Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע הרכב החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן תשובה אחת נכונה, לדעתי בתור אדם עם רכב סטנדרטי+ זה לא מצדיק, לדעתו של רוני - כן.

לא תמצא תחשיב כזה או אחר שייתן לך תשובה חד משמעית, למיטב ידיעתי. זה מאוד סובייקטיבי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין כאן תשובה אחת נכונה, לדעתי בתור אדם עם רכב סטנדרטי+ זה לא מצדיק, לדעתו של רוני - כן.

לא תמצא תחשיב כזה או אחר שייתן לך תשובה חד משמעית, למיטב ידיעתי. זה מאוד סובייקטיבי.

כמובן, בגלל זה אמרתי, בהתעלם מהעדפות אישיות,

בהתייחס רק לעניין כספי, כמה עולה פחחות לצ׳יפ של אבן, וכמה עולה המדבקה\החלפה שלה והאם זה יכסה את עצמו.

חישוב פשוט אם יודעים מה המחירים לא?

פורסם

לא, כי טרם שמעתי על מישהו שעשה פחחות בשביל צ'יפ...

צביעת כל המכסה תעלה כמה מאות שקלים, וכמובן שאתה מסתכן בהבדלי צבע - כתלות בייחוד הצבע של הרכב, גיל הצבע המקורי, ואיכות הצביעה עצמה.

אבל למיטב היכרותי, צביעת כל המכסה עולה בערך כמה כיסוי שלו במדבקה. זה המידע שיש לי לאחר הצלבה של עלויות הדבקה שקיבלתי כשבדקתי מחירים, ועלויות פחחות שאני מכיר.

לכן רשמתי כבר מה אני חושב מבחינת כדאיות, אני מאמין שפירטתי מספיק בשביל לא לחזור על עצמי בשלישית ;)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
היות שאני לא היסטרי בעניין של השמירה על צבע, ציפוי ניילון יורד מסדר היום. טיפול ננו כן אעשה כי אני מתבייש לומר פעם בכמה זמן אני שוטף את האוטו (ולא חושב שהרגליי ישתנו עם קבלת אוטו חדש). כל הטיפול שלי מסתכם במריחת וקס פשוט פעם בשנה בערך; באוטו חדש רוצה לעשות צעד אחד קדימה.

אז - לגבי ציפויים קרמיים הבנתי. מה זה אוטם צבע? האם צריך לצפות עוד במשהו מעבר לנ"ל? איזה חומרים ספציפיים מומלצים לכל שלב?

בתודה מראש.

קצת פירוט, לפני שתשקע בבוץ של פורום הדיטיילינג. מעתיק מה שכתבתי הרגע בשרשור אחר.

קודם כל אתה צריך כפפת שטיפה טובה ומגבת טובה לייבוש:

אתה מתחיל עם צינור על כל הרכב להעיף את האבק והלכלוך.

אח"כ אתה לוקח שני דליים, בדלי אחד אתה שם מים עם 3 פקקים של ONR, שזה המוצר המדהים הזה:

Optimum No Rinse Wash & Wax

ובדלי שני אתה שם רק מים נקיים. מידי פעם אתה טובל את הכפפה במים הנקיים ומנקה אותה, כדי לא למרוח את הלכלוך על כל הרכב. לא צריך להעביר צינור שוב על הרכב. כל פאנל שגמרת לשטוף - אתה מיד מייבש עם המגבת. מניח אותה על הרכב והיא סופגת את המים, בלי לשפשף. רק מניח.

אחרי שגמרת לשטוף אתה מיישם פלסטלינה, עם כפפת פרקל'ה נוחה לשימוש:

Farecla G3 Formula Body Prep Clay Mitt - bodywork - detailing

את הפלסטלינה אתה מיישם על הרכב תוך כדי השפרצת נוזל דיטיילר כל הזמן. קח שפריצר של נוזל חלונות משומש שכבר נגמר ואין לך מה לעשות איתו, תמלא מים ושני פקקים של ONR.

אחר כך אתה מיישם ווקס שמתאים בול לצבע שחור מטאלי:

Chemical Guys WAC_300 Pete's '53 Black Pearl Crystal Polymer White Carnuba Paste Wax

אם בא לך לעשות ציפוי ננו, או אוטם צבע לרכב, אתה עושה את אותו תהליך, אבל מתחיל בשטיפה עם סבון כלים פיירי.

