Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חישוב יפה אבל מוטעה לחלוטין - שוב אני אומר זו הטעות הבסיסית של רבים וטובים.

אם אתה בולם עם המנוע בירידה חזקה לצורך העניין והרכב כבה כי אין לך דלק במיכל - המנוע ב סל,ד מסויים וצורך 0 דלק. אין בכלל קשר. גם ב 2000 סל"ד וגם ב 6000 סל"ד בפול גז המזרק יזריק אותה כמות דלק לתא השריפה (הקיבולת של תא השריפה לא משתנה בשום שלב). נכון שיותר סיבובי מנוע משמעו יותר הזרקות ניצוצות ושריפת דלק - אבל לא הסלד קובע את כמות הדלק המוזרק אלא הלחיצה על הדוושה (דוושת הגז). ב 1000 סל"ד ופול גז הרכב פחות יעיל מב 5000 סל"ד (לצורך הדיון) ופול גז - עכשיו, היות ועבודה יעילה של המנוע משמעה חסכון בדלק - אין ספק שב מקרה של 1000 סל"ד אנו "מבזבזים" דלק (שימו לב למרכאות). שורה תחתונה, נהיגה בסל"ד יעיל גם אם גבוה יותר לפעמים חסכונית יותר והדבר העיקרי (וכמעט היחיד) שקובע את כמות הדלק הוא כמות הלחיצה על דוושת הגז. על עיקרון זה דרך אגב - עובדת נורת החיסכון או בזבוז הדלק בגולף וכך גם שעון צריכת הדלק במרצדס.

כל מי שהיה לו רכב כזה יודע שהוא יכול לראות "בזבוז" דלק בשעון ב 1500 סל"ד ולא לראות בזבוז כזה ב 4500 סל"ד. בכל תלוי בכמה הוא לחץ על הדוושה ולא בכמה סל"ד היה הרכב.

אבל - אם אתם לא מאמינים לי - תשאלו כל מכונאי רכב שמבין במערכות דלק והזרקות...

אלון

לא דיברתי על צריכת דלק עבור תאוצה כלשהי.

דיברתי על צריכת דלק לדקה. בצריכת דלק לדקה אתה לא מתחשב בכמה גז היית צריך לשים כדי להיות בתאוצה a בפרק זמן t

אני דיברתי על צריכה כללית כאשר המטרה שלנו היא להגיע למינימום הדלק האפשרי.

גם מבחינה מתמטית וגם מבחינה הגיונית ב6000 סל"ד תצטרוך יותר דלק.

אני מסכים שהתערובת תהיה שונה אבל זה אומר שכמות הדלק תצטרך לקטון פי 6, וזה לא אפשרי.

גם אם כמות הדלק תהיה קטנה פי 2 עדיין צריכת הדלק שלך גדלה פי 3.

ושוב, אתה מדבר איתי על צריכת דלק עבור משימה כלשהי (האצה מ90 ל110 נניח).

במקרה הזה, ב206, לדעתי עדיף לתת קיק ולהיות ב3 מאשר להיסחב על רביעי.

עם מספיק נתונים ניתן אפילו לחשב מה יותר יעיל.

אבל אני מדבר על צריכת דלק עבור לחיצה קבוצה על דוושת הגז. אני טוען שכל עוד הלחיצה קבועה, הסל"ד הוא זה שיקבע את צריכת הדלק ביחס כמעט לינארי.

פורסם

ועוד דבר - אולי אי ההבנה בין כולם פה נובעת מהעובדה שאני אומר חסכוני או מבזבז דלק אני מתכוון פר קילומטר ואתם (אלו שלא מסכימים איתי) אולי מדברים על פר מחזור מנוע. אלו שני דברים שונים. אז אני מסביר שוב: בפול גז, המזרק מזריק מקסימום דלק שתא השריפה יכול לשרוף בצורה יעילה - זה לא קשור לסל"ד - אם זה קורה בטווח פעולה יעיל של המנוע - המנוע חסכוני בשלב זה, אם לא - נניח ב 1000 סל"ד - ניצולת המנוע פחות טובה ולכן המנוע "מבזבז" דלק.

הנתונים להלן מתאימים פחות או יותר ל 205FOREVER:

לצורך העניין - תסעו בעליה לירושליים בהילוך חמישי ב 60 קמ"ש כל הזמן בפול גז נניח 2000 סל"ד ברכב (בהנחה שהרכב לא יצליח להאיץ בגלל העלייה ויישאר על שישים קמ"ש) בסוף העלייה נמדוד כמה דלק צרכנו. עכשיו נעלה את אותה עליה בהילוך שלישי ב 3500 סל"ד עדיין ב 60 קמ"ש - בסוף העלייה לטענתי - בזבזנו פחות דלק (למרות שעלינו בסל,ד גבוה יותר והיו יותר מחזורי מנוע). ניצול המנוע היה טוב יותר.

למי שיש מנורת צריכת דלק (גולף) או שעון כזה (מרצדס) - אין כל ויכוח איתי - הוא רואה את זה יום יום כשהוא נוסע ברכב.

