Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

קצת על עצמי: בן 22, משוחרר מעל לשנה, פסיכומטרי עשיתי לפני 4 שנים עם ציון 716.

תעודת הבגרות שלי היא מה שמפריע לי, למדתי בישיבה והדגש היה על מקצועות קודש, ופחות על מקצועות שרלוונטים יותר, כך שהממוצע שלי הוא 97 עם 34 יח"ל.

אני עומד בפתח שנה"ל.

במקביל נרשמתי לשני מוסדות לימוד:

1. מכללת H.I.T בחולון ללימודי מדעי המחשב

2. אונ' בר אילן ללימודי מדעי המחשב, שם קבלתי למסלול בהמתנה.

מצד שני התקבלתי לתואר שיותר מעניין אותי - פסיכולוגיה וקרימינולוגיה.

כאמור, בפסיכו' בחרתי בגלל התעניינות במקצוע ובתחום.

הסיבה שבחרתי במדעי המחשב כי שם נמצא הכסף, התחום בכלל לא מעניין אותי למען האמת, ולפני שאני חורץ את גורלי ונהיה אומלל ל40 שנים הקרובות רציתי להתייעץ.

התייעצתי עם חברים, עם משפחה, אפילו עם כמה מרצים, ולכולם דעות חלוקות, האחד אומר כסף והשני אומר ללכת עם הלב והרגש.

אז פניתי לכאן, כי גם כאן יש מגוון דעות ואנשים שאוהבים לפרט קצת יותר מנסיונם האישי והתעסוקתי.

הערה: אם אני בוחר באמת ללכת וללמוד בבר אילן סביר להניח שאמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה או קרימינולוגיה, וכעת יש לי עבודה שמאפשרת לי לשלב בהמשך גם עבודה בחצי משרה וגם את העבודה הנוכחית, ככה שמבחינה כלכלית אני לא דואג לשנים הקרובות.

העניין שמדאיג אותי הוא נטו שכר בשלב מאוחר יותר בחיים (עוד 8-10 שנים למשל)

כאשר בשלב ראשוני ביציאה לעבודה בתחום המחשבים כבר אפשר להשתכר ב5 ספרות, אדם שסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה יכול להרוויח שכר מינימום או בקושי למצוא את עצמו בשוק העבודה במקצוע בו הוא מעוניין לעבוד.

מלבד ההתעניינות שלי, כל מיני סיטואציות שפוגשות אותי ביום יום מכוונות אותי ללימודי הפסיכולוגיה.

אשמח לעצתכם, תודה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחיים לא תצליח בחיים אם תעשה משהו שאתה לא אוהב, שאין לך תשוקה לעשות אותו. זה א.

ב. אתה תהיה אומלל. וזה לא שתהיה אומלל עם יאכטה, למבורגיני ואחוזה, אלא אומלל עם משכורת של הייטקיסט במקרה הטוב עם משכנתא.

ג. בכל תחום אפשר להצליח. פסיכולוג מצליח יכול לעשות סכומי עתק.

יש לך שליטה בחיים שלך. תעשה מה שאתה רוצה לעשות ומה שיגרום לך טוב. ושוב, משכורת של הייטקיסט עם רכב ליסינג ומשכנתא, אתה תרצה להתאבד.

פורסם

מדמ"חיסט שאין לו עניין במה שהוא עושה- כנראה יסיים בתור code monkey ולא יותר. המתכנתים שמצליחים להתקדם הם אלו שיש להם כושר המצאה וחשיבה מחוץ לקופסה ומסוגלים להביא אותו לתחום. אלו שיש להם את זה למרות שהתחום לא מעניין אותם אלו מקרים נדירים מאוד.

יש לי 2 חברים שהלכו לתואר במדמ"ח כי "שם הכסף" וזה לא מעניין אותם. אחרי שנה וקצת בלימודים, שניהם אומללים ולא פחות.

פורסם

חבר טוב הלך ללמוד מדעי המחשב כי "שם נמצא הכסף", התחום כלל לא דיבר אליו בהתחלה.

עכשיו הוא בסוף שנת הלימודים האחרונה שלו, היום הוא מאוד מחובר לתחום ואוהב אותו והוא עובד היום בסאטרט אפ קטן ועושה אחלה כסף.

זוגתי לעומת זאת עשתה תואר ראשון בפסיכולוגיה לפני מס' שנים ובדיוק עכשיו מסיימת תואר שני בטיפול באומנות.

