Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אם מסקנתם נכונה, הרי שהיא מבודדת למקרה הפרטי שהם בדקו.

אם הסטרטר שלך עולה 50% יותר ממחיר הסטרטר שהם בדקו, אמין קצת פחות, אם המכונית שלך בנויה עם עוד חלקים שנשחקים, אם המוסכים אצלך יקרים יותר החישוב לא רלוונטי.

אם הם הביאו בחשבון מכונית שמכובה פעמיים בנסיעה, ואצלך יוצא לך לכבות ארבע פעמים (כי בת"א יש יותר רמזורים), החישוב שלהם ושלך שונה בתכלית.

או, בשורה התחתונה, אין הצדקה לכבות מכונית בעת העמידה ברמזור.

כש CR עושים מבחן/ניסוי, הם לא בודקים מקרה בודד. הם בודקים מכוניות מכל צבעי הקשת והיצרנים. כשהמסקנה אליה הם מגיעים, היא כמובן, ממוצעת.

כפי שכתבתי בתגובה המקורית - בסיום המבחן הם הדגישו, שאין להתייחס למבחן כהמלצה לכיבוי המנוע ברמזורים.

צבי.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כאשר מנוע סובב ב 4000 סל"ד, הוא בהכרח צורך יותר דלק מאשר ב 2000 סל"ד (כי הוא מבצע כפליים פעולות יניקה בזמן נתון).

אם מטרתך לחסוך דלק, סמוך על תיבת ההילוכים, ואל תכפה עליה נסיעה בהילוך נמוך ובסל"ד גבוה לצורך תאוצה.

התיבה של ה206 עצלנית מאוד, היא בהילוך 4 ב60 קמ"ש, והמנוע חסר כוח לחלוטין.

היא ממהרת לעלות ומסרבת בדרך כלל להוריד.

אם אתה נכנס לשיקולים של לחסוך בדלק, זה כבר משהו מתמטי ומורכב יותר.

עם כל הכבוד למחשב ניהול מנוע, כשאני לוחץ על פול גז והוא בהילוך רביעי הוא לא יכניס קצת דלק למנוע, אלא הוא יכניס כמות נכבדה של דלק, פשוט למנוע הרבה יותר קשה לעלות בסלד היא הוא לא ברצועת הכוח שלו.

אם היו לי את כל הנתונים הייתי מחשב כמה דלק המנוע צורך על קיק דאון מ90 ל110, ובלי קיק דאון.

לפי דעתי, דווקא הקיק דאון יצרוך פחות דלק. אבל זה לא בכל אוטו אני כמובן מדבר על המקרה הפרטי של ה206

פורסם

אני לא יודע מה איתך אבל באוטו שלי בגיר האוטומטי ההילוכים של ה3, 2, 1 נועדו לנסיעות מפותלות עו לירידות

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
התיבה של ה206 עצלנית מאוד, היא בהילוך 4 ב60 קמ"ש, והמנוע חסר כוח לחלוטין.

היא ממהרת לעלות ומסרבת בדרך כלל להוריד.

אם אתה נכנס לשיקולים של לחסוך בדלק, זה כבר משהו מתמטי ומורכב יותר.

עם כל הכבוד למחשב ניהול מנוע, כשאני לוחץ על פול גז והוא בהילוך רביעי הוא לא יכניס קצת דלק למנוע, אלא הוא יכניס כמות נכבדה של דלק, פשוט למנוע הרבה יותר קשה לעלות בסלד היא הוא לא ברצועת הכוח שלו.

אם היו לי את כל הנתונים הייתי מחשב כמה דלק המנוע צורך על קיק דאון מ90 ל110, ובלי קיק דאון.

לפי דעתי, דווקא הקיק דאון יצרוך פחות דלק. אבל זה לא בכל אוטו אני כמובן מדבר על המקרה הפרטי של ה206

אתה צודק.!!!

הבחור שהייה מאוד נחרץ בקביעה שלו שמנוע ב 4000 סל"ד צורך יותר דלק מב 2000 סל"ד פשוט טועה ומטעה.

ב 4000 סל"ד עם מעט גז הרכב צורך פחות דלק מאשר ב 2000 סל"ד ולחיצה של הנהג "פול גז".