אלון

פורסם
לא ...

.

גם מבחינה מתמטית וגם הגיונית - אתה טועה.

אבל כל אחד וההיגיון שלו.....

באמת מאוחר לי להסביר את זה.... אבל - לא על הויכוח הזה יפול או יקום העולם.

אז אני סיימתי...

אני ממליץ למי שלא מסכים איתי לעשות סיבוב על גולף או מרצדס עם שעון צריכת דלק - לשחק עם ההילוכים ודוושת הגז תוך כדי התבוננות בשעון צריכת הדלק - והכל יבוא על מקומו בשלום...

אלון

פורסם
אבל אני מדבר על צריכת דלק עבור לחיצה קבוצה על דוושת הגז. אני טוען שכל עוד הלחיצה קבועה, הסל"ד הוא זה שיקבע את צריכת הדלק ביחס כמעט לינארי.
קבוצה=קבועה? אני מניח שלזה התכוונת - אז.....

זה הדבר היחיד בדבריך שבו יש אמת....

אבל לא לזה התייחסתי - לא על זה היה הויכוח...

אלון

פורסם

על עליות הבחור מדבר איתי... ;-)

שמע בנאדם, אין ויכוח. אני מסכים איתך שלפעמים עדיף להיות בסל"ד גבוה מאשר נמוך לצורך תאוצה/שמירה על מהירות

אני רק אומר שאם אתה מבצע בלימת מנוע אתה צורך הרבה יותר דלק.

זה מאוד מאוד מסובך מתמטית לחשב מה יותר יעיל ומתי, אבל בתכלס נסיעה רגועה היא הכי חסכונית.

וחסכון זה פונקציה של מרחק וזמן.

כי אתה יכול לנסוע מת"א לחיפה ולצרוך 50 אחוז יותר דלק ממני ולהגיע לפני ב10 דק'.

הכי חסכוני זה בכלל ללכת ברגל :-P

ואם כבר חסכוני, הידעת שאופניים הם הכלי רכב הכי חסכוני מבחינת ניצול האנרגיה?

פורסם
לא דיברתי על צריכת דלק עבור תאוצה כלשהי.

דיברתי על צריכת דלק לדקה. בצריכת דלק לדקה אתה לא מתחשב בכמה גז היית צריך לשים כדי להיות בתאוצה a בפרק זמן t

אני מסכים שהתערובת תהיה שונה אבל זה אומר שכמות הדלק תצטרך לקטון פי 6, וזה לא אפשרי.

גם אם כמות הדלק תהיה קטנה פי 2 עדיין צריכת הדלק שלך גדלה פי 3.

ושוב, אתה מדבר איתי על צריכת דלק עבור משימה כלשהי (האצה מ90 ל110 נניח).

במקרה הזה, ב206, לדעתי עדיף לתת קיק ולהיות ב3 מאשר להיסחב על רביעי.

עם מספיק נתונים ניתן אפילו לחשב מה יותר יעיל.

ועוד הסבר למה אתה טועה: לפי מה שאתה אומר 1000 סל"ד הכי חסכוני ולכן אילו הייתי נוסע לת"א כל הזמן על 1000 סל"ד הייתי חוסך דלק - וזה לא נכון - כי הייתי נוסע הרבה יותר זמן!!!! ידוע לכולנו שהרכב הכי חסכוני במהירות השיוט שלו בהילוך חמישי בד"כ זה סביב ה 90 קמ"ש וסביב ה 3000 סל"ד שלטענתך שורפים פי 3 דלק מב 1000 סל"ד. אז נכון - פר מחזור מנוע - אתה צודק - אבל זה בטח לא חוסך דלק בנסיעה בין ת"א לחיפה. ודרך אגב - כמו שכבר הסברתי - בגז קבוע - נשרפת אותה כמות דלק פר סיבוב מנוע לא משנה מה הסל,ד. - אבל את זה אני רואה שהבנת - מתגובותיך האחרונות - על זה לא היה בכלל ויכוח....

אלון

פורסם

אני רק אומר שאם אתה מבצע בלימת מנוע אתה צורך הרבה יותר דלק.

ואם כבר חסכוני, הידעת שאופניים הם הכלי רכב הכי חסכוני מבחינת ניצול האנרגיה?

אז כדאי שתבין שזה לא נכון...!! המנוע לא ישאב דלק מהמזרקים והמחשב לא יזרוק יותר דלק כי פתאום עלה הסל"ד. תלחץ על הדוושה - יזרק דלק - לא תלחץ לא יזרק - עיקרון פשוט.

אופניים באמת הכי חסכוניות!

:wink:

אלון

פורסם

בשביל מה אני מסביר על פונקציות לינאריות כשאתה לא מתחשב בהן? ;-)

תסתכל על ההסבר הראשון שלי - אין לי ויכוח איתך שאתה צורך כמות דלק קבועה לסיבוב אחד של המנוע, כשהגז הוא קבוע.

