Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

256GB USB עולה באמת פחות מ-10 דולר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטובים לא יעלו כמו דיסאונקי ב250 אלה יותר לכיוון של 500, יש גם סטיק של 256 ג׳יגה של adata עם אחריות לכל החיים ועוד כל מיני פיצ׳רים שעולה 400. הכל שאלה של כמה פותר השרשור מוכן להשקיע

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טכנולוגית הזכרון דומה ב SSD וב DOK.

כתחליף לדיסק קשיח ה-SSD צריך להתמודד עם ריבוי כתיבות ומחיקות, ולכן יש לו אלגוריתמים כדי "לפזר" את הכתיבות על פני דפי הפלאש.

S.M.A.R.T משמש למעקב אחר בריאות הדיסק ודיווח על שגיאות, ולא מניעתן.

תיקון שגיאות בפלאש עושים עם ECC.

:turn-l:
פורסם

הרגת אותו... במלים פשוטות, מוסיפים עוד ביטים למידע (למשל 8 ביט נוספים על כל 64 ביט) שבאמצעות חישוב מתמטי, מאפשרים לזהות שגיאות ואף לתקן אותן אחרי שהתרחשו.

פורסם

במידה ואתה לא מתכוון להוסיף אותו כדיסק קבוע במארז, אל תשכח לחבר אותו מדי פעם למחשב (פעם בכמה חודשים), זמן ארוך מדי ללא חשמל יכול לפגוע בקבצים.

They are trying to ban me...

פורסם

זמן סטנדרטי לשמירת מידע בפלאש הוא 10 שנים לפחות.

בכל מקרה, חיבור לחשמל לא יועיל. הדרך לרענן (refresh) את הזכרון היא במחיקה שלו וכתיבה מחדש של הנתונים.

פורסם

נניח ומה שאתה אומר נכון (וזה לא למיטב ידיעתי), זה לא הגיוני בעליל. SSD הוא לא כמו RAM. התאים לא צריכים להיות תחת מתח. הדרך היחידה לבצע Refresh היא לשכתב את כל התאים. אי אפשר לעשות את זה בחיבור של כמה דקות.

דבר אחרון, תאי הפלאש ב-SSD הם זהים לתאי הפלאש בכונני USB. הבקרים אחרים.

פורסם

אין לי מושג מה ה- Retention המעשי של הכוננים, לא בדקתי. אני יכול להפנות למאמר הזה כרפרנס:

http://www.anandtech.com/show/9248/the-truth-about-ssd-data-retention

כדי לשים את המספר (שנה) בפרספקטיבה, צריך להתייחס לנתון כחלק מהדרישות עבור ה- Endurance Rating לכוננים כפי שמגדיר התקן. כלומר כאשר יצרן מגדיר Endurance לכונן (כסה"כ כמות נתונים שנכתבת לכונן), הכונן חייב להחזיק את הנתונים לפחות שנה ב-30 מעלות טמפרטורת אחוסן ו-40 מעלות טמפרטורת עבודה כאשר הנתונים נכתבו. כלומר זה תנאי מינימום, שחייב להתקיים גם כאשר כונן נמצא ממש בסוף ה- Endurance שלו. כלומר כונן חדש, שנכתב אליו מידע פעם אחת והועבר לאחסון, צפוי להחזיק את המידע הרבה יותר מכך. ראיתי שיצרנים מדברים על 5-10 שנים.

בכל מקרה, אני בעיקר יצאתי חוצץ כנגד הטענה שיש לחבר את הכונן לכמה דקות ולנתק כל זמן מה. זה לא הגיוני בעליל, אין שום סיכוי שהבקר משכתב את כל התאים בפרק זמן כזה.

פורסם

יש לכם המלצה לדיסק קשיח נייד לגיבוי עם תוכנת גיבוי מובנת?

כלומר כל שצריך זה לחבר למחשב ובאמצות הגדרה מראש המחשב יודע בדיוק איזה תקיות/כונן לגבות.

יש לי דיסק קשיח נייד של סמסונג בן 3 בערך עם תוכנה שמסרבת לעלות על וינדוס7.

כל תוכנה שנסתי לא באמת עשתה גיבוי כמו שצריך.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם (נערך)
אין לי מושג מה ה- Retention המעשי של הכוננים, לא בדקתי. אני יכול להפנות למאמר הזה כרפרנס:

http://www.anandtech.com/show/9248/the-truth-about-ssd-data-retention

כדי לשים את המספר (שנה) בפרספקטיבה, צריך להתייחס לנתון כחלק מהדרישות עבור ה- Endurance Rating לכוננים כפי שמגדיר התקן. כלומר כאשר יצרן מגדיר Endurance לכונן (כסה"כ כמות נתונים שנכתבת לכונן), הכונן חייב להחזיק את הנתונים לפחות שנה ב-30 מעלות טמפרטורת אחוסן ו-40 מעלות טמפרטורת עבודה כאשר הנתונים נכתבו. כלומר זה תנאי מינימום, שחייב להתקיים גם כאשר כונן נמצא ממש בסוף ה- Endurance שלו. כלומר כונן חדש, שנכתב אליו מידע פעם אחת והועבר לאחסון, צפוי להחזיק את המידע הרבה יותר מכך. ראיתי שיצרנים מדברים על 5-10 שנים.

בכל מקרה, אני בעיקר יצאתי חוצץ כנגד הטענה שיש לחבר את הכונן לכמה דקות ולנתק כל זמן מה. זה לא הגיוני בעליל, אין שום סיכוי שהבקר משכתב את כל התאים בפרק זמן כזה.

גם HDD צריך לחבר לחשמל מדי פעם, אומנם רק פעם בכמה שנים אבל עדיין.

אני לא לגמרי מבין פיזיקה של חשמל אז אל תתפוס אותי במילה, אבל העניין הוא שבHDD הביט (שהוא מגנטי) יכול להפוך את הכיוון שלו עם הזמן ולגרום לנזק בקובץ.

בSSD הטרנזיסטורים צריכים מתח מסויים כדי לשמור על המידע, ואם לא מחדשים את המתח הזה מדי פעם אז יכולים לאבד מידע.

לא צריך להתחרפן מזה, זה בעיות שרק אנשים שלא מתכוונים להשאיר את הדיסק מחובר למחשב בתוך המארז מתמודדים איתן, וגם אז זאת לא כזאת בעיה, רק לחבר את הדיסק פעם בכמה חודשים (SSD) או שנים (HDD).

דרך אגב, אני לא זוכר שאמרתי שצריך לחבר אותו רק לכמה דקות, אני לא יודע לכמה זמן צריך לחבר את הדיסקים, אולי כמה שניות ואולי יום שלם.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)

הביטים בזכרון פלאש נכתבים על ידי מטען "כלוא" בשער של טרנזיסטור ולא צריכים שום מתח חשמלי כדי לשמור על ערכם.

א-ב-ל עם הזמן, חלק מהמטען עלול לזלוג (מהר יותר ככל שהטמפ' עולה) עד שלבסוף הערך משתבש. חיבור מתח לא מועיל פה. יש לקרוא את המידע, למחוק אותו, ולכתוב מחדש.

ברכיבי הפלאש שאני מכיר אורך החיים של המידע הוא 10 שנים לפחות. כנראה ב-SSD משתמשים ברכיבים עם אורך חיי מידע קצר הרבה יותר (אבל גם זמן כתיבה / קריאה קצרים יותר, או מספר מחזורי כתיבה-מחיקה גדול יותר).

עריכה אחרונה על ידי yuvk

• תוכן חדש...