הדוגמא הכי טובה להראות שאין קשר בין סל"ד לדלק היא שכשאני בולם עם המנוע הטורים גם ב 6000 סל"ד אבל צריכת הדלק אפסית (צריחת המנוע ענקית :wink: ) לעומת זאת אני יכול להתחיל מגלגול ב 1000 סל"ד וללחוץ דוושה לרצפה - הרכב בתחילה עדיין יהיה ב 1000 סל"ד אבל יצרוך מקסימום דלק.

לסיכום, אני חוזר, עקרונית - בעניין זה, הדבר היחיד שקובע כמה דלק "מבוזבז" הוא כמה אתה לוחץ על הדוושה.

אלון

פורסם
אתה צודק.!!!

הבחור שהייה מאוד נחרץ בקביעה שלו שמנוע ב 4000 סל"ד צורך יותר דלק מב 2000 סל"ד פשוט טועה ומטעה.

ב 4000 סל"ד עם מעט גז הרכב צורך פחות דלק מאשר ב 2000 סל"ד ולחיצה של הנהג "פול גז".

הדוגמא הכי טובה להראות שאין קשר בין סל"ד לדלק היא שכשאני בולם עם המנוע הטורים גם ב 6000 סל"ד אבל צריכת הדלק אפסית (צריחת המנוע ענקית :wink: ) לעומת זאת אני יכול להתחיל מגלגול ב 1000 סל"ד וללחוץ דוושה לרצפה - הרכב בתחילה עדיין יהיה ב 1000 סל"ד אבל יצרוך מקסימום דלק.

לסיכום, אני חוזר, עקרונית - בעניין זה, הדבר היחיד שקובע כמה דלק "מבוזבז" הוא כמה אתה לוחץ על הדוושה.

אלון

לפי דעתי הוא צודק בחלק מהמקרים... הרי בסופו של דבר לחיצה חזקה יותר על הגז (כל עוד אתה באותו הילוך) תעלה את הסל"ד, כתוצאה מכך יש יותר צריכת דלק... כלומר הוא צודק לגבי חלק מהמקרים...

פורסם
לפי דעתי הוא צודק בחלק מהמקרים... הרי בסופו של דבר לחיצה חזקה יותר על הגז (כל עוד אתה באותו הילוך) תעלה את הסל"ד, כתוצאה מכך יש יותר צריכת דלק... כלומר הוא צודק לגבי חלק מהמקרים...

ממש לא!!!!!! זו בדיוק הטעות!!!!!

זה שהסל"ד עולה כתוצאה מלחיצה על הגז זו עובדה אבל לא הסל"ד קובע את כמות הדלק - אלא הלחיצה על דוושת הגז.

תעשה ניסוי פשוט בניוטראל - תלחץ חצי גז (או קצת יותר) - הרכב שלך יגיע למנתק, עכשיו תעשה אותו דבר עם פול גז - הרכב יגיע שוב למנתק. אין ספק שבשני המקרים המנוע יעבוד על אותו סל"ד (איפה שהמנתק נמצא) אבל במקרה השני ישרוף יותר דלק.

אתה יכול להיות ב 4000 סל"ד עם חצי גז וגם ב 2000 סל"ד עם פול גז - אין ספק שבמקרה השני הרכב צורך יותר דלק באותו שבריר זמן.

אלון

פורסם

אלון, בוא, עשה לעצמך טובה. תרגע, ותקרא שוב את מה שכתבתי.

הדיון הוא האם רכב מאיץ שורף יותר דלק כשהוא עושה זאת בהילוך נמוך לעומת הילוך גבוה.

יש אינסוף תסריטים, אבל באופן כללי וגורף, אפשר לקבוע שכשהמנוע נדרש לייצר כח ככל יכולתו (והרי זה המצב שבו התחלנו את הדיון - הבחור מגיע עם הדוושה לרצפה, אבל הרכב לא מסכים לבצע קיק-דאון, ולכן הוא שאל מה יקרה אם יבצע הורדת הילוך ידנית), במצב כזה מערכת ניהול המנוע "שופכת" לתאי השריפה הכי הרבה דלק שאפשר, ובלבד שתתקיים שריפה תקינה ולא ישארו עודפי דלק לא שרופים.

