Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחר כשלוש שנים עם סוזוקי אלטו 09 שהייתה פשוט מעולה - ונהרסה בתאונת דרכים, אני מחפש רכב חדש (ודי דומה בדרישות).

זה חייב להיות אוטו חדש, פשוט ואמין, לא משומש ולא יד 2. אין לזה בדיוק תקציב מוגבל, אבל לפי דעתי מאה אלף זה כבר מוגזם (ותקנו אותי אם אני טועה).

אפשר ורצוי גיר ידני (לא חייב, אבל לפעמים/לרוב משתלם), שיהיה קטן (עד 4-5 מושבים, כמו האלטו) ואולי הכי חשוב - בטיחותי. לא אכנס לפרטים, אבל באמת שהבטיחות היא מאוד חשובה (מבחני ריסוק, אמצעי בטיחות אלקטרוניים, כריות אוויר וכו').

לא מחפש משהו מיוחד - כמו שהבדיחה אומרת: אני צריך רק הגה ו4 גלגלים.

התוספת שלי לבדיחה: הגה, 4 גלגלים ובטיחותי.

כרגע קפצו לי בעיקר השמות הבאים:

קיה פיקנטו

סוזוקי סלריו

סיאט מי

יונדאי i10

נראה שקיה פיקנטו היא המועדפת. האומנם? יש לכם המלצות נוספות או חוות דעת? ניסיון כלשהו עם הרכבים הללו?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי kamaodd
פורסם

אם הבטיחות היא בראש סדר העדיפויות שלך, אז תשאר עם סיאט מי או קיה פיקנטו, שתיהן קיבלו ציון גבוה במסחני הריסוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם הבטיחות היא בראש סדר העדיפויות שלך, אז תשאר עם סיאט מי או קיה פיקנטו, שתיהן קיבלו ציון גבוה במסחני הריסוק.

איך המכוניות הללו מלבד הפאן הבטיחותי?

יש לך אופציה אחרת?

אשמח לשמוע עוד :)

פורסם (נערך)

הסיאט מי ואחיותיה האפ והסיטיגו קיבלו 5 כוכבים ומצוידות במערכת בלימה אוטונומית, בנתיים היחידות בסגמנט המיני.(הסיטיגו אמורה לקבל רענון קל בקרוב).

לסלריו 3 כוכבים בלבד.

לi10 כמו לפיקנטו 4 כוכבי בטיחות.

מבחן השוואתי רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
הסיאט מי ואחיותיה האפ והסיטיגו קיבלו 5 כוכבים ומצוידות במערכת בלימה אוטונומית, בנתיים היחידות בסגמנט המיני.(הסיטיגו אמורה לקבל רענון קל בקרוב).

לסלריו 3 כוכבים בלבד.

לi10 כמו לפיקנטו 4 כוכבי בטיחות.

מבחן השוואתי רלוונטי.

4 כוכבים ומעלה מבחינתי זה טוב.

נראה לי שהפייט האמיתי הוא בין פיקנו, i10 וסיאט מי.

אם נוריד את הפאן הבטיחותי, מי מביניהן הכי "טובה"?

פורסם

אני נוטה לכיוון הI10 , חדשה יותר מהפיקנטו ולא מציפה את הכבישים, את רוב היתרונות תוכל למצוא במבחן.

החסרון העיקרי בה זה חוסר אבזור.

אישית נהניתי גם לנהוג בסיטרואן C1 החדשה , אבל ניסיתי אותה רק בשטח מישורי והיא צפופה לנוסעים מאחור (כנ"ל 108 ואייגו).

פורסם

במקומך הייתי לוקח 208 ידנית בסיסית בסביבות 70K, בטוחה, יש ארבע גלגלים, הגה, חמישה מושבים והיא אפילו די חזקה יחסית ל-1.2 אטמוספרי, וחסכונית.

פורסם
אני נוטה לכיוון הI10 , חדשה יותר מהפיקנטו ולא מציפה את הכבישים, את רוב היתרונות תוכל למצוא במבחן.

החסרון העיקרי בה זה חוסר אבזור.

אישית נהניתי גם לנהוג בסיטרואן C1 החדשה , אבל ניסיתי אותה רק בשטח מישורי והיא צפופה לנוסעים מאחור (כנ"ל 108 ואייגו).

מה ז"א חוסר אבזור?

במקומך הייתי לוקח 208 ידנית בסיסית בסביבות 70K, בטוחה, יש ארבע גלגלים, הגה, חמישה מושבים והיא אפילו די חזקה יחסית ל-1.2 אטמוספרי, וחסכונית.

לא הבנתי על איזה דגם אתה מדבר ולמה היית לוקח אותה?

פורסם

http://peugeot.co.il/model/208/#tab-3

208 אקסס, למיטב זכרוני היה מבצע עליה של 67/8 אלף, אולי תצליח להתקרב לסביבות ה-70. בתוספת מחיר יחסית לא גדולה במיוחד (סביבות 10-15 אלף, יותר קרוב למספר התחתון), אתה מקבל סופר מיני יותר מרווחת, חזקה, בטיחותית (5 כוכבים אבל במבחני 2012) וגם חסכונית.

פורסם
http://peugeot.co.il/model/208/#tab-3

208 אקסס, למיטב זכרוני היה מבצע עליה של 67/8 אלף, אולי תצליח להתקרב לסביבות ה-70. בתוספת מחיר יחסית לא גדולה במיוחד (סביבות 10-15 אלף, יותר קרוב למספר התחתון), אתה מקבל סופר מיני יותר מרווחת, חזקה, בטיחותית (5 כוכבים אבל במבחני 2012) וגם חסכונית.

אשקול גם זאת, אם כי כמו שכבר כתבתי הבטיחות היא מאפיין מאוד חשוב שלא ניתן להתפשר עליו (מבלי להרחיב).

לא נותן לי לערוך- שקול גם דאצ׳יה סנדרו: http://euroncap.blob.core.windows.net/media/5835/euroncap_dacia_sandero_2013_4stars.pdf.

תודה, אני חושב שחיפשתי על הדגם הזה ספציפית אבל לא מצאתי עליו מספיק מבחנים וחוות דעת (שנראות מספיק אמינות ולא ממומנות).

איך הוא באמת מבחינה בטיחותית?

פורסם

הI10 פחות מאובזרת ביחס לגרסה שהוצעה עם השקתה שכללה 4 חלונות חשמל פנסי ערפל ועוד.

מאידך כמו בכתבה שצירפתי , יש עוד מתחרות חסרות אבזור , לפעמים אפילו יותר (ספארק LS , סיטרואן LIVE ועוד)

פורסם
הI10 פחות מאובזרת ביחס לגרסה שהוצעה עם השקתה שכללה 4 חלונות חשמל פנסי ערפל ועוד.

מאידך כמו בכתבה שצירפתי , יש עוד מתחרות חסרות אבזור , לפעמים אפילו יותר (ספארק LS , סיטרואן LIVE ועוד)

נראה לי שסיאט מי ממש קורצת לי בגלל כל הקטע הבטיחותי

אם כי קיה פיקנטו וi10 גם ממש גורמות לי להתלבט

• תוכן חדש...