Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים למרצדס cla45 amg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנס בגלגל בורג שגרם כנראה לתקר,

צמיגים ברכב הזה הם: 235/35/19 91y

פירלי כ-1450 שח אחד

גודייר כ- 1050 שח אד

toyo כ- 750 שח אחד

הפער נראה מטורף

למה מחליפים?

הרכב הוא 4*4 והוא נוסע כ-10,000 קמ בשנה

פורסם

שלום,

מה מורכב על הרכב עכשיו, עם דגש לצמיג השני על אותו הסרן? כמה זמן וקילומטרים עבר בן זוג של הצמיג הפגום? מה יש בתור הצמיג הרזרבי ובאיזה מצב הוא?

לרכב שלך הכי טוב 4 צמיגים זהים ובמצב זהה ( לכן מומלצת רוטציה קדימה/אחורה על אותו הצד ).

ציין בבקשה דגמים, לא רק שם היצרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם לא ניתן לתקן את התקר?

כמה ק"מ עברו הצמיגים הנוכחיים? השאלה נובעת מכך שבמערכות 4x4, לעיתים יש הנחיות ברורות להחליף 4 צמיגים אם יש פער גדול מדי בשחיקה בין הצמיגים.

מה הדגם של הצמיגים הנוכחיים?

המחירים שרשמת נשמעים קצת יקרים ביחס למה שאני רואה במספר אתרים. אבל יעזור אם תציין דגמים מדוייקים.

ולאד הקדים :-)

פורסם

על הרכב מותקן פירלי עם הדגם המצוין למעלה

הצמיגים בני שנה וחצי כמו חדשים

נסעו כ16 אלף קמ

הצמיגים במצב כמעט כמו חדש

אם יהיה ניתן לתקן אז בכל מקרה אני שאלתי למקרה שלא ניתן

פורסם

במקרה שלא ניתן לתקן (נסעת ללא אויר בכלל או התקר בדופן החיצונית של הצמיג), אתה צריך זוג חדש על אותו הסרן. לכן שאלתי לגבי הצמיג הרזרבי. אם הוא חדש לגמרי ובגודל רגיל (ואם הוא פירלי אז בכלל טוב) , תוכל להשאיר אותו מורכב, לרכוש צמיג בודד, זהה לרזרבי ( החוק מחייב אותו היצרן על אותו הסרן) , ולהרכיב את החדש ביחד עם הרזרבי על אותו הסרן.

אם זה לא אפשרי, תצטרך לרכוש זוג צמיגים, מאוד רצוי זהה לכל הצמיגים האחרים בגלל 4×4, אבל לא מחייב.

אם זוג פירלי יקר לך מדי, תקנה זוג goodyear f1 assymetric 2 שעולים בסביבות 950 שקלים.

Toyo r888 נגמרים מהר.

http://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=620&cs=1&diameter=10&aspectRatio=21&width=21&type=1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה

הבורג תקוע באמצע הצמיג

לרכב הזה אין צמיג חלופי,

פעם אחרונה שאני לא בודק שיש צמיג חלופי ברכב שאני קונה,

ושרות כוכבית של מרצדס בושה וחרפה!

פורסם

ברכבים עם גלגלים במידות גדולות לא שמים גלגל רזרבי (זוועה). מצד שני חוסך במשקל :lol:

איזה דגמים הצמיגים המוצעים? TOYO ב-750 לאחד? נשמע הזוי במידה שלך.

אם תפרט לגבי דגמים נאמר מה כדאי לשים.

פורסם (נערך)
על הרכב מותקן פירלי עם הדגם המצוין למעלה

לא ציינת את הדגם, רק את המידה שלו. לפירלי יש מספר דגמים במידה הזו אם כי יתכן ולארץ מיובאים רק חלק וזה לא אומר שהם תואמים.

הצמיגים בני שנה וחצי כמו חדשים

נסעו כ16 אלף קמ

הצמיגים במצב כמעט כמו חדש

יש לבדוק עומק חריצים בצמיגים לעומת צמיג חדש. לעיתים כשיש הנחיות כפי שציינתי על אחידות בין הצמיגים מצד יצרן הרכב מדובר על הפרשים קטנים של עד 2-3 מ"מ לכל היותר. כאמור, יש לבדוק אם ישנה הנחייה כזו לרכב שלך.

החוק מחייב אותו היצרן על אותו הסרן.

לא נכון. לשון החוק מחייבת רק קוד עומס ומבנה צמיג זהה על אותו סרן.