כשהמנוע מבצע כפליים מחזורי עבודה, הוא ישרוף הרבה יתר דלק, גם אם בכל מחזור נכנס קצת פחות דלק לתאי השריפה.

מצד שני, זכותך להאמין במה שאתה רוצה.

זה לא ישנה את העובדות, אבל זה יגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך, וגם זה משהו.

פורסם

הייתי מסביר לך בדיוק איפה אתה טועה.... אבל ההתנשאות שלך מרגיזה אותי - אז....

תשאר בבורותך!

ודרך אגב, זה לא הדיון...

הדיון היה האם הסל"ד משפיע על שריפת דלק או הלחיצה על הדוושה - אבל אתה "הבנת" מה שרצית להבין....

אלון

פורסם

אלון, אני מבין את מה שאתה אומר אבל לא מסכים איתך במקרה הזה.

ארנון לא מתנשא, ניכר שיש לו ידע רחב מאוד בנושא, והוא מדבר דברים נכונים מאוד.

בוא נניח שהסל"ד שבו המנוע יהיה ללא לחיצה על דוושת הדלק הוא RPM סיבובים לדקה.

עבור כל יניקה (שמתבצעת כל סיבוב) המנוע לוקח x ליטרים של דלק. (הנחה - אנחנו לא לוחצים על דוושת הגז, וכמות הדלק שנכנסת היא קבועה עבור כל סיבוב)

נקרא לצריכת דלק לדקה L ונראה שצריכת הדלק שלך לדקה תהיה x*RPM=L

מתמטיקה על רגל אחת - קיבלנו פונקציה לינארית שהיא צריכת הדלק לדקה כפונקציה של הסל"ד.

בפועל תראה מה קורה: אם הRPM של המנוע בניוטרל ללא גז הוא 1000 אז המנוע יצרוך 1000x ליטרים לדקה.

אבל אם נניח שאנחנו מבצעים בלימת מנוע ועוזבים את הגז, והסל"ד קופץ ל6000 סל"ד.

זה אומר שנצרוך 6000x או 6*1000*x

והנה הרגע הוכחנו שאפילו בלי שינוי לחיצה על דוושת הדלק אתה צורך פי 6 יותר דלק.

הדוגמא שהבאתי היא לגבי קרבורטור. יכול להיות שמחשב מנוע פועל אחרת, אבל בכל אופן מחשב מנוע לא יכול לתת פחות דלק מדלק ממה שהוא נותן בניוטרל כי אז המנוע יכבה.

ונניח שהוא נותן פחות דלק, זה בחיים לא יהיה פי 6 פחות ממצב עמידה ללא גז

לסיכום: גם אם אתה לוחץ לחיצה קבועה על דוושת הדלק - ככל שהסל"ד עולה אתה צורך יותר דלק.

ופה נכנסת המתמטיקה שבה אתה תוכל לדעת מה יהיה לך יותר חסכוני, אבל בשביל כך לא צריך להיות גאון מתמטי, צריך לדעת הרבה מאוד נתונים שיהיה לך קשה לגלות אותם לבד

פורסם
הייתי מסביר לך בדיוק איפה אתה טועה.... אבל ההתנשאות שלך מרגיזה אותי - אז....

תשאר בבורותך!

ודרך אגב, זה לא הדיון...

הדיון היה האם הסל"ד משפיע על שריפת דלק או הלחיצה על הדוושה - אבל אתה "הבנת" מה שרצית להבין....

אלון

קראתי שוב את הדיון, ולמיטב הבנתי אני מבין היטב את נושאו, ועומד מאחורי דברי.

עם זאת, התגובה שלי באמת היתה מנוסחת בצורה לא מוצלחת, ואני מתנצל אם נפגעת.

לילה טוב.

פורסם

T-Maxximum כתב:

עבור כל יניקה (שמתבצעת כל סיבוב) המנוע לוקח x ליטרים של דלק. (הנחה - אנחנו לא לוחצים על דוושת הגז, וכמות הדלק שנכנסת היא קבועה עבור כל סיבוב)

מתמטיקה על רגל אחת - קיבלנו פונקציה לינארית שהיא צריכת הדלק לדקה כפונקציה של הסל"ד.

