143 ,כמו כן לא בדיוק הבנתה את הכוונה שלי אבל זה לא כל כך משנה. ועכשיו בלי שום קשר לסובארו לפי דעתי מכוניות יפניות עדיפות על אירופאיות )לפחות אתה יודע שהוא יניע בבוקר כאשר אתה מאחר לעבודה(

... :wink:

פורסם
GUY:

אתה צודק טעיתי לגבי כ"ס זה אכן 143 ,כמו כן לא בדיוק הבנתה את הכוונה שלי אבל זה לא כל כך משנה. ועכשיו בלי שום קשר לסובארו לפי דעתי מכוניות יפניות עדיפות על אירופאיות )לפחות אתה יודע שהוא יניע בבוקר כאשר אתה מאחר לעבודה(

... :wink:

איזה הכללה מטומטמת.... תדעות המפגרות שלך תשאיר לעצמך ולך תיסע ביפנית ה-1.6 ליטר האפורה והמשעממת שלך שווה לתחת בהכל אבל העיקר שלא תכנס למוסך אה??

הגה פרסמו את המבחן של ה-C5 מול מונדיאו הוא לא כל כך מעמיק כמו באוטו אך אפשר ללמוד דבר או שניים.

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=4382

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם

EVOLUTION:

לא להיכנס למוסך זו אחת הסיבות ,אתה יודע זה עולה כסף והרבא

ומאיזו שהיא סיבה נראה לי שאתה בעל מכונית אירופאית...

:-)

הכוונה היתה הבחירה בין C5 וB4 ולא לגבי האוטו שלי בכיף גם היתי קונה איזה VW GOLF V6 )חבל שאין כספ(

ואתה בכל מקרא לא חייב להסכים עם דעות שלי

..

פורסם
מבדיקת שני הרכבים הנ"ל:

1. C5 חדשה חזקה יותר מB4.

2. C5 חדשה לא עומדת בנתוני ביצועי היצרן.

3. C5 חדשה לא עומדת בקצב של אקורד 2.0(נבדק), אולם ביצועיה יחסית טובים.

פששש כ"כ מיהרת והלכת לבדוק אם האקורד שלך לוקחת C5 חדשה? מאיפה השגתם C5?

סתם לידע כללי:wink: .

בקשר לשאלה:

בשבילי, אני חושב שלא הייתי חושב פעמיים והייתי בוחר את ה-B4 למכונית שלי.

אבל בשביל אבא שלי או אמא שלי, ללא ספק הייתי ממליץ להם על ה-C5 החדשה, שלא נופלת מה-B4 בשום פרט שחשוב לאדם בגילו של אבי, ואף עולה עליה בכל הקשור לאיבזור, מרווח, מנוע, נוחות ועוד.

רק בסעיף ההתנהגות, סעיף שכ"כ לא חשוב לנשים מבוגרים(בדר"כ, יש יוצאי דופן) ה-B4 טובה מהסי 5.

פורסם
איציק נ. רואים שיש לך סימלון של סובארו אז אני מניח שיש לך אחת כזאת אז נפסל כל מה שיש לך להגיד (גם לי אין ממש יש לי C5 יוצאת) ועם כל הכבוד אל תלמד תיצרן לתת נתונים כי "אוטו" אישרו את הנתונים והם אמרו שהיא השאירה רק אבק ל-B4 בכל מהירות ובכל תנאי.
פששש, אני שמח מאוד שאתה מוצא לנכון למחוק לאלתר את דעתי בנושא רק בגלל שיש לי סמלון של סובארו בפרופיל.

מה השלב הבא ? סירוס כל בעלי הדעות בפורום עם סימלון של מכונית צרפתיה ?

אני דווקא מציע לבאי הפורום לבטל את דעתך בכל מה שקשור למכוניות סיטרואן...כי כפי שציינת באחת מהודעתך הקודמות בפורום, אמרת ש... " הטעם שלי אישית נוטה ל-C4 בגלל שאני נאמן לסיטרואן..." - וזה מסביר ה-כ-ל, כאילו שאתה לא משוחד.

בנוסף לכל, אתה בעל סיטרואן C5 !!! "אני מאוד ממליץ על הסי 5 (בתור בעל של אחת) והיא ממש לא עושה בעיות"

תגיד לי, אתה לא מתבייש ? (חתיכת חוצפן שכמוך)

נמשיך:

המבחן אותו קישרת ב LINK למגזין "הגה" לא מלמד הרבה.

הסיטרואן עדיין אפורה מבפנים - אבל יש לה רשימת איבזור נדיבה.

היא לא המהירה בקטגוריה והיא בכלל לא מהנה לנהיגה.

היא אכן נוחה מאוד מאוד וזריזה - אבל לא מובילת הקטגוריה כפי שטרחת לציין.

זה שהסיטרואן C5 החדשה מהירה יותר מ-B4 זו לא חדשה מרעישה, אחרי הכל אין לה AWD ויש לה יותר כח (למרות שהיא גם יותר כבדה).

גם המבחן ב"הגה" לא ממש מראה הרבה...;

"עוד לפני שש?קללנו את התוצאות הסופיות היה אפשר לראות בבירור מי המנצחת במבחן הזה."

אבל מה ? נתנו ל C5 דירוג של 4.5 כוכבים ולמונדאו 4 כוכבים... עם יתרון הנאה מנהיגה ברור למונדאו ותג מחיר עדיף למונדאו. ל C5 אכן יש יותר מרווח פנים ואביזרי פינוק (וגם נוחה - הודות למערכת ההידראולית).

אז עם מה נשארנו פה בסופו של דבר ?

רוב מכוניות המנהלים כיום הן טובות, כשלכל אחת מהן יתרון בתחום בודד אחד (בד"כ).

כל השאר מתבסס על טעם אישי ותחושת נהיגה... ובשביל זה צריך נסיעת מבחן !

להבא, אם תמשיך להתחצף ולפסול דעות שלי או של אחרים כאן בפורום (בעוד אתה, ברוב חוצפתך, טוען שמישהו אחר משוחד בגלל סימלון אבל בעצמך ציינת בהודעה אחרת שיש לך העדפה ספציפית לדגם של יצרן מסויים רק בגלל שאתה "נאמן למותג") אני אדאג באופן אישי שתחסם מהפורום לאלתר.

קאפיש ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...