זה תחום שתמיד סיקרן אותה והיא הייתה בטוחה שזה מה שהיא תעסוק בו.

היום - שבוע לפני סיום התואר השני, היא כלל לא בטוחה שזה התחום שבו היא תעסוק.

בקצרה, אני מנסה להסביר לך שהכל יכול להשתנות עם הרצונות שלך, זה לא בהכרח שתלך ללמוד מדמ"ח ותהיה אומלל, ולא בטוח שתלמד פסיכולוגיה ותמשיך עם זה.

אגב, תואר ראשון בלבד בפסיכולוגיה לא תמיד מספיק וכדאי להמשיך בדר"כ לתואר שני, ובשביל שתוגדר בכלל כ"פסיכולוג" (כמו שסמירו ניסה לומר) אז זה כבר פסיכולוג קליני שזה מסלול הרבה יותר ארוך ומתיש מתואר בפסיכולוגיה.

בכל אופן, בהצלחה.

פורסם

למה פסיכולוגיה? בשביל קלינית או כי זה מעניין?

יש לי חבר שמרוויח 5 ספרות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה ולומד כרגע לשני. הכל תלוי בך, בניסיון העבודה שלך ובצורה שבה תשווק את עצמך.

נכון שאם נסתכל על הממוצע, אז כן, אין ספק שלהיות חסר נשמה [סליחה, מתכנת] יכניס לך יותר כסף ויותר מהר.

אתה יכול להתחיל במדמ"ח ואז אחרי שנה-תיים תעבור לתואר אחר אם לא תאהב. אתה כולה בן 22.

אתה לא חייב תואר האמת, נסה ללמוד לבד קצת מהאינטרנט ולתכנת בעצמך טיפה, אם תתחבר לך לכיוון, אם לא שחרר.

לדעתי 40% פה מתכנתים אז תכף תקבל תשובות יותר מדויקות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מוסיף לדבריי קודמיי -> עבודה בתור פסיכולוג, רק עם תואר 2 לפחות.

כלומר, במהלך תואר 1 תצטרך להשקיע הכל כדי לקבל ציון מעולה. בסופו של דבר - יש מעט מאוד מקומות לתואר 2, ויש המון תחרות.

מצריך ציונים מעולים.

אם רוצה מדעי מחשב - קח בחשבון שאתה יכול גם להגיע לתחום בו תרוויח משכורת ממוצעת מינוס, ולא 5 ספרות עליהם אתה חולם (למשל בתור בודק תוכנה).

פורסם
למה פסיכולוגיה? בשביל קלינית או כי זה מעניין?

יש לי חבר שמרוויח 5 ספרות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה ולומד כרגע לשני. הכל תלוי בך, בניסיון העבודה שלך ובצורה שבה תשווק את עצמך.

נכון שאם נסתכל על הממוצע, אז כן, אין ספק שלהיות חסר נשמה [סליחה, מתכנת] יכניס לך יותר כסף ויותר מהר.

אתה יכול להתחיל במדמ"ח ואז אחרי שנה-תיים תעבור לתואר אחר אם לא תאהב. אתה כולה בן 22.

אתה לא חייב תואר האמת, נסה ללמוד לבד קצת מהאינטרנט ולתכנת בעצמך טיפה, אם תתחבר לך לכיוון, אם לא שחרר.

לדעתי 40% פה מתכנתים אז תכף תקבל תשובות יותר מדויקות.

מעניין אותי ויותר מעניין אותי לעבוד מול אנשים מאשר מול מחשבים.

יותר מושך אותי עניין החקירות, אבל אין בזה כל כך עבודה במדינה שלנו, כמובן זה תלוי איפה אתמקצע ולאן החיים יכוונו אותי בכל אופן, אבל התחום הפסיכולוגי באופן כללי מאוד מעניין אותי.

אני כרגע מנוי לאתר CODE ACADEMY ולומד שם תכנות, את השפות הבסיסיות אני יודע אבל מרגיש שהאתר לא מלמד מספיק טוב (גם כשיש לי משתמש PREMIUM). מדעי מדויקים הם כיפיים כשזה הולך לך, כשזה לא הולך לך בא לך להרביץ למישהו אלקטרוני.

השפות הקשות יותר מאוד מסובכות לי.