בפועל תראה מה קורה: אם הRPM של המנוע בניוטרל ללא גז הוא 1000 אז המנוע יצרוך 1000x ליטרים לדקה.

הדוגמא שהבאתי היא לגבי קרבורטור. יכול להיות שמחשב מנוע פועל אחרת, אבל בכל אופן מחשב מנוע לא יכול לתת פחות דלק מדלק ממה שהוא נותן בניוטרל כי אז המנוע יכבה.

לסיכום: גם אם אתה לוחץ לחיצה קבועה על דוושת הדלק - ככל שהסל"ד עולה אתה צורך יותר דלק.

ופה נכנסת המתמטיקה שבה אתה תוכל לדעת מה יהיה לך יותר חסכוני, אבל בשביל כך לא צריך להיות גאון מתמטי, צריך לדעת הרבה מאוד נתונים שיהיה לך קשה לגלות אותם לבד

מסכים איתך מילה במילה. קבל ח"ח.
פורסם

חישוב יפה אבל מוטעה לחלוטין - שוב אני אומר זו הטעות הבסיסית של רבים וטובים.

אם אתה בולם עם המנוע בירידה חזקה לצורך העניין והרכב כבה כי אין לך דלק במיכל - המנוע ב סל,ד מסויים וצורך 0 דלק. אין בכלל קשר. גם ב 2000 סל"ד וגם ב 6000 סל"ד בפול גז המזרק יזריק אותה כמות דלק לתא השריפה (הקיבולת של תא השריפה לא משתנה בשום שלב). נכון שיותר סיבובי מנוע משמעו יותר הזרקות ניצוצות ושריפת דלק - אבל לא הסלד קובע את כמות הדלק המוזרק אלא הלחיצה על הדוושה (דוושת הגז). ב 1000 סל"ד ופול גז הרכב פחות יעיל מב 5000 סל"ד (לצורך הדיון) ופול גז - עכשיו, היות ועבודה יעילה של המנוע משמעה חסכון בדלק - אין ספק שב מקרה של 1000 סל"ד אנו "מבזבזים" דלק (שימו לב למרכאות). שורה תחתונה, נהיגה בסל"ד יעיל גם אם גבוה יותר לפעמים חסכונית יותר והדבר העיקרי (וכמעט היחיד) שקובע את כמות הדלק הוא כמות הלחיצה על דוושת הגז. על עיקרון זה דרך אגב - עובדת נורת החיסכון או בזבוז הדלק בגולף וכך גם שעון צריכת הדלק במרצדס.

כל מי שהיה לו רכב כזה יודע שהוא יכול לראות "בזבוז" דלק בשעון ב 1500 סל"ד ולא לראות בזבוז כזה ב 4500 סל"ד. בכל תלוי בכמה הוא לחץ על הדוושה ולא בכמה סל"ד היה הרכב.

אבל - אם אתם לא מאמינים לי - תשאלו כל מכונאי רכב שמבין במערכות דלק והזרקות...

אלון

פורסם

OBJECTION !

המנוע אולי יעבוד על 6K סל"ד , אבל התערובת תהיה ענייה יותר (יותר אוויר ,פחות דלק) , ומכאן ,פחות צריכת דלק .

הגורם המשפיע ביותר על הצריכה (לפחות במנועים שאינם לגמרי DRIVE BY WIRE) הוא עוצמת הלחיצה על הדוושה , לא הסל"ד.

**עריכה ,אלון ,הקדמת אותי בקצת , אבל במשפט הבא שלך (טפו , מלח ,שום בצל) , אם תצטרך סניגור... :wink: **

פורסם
OBJECTION !

המנוע אולי יעבוד על 6K סל"ד , אבל התערובת תהיה ענייה יותר (יותר אוויר ,פחות דלק) , ומכאן ,פחות צריכת דלק .

הגורם המשפיע ביותר על הצריכה (לפחות במנועים שאינם לגמרי DRIVE BY WIRE) הוא עוצמת הלחיצה על הדוושה , לא הסל"ד.

למי אתה מתנגד שמר...?

לא לי - אם אני מבין נכון...

אלון

• תוכן חדש...