לאחר מכן עושה פוליש לרכב.

לרכב ישן, מתחילים עם פוליש גס, מנזרנה 400:

פוליש Menzerna 400

עם פד מתאים לפוליש גס:

פד ספוג Cutting למכונה 6" Lake Country HD

ואחר כך פוליש עדין, מנזרנה 3000:

פוליש Menzerna 3500

עם פד מתאים לפוליש עדין:

פד ספוג Finishing למכונה 6" Lake Country HD

לרכב חדש אפשר להתחיל עם פוליש עדין ולראות לפי התוצאות אם אפשר להסתפק בזה.

את הפוליש אתה עושה עם מכונת DA שמתאימה לחובבנים, כמו זאת למשל:

Krauss ShineMaster S8

אחרי הפוליש אתה מורח את הציפוי או האוטם.

לפני הציפוי או האוטם, אתה מנקה את כל הרכב עם מטלית מיקרופייבר נקיה, ותרסיס אלכוהול שנקרא IPA. זה אלכוהול 70% מדולל (רבע ליטר אלכוהול, שלושת רבעי מים). קונים בבית מרקחת. אתה קונה אלכוהול, מכניס לשפריצר ומדלל עם מים.

אם החלטת ללכת על אוטם, תמרח את זה:

אוטם צבע Menzerna Jescar PL 1Q

אם החלטת ללכת על ציפוי, לך על ציפוי אופטי-קוט שקל ליישום וגם עמיד:

Optimum Gloss-Coat Paint Coating Brand New Formula REPLACES OPTI COAT 2.0

אחרי הציפוי או האוטם, אתה מחכה שבוע ואז מיישם את הווקס שהמלצתי עליו.

לניקוי כללי של פנים הרכב אתה משתמש בזה:

תרסיס ניקוי כללי Meguiar's APC

אחר כך אתה מיישם על מושבי עור וגם על הדשבורד, קרם הגנה:

קרם הגנה לעור מבית אופטימום OPT Protectant

לג'אנטים אתה משפריץ (אחרי הצינור) את הנוזל של סונאקס, מחכה 5 דקות ושוטף שוב:

תרסיס ניקוי חישוקים SONAX

לכלוך שלא יורד, תשפשף אותו עם מברשת אסלה.

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

*מתעלם סלקטיבית לחלוטין.

oryo - כן זה לגמרי עונה על השאלה, כרגע רק צריך לעשות סקר אנשי מקצוע בנושא ובירור מחירים, אבל זה נושא למקום אחר.

תודה רבה על התשובות המפורטות חברים.

פורסם
ויטלי, שים לב שלפני יישום הציפוי כדאי לבצע פוליש, במיוחד (אך לא רק) ברכב יד 2. אתה מוזמן להסתכל בשרשור הדיטיילינג של האלפא/בראבו שלי אם אתה צריך עוד פירוט על התהליך.

תודה רבה.

לעשות פוליש לרכב חדש :shock:? הוא לא מוריד את הלקה?

לגבי התהליך - אין סיכוי שאעשה זאת לבד, אין לי כוח לזה. מעדיף לשלם לבעל מקצוע אמין. לגבי בעלי מקצוע - היה כאן איזכור, אני רק צריך לדעת איזה טיפולים (ציפויים) ואיזה חומרים לבקש.

פורסם

א. כן, רכבים מהמפעל מגיעים לרוב עם מפגעים שפוליש עדין יחזלש

ב. גם לי אין כוח/רצון לעשות לבד, ושני הרכבים שלי עברו טיפול אצל דיטיילרים. ההפניה היתה בשביל לראות מה כלל הטיפול, מי עשה, איך עשה, וכן הלאה.

פורסם
א. כן, רכבים מהמפעל מגיעים לרוב עם מפגעים שפוליש עדין יחזלש

ב. גם לי אין כוח/רצון לעשות לבד, ושני הרכבים שלי עברו טיפול אצל דיטיילרים. ההפניה היתה בשביל לראות מה כלל הטיפול, מי עשה, איך עשה, וכן הלאה.

