Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מטייל כרגע בארה"ב ובכל תדלוק אני נדרש להכניס מיקוד בן 5 ספרות רק שלמרבה הצער אני גר בשכונה חדשה וככזו, היא קיבלה מדואר ישראל רק מיקוד בן 7 ספרות.

כברירת מחדל ניסיתי להזין את חמש הספרות הראשונות וזה לא עבד. אחרי כמה ביקורים טרחניים אצל הקופאים בחנויות הנוחות (שקודם כל מחייבים ורק אח"כ מאפשרים לתדלק בהתאם לכסף ששילמת), ניסיתי להכניס את 5 הספרות האחרונות של המיקוד וזה באופן מפתיע דווקא עבד.

בכל מקרה, חיפשתי לזה פתרונות בימים האחרונים ולא מצאתי שום דבר בשום מקום ולכן אני רושם את ההודעה הזו בתקווה שזה אולי יעזור לעוד כמה אנשים.

פורסם

מעולם לא תדלקתי בארה"ב, אבל, אני מנחש שהמיקוד בן 5 הספרות שלך לא קיים כזיפ בארה"ב, ואילו 5 הספרות האחרונות כן קיימות כזיפ.

בינינו - מה אכפת לך: אתה מקבל דלק, התחנה מקבלת כסף, כל הצדדים מרוצים.

שאלה יותר חשובה: האם כרטיס האשראי שלך מכיל EMV? בארה"ב מתנהל תהליך של הכנסת הטכנולוגיה לשימוש, וסוחרים שלא משתמשים בה עלולים לאבד את הביטוח נגד הונאה בכ"א, מה שנותן להם דחיפה חזקה לא לבצע עסקות בכרטיסים חסרי EMV. לקראת נסיעה קרובה (לאירופה) דאגתי להחליף את אחרוני הכרטיסים חסרי ה-EMV שהיו לי בכרטיסים עם הצ'יפ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שתי האופציות קיימות כזיפ קוד בארה"ב אבל זה לא מספיק. נסיונות להכניס סתם זיפ קודים לא קשורים נכשלו בכל פעם כי הוא באמת בודק את מה שחברת כרטיסי האשראי הזינה למערכות (שקול לבדיקה של מספרי תעודות הזהות בארץ). זה אכפת לי כי בלי זה אני לא יכול לתדלק בתחנות מסוימות ובתחנות אחרות התדלוק הופך לפיאסקו (אתה קודם נכנס ומשלם על בסיס הערכה שלך של כמות הדלק החסר. אם זה היה פחות ממה שבאמת היה חסר אז אתה יכול להסתפק או ללכת ולחזור על הפרוצדורה ואם זה היה יותר מדי אז אתה צריך לחזור על מנת שיזכו לך את הכרטיס על ההפרש).

לעניין הEMV, יש לי כרטיס אחד בלי ואחד עם. המצב כרגע בארה"ב הוא שחנויות כבר הכניסו את הטכנולוגיה אבל תחנות דלק נדרשות להתאים את עצמן רק עד אוקטובר 17 ואנקדוטלית אני עדיין לא נתקלתי פה בתחנות תומכות.

פורסם

איזה כרטיס?

עם ויזה לא נתקלתי בעניין הזה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מדובר באימות AVS שלא קיים עדיין בארץ (או ברוב העולם). תפנה לבנק/חברת האשראי שלך. סביר להניח שיש להם פתרון לבעיה, סוג של קוד מאסטר. פתרון אחר הוא כרטיס ויזה נטען בו אפשר להכניס כל כתובת מגורים.

פורסם

בארץ יש אימות אחר, כנראה הרבה לפני ה-AVS: אימות תעודת זהות. שים לב שבכל תדלוק עליך להקיש מספר תעודת זהות, וכך גם בכל תשלום באשראי באתר אינטרנט ישראלי. לא עניין של מה בכך, אם נביא בחשבון שבהרבה מדינות אין מספרי זהות או תעודות מזהות רשמיות.

ולפי הויקיפידיה יש בעולם מדינות האוסרות על היכי אימות כאלה. מעבר לכך שמספר הזהות הוא חד חד ערכי, באורך קבוע, ולא כמו הערכים המספריים בכתובת., מה שהופך את הכלי ליותר פשוט ואמין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטח גם חייבו אותך לפי מחיר של תייר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קרה לי באופן קבוע בשנים האחרונות בארה"ב, ניסיתי סתם זיפים אמריקאיים שאני מכיר וגם את שלי - לא עבד (כרטיס ויזה כאל). באיזשהו שלב הפסקתי לנסות והייתי הולך ישר לשלם בקופה.

בכל מקרה תיקון קטן - אם אתה משלם אצל הקופאי נאמר 40 דולר ונכנס 35, אין צורך לחזור אליו - הכרטיס שלך יזוכה אוטומטית בהפרש (נבדק כמה פעמים). אבל זה עדיין מאד מציק שצריך ללכת ולעמוד בתור ולהשאיר את הרכב בזמן הזה תקוע ליד המשאבה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

רק חשוב לי להדגיש שכל המטרה שלי היתה להגיד שיש בעיה ושיש לה פתרון פשוט - מכניסים את 5 הספרות האחרונות של המיקוד, המשאבה מתדלקת ובא לאמריקה גואל.

פורסם
מדליק! תודה על השיתוף. איך הגעת לרעיון להכניס את ה5 האחרונות דווקא?

קראתי באינטרנט שאנשים מבריטניה וקנדה, שבהן במיקוד יש שילוב של ספרות ואותיות, הצליחו לתדלק בארה"ב על ידי זה הם הקישו רק את המספרים בלי האותיות וריפדו בסוף באפסים. זה הבהיר את זה שיש פה איזו מערכת מטומטמת שמסנכרנת את המיקודים של כל הכרטיסים לתוך שדה נומרי של 5 ספרות שמאותחל באפסים. במצב כזה, שתי האפשרויות הסבירות הן שהם לקחו את חמש האותיות הראשונות (אבל את זה כבר בדקתי וראיתי שזה לא עובד) או שהעסק גולש ואז נשארים עם חמש האחרונות. זה לא עולה כסף לנסות אז ניסיתי וזה עבד. זה המשיך לעבוד בכל התחנות שניסיתי ככה שזה זה.

• תוכן חדש...