Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למי ששאל מה אני צריך ואם אפשר לעזור, תודה. שוב אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום, אבל פרסמתי את השאלה בפורום של פולגז. תוכלו לראות שם ולהגיב.

אתה תזדקן כמוני בהמתנה לתגובה שם, נראה לי שעדיף באמת לשאול כאן, הבדל של שמיים לארץ (או עוד שני גלגלים) ברמה שהחברים כאן מציבים לכל פורום אחר, בכל נושא ובכל שאלה יש כאן מענה מפורט.

ולרוכבים הסמויים (שבניגוד לפוג"ז, שם יש בעיקר אנשי מכירות סמויים) :

דיאלים daystar : בעד , נגד , תובנות ?

הנה הסיפור שלי:

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=5971

למי ששאל מה אני צריך ואם אפשר לעזור, תודה. שוב אני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום, אבל פרסמתי את השאלה בפורום של פולגז. תוכלו לראות שם ולהגיב.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

ולרוכבים הסמויים (שבניגוד לפוג"ז, שם יש בעיקר אנשי מכירות סמויים) :

דיאלים daystar : בעד , נגד , תובנות ?

אם יש לך כלי פרקטי ואתה מחפש קצת 'נשמה', סביר להניח שלא תמצא את זה בדאלים. כן תמצא את זה במידה מסויימת בק.ט.מ, אבל הדיוקים הקטנים ידועים באיכות הרכבה ואמינות שנויות במחלוקת עקב הייצור בהודו. בכל אופן, עם 200 סמ"ק זה לא יהיה כלי ורסטלי במיוחד, אלא כזה שמתאים בעיקר לשימוש עירוני עם יציאה מזדמנת לפרברים.

במקומך ועם התקציב שציינת הייתי עושה סיבוב במשולש הרצל-שוקן-סלמה, לוקח כמה כלים משומשים לסיבוב, וקונה את מה שהכי עושה לי את זה באותו יום. הייתי רוכב עליו חצי שנה ואז חוזר על התהליך, עד שהייתי מוצא את האופנוע שהכי התחברתי אליו ואיתו בא לי לטפח זוגיות ארוכה יותר. ככה תוכל לנסות כלים מסוגים שונים, לראות מה הז'אנר המועדף עליך (נייקד/קסטום/דו"ש וכו') ואז לקנות כזה חדש.

פורסם

הדיוקים הם צעצועים ולא כלי תחבורה, אם בכלי תחבורה אתה חפץ - ההונדה 500 החדשים יחסית הם כיוון לא רע.

אני בזמנו עברתי מאקסאיבו לנינג'ה 250 ואז להורנט 600. אבל בגדול, אם אתה מחפש רגוע ברשיון מוגבל אני חושב שההונדה הוא הכיוון (cb500X למשל).

בינינו - להגדיל רשיון זה שטויות (חוץ משביתת הטסטרים) ואז נפתחות לך הדלתות לכלים כמו NC700 וטרנסאלפ שנשמעים ממש עבורך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

שני הסנט שלי, בתור אחד שגם היה מנהל שם (פורום משקיענים);

לאחר גלגולים שונים, פולגז הגיע לשיאו בתקופת הניהול של טל"ז (טל זוהר) והאזרח פ' (אבי פרידמן). השניים התחנכו (עיתונאית) על ברכיו של טל שביט ז"ל, והתוצאה ניכרה באתר, ברמת הכתיבה ובדיוק בפרטים- בצורה אובססיבית. כותבים נוספים הגיעו וכל עוד שמרו על הקו העיתונאי שפרידמן הקפיד עליו, העסק היה מקצועי לחלוטין. למעשה, מקצועי הרבה יותר מ"מוטו" שנחשב כמגזין אופנועים "אמיתי" ולא איזה 'אתר אינטרנטי'.

באופן טבעי, כל זה חילחל גם אל הפורום, שבימיו היפים, היה מקור ידע דו"ג שאין שני לו - בעברית. התפיסה היתה שמדובר במידע שאתה אמור להגיע אליו בחיפוש, ואחרי שהגעת אליו- אתה אמור להיות מסוגל לקרוא אותו. לכן, ההקפדה על כתיבה ושפה היתה חסרת פשרות. חצי מהשרשורים שנפתחים פה בקארספורום היו ננעלים בפולגז רק על פיסוק או כותרות לא-תקינות, בטח ובטח שמנהלים לא היו מעיזים לפתוח שרשורים עם כותרות בסגנון וואצאפ, כמו שלעיתים קורה פה.

