Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפירוק שלהם דורש ליפט?הבולמים אוחלפו ללא ליפט,הגישה אליהם קשה?מה עלותם +-?דורש כיוון פרונט לאחר האחלפה?יש לציין שמאתמול(מההחלפה) לא עשיתי עדיין כיוון פרונט,כנראה ביום א'.

אם אתה מדבר על המוט המייצב - לא חייבים ליפט והעלות זניחה (כמדומני כ 20-25 שח ליחידה, ויש רק 2). כמו כן גם אין קשר לכיוון פרונט.

בנוגע לתפוחי הפרונט, אחרי החלפתם יש צורך בכיוון פרונט (רק שאינני זוכר אם אתה צריך להחליף את כל הזרוע כי התפוח יצוק בפנים או שאפשר להחליפו לבד). עלות כל זרוע כולל תפוח נעה באיזור ה 150 שח בממוצע (חליפית מאיכות טובה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן כן,התפוח הוא חלק אינטגרלי מהזרוע,אז כנראה לא ישעמם לי ביום ראשון,והפעם אני יצלם:)....נמאס כבר מהצרפתיה הזאת.

יש עוד אפשרות למקור הרעשים הנ"ל?חוץ מהגומיות למוט מייצב והתפוחי משולש?

sani

פורסם
אכן כן,התפוח הוא חלק אינטגרלי מהזרוע,אז כנראה לא ישעמם לי ביום ראשון,והפעם אני יצלם:)....נמאס כבר מהצרפתיה הזאת.

יש עוד אפשרות למקור הרעשים הנ"ל?חוץ מהגומיות למוט מייצב והתפוחי משולש?

תתחיל מהגומיות למוט המייצב ביום ראשון ותעדכן בפורום מה קורה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תופעה מעניינת שעליתי עליה בזה הרגע,באותה שניה שאני לוחץ על הגז,נגיד אחרי העברה להילוך שני,אני שובע את הנקישה הזאת,ז"א ברגע שהאוטו מקבל את המכה הזאת קדימה(2 תושבות אוחלפו ככה שזה לא תושבות)

sani

פורסם

אתמול היה קצת זמן אז ניסתי לבדוק מה הבעיה,פירקתי את הבולמים(אחרי מעמצים מרובים כי ההברגה של התפוח הלכה) ובדקתי מה שאיציק אמר,גומיות של מוט מייצב ותפוח המשולש.אז ככה:

יש חלק כזה,שבצידו האחד יש את התפוח שהוא חלק ממנו,באמצע שלו יש חור לבורג של המוט מייצב שמסיבובו יש גומיה ק-ר-ו-ע ועוד חור לבורג נוסף שמחבר אותו עם המשולש,השאלה עם הכווה לגומיות של מוט מייצב מדוברר באותה גומיה שקרוע אצלי,כי הגומיה שקרוע אצלי היא בעצם חלק בלתי ניפרד מהחלק הזה שעליו יושב התפוח.(החלק המדובר הוא בעצם מה שמחבר את המשולש עם הבית צלחת,נקרא שלבניה עם אני לא טועה).

אז יכול להיות שכל הבעיה נובעת מהחלק הזה שכולל בתוכו גם את התפוח שקצת קרוע וגם את הגומיות שקרועות?האם יתכן שהוא זה שגורם לרעשים בכבישים משובשים?האם יש אופציה לעוד מקור הרעשים הנל?האם יכול להיות שאני שומע את הרעש הזה גם ברגע לחיצה חזקה על הגז כשהאוטו מקבל מכה קדימה? כי זה בעצם מה שקורה,הרעשים הנל נשמעים גם במקרה הזה.

ומה עלות החלק הזה?

תודה רבה לעונים.

sani

פורסם
אתמול היה קצת זמן אז ניסתי לבדוק מה הבעיה,פירקתי את הבולמים(אחרי מעמצים מרובים כי ההברגה של התפוח הלכה) ובדקתי מה שאיציק אמר,גומיות של מוט מייצב ותפוח המשולש.אז ככה:

יש חלק כזה,שבצידו האחד יש את התפוח שהוא חלק ממנו,באמצע שלו יש חור לבורג של המוט מייצב שמסיבובו יש גומיה ק-ר-ו-ע ועוד חור לבורג נוסף שמחבר אותו עם המשולש,השאלה עם הכווה לגומיות של מוט מייצב מדוברר באותה גומיה שקרוע אצלי,כי הגומיה שקרוע אצלי היא בעצם חלק בלתי ניפרד מהחלק הזה שעליו יושב התפוח.(החלק המדובר הוא בעצם מה שמחבר את המשולש עם הבית צלחת,נקרא שלבניה עם אני לא טועה).

אז יכול להיות שכל הבעיה נובעת מהחלק הזה שכולל בתוכו גם את התפוח שקצת קרוע וגם את הגומיות שקרועות?האם יתכן שהוא זה שגורם לרעשים בכבישים משובשים?האם יש אופציה לעוד מקור הרעשים הנל?האם יכול להיות שאני שומע את הרעש הזה גם ברגע לחיצה חזקה על הגז כשהאוטו מקבל מכה קדימה? כי זה בעצם מה שקורה,הרעשים הנל נשמעים גם במקרה הזה.

ומה עלות החלק הזה?

תודה רבה לעונים.

המוט המייצב ב 205 (הרגילות) נכנס לתוך חור בזרוע-פרונט שבעצם משמש כמעין תושבת-בוקסה (חיבור ישיר עם יציקת גומי מסביב).

אצלך ברכב זה קרוע - וככל הנראה זה אחד מהגורמים (אם לא היחיד) לרעשים שיש לך.

