Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 VS C5 - למנהלת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצל אמא שלי בעבודה מחליפים את הרכבים.

חברת הליסיניג העמידה לבחירתה שני דגמים,

כפי שאפשר לקרוא מן הכותרת,

בנוגע לC5 - מדובר בגרסא הכי בסיסית.

ובקשר לB4 - הגרסא המוצעת לכל, זאת שאתם רואים בכביש.

רק בלי הסאן-רוף.

את מי היא הולכת לשמש ?

מדובר ברכב שעיקר יעדו יעשה בין חדרה לאזור המרכז (רחובות)

על כביש החוף (מס' 2) ואיילון.

פעם בשבוע ישמש לנסיעה לקרית שמונה.

וחוצמזה אותי מדי פעם כשאני בבית.

חשוב להדגיש שעד עכשיו המאזדה 6 ספקה את הסחורה,

אבל אמא רוצה קצת להנות גם.... לא, אני לא מדבר על B4 ידנית :-P

אשמח לשמוע את דעתכם

רועי נגה.

<------Go fast

Go far------->

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הB4 החדשה היא מכונית טובה ודובר עלייה רק לטובה ואומרים שסוף סוף יש רכב מצוין מבית סובארו.

על הC5 נאמרו הרבה דברים רעים, ויצא לה שם רע עם תקלות כל היום.(תעשה חיפוש יש תביעה של אישה שאומרת שהאוטו לא נדלק ועושה מלא בעיות).

דניאל.

Polo GTI 2013 APR stage 1

פורסם

אני משער שמדובר בC5 אחרי מתיחת הפנים.

למי שהנאה מנהיגה היא לא במקום הראשון אצלו, + מדובר ברכב ליסינג, הייתי בוחר בC5.

השאלה מה הדרישות מהרכב, אותן למעשה לא פירטת. אבל אני משער שמכיוון שזה רכב לאמא שלך, C5 יעשה את העבודה, והיא תהנה ממנה יותר מאשר מאזדה 6.

גיא.

פורסם
ה-C5 היא במקרה לא תיהיה 1.8 ליטר? (ליסינג)
אין 1.8 ליטר בארץ יש 2 ליטר שהוא מנוע חזק מאוד שעושה 10 שניות למאה (לעומת 14 של הסובארו) וגם בגרסה בסיסית שלה היא עשירה מאוד וזה כולל תגרסה היוצאת.

למעוניינים הגיליון החודשי של אוטו יעדכן אתכם במה שצריך ששם יש השוואה בין ה-B4 ל-C5 שבה ה-C5 יצאה מנצחת.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם
הפסיקו לייבא את ה-C5 עם מנוע 1.8?
אני מניח שכן מכיוון שב-1.8 של הC5 היוצאת היו הרבהתקלות אז לובינסקי לא לוקחים סיכון.

גם במודעות שלה רשום "סיטרואן C5 SX 2.0 אוט' החל מ- 167,990 כולל מע"מ" אז 1.8 היא לא תקבל.

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם

"אני משער שמדובר בC5 אחרי מתיחת הפנים.

למי שהנאה מנהיגה היא לא במקום הראשון אצלו, + מדובר ברכב ליסינג, הייתי בוחר בC5.

השאלה מה הדרישות מהרכב, אותן למעשה לא פירטת. אבל אני משער שמכיוון שזה רכב לאמא שלך, C5 יעשה את העבודה, והיא תהנה ממנה יותר מאשר מאזדה 6.

גיא."

אכן מדובר בעב"מ החדש שלהם.

ודווקא כן פרטתי מה הדרישות מהרכב.

שיהיה נוח, קודם כל לנהג אח"כ לנוסעים.

במאזדה 6 היו רעשי מנוע, היה רעש רוח מהחלון (אטימות וארמטיות) וזה הציק לה.

וחוצמזה שהיא לא אהבה את ה6 , גם את הקטע של הHOLD היא לא אהבה.

ותתפלא, אישה מבוגרת כן רוצה גם להנות מנהיגה, לקחת סיבובים מהר.