חבר טוב הלך ללמוד מדעי המחשב כי "שם נמצא הכסף", התחום כלל לא דיבר אליו בהתחלה.

עכשיו הוא בסוף שנת הלימודים האחרונה שלו, היום הוא מאוד מחובר לתחום ואוהב אותו והוא עובד היום בסאטרט אפ קטן ועושה אחלה כסף.

זוגתי לעומת זאת עשתה תואר ראשון בפסיכולוגיה לפני מס' שנים ובדיוק עכשיו מסיימת תואר שני בטיפול באומנות.

זה תחום שתמיד סיקרן אותה והיא הייתה בטוחה שזה מה שהיא תעסוק בו.

היום - שבוע לפני סיום התואר השני, היא כלל לא בטוחה שזה התחום שבו היא תעסוק.

בקצרה, אני מנסה להסביר לך שהכל יכול להשתנות עם הרצונות שלך, זה לא בהכרח שתלך ללמוד מדמ"ח ותהיה אומלל, ולא בטוח שתלמד פסיכולוגיה ותמשיך עם זה.

אגב, תואר ראשון בלבד בפסיכולוגיה לא תמיד מספיק וכדאי להמשיך בדר"כ לתואר שני, ובשביל שתוגדר בכלל כ"פסיכולוג" (כמו שסמירו ניסה לומר) אז זה כבר פסיכולוג קליני שזה מסלול הרבה יותר ארוך ומתיש מתואר בפסיכולוגיה.

בכל אופן, בהצלחה.

נכון לגמרי , אתגרים לא מפחידים אותי בחיים וכמו שאמרתי אם היכוון הוא פסיכולוגיה יהיה גם תואר שני.

פורסם

נדמה לי שדיברנו במדיה אחרת(?)

בכ"א ההמלצה שלי היא לא בנוגע למסלול אלא בנוגע לפילטור המלצות אחרות: ככל שהתגובה יותר נחרצת תתן לה פחות משקל.

ואם אתה הולך לכיוון של תכנות, מהנסיון האישי שלי בתור עובד ומראיין יש עדיפות לבחירת מוסד אקדמאי נחשב, הן מבחינת ההשכלה שתקבל והן מבחינת האפשרויות שייפתחו בפניך לאחר התואר. אם אני בנעליך, ואם בחרתי במסלול הזה, הייתי עושה מאמצים ע"מ להתחיל את התואר בבר אילן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
נדמה לי שדיברנו במדיה אחרת(?)

כן

בכ"א ההמלצה שלי היא לא בנוגע למסלול אלא בנוגע לפילטור המלצות אחרות: ככל שהתגובה יותר נחרצת תתן לה פחות משקל.

אשמח לאיזושהי דוגמה לגבי המשפט הזה.

כלומר אדם שלא מסביר עצמו יותר מדי לגבי דעתו או אחד שקיצוני בדרך החשיבה שלו?

פורסם

אופציה נוספת - אתה צעיר, לך למכינה לשנה.

היתרונות הם:

1. ציוני המכינה - אם הם טובים - יסייעו לך להתקבל ללימודים במוסד עדיף, ולא משנה באיזה מסלול תבחר.

2. כיון שהמכינה מתרכזת במקצועות המדעיים תראה עד כמה הם מתאימים לך ועד כמה אתה אהוב או שונא אותם. אם תגלה שהמתמטיקה והפיזיקה מעניינים אותך סביר שכל מקצוע של מדעי הטבה או ההנדסה יתאים ל. אם לאו - סיננת מגוון גדול של מסלולים.

3. יהיה בידך זמן להכיר מסלולים נוספים על השניים או השלושה שציינת.

בכל מסלול שתבחר - עדיף לבחור באוניברסיטה על פני מכללה, ורצוי כזו שנחשבת לחזקה בתחום בו תבחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מבין בפסיכולוגיה ולא במחשבים.

אבל יש לי כמה דברים לומר לך -

1. אל תמהר. אתה עוד צעיר. עדיף לחשוב עוד קצת ולראות למה נכנסים לפני שנכנסים. תלך אולי לעבודה של חברים שעובדים בתחום שמעניין

העולמות שאתה מדבר עליהם - מדעי המחשב או מדעי ההתנהגות מאוד מאוד מגוונים ומכילים הרבה תתי קטגוריות.