טל"ז פרש מהאתר, ולמעשה (מבחינתי) שם התחילה הירידה, כי פרידמן, שבאמת היה עמוד התווך מבחינת ההקפדה והתוכן, פרש אחריו. את המושכות נטל ינוקא (מוטי גלברט), שהמשיך בקו של פרידמן. עד שהוא פרש, והעסק עבר לידיו של אביעד אברהמי (הבעלים הנוכחי).

זה גם היה השלב שבו אני ביקשתי "לפרוש" מניהול הפורום ולא היה לזה שום קשר לאביעד. מסיבות שונות (הפסקתי לרכב, מיציתי את העניין ועוד) לא רציתי להתעסק בזה יותר, מה גם שאם עושים את זה כמו שצריך, בהחלט מדובר בעבודה מתישה. לרדוף אחרי ניסוחים ואיותים של משתמשים זה כמו לנקות את הבית- אף אחד לא רוצה לעשות את זה אבל אם אתה רוצה בית נקי, אין ברירה. במקרה של פורום "משקיענים", היתה הקפדה יתרה על שרשורים איכותיים. למשל, לא אושרו שרשורים בנוסח "קניתי CBX שנת 75 וחכו חכו מה אני הולך לעשות איתו", כמו גם "תראו את הצביעה של הפירינג של הקימקו שקניתי". במשקיענים השתדלנו שיהיו רק שרשורים בהם יש תכל'ס השקעה. דוגמא לאחד כזה היה שרשור של יגאל, שתיאר תהליך של שיפוץ הבולמים ב-ER שלו, וכמובן עשה זאת עם תיאורים אינפורמטיביים ותמונות. בקיצור- מקור מידע לעולם, או לפחות לישראל.

לא הרבה אחרי שאביעד נטל את המושכות, פתאום הוחשך האתר- ואיתו הפורום. לפי מה שאני יודע, הבעלות על פולגז התחלקה בין טל"ז, פרידמן, ינוקא ו(אולי, לא יודע) אביעד לבין עו"ד ששכחתי את שמו, שכל כותב שפרש העביר אליו עוד חלק. הסכסוך התגלע בין אביעד לינוקא, שבפרישתו העביר את חלקו לאותו עו"ד- והוא נהיה הבעלים של רוב העסק ששמו "פולגז". הלה החליט להחשיך את האתר, והתוצאה כבר ידועה לכולם. משרשורים שקראתי בפורום הנוכחי, אביעד כתב שהדומיין fullgaz.co.il היה שייך לו, כך שלא ברור מה הלך שם.

כמובן, כל מה שכתבתי הוא שאריות שהצלחתי לגרד\להבין ממה שגורמים שונים סיפרו לי. לא יודע אם זה נכון, ואין לי דעה מי חטא ומי מלאך. אני חוסך מכם עוד פרטים שאת רובם ככולם אפשר לתייג כשמועות ו\או השמצות. היו כמה קרבות גירסאות בפורום החדש, מודה שבשלב מסויים איבדתי עניין במה שהפך מבחינתי לרכילות פשוטה.

התוצאה הסופית היא שמידע עצום, שבאמת לא יסולא בפז- אבד כנראה לעולמים. אני לא מדבר על הצד הטכני- ברור שבסופו של דבר מדובר בהארד דיסק שנמצא עליו הכל, אבל כנראה שחוקית אי אפשר להעלות את התכנים האלו לאוויר, וחבל. אתם לא מבינים כמה חבל. תדמיינו לעצמכם שהפורום כאן יורד מהאוויר ולא חוזר, אפילו בחלקו.

לצערי, ואני כותב את זה כמתבונן מהצד, כי לפורום החדש כבר לא נרשמתי- אני לא רואה את זה קורה שוב. רבים וטובים מהכותבים של אז, שהיו שייכים לגרעין הקשה של אופנוענים שלמד לרכב "על בשרו", כמו גם לתקן אופנועים, כבר לא קיים והדור החדש לוקה ביכולות ובמידע שלו. וזה כבר חלק מ"הולך ופוחת הדור", שקורה גם כאן בפורום ולמעשה בכל מקום.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

הייתי פעיל בפורום פולגז הישן מ2004.