לנהוג במהירות של 3 ספרות.

מקווה שקלעתי.

ואגב כן, מדובר במנוע 2.0 SX

עוד משהו שמעניין אותה, בטיחות, מערכת ההנעה הכפולה של הB4 זוכה לתשבוחות רבות.

בקיצור חברה, אמא שלעי סומכת עלי שאני אעשה את ההחלטה בשבילה,

לנהוג בשני הרכבים היא כבר נהגה, לקחה אותם לסיבוב מבחן.

אה ו... זה קצת די דחוף מכיוון שביום א' הקרוב היא צריכה להחזיר להם תשובה.

בברכה, ובתודה עמוקה

רועי נגה.

<------Go fast

Go far------->

פורסם
בקיצור חברה, אמא שלעי סומכת עלי שאני אעשה את ההחלטה בשבילה,

לנהוג בשני הרכבים היא כבר נהגה, לקחה אותם לסיבוב מבחן.

נו? ומה היא מעדיפה?

בתור הנהגת העיקרית ברכב היא זאת שחייבת להחליט ולא אתה!

אם יש לה העדפה לאחד מן השניים אז שתפסיק להתלבט, שני הרכבים בעלי נתונים בסיסיים זהים פחות או יותר, שניהם טובים מה-6 ושניהם יהוו רכב צמוד מצויין. כל אחד ויתרונותיו (C-5 נוחות ופינוק, B-4 אמינות וניהוג).

פורסם
אין 1.8 ליטר בארץ יש 2 ליטר שהוא מנוע חזק מאוד שעושה 10 שניות למאה (לעומת 14 של הסובארו) וגם בגרסה בסיסית שלה היא עשירה מאוד וזה כולל תגרסה היוצאת.

למעוניינים הגיליון החודשי של אוטו יעדכן אתכם במה שצריך ששם יש השוואה בין ה-B4 ל-C5 שבה ה-C5 יצאה מנצחת.

10 שניות ? אתה בטוח ? (הקודמת עם ה 137 כ"ס עשתה לפי היצרן 12.3 שניות ל 100 קמ"ש - ובארץ אף מדדו יותר ! - מעל 13.5 שניות ל 100 קמ"ש)

ה B4 עושה כ 13 שניות ל 100 קמש למרות שהיא קלה יותר בכ-100 ק"ג מה-C5 (מערכת ה AWD גוזלת כח כידוע).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אני הייתי צריך לבחור בין שתי המכוניות - הייתי מאוד שמח :smile:

ואז בוחר בB4 .

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

10 שניות ? אתה בטוח ? (הקודמת עם ה 137 כ"ס עשתה לפי היצרן 12.3 שניות ל 100 קמ"ש - ובארץ אף מדדו יותר ! - מעל 13.5 שניות ל 100 קמ"ש)

ה B4 עושה כ 13 שניות ל 100 קמש למרות שהיא קלה יותר בכ-100 ק"ג מה-C5 (מערכת ה AWD גוזלת כח כידוע).

איציק

ה-C5 החדשה מגיעה לארץ עם מנוע חדש, בעל 143 כ"ס ומומנט בריא יותר. סיטרואן טוענים שהוא גם חסכני יותר בדלק ומזהם פחות. כמו כן הם טוענים להאצה ל-100 ב10.2 שניות, תודות למנוע וגם לכיול מחודש של תיבת ההילוכים.

בקשר לבחירה,

אני לא רואה שום סיבה להעדיף את ה-B4. ה-C5 טובה ממנה בהכל, במיוחד כאשר מדובר על רכב מהעבודה, ששיקול האמינות\סחירות\הוצאות לא נלקח בחשבון. ה-C5 מרווחת יותר, תא הנוסעים שלה טוב יותר ללא ספק(ולדעתי הטוב בקטגוריה), המנוע שופר והנתון הרישמי הוא המהיר ביותר בקטגוריית ה2 ליטר, נוחות הנסיעה(לפי מבחנים) שופרה(כמה כבר היה אפשר לשפר?) וכך גם ההתנהגות.