תודה רבה, אעיין בשרשורים אליהם הפנית

פורסם

שום דיטיילר שמכבד את עצמו לא יעשה על רכב שזה עתה ירד ממובילית ציפוי בלי הכנה בדמות פולש עדין.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
שום דיטיילר שמכבד את עצמו לא יעשה על רכב שזה עתה ירד ממובילית ציפוי בלי הכנה בדמות פולש עדין.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

אז אני בכלל יורד מהסיפור הזה. איזו הקלה :lol:...

פורסם (נערך)

קח בחשבון שאם תעשה פוליש עוד כמה שנים אז ככל הנראה תרד לך יותר לכה עם פוליש אגרסיבי(תלוי עד כמה תשמור על הרכב), מאשר גילוח קטן של לכה למטרת ציפוי הגנה שימזער נזקים ללכה והפוליש הבא יהיה גם סביר.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

אגב, שמעתי בכמה מקורות לא ישראליים שרכב חדש מגיע עם פלסטיקה עליו ובפנים שאפשר לבקש מהיבואן לא להוריד ופשוט לא לגעת ברכב, להשאיר מאובק ומה לא, ובכך למזער סיכויים לפגיעה בצבע וליתר צורך בפוליש, מישהו יכול לאשר? אפשרי בארץ?

וכמובן לאחר מכן להוריד בעצמך ולדאוג לניקיון וציפוי טוב.

פורסם

לא צריך להפחיד את הבחור. אפשר לוותר על פוליש ברכב חדש, ואפשר גם לעשות. תלוי במידת הפדנטיות שלו. אם מפריע לו קצת סווירלים עדינים, שיעשה פוליש. ואם הציפוי ילכוד את הסווירלים האלה וזה לא יפריע לו, אז אפשר לוותר על הפוליש.

והוא צודק, לא כדאי על רכב חדש לבצע פוליש (למרות שכמו שאמרו פה, כל דיטיילר מתחיל יעשה את זה. כי זאת עבודה "מושלמת" והוא לא יכול לוותר על עבודה פחות ממושלמת). אפשר לוותר על התהליך, ולעשות פלסטלינה, אלכוהול, וציפוי או אוטם. ממילא עוד כמה שנים הרכב יצבור נזקים וסווירלים וידרוש פוליש.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
והוא צודק, לא כדאי על רכב חדש לבצע פוליש (למרות שכמו שאמרו פה, כל דיטיילר מתחיל יעשה את זה. כי זאת עבודה "מושלמת" והוא לא יכול לוותר על עבודה פחות ממושלמת). אפשר לוותר על התהליך, ולעשות פלסטלינה, אלכוהול, וציפוי או אוטם. ממילא עוד כמה שנים הרכב יצבור נזקים וסווירלים וידרוש פוליש.

תשמע, you're something else.

זוכר איך בעמוד הקודם התרעמת על ה"אמרה המכוערת" שלי? נו בהודעה 83 הנה קח לינק

ההודעה בה אמרתי שאתה גוזר את משנתך על הכלל, כי אם אתה עשית משהו אזי הוא אמת צרופה ויחידה? זוכר?

פאקין עמוד אחד עבר. אחד. 1. ואתה חוזר על זה.

כמה רכבים חדשים ראית?

האם אתה חותם כאן על כך שרכבים חדשים תמיד מגיעים ללא סווירלים ומפגעים?

ואיזה מן הסבר כזה "גם ככה יהיו אח"כ סווירלים אז מה הטעם לעשות פוליש עכשיו"? אתה קולט שאת ההסבר הזה ניתן לומר תמיד, על כל פוליש?

גאד דאם בנאדם, get a grip.

רכב חדש עלול להגיע עם סווירלים. יותר מעלול - באופן תחזוקת השבר של היבואן הישראלי המצוי יש סיכוי סביר שזה יקרה.

אם כבר עושים לו ציפוי ומנסה לשמר את הפח על המצב האופטימלי, ואם אכן הוא הגיע במצב מסוורלל - אזי שברור שמומלץ לעשות פוליש מקדים בשביל (1) בונדינג אידאלי בין הציפוי לפח ויותר חשוב (2) שמירה על מצב טוב של הפח מתחת ליישום הציפוי.

אבל היי לא צריך להאמין לי, אפשר לקפוץ לפורום הדיטיילינג השכן ולראות כמה וכמה (וכמה, וכמה) רכבים חדשים של חברי פורום שהגיעו מהיבואן עם צבע במצב הדורש פוליש טרם היישום.

• תוכן חדש...