אפילו הייתה תקופה קצרה שבמהלכה פורסמו 6 ידיעות עם שמי עליהן באתר (היה גיוס של כתבים, שנקטע מבחינתי מסיבות של חוסר זמן באותה תקופה).

עם הזמן עזבו חלק גדול מהאנשים שהיה לי עניין לקרוא את ההודעות שלהם וכך גם פחתה הפעילות שלי בפורום.

לקראת מחיקתו של הפורום הישן עוד נכנסתי מדי פעם וקראתי קצת מהפוסטים החדשים והישנים אבל היה ניתן לראות כבר שהפורום לא ברמתו הישנה.

בכל זאת נהנתי לקרוא את ההודעות הישנות ולהעלות זכרונות.

לפורום החדש לא נרשמתי וכנראה שלא ארשם.

פורסם (נערך)

~

אני מתקשה לקבל את הטיעון על חומר ש'הלך לאיבוד', גם אם התסכול של מי שכתב אותו ברור ולגיטימי.

קהל הגולשים הטיפוסי באתרים כמו פולגז ו-CF עצלן מדי כדי לחפש שני עמודים אחורה בשרשור הייעוץ לפני קניה, במקום זה פשוט פותחים את שרשור מס' 12 החודש באותו נושא. אפילו בדיון הנוכחי לפחות שני יוזרים חזרו על מה שאני כתבתי בהודעתי הראשונה, פשוט כי היו עצלנים מדי כדי לקרוא משהו עם יותר משני משפטים. זה ה-attention span של אנשים בימינו.

כמה פעמים אמרנו 'תעשה חיפוש' וזה נפל על אזניים ערלות? אפילו כשהוסיפו נושאים דומים בתחתית העמוד זה לא עזר, כי אנשים לא משתמשים במערכות האלה לפי הספר. אין ספר. הם הולכים עם האינטואיציה ובדרך שוחטים כל כוונה טובה שהייתה למפתחים או למודרטורים. הגיע הזמן שנשלים עם זה ולא ננסה לאלץ בכח את הקוביה המרובעת לתוך חור עגול.

אז בתוך אלפי המשתמשים יש כמה מאות פעילים, ובתוכם אולי כמה עשרות שאשכרה עוסקים בנושאים טכניים 'כבדים'. כמה מתוכם יודעים וטורחים להשתמש בחיפוש כדי ללמוד משרשורי עבר? בשביל זה שווה לשמור מאגר ידע של עשר שנים? האמת, אני מתפלא ששלומי עדיין לא מחק את כל מה שנכתב ב-CF לפני 2014 וחסך לעצמו מקום בשרת. בתור בונוס - לא מעט שטויות שאנשים כתבו פה לאורך השנים היו נעלמות מתוצאות החיפוש על שמם בגוגל, כפי שנעלמו בשע"ט מפולגז. סביר להניח שהעדויות האלו רק עשו יותר נזק מתועלת.

פורום המשקיענים היה יוצא דופן, כי הזמן שם התנהל במימד אחר. אבל הטכני, הייעוץ, הרוכב החדש וכל השאר... באמת שאינני רואה הצדקה לשמור אותם בחיים, ואם יש למישהו סטטיסטיקה שמוכיחה אחרת - אשמח לראותה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

^

זה שאנשים עצלנים באופן כללי, אני מסכים איתך.

אבל כפי שאתה זוכר, הרבה היו פותחים שרשורים לא מתוך עצלות אלא כי החיפוש בפורום היה דפוק מיסודו. אגב, נכון שלא תמצא סטטיסטיקה אבל גם לא תדע מי כן ביצע חיפוש ומצא את מבוקשו, בגלל שבאופן טבעי הוא לא פתח שרשור (כי מצא את מבוקשו). כך שניתן לראות את זה גם לכיוון השני. אל תשכח שיש כאלו שבכלל לא היו נכנסים לאתר, כי חיפשו חומר בגוגל והוא, לאן הפנה? נכון, לאתר\ לפורום הישן. כל זה לא קיים היום (שוב, קיים אבל לא לדוברי עברית).

ואני סבור שיש מקום לכל החומר הזה, שבשעתו הכיל סוג של וויקיפדיה אופנוענית, ששימשה רבים. ככה אני הגעתי לשם, לפני כמה וכמה שנים. פולגז היה בשיאו לפני כחמש שנים ומעלה, עוד כשהכותבים היו עדיין איכותיים, גם באתר וגם בפורום.