אני פשוט אומר שככל שהסל"ד עולה כך עולים מספר סיבובי המנוע וככה אתה מבצע את אותה שאיבת דלק יותר פעמים בדקה.

פורסם
ועוד הסבר למה אתה טועה: לפי מה שאתה אומר 1000 סל"ד הכי חסכוני ולכן אילו הייתי נוסע לת"א כל הזמן על 1000 סל"ד הייתי חוסך דלק - וזה לא נכון - כי הייתי נוסע הרבה יותר זמן!!!! ידוע לכולנו שהרכב הכי חסכוני במהירות השיוט שלו בהילוך חמישי בד"כ זה סביב ה 90 קמ"ש וסביב ה 3000 סל"ד שלטענתך שורפים פי 3 דלק מב 1000 סל"ד. אז נכון - פר מחזור מנוע - אתה צודק - אבל זה בטח לא חוסך דלק בנסיעה בין ת"א לחיפה. ודרך אגב - כמו שכבר הסברתי - בגז קבוע - נשרפת אותה כמות דלק פר סיבוב מנוע לא משנה מה הסל,ד. - אבל את זה אני רואה שהבנת - מתגובותיך האחרונות - על זה לא היה בכלל ויכוח....

אלון

בחיים לא אמרתי דבר כזה.

לנסוע ב1000 סל"ד זה לאו דווקא הכי חסכוני

שוב - בדיקת חסכוניות לא מתבצעת על יבש. אני רק דיברתי על מצב של בלימה שבו אתה צורך יותר דלק.

לגבי שאר המצבים זה יותר מידי מתמטי כדי שאני אוכל להתייחס לזה בדיוק, אבל בגדול 90 קמ"ש זו מהירות חסכונית מאוד

פורסם

אלון

אז למרות שאנחנו סוטים מנושא הדיון המקורי:

לטענתך, בנסיעה מת"א לחיפה בהילוך רביעי ובהילוך חמישי (בשתיהן הדוושה לחוצה במידה דומה, כנראה, ובשתיהן המהירות היא 90 קמ"ש), צריכת הדלק תהיה זהה ?

פורסם
לא זהה ,אבל לא שונה באופן דרסטי.
נכון, לא זהה. לא שונה באופן דרסטי ? מסכים גם כן.

אבל שונה במידה מובחנת. (ואמרתי כבר מקודם שנהיגה במצב SPORT תגרום לשינוי של 10% בצריכת הדלק - כמובן בהנחה שהנהג עושה איזה שהוא שימוש במצב - כלומר מבקש מהמנוע פה ושם להתרומם מעל 3000 סל"ד). זו הסיבה להילוך החמישי מלכתחילה. המנוע צורך פחות דלק כשהוא סובב יותר לאט.

זה נובע מכך שהוא מבצע פחות מחזורים ולכן יונק במצטבר פחות דלק, אבל זה נובע גם מכך שהוא יוצר פחות חום, פחות אנרגיה אובדת בצורת חיכוך וכו'. נצילותו של מנוע בנזין עלובה מאוד - בערך 20%. כל שאר האנרגיה הולכת לאיבוד בגלל חום, חיכוך, האטה וההאצה של הבוכנות בכיוונים מנוגדים אלפי פעמים בדקה.

האנרגיה העודפת הזו חייבת לבוא ממקום כלשהו כשהמנוע סובב יותר מהר, והמקום הזה הוא עוד דלק.

אבל ברשותך, זו באמת לא הייתה שאלתו המקורית של השואל.

אם אני מבין אותה נכון, הוא התלונן על הצמדת הדוושה לרצפה, ועל כך שהרכב אינו מאיץ.

תנאים כאלה (מקסימום דלק באופן שמאפשר שריפה יעילה) אינם תנאי הדיון התיאורטי שלנו לגבי שיוט נוח ב 90 קמ"ש, ובתנאים כאלה ככל שהמנוע סובב מהר יותר, צריכת הדלק תושפע בצורה קיצונית יותר.

הטענה לפיה בסל"ד נמוך המנוע אינו יעיל (ולכן ישרוף דלק רב "ללא תוצאות") היא נכונה, אך נשארת בגדר תיאוריה, כיוון שגם התיבה האוטומטית הסרבנית ביותר תוריד הילוך במצב כזה.

במצבים "מהחיים", תאוצה בסל"ד גבוה צורכת יותר דלק מתאוצה בסל"ד נמוך.

זה דיון תיאורטי לגמרי (ומדהים שהוא כבר סוחב שלושה+ עמודים), אבל בתשובה לשאלה הספציפית המקורית הורדת הילוך יזומה לטובת תאוצה תצורך יותר דלק, באופן רגעי.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

רבותיי, בואו נפשט את הדיון.

למנוע המסתובב בסל"ד גבוהה יותר, יש יותר מומנט סיבובי, לכן תידרש בערה חלשה יותר כדי לשמור עליו בסל"ד שכזה, מכאן פחות אנרגיה, ופחות דלק.

סה טו.

הארות והערות יתקבלו בברכה.

אור.

• תוכן חדש...