אהה, ואם זה ממש חשוב אז ה-C5 מגיעה עם גיר טיפטרוניק, בשביל אמהות במיוחד:wink: .

פורסם
ה-C5 החדשה מגיעה לארץ עם מנוע חדש, בעל 143 כ"ס ומומנט בריא יותר. סיטרואן טוענים שהוא גם חסכני יותר בדלק ומזהם פחות. כמו כן הם טוענים להאצה ל-100 ב10.2 שניות, תודות למנוע וגם לכיול מחודש של תיבת ההילוכים.

בקשר לבחירה,

אני לא רואה שום סיבה להעדיף את ה-B4. ה-C5 טובה ממנה בהכל, במיוחד כאשר מדובר על רכב מהעבודה, ששיקול האמינות\סחירות\הוצאות לא נלקח בחשבון. ה-C5 מרווחת יותר, תא הנוסעים שלה טוב יותר ללא ספק(ולדעתי הטוב בקטגוריה), המנוע שופר והנתון הרישמי הוא המהיר ביותר בקטגוריית ה2 ליטר, נוחות הנסיעה(לפי מבחנים) שופרה(כמה כבר היה אפשר לשפר?) וכך גם ההתנהגות.

אהה, ואם זה ממש חשוב אז ה-C5 מגיעה עם גיר טיפטרוניק, בשביל אמהות במיוחד:wink: .

אם כבר התעקשת לגעת בנושא ההאצות; נתוני היצרן הצרפתי בכל הקשור להאצות תלושים מהמציאות ב 99% מהמקרים - ואני בטוח שגם בזה. גם ב C5 הקודמת היצרן היה אופטימי (ההאצות שנמדדו בארץ היו גבוהות ב מעל שניה מנתוני היצרן (הוצהר 12.3 שניות ובפועל נמדד 13.5 שניות).

את כתר המכונית הזריזה בקטגוריית המנהלים 2 ליטר אני משאיר עדיין לאקורד (10.6 שניות ל 100 קמש עם תיבת הילוכים בעלת 5 יחסי העברה).

בנוגע ל C5; המנוע הקודם של ה C5 ניפק 137 כ"ס ו 19.4 קג"מ ב 4000 סלד. החדש מנפק 143 כ"ס ו 20.4 קג"מ ב 4000 סלד. שינוי של קג"מ אחד ו 6 כ"ס לא יורידו לה 3 שניות בהאצה מ 0 ל 100 - אבל כיול מחדש של התיבה בהחלט יכול לתרום, אם כי לא כ"כ הרבה.

עד שלא יהיו מדידות עדכניות כאן בארץ יהיה זה מוקדם ואף רשלני להכתיר את ה C5 כמהירה בקטגוריה (ולמרות המנוע החזק אני מזכיר לך שה-C5 כבדה בכ-100 ק"ג מהמתחרות הישירות שלה).

בנוגע למרווח הפנים - ל B4 לא חסר (במיוחד לנוסעים מאחור), היא קלה יותר מה C5 בכ-100 ק"ג ומתקשרת בצורה יותר טובה עם הכביש (מערכת ההידרואקטיב בסיטרואן היא מעולה אם אתה מחפש נוחות נטו). בכל מה שקשור לעיצוב הפנימי - טעמו של כל אחד הוא... בכל מקרה ל B4 תא נוסעים מודרני ואיכותי ואני לא רואה סיבה מיוחדת לפסול אותו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עיצוב פנים וחוץ זה טעם אישי .

בשביל אישה בוגרת הנאה מנהיגה היא גם סוג של טעם אישי, אחת תהנה מהשקט באוטו והשנייה תהנה מהעובדה שההגה כיפי וכולי , אני מניח שאמא שלך לא מתייחסת למובן ההנאה מנהיגה כמו שאנחנו מתייחסים למרות שזה קשור אחד בשני.

באובייקטיביות אפשר לקבוע שה C5 נוחה יותר לנהיגה ונסיעה.

לדעתי היא גם מאובזרת יותר אבל את זה אפשר לבדוק .

• תוכן חדש...