לגבי מחיקות של חומר "זבל"- אתה צודק, זה צריך להעשות, אבל כאן נדרשת עבודת ניקיון פרטנית. אתה לא יכול לזרוק הכל. אני לאחרונה מצאתי שימוש בשרשור מסביבות 2013 כאן בפורום. אז מה, לזרוק הכל? לא. צריך למיין. וזאת עבודה- אין מה לעשות.

אתן לך דוגמא להצעה שמיודעך אRני העלה למנהלים ממש לפני שהאתר\פורום הישן קרס- לעבור על שרשורים ישנים נעולים ולמחוק אותם, כי בזמן החיפוש הם היו עולים בתוצאות וסתם היו מספימים את התוצאות. חלקם היו צריכים להישאר, אבל חלקם אכן היו "כמה סוגרת?". אז ג'ק ואני, כל אחד בתחומו, עברנו על הפורום שלנו ועשינו את זה. ג'ק המשיך קצת לכיוון הפורום הכללי, אבל יש גבול למה שאדם אחד יכול לעשות. לעניות דעתי, צריך לעשות את זה פה, כמו גם להקפיד על דברים נוספים (ולמנהלים\בעלים- נשבע שזו ביקורת בונה, הרי הייתי במקום שלכם).

בקיצור, אולי צריך בכלל להחליט לאן הפורום (כל פורום, לאו דווקא קארספורום) הולך ולשם לקחת אותו. אם זה מאגר חומרים, אז צריך לתחזק אותו על בסיס שוטף (להפריד את המוץ מהתבן וכו'), ואם זה זמני-נוסח-פייסבוק, זה כבר משהו אחר.

וחוץ מזה, מתי אתה מגיע להמבורגר ב"טאטי"?

:wink:

פורסם

דריש - ממש לא מסכים בעיקר כי באופן אישי השתמשתי רבות בחיפוש וגם דרך גוגל הגעתי בחזרה לקארספורום או פולגז. לא מעט פעמים אתה מחפש, נגיד, מידע על אופנוע שיצא ב-2003 או תחזוקה של מכונית כזו או אחרת ומוצא מידע איכותי בן כמה וכמה שנים טובות.

הדבר הכי טוב באינטרנט זה שלא צריך למחוק. זה מאגר מידע עצום.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

צעד אחד מתחיל במסע של אלף מילין, אמר חכם סיני שיכור.

יש עכשיו פורום דו"ג בקארספורום שמחכה לתוכן איכותי מאנשים כמוכם.

לכו על זה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה רבה, כל הכבוד על היוזמה.

רק הצעת ייעול ראשונה- לשנות את שם הפורום. הרי אין באמת קשר ל'פולגז'.

פורסם
נכון שלא תמצא סטטיסטיקה אבל גם לא תדע מי כן ביצע חיפוש ומצא את מבוקשו, בגלל שבאופן טבעי הוא לא פתח שרשור (כי מצא את מבוקשו). כך שניתן לראות את זה גם לכיוון השני. אל תשכח שיש כאלו שבכלל לא היו נכנסים לאתר, כי חיפשו חומר בגוגל והוא, לאן הפנה? נכון, לאתר\ לפורום הישן. כל זה לא קיים היום (שוב, קיים אבל לא לדוברי עברית).

לא מעט פעמים אתה מחפש, נגיד, מידע על אופנוע שיצא ב-2003 או תחזוקה של מכונית כזו או אחרת ומוצא מידע איכותי בן כמה וכמה שנים טובות.

טוב, כשאתם מנסחים את זה ככה... צודקים, השתכנעתי. ואני באמת צריך להזכיר לעצמי מדי פעם שלא כולם מרגישים בנוח עם אנגלית או גם שפות זרות אחרות, כך שבשבילם זה חשוב שיהיה מקור מידע כזה בעברית.

ענייני תחזוקה וכו' מחזירים אותנו לדיון ההיסטורי של מודרטורים בתשלום והמודל העסקי שדרוש כדי לגרום לזה לעבוד. לא ניכנס לזה כרגע.

מתי אתה מגיע להמבורגר ב"טאטי"? :wink:

חכה, עוד לא עברה שנה... :-)

• תוכן חדש...