2. במדעי ההתנהגות השאיפה של חלק גדול מהסטודנטים זה להיות מטפלים קלינים - אך רק אחוז קטן מגיע לזה. לקחת בחשבון, כי תואר ראשון במדעי ההתנהגות לא הכי ישים לכשעצמו.

3. תחשוב מה לדעתך יהיה גרוע יותר - לעשות תואר במדעי המחשב ולא להרוויח כמה שחשבת שתרוויח או לעשות תואר במדעי ההתנהגות ולא למצוא עבודה בתחום.

פורסם
לא מבין בפסיכולוגיה ולא במחשבים.

אבל יש לי כמה דברים לומר לך -

1. אל תמהר. אתה עוד צעיר. עדיף לחשוב עוד קצת ולראות למה נכנסים לפני שנכנסים. תלך אולי לעבודה של חברים שעובדים בתחום שמעניין

העולמות שאתה מדבר עליהם - מדעי המחשב או מדעי ההתנהגות מאוד מאוד מגוונים ומכילים הרבה תתי קטגוריות.

2. במדעי ההתנהגות השאיפה של חלק גדול מהסטודנטים זה להיות מטפלים קלינים - אך רק אחוז קטן מגיע לזה. לקחת בחשבון, כי תואר ראשון במדעי ההתנהגות לא הכי ישים לכשעצמו.

3. תחשוב מה לדעתך יהיה גרוע יותר - לעשות תואר במדעי המחשב ולא להרוויח כמה שחשבת שתרוויח או לעשות תואר במדעי ההתנהגות ולא למצוא עבודה בתחום.

1. את האישיות שלי ותחומי העניין כבר עיצבתי, ואני מכיר את עצמי ברמה טובה בלי ספקות, לכן אני יודע מה אני אוהב (אני אוהב ללמוד המון חומר באופן עצמאי, במגוון תחומים, ואני יודע שמקצועות ריאלים פחות מעניינים אותי ברמה הלימודית)

3. האופציה הראשונה לדעתי גרועה יותר.

פורסם
אשמח לאיזושהי דוגמה לגבי המשפט הזה.

כלומר אדם שלא מסביר עצמו יותר מדי לגבי דעתו או אחד שקיצוני בדרך החשיבה שלו?

'כל מי שבוחר במסלול פסיכולוגיה אח"כ לא מוצא עבודה ומתחרט על הבחירה שלו', לדוגמא. החיים בדרך כלל אינם שחור/לבן, אבל בהתייעצויות מהזן הזה יש נטיה לאנשים להקצין עמדה...

מצטרף להמלצה של ספריאל, אל תתפתה להתעלם ממנה בגלל שזה כביכול בזבוז שנה לריק(!) זה לא.

לחדד את התחומים המתמטיים ייתן לך צוהר לאוריינטציה שלך לתחום.

כן אציין שאם היית אומר שהעניין שלך בפסיכולוגיה ומחשבים זהה, הייתי ממליץ לך לבחור במחשבים היות וזה נכון להיום מסלול הרבה יותר נוח להמשך החיים, ולא רואה סיבה להאמין שהמגמה תשתנה לטובת הפסיכולוגיה.

האלמנט הנסתר במשוואה שלך היא כמה אתה מתחבר לתחום, אתה לא באמת יודע את זה - ואולי אחרי מכינה תהיה לך תשובה טובה יותר. מה גם שהמכינה תוכל לפתוח לך דלתות נוספות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עצה ששמעתי שחוזרת על עצמה מפי מבוגרים מוערכים היא ללכת רק על מה שאתה אוהב :

אבל זה לא שולל את זה שאתה יכול להשתנות ולהתאהב בתחומים שונים או שאין לך הבנה

לגבי עיסוק בתחום שנראה לך עכשיו כמושך ועלול בפרקטיקה להתגלות כמעיק מאוד.

לא ברור לי באיזה הקשר אמרת ׳חקירות׳ אבל יש לא מעט גופים שישמחו לחוקרים איכותיים

במגוון רחב של תחומים.

כעקרון ממליץ לא ללמוד משהו שאתה מנותק ממנו בשביל ציפייה עתידית למשכורת,

ממש לא, וגם יש לך זמן, לא חייב להתחיל ללמוד מחר.

The first one to get angry loses

פורסם

עם קרמינולוגיה לא יהיה לך יותר מדי מה לעשות חוץ מהמשטרה והשב"ס, שם התואר מוכר כמעשי ומוסיף סכום נכבד למשכורת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...