לא מדובר בגומיה של המוט המייצב אלא בחיבור עצמו ששייך לזרוע פרונט.

מה שאתה צריך לעשות זה לקנות 2 זרועות חדשות ולהחליף אותן. עלות כל אחת מהן היא בסביבות ה 140-150 שח *כולל* התפוחי פרונט. על זה יש כמובן להוסיף עלות עבודה.

המוט המייצב מאובטח לקיר האש גם כן על ידי חבק עם גומיות בפנים - ועל זה אמרתי בהודעה הקודמת "גומיות למוט המייצב".

שים לב למה שרשמתי בהודעות הקודמות:

ב 205 המוט המייצב מחובר בצורה כזו שהוא ממש נכנס דרך הזרוע פרונט (לתוך בוקסה מגומי) ולכן אם היא כבר הוחלפה אפשר להוריד את זה מהרשימה של החשודים ברעש :) ולהישאר רק עם הגומיות שמחזיקות את המוט המייצב לרכב.

אני מבין שהנושא נבדק רק עכשיו...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן,נבדק אתמול בערב,מה עלות העבודה של אחלפה של זרוע פרונט?האם זה דורש כיוון פרנט לאחר האחלפה? והאם הגישה לגומיות של מוט מייצב קשה(לא יצא לי לבדוק איפה זה נמצא בכלל).

וכשאני הולך לקנות את הזרועות פרונט,הוא ידע במה מדובר עם אני יגיד זרוע פרונט?

מה עלות העבודה הכוללת לכל ההחלפות הנל כולל החלפה של בולמים מ2 הצדדים שזה כבר "על הדרך"

תודה איציק.

sani

פורסם
אכן,נבדק אתמול בערב,מה עלות העבודה של אחלפה של זרוע פרונט?האם זה דורש כיוון פרנט לאחר האחלפה? והאם הגישה לגומיות של מוט מייצב קשה(לא יצא לי לבדוק איפה זה נמצא בכלל).

וכשאני הולך לקנות את הזרועות פרונט,הוא ידע במה מדובר עם אני יגיד זרוע פרונט?

מה עלות העבודה הכוללת לכל ההחלפות הנל כולל החלפה של בולמים מ2 הצדדים שזה כבר "על הדרך"

תודה איציק.

אי אפשר להעריך את העבודה על הכל, מדובר גם על החלפה של בולמי זעזועים (שזה ממש לא "על הדרך" של פירוק זרוע, כי אתה לא חייב לפרק בולם בשביל זה).

כשאתה הולך לקנות זרוע פרונט, ידעו בוודאות מה זה זרוע פרונט ל 205 (פרנסה טובה :D)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ידעו בוודאות מה זה זרוע פרונט ל 205 (פרנסה טובה :D)

איציק

פרנסה טובה ל205 בכלל,גם בלי קשר לזרוע פרונט...

איך מתבצעת הגישה לגומיות המוט מייצב?

sani

פורסם
פרנסה טובה ל205 בכלל,גם בלי קשר לזרוע פרונט...

איך מתבצעת הגישה לגומיות המוט מייצב?

אתה מדבר על הגומיות בקיר האש או על הבוקסה בתוך הזרוע ?

אם מדובר על הגומיות בקיר האש, דיי קל (מדובר בחבק מתכת שסוגר על הגומיה והמוט בפנים), צריך בסה"כ לפרק את האומים/ברגים, להסיר את החבק מתכת ולהוציא אם הגומיות.

ע"מ לפרק את המוט המייצב מהזרועות יש לפרק את האום המאבטח של המוט המייצב לזרוע - ובשביל לעשות את העבודה של השליפה הרבה יותר קלה צריך לפרק את הגומיות של המוט המייצב מקיר האש ולתת למוט המייצב אפשרות לנוע חופשי.

כמו כן, אם מדובר בהחלפה שלא מתבצעת על הליפט, חשוב להגביה את הרכב מקדימה ב-2 הצדדים ולאותו הגובה ע"מ להסיר לחצים מהמוט המייצב.

לא ניתן יהיה לבצע טיפול בנושא הנ"ל בצורה קלה אם הרכב יוגבה רק מצד אחד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את הזרוע פירקתי כבר בזמן אחלפת הבולמים כך שיש לי קצת ניסיון עם זה,ועכשיו שאני חושב על זה המוט מייצב באמת הווה קצת בעיה בפירוק של הזרוע כי הוא היה מקובע(אז הזזנו אותו עם לום...)....

ההחלפה תתבצע בשבוע הבה,בתקווה לזמן פנוי.....

שבת שלום ותודה רבה איציק.

sani

פורסם

לאחר בדיקה במוסך הגענו למסכנה שאכן מדובר בזרוע פרונט(איציק יתותח!) וזה אחרי שאמרו לי בהתחלה שיש בעיה במסרק ההגה שצריך להחליף,אחכ אמרו לי צריך להחליף מוט מייצב,ורק בסוף אחרי שבעל המוסך עלה לנסיעת מבחן והרים את האוטו הבין שאכן מדובר בזרועות הפרונט המרעישות.

הצעת המחיר הייתה 480 שח לזוג ל2 הצדדים כולל עבודה,איך המחיר סביר? או ששווה לקנות ולעשות לבד(יש ידע יש כלים ואין ליפט).

ד"א,הוא אמר לי שמסוכן מאוד לסוע ככה ושאני חייב להחליף את זה עכשיו(מעניין למה) כי יש שם חופש וזה מסוכן.השאלה עם זה באמת מסוכן כמו שהוא אומר הוא שזה רק למטרת הלחצה?אני נוסע כבר כמה חודשים עם התקתוקים האלה.....

sani

• תוכן חדש...