Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי או איווקס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה.

אני נהגת חדשה וקצת קשה לי עם הנהיגה... :|

חשבתי לקנות מערכת הגנה לרכב ואני לא יודעת איזה מערכת עדיפה - מובילאיי או איווקס.

(או שיש מערכת אחרת?)

מישהו ממכם יודע?

תודה רבה

פורסם

קודם כל, אם את מתקשה בנהיגה אז:

א. תצברי עוד קצת נסיון נהיגה.

ב. תעברי אימון בנהיגה מתקדמת.

אם אחר כך עדיין תרצי להרכיב מערכת כזו, אז שיבושם לך. אני מכיר מאמן ונהג מצוין שמאוד מחבב את המוביל-איי, אבל אני משער שגם האיווקס טוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אייווקס זה משווק (פעם היו משווקים גם מובילאיי).

הפתרונות שהם משווקים היום הם מבוססי רדאר.

יש לזה יתרונות וחסרונות.

החסרונות הגדולים זה יכולות זיהוי מוגבלות יחסית וחוסר זיהוי נתיבים ותמרורים.

היתרונות הגדולים הם דיוק מבחינת מרחק וגודל של עצמים גדולים.

אישית מעדיף מצלמה בגלל שאני חושב שההתראה על סטייה מנתיב היא חשובה ולכן ההמלצה שלי היא מובילאיי.

אגב, רדאר בד״כ זה פיתרון יקר יותר משמעותית בגלל עלות החומרה.

מצד שני, מובילאיי לא ממש לוקחים סכום צנוע על המוצר שלהם למרות שהחומרה זולה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי simpleUser
פורסם

ראיתי היום שמובילאיי עולה 3600 ש"ח. אתה יודע כמה איווקס לוקחים

ומבחינת ההתקנה 'והחודרנות' לרכב - איזה מערכת עדיפה?

פורסם

אוי ואבוי לך ולמשתמשי הדרך האחרים אם תתקיני מערכת כזו ותסתמכי עליה. תלמדי לנהוג ואל תעלי לכביש לפני שאת מרגישה מספיק בטוחה.

הנה לכם דוגמא ללמה המערכות האלה מסוכנות. גם ככה הנהג הישראלי חולם לו בין הג'אז לברקס במכונית הליסינג האוטומטית שלו, עכשיו אם תוסיפו את המערכות האלה הוא יטיל עוד חלק מהותי בנהיגה על האלקטרוניקה. המערכות האלה פשוט מסוכנות.

פורסם (נערך)
ראיתי היום שמובילאיי עולה 3600 ש"ח.[...]ומבחינת ההתקנה 'והחודרנות' לרכב - איזה מערכת עדיפה?

לשם השוואה (ואני לא נגד מערכות כאלו), אימון נהיגה עולה פחות מאלף שקל והוא לא חודרני. מעבר לכך, היתרונות שלו אוניברסליים: הם ניתנים ליישום בכל כלי רכב, ולא רק בכזה המצויד במערכת כזו או אחרת.

עדיין, אני לא נגד מערכות כאלו אם הן כלי עזר לנהג שכבר עבר אימון והוא מיומן ובעל מודעות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין לי מושג כמה אייווקס עולה.

לגבי התקנה, זה צריך להיות דומה.

אייווקס כנראה מאחורי הטמבון ומתחבר ל CAN ברכב (בשביל לקבל מהירות, זוית היגוי וכו׳...).

מובילאיי מדביקים את המצלמה על השמשה ואת צג המידע איפה שנוח לך, וגם הם מתחברים ל CAN ברכב בשביל המידע.

אני לא יודע אם אייווקס דורשים פירוק מסויים מקדימה או לא אבל ההתקנה הפנימית צריכה להיות זהה.

פורסם

מנסיון קצר עם מובילאיי - מערכת שמפריעה לנהיגה, לפחות בתקופה הראשונה. לפחות 99.9% התרעות שווא שמסיטות את תשומת הלב מהדרך. עדיף לתרגל נהיגה עם זוג עיניים וזוג אזניים ערניים.

התחלתי לצבור סרטונים שבהם נשמעות התראות שממש לא קשורות למציאות, באיזו הזדמנות העלה כמה לפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הסרטונים sperial, אתה יכול לדבר עם שירות הלקוחות שלהם או דרך הפייסבוק שלהם.

הם אמורים לטפל בך, מה שגם יכול להיות שלא עשו לך את ההתקנה כמו שצריך וזה גורם לסטייה בזיהויים והתראות שווא.

אם יש לך את הסרטונים עם ההתראות, קשה לי להאמין שלא יתייחסו אליך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מי שקשה לו עם נהיגה לא אמור לעלות לכביש. סכנת נפשות. אסור להסתמך על המובילאיי! המובילאיי נועד רק לעזר ולא כתחליף לעיניים ולריכוז של הנהג.

לא צריך להתחרפן ולהילחץ.

מי שקשה לו עם נהיגה שימשיך לנהוג עם נהג מלווה מנוסה. מי שממש קשה לו ועבר טסט באורח נס, שילך לעשות כמה שיעורי נהיגה נוספים על מנת לצבור ביטחון.

ביטחון על הכביש צוברים אך ורק משעות נהיגה.

תפרטי מה בדיוק מקשה עליך בנהיגה.

המערכות האלה מיועדות לנהגים משועממים שלא מסוגלים להתרכז בכביש וצריכים התראות כשהם עוברים נתיבים או מתקרבים לרכבים. זה רק ילחיץ אותך עוד יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

[\יאוש]אולי המובילאיי יסייע במניעת חלק מהתופעות הבאות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?605406-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90-%D7%94%D7%9C-2016&p=5147432&viewfull=1#post5147432

ואני ביקרתי בארץ לפני שבועיים, כולל השכרת רכב מבאדג'ט (יונדאי i10 מצו'קמקת בת 75000 ק"מ שהדבר היחיד שטוב בה זה המזגן - מקרר תוך 30 שניות ביום חם לאללה). להלן ההתרשמות:

1. כמעט רצחתי 3 רוכבי אופניים חשמליים שקפצו לי לכביש בלי להסתכל בכלל

2. כמעט התנגשתי במטומטמת שהאטה מאוד בתוך העיר ואז פנתה שמאלה בהפתעה בזמן שאני עוקף אותה

3. חטפתי צפירות על ימין ועל שמאל (ולא, לא עשיתי כלום, חוץ מפעם אחת שנסעתי קצת לאט כי ניסיתי לנווט)

4. נעקפתי מימין בברוטליות מספר פעמים

5. חתכו אותי כמה פעמים בשביל להגיע לפני ברמזור

6. נצמדו אלי מאחור מספר אינסופי של פעמים וצפיתי בהמון נהגים שנצמדים לנהגים אחרים במהירויות מסוכנות. פאקינג שיט, אני נהג מצוין ואני לא עושה את זה. מה הם חושבים לעצמם?

לסיכום, כבר הספקתי לשכוח כמה הישראלי הממוצע חושב שהכביש שייך לו. תודה על התזכורת.

[\ יאוש]

לגבי הסרטונים sperial, אתה יכול לדבר עם שירות הלקוחות שלהם או דרך הפייסבוק שלהם.

הם אמורים לטפל בך, מה שגם יכול להיות שלא עשו לך את ההתקנה כמו שצריך וזה גורם לסטייה בזיהויים והתראות שווא.

אם יש לך את הסרטונים עם ההתראות, קשה לי להאמין שלא יתייחסו אליך.

למדתי להתעלם. מבחינתי הצפצופים של המובילאיי שוי ערך לשאר רעשי הרקע בדרך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...