משרד התחבורה מחייב לכאורה את הצמיגיות בהתקנת צמיגים שתואמים גם מבחינת המדרס (ומכאן משתמע לכאורה אותה חברה ודגם) וקוד המהירות על הסרנים המניעים, מה שבמקרה המדובר זה כולם. כמו כן, מצוין הענין של הוראות יצרן הרכב באם קיימות.

ראה פירוט נרחב בנושא כאן - לינק.

אם זה לא אפשרי, תצטרך לרכוש זוג צמיגים, מאוד רצוי זהה לכל הצמיגים האחרים בגלל 4×4, אבל לא מחייב.

בהחלט מומלץ שיהיו זהים לשאר. מחייב או לא - לבדוק מול יבואן/יצרן הרכב.

בכחול.

אגב, אם מדובר בדגם צמיגים שכולל גם אישור פרטני של מרצדס (או כל חברה אחרת לצורך הענין), בדר"כ שילוב אותיות MO בשם הדגם, אזי יש המלצה מצד יצרני הצמיגים בדר"כ לאחידות על אותו סרן גם בהקשר זה.

לרכב הזה אין צמיג חלופי,

פעם אחרונה שאני לא בודק שיש צמיג חלופי ברכב שאני קונה,

ושרות כוכבית של מרצדס בושה וחרפה!

אם אין צמיג חילופי (ולמיטב הבנתי לא מדובר בצמיגי ראנפלאט), חייבת להיות ערכת תיקוני תקרים ברכב.

האם השתמשת בה?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

בסדר , החלטת להתעמק ולהכנס לנושא בירוקרטי שהוא עמוק מדי לשרשור הזה. צודק, אין חוק - יש הנחיות של משרד התחבורה .

משרד התחבורה מחייב = פנצ'ריה שלא רוצה להסתבך עם משרד התחבורה או לקוח שיבוא אחר כך בטענות, לא תמכור צמיג שהוא שונה מהשני על אותו הסרן, גם אם מכון הטסטים לא פוסל על כך.

אם הבורג באמצע בסולייה, והצמיג לא נאכל בגלל הנסיעה על ג'נט, אין שום סיבה לא לתקן את התקר.

פורסם

ועדין כנראה שלא חסרים מקרים בהם זה לא המצב, ובפועל מותקנים על רכבים צמיגים מחברות שונות (במקרה הטוב). נתקלנו כבר בכמה מקרים כאלו כאן בפורום.

למען הסר ספק, בלי קשר לחוק/הנחיות, אני בעד צמיגים זהים לחלוטין בכל פינות הרכב, גם בכזה בעל הנעה בסרן אחד בלבד.

אבל מקבל (אפשר לחשוב מי אני :wink:) גם שימוש בצמיגים שונים בין הסרנים (ואחידות על כל אחד בנפרד) ברכבי הנעה רגילה.

פורסם

לדעתי הרכב מגיע עם פירלי פי-זירו והם כן ראן פלאט.

יש כאלה שטוענים שלא ניתן לתקן צמיגים שהם ראן פלאט,

אבל ממה שאני ראיתי הם ניתנים לתיקון, במיוחד אם זה

תקר במרכז הצמיג ולא קרוב לדופן.

אם אני זוכר נכון במרצדס הספציפית מומלץ לשים 4 צמיגים

זהים, לכן הייתי שם פי-זירו זהה למה שיש על הרכב.

זה שהם בני שנה וחצי ועברו 16 אלף זה קצת בעייתי,

כי השחיקה תהיה שונה בין הצמיג החדש לישנים.

כל זה כמובן שמידה ולא ניתן לתקן את התקר. במידה ולא ניתן

לתקן, אולי שים 2 חדשים, שלפחות על אותו הסרן יהיו צמיגים עם

שחיקה זהה.

פורסם

לשאלתך למה ההבדלים כאלה גדולים בין צמיג לצמיג, זה יותר הרווח של היבואן בארץ.

לא באמת משקף את מחיר השוק האמיתי של הצמיגים האלו.

כל צמיג מחברה פרימיום יכול להיות מתאים לרכב, לכל צמיג יש את התכונות שבהם הוא יותר טוב או פחות טוב.

תלוי מה חשוב לך. יותר אחיזה? יותר נוחות? פחות רעש? פחות שחיקה?

goodyear assymetric 2 יכול להיות אופציה טובה וגם המחיר שלו בארץ שפוי יחסית לאחרים. אפשר למצוא אותו גם בזול יותר.

toyo היתי פוסל, ופירלי יקר מאוד.

